Jump to content

Martin4me

Medlemmer
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja, skjønner det at man betaler rente for resten av livet, og at lånet blir ikke mindre...og at renter går opp. Da blir det samme som man leie egentlig...Leie går også opp hvert år, og man får ingen egen kapital. Spørsmål er: hva kan jeg gjøre med kapital, alle avdrag , hvis jeg blir gjeldfri? Sitter det fast i huset, slik at jeg kan gjøre ingenting med det ( og hvis det er slik, er da ikke bedre å bruke de penger for noen annet ( kjøpe en båt eller bobil, og betale lån for det, for eksempel?), dvs. betaler altså ingen avdrag men bare rente?) ? Ang seniorlån må jeg undersøke det...det er samme som flexilån eller rammelån?
 2. Inntekten går ned ja, men utgifter blir mindre...som fk en her sier reise til/fra jobb...og nå har vi to biler ( begge med lån) og da trenger vi bare en bil, og sparer en god del penger med det ! Har nå en del husdyr, som blir mindre og kanskje ingen mer til den tiden...sparer også der. Skulle jeg betale boliglån som i dag, skulle det være ingen problem når jeg blir pensjonist...andre som leie må ofte betale mye mer.
 3. Mye interessante innspill her ! Har fast jobb og der er ingen problem å betale avdrag....det handler her bare om en tanke og hvordan det ser ut, hva følgene kan være. Tanken er mer enkelt sagt: betaler hver måned for huset (avdrag), og over en x antall år har jeg betalt så mye at jeg blir nesten gjeldfri...og hva da? Hva kan heg gjør med kapitalen da som sitte i huset? Når jeg dør går alt til banken....er det da ikke bedre å bruke de penger man betaler hver måned til avdrag, ekstra for andre ting nå, fk nødvendig vedlikehold av huset? Muligens man kan sammenligne det med å leie et hus...blir man pensjonist må man fortsatt betale leie.... Men ja det er en risiko med rente økning, og verdi tap av huset....men hvis man tar situasjonen som i dag...
 4. Ja, det er hva man tenker vanligvis at man betale ned hele lånet, blir gjeldfri når man blir pensjonist....men for det første er det ikke sikkert om man rekke det å bli pensjonist, og hvordan..., for den andre da har man betalt hver måned en x beløp til avdrag, er gjeldfri, men hva kan man gjøre med alle penger som sittet i huset? Ja, men har mindre utgifter da, betaler ingenting mer for huset, men hvis man kunne betale fortsatt rente, da har man spart mye penger hver måned alle år før som man ellers har betalt for avdrag...Risiko er som du sier at rente går opp. Eller er jeg på feil spor her?
 5. Jeg har ingen arvinger, og vet også ikke til hvem eller hva jeg skal skrive en testament om- du kanskje , men muligens du drikke alt bort da-:) . Nei, hva er meningen å betale avdrag (for senere) ( når man har betalt ca 40% av verdi av boligen allerede), hvis man har ingen arvinger...? Er det da ikke bedre å bruke de penger nå, nå man lever....eller? Og når man dø skal boligen til banken ( hvis man har ingen arvinger og ingen testament) ? Klarer ikke å få helt oversikt over det....
 6. Hei, Lurer på avdragsfrihet på boliglån. For eks: har en boliglån (gjeld) til sier 1.200.000,- ( og verdi av boligen er 2.000.000,-) . Betaler hver måned rente/omkostninger og avdrag....hva hvis jeg velger å betale bare og alene ( hvis banken er med) rente og omkostninger og ingen avdrag mer? Det betyr for nå å ha mer penger til overs hver måned ( som ellers er betalt til avdrag), men hva er følgene for senere, dvs: når jeg blir pensjonist skal jeg fortsatt betale rente og omk., og blir ikke gjeldfri..Men hvis jeg kan betale det, hva er ulempe med det? Når jeg dør , har jeg ingen arvinger...da skal boligen til banken , ikke sant? Så, hvorfor skal jeg betale mer avdrag nå egentlig? - hva er fordel med det ( for senere og nå)?
×
×
 • Create New...