Gå til innhold

Hestkåre

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hestkåre

  1. LINK

     

    Den her ha diktafon, men den er ikke veldig bra. Eller det spørs hva du skal bruke den til, men jeg vil ikke at anbefale og bruk den til å synge inn sanger på hvis du skjønner hva jeg mener ;)

     

    MVH Si_men

    6024674[/snapback]

     

    Skal bruke den til å intervju folk. er den tilstrekkelig til det?

  2. Jeg har et Jensen Easy pci isdn kort. Jeg får det ikke til å funke i windows 2000. jeg har lastet ned driveren fra jensenscandivia.com, og også prøvd den driveren som fulgte med på diskett (men som muligens ikke funker med 2000).

     

    Jeg velger legg til/fjern komponenter, bla bla bla, og velger så har diskett. JEg har fått lagt inn kortet, men jeg får feilmelding når jeg legger inn at windows ikke kan bekrefte at driveren passer til kortet, og at maskinen kan slutte å fungere normalt. Og når jeg har lagt det inn, henger maskinen seg hele tida.

     

    Noen som har noe tips?

  3. Jeg har diverse problemer med pcen, blant annet restarter den etter en viss tid ved virussjekk, doom3, nedlasting av større filer etc. Begge gangene jeg har lagt inn windows har jeg fåt melding beginning dump of physical memory mot slutten av installasjonen, og har måttet gjenta denne delen av installasjonen flere ganger før det funket.

     

    pcutstyr.no mener disse problemen kan være en softwarefeil, at jeg burde prøve en annen windowscd. Det har jeg ikke fått prøvd. Men høres det ikke usannsynlig ut?

     

    Hva tror dere? Jeg tror det er cpu eller hk, men har egentlig ikke peiling

  4. Hei folks!

     

    Jeg har en del rare problemer med min nye pc, som består av følgende deler:

     

    EPoX EP-8KDA3J Hovedkort for Socket 754 nForce3 250GB,SATA,GbLAN,ATX,Lyd

     

    AMD Athlon 64 3000+ 2.0 GHz Socket 754, 512 KB cache, OEM

     

    Corsair Value S PC3200 DDR-DIMM 512MB Unbuffered, Non-parity, 64Megx64, CL2.5

     

    Samsung SpinPoint P80 160GB S-ATA 8MB cache 7200RPM

     

    Sapphire Radeon 9600XT Atlantis 128MB DD AGP,ATI9600XT,DVI-I,TV-Out, Lite-Retail

     

    NEC DVD recorder ND-3500A IDE Sølv Bulk,DVD+R/+RW/DVD-R/-RW (Dual layer)

     

    Q-Tec Midi tower ATX TL-MD2, Silver Transparent, uten strømforsyning

     

    NorthQ Strømforsyning Silent 400W NQ 4001 - ATX 400W, 120mm Fan, 12-17dBA

     

    NorthQ Silent Ice II K8 CPU-Kjøler Socket 754/940, (19db)

     

    Problemene er følgende:

     

    Allerede da jeg la inn windows, fikk jeg mitt i installasjonen blåskjerm med "dumping of physical memory". Maskinen restartet og jeg måtte starte installasjonen mer eller mindre på nytt. Dette kom gang på gang, og ble til slutt midlertidig løst ved å sette i rammen på nytt og sette inn biosbatteriet på nytt (om det var dette som gjorde utslaget er jo en annen sak)

     

    Når jeg så fikk lagt inn saker og ting, kom det nye problemer. Jeg er koblet til et hybelnett, og på den gamle pcen fikk jeg automatisk tildelt ip ved oppstart, og jeg kunne koble av og fra nettverket når jeg ville. På den nye pcen funket det ikke slik, selv om jeg har satt riktige innstillinger, bruker samme operativsystem (windows 2000) etc. Det er ikke alltid jeg får tildelt ip, og hvis jeg kobler ned linjen og kobler opp igjen tar det minst 1 og et halvt minutt før jeg får tilgang til nett.

     

    Når jeg laster ned store filer, spiller spill, eller kjører virusscanner, tar det fra et par minutter til nærmere en time, og så restarter pc-en. Det står ofte en blåskjerm, men den blir så fort borte at jeg rekker ikke se hva som står. Hender også jeg får "dump of physical memory". På oppstart hender det jeg får Cmos checksum error, og jeg har også fått meldinger ala "registry file failure" og "pfh-list-corrupt."

     

    Etter en ufrivillig restart tok plutselig lydkortet kvelden. Og går jeg i kontrollpanel er tilsynelatende alt som det skal. Jeg har satt alle innstillinger slik de skal etc. Har hørt rykter om at restart kan skyldes for varm cpu etc, men cpuen min holder seg vanligvis mellom 30-45, og det burde jo ikke være spesielt høyt. System temperaturen holder seg jevnt på ca. 27

     

    På kabinettet fulgte det med 3 vifter, to i sidedøra, og en bak, men de bråkte så mye at jeg gadd ikke bruke dem. Det fikk omtrent ikke utslag hva angikk cpu og system temperatur. Regner da med at det ikke skulle være noe problem at jeg ikke bruker disse viftene.

     

    Jeg skjønner at det er noe galt med hardwaren. Har mistenkt ram-en for å ha skylden i disse restartene, restartene kommer jo som regel under operasjoner som krever en del av ramen. Men det med internetten, og ikke minst lydkortet, skjønner jeg ingenting av.

     

    Har også fått en feilmelding som ser ca. slik ut: Driver IRQd_less_or_equal

    Adress BFF7Ecfd

    Base at bff6f000,

    Datastamp 408 ef053 - nvatabus.sys

     

    Stop: 0x00000di (0x6bef5f50, 0x00000003 etc etc

     

     

    Noen som har noen tips?

    Hvilke komponenter er det som sørger for alt dette drittet?

  5. funker denne psuen: NorthQ Strømforsyning Silent 400W NQ 4001 - ATX 400W, 120mm Fan, 12-17dBA

     

    Samen med denne disken: Samsung SpinPoint P80 160GB S-ATA 8MB cache 7200RPM

     

    Det er ikke s-ata strømkontakter på psuen, men har forstått det slik at de fleste disker har overfanger som gjør det mulig å bruke allikevel?

  6. Takk for mange gode forslag!

     

    Jeg sendte just nu en mail til pcutstyr.no, hvor jeg ba de sette opp et forslag til meg. Det kan dere gjerne også gjøre.

     

    her er hva jeg skrev:

     

    Hei igjen!

     

    Jeg skal bygge meg ny maskin, så jeg trenger altså kabinett og alt som er inni det :) Jeg vet ca. hva jeg har lyst til å betale for hvert komponent, men er fleksibel til å betale litt mer hvis jeg da får vesentlig mer for pengene. Totalt bør det iallfall ikke komme på mer enn 8000, gjerne litt under.

     

    Det er en allroundmaskin, skal hovedsaklig brukes til å surfe på nettet, tekstbehandling, multimedia/spill. Jeg er ikke en "klokker" eller "tweaker" eller hva det nå måtte kalles. Ikke interessert i viftestyring etc. Når jeg først har bygd pc-en ønsker jeg ikke å åpne kabinettet igjen med det første. Jeg driver ikke å endrer innstillinger etc i ett sett. Er egentlig ikke så datainteressert, jeg vil bare ha et bra oppsett som jeg slipper å ha noe klunder med.

     

    Som du sikkert har skjønt skal det være en stabil og pålitelig maskin. Det er også veldig viktig for meg at den støyer lite. Ha det i bakhodet når du (hvis du gidder) lager et forslag til meg. Alle komponentene bør velges med tanke på støynivå (og stabilitet), ikke bare ytelse.

     

    Her kommer lista over hvilke komponenter jeg trenger, og antydninger på hva jeg er villig til å betale for de.

     

    Kabinett (her har du allerede gitt et forslag, det ser helt kurant ut) - ca. 1000 (med strømforsyning). Miditower, praktisk. Ikke så mye dilldall. Usb i front. Strømforsyningen må støtte s-ata. Noen mente forøvrig at det du foreslo ikke var så lydløst som man kunne håpe.

     

    Cpu: Amd socket 754. Det beste jeg får for ca. 1200, og cpukjøler (stillegående såklart), ikke dyrere enn 400, men gjerne billigere.

     

    Hovedkort: ca. 8-900.

    Må ha integrert nettverkskort og lydkort, usb 2.0 og helst også firewire (men ikke et must)

     

    Ram: 512 mb, ca. 8-900.

     

    Harddisk: 160 gb, s-ata. ca. 1000

     

    Skjermkort: ca. 1200, iallfall ikke noe særlig mer, vifteløst. Allround, trenger ikke tv-ut eller slike ting.

     

    Dvd-brenner: ca. 900

     

    Det skulle vel være alt tror jeg.

    Hadde vært veldig fint om du gadd sette opp et forslag, men jeg forventer ikke at du gidder. Pleier dere å svare på slike ting?

     

    Vennlig hilsen

     

    Andreas

     

     

    For øvrig lurer jeg litt på kanskje å kjøpe et støydempet kabinett og en superstille psu. jeg er da villig til å betale litt, men som sagt gidder jeg ikke betale for en masse fancy dilldall, jeg skal bare ha noe som er praktisk og enkelt og ser helt greit ut. Tar gjerne i mot forslag på dette også

     

    God aften alle i hop!

  7. Hovedkortet du satte opp er ikke av det mest stabile.

    Et nforce3 hovedkort er å foretrekke.

    Har du noen forslag? Pris ikke over 1000 kroner. Det bør ha netteverkskort, Lydkort, Støtte for S-ata, oversiktlig bios, firewire og usb 2.0 etc.

     

    Enig i at Aopen Kabinettene generelt er bra, men er vel ikke så lett å få tak i de uten psu?

  8. Angående kabinett: Dette var pcutstyr.no sin anbefaling:

     

    Hei.

     

    Vi anbefaler deg å kjøpe et kabinett uten PSU og heller kjøpe et stillegående i tillegg.

    Kan da foreslå følgende:

     

    219519 NorthQ Strømforsyning Silent 400W NQ 4001 - ATX 400W, 120mm Fan, 12-17dBA På lager

    50+ 368,00

    10123 Q-Tec Midi tower ATX TL-MD2, Silver Transparent, uten strømforsyning

     

    Strømforsyninga så jo grei ut, billig også. Kabinettet fant jeg ikke noe bilde av, men det var iallfall rimelig. Er det vanskelig å sette i strømforsyning?

    Og hva er "galt" med det hovedkortet jeg satt opp?

  9. Jeg skal ha ny pc.

     

    Det skal være en stillegående pc med ytelse midt på treet(og dertil pris). Jeg skal bare ha kasse med innhold, det andre har jeg fra før. Nedenfor er de komponentene jeg vurderer (med ca.priser), men hvis noen mener jeg får mer for penga ved å velge noe annet så si i fra.

     

    Særlig kabinettet er jeg i tvil om. Det burde da finnes et billigere alternativ som er ca. like stillegående?

     

    For øvrig skal pc-en være til allround-bruk, dvs internett, tekstbehandling, litt spill og multimedia. Skal ikke klokke eller modde eller hva det nå heter alt sammen :)

     

    Kabinett

     

    Antec Sonata ca. 1300

     

    Hovedkort

    MSI K8T NEO-FSR Hovedkort Socket 754 K8T800, SATA/ATA, ca. 800 kr

     

    Prosessor

    AMD Athlon 64 3000+ ca. 1400

     

    Minne

     

    TwinMOS 512 MB DDR SDRAM PC3200 ca. 700

     

    Harddisk

     

    Maxtor DiamondMax Plus 9 160GB IDE ATA/133 8MB cache 7200RPM ca 800 kroner

     

    Skjermkort

     

    PowerColor Radeon 9600XT 128MB ca 1200 kroner

     

    cd-brenner

    MSI CDRW 52x32x/52x ca. 250

     

    Vifte

    NorthQ Silent Ice II K8 CPU-Kjøler Socket 754/940, (19db) ca. 200 kroner

     

    Heh med min hoderegning kom det opp i 6650 kroner.

     

    Vil dette bli en stillegående pc og vil komponentene funke godt sammen? Er det noen som har erfaring med kabinettet?

     

    På forhånd takk for hjelp! :)

×
×
  • Opprett ny...