Gå til innhold

Melita

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Melita

  1. Rune_says skrev (48 minutter siden):

    Rent fornuftsmessig mener jeg man kan skille litt på dette:

    Stans er om man stanser uten at det er noen trafikale hindringer.  F.eks. stanser for å sette av noen eller plukke opp noen vil være stans. (Rammes f.eks. av parkeringsregler der all stans er forbudt).  For andre trafikanter vil dette være uventet og hindre sikten til fogjengerfeltet i kanskje 10-20 viktige sekunder - derfor 5m regelen, som ved parkering.

    Stopp pga trafikk/kø/fotgjengere - dvs trafikale hindringer så er det ikke krav til stopp mer enn 5m fra fotgjengerfelt fordi det bør være åpenbart at bilen som stopper gjør det pga fotgjengere eller biler imot osv.  Ved relativt stillestående kø bør man selvfølgelig unngå å stoppe i selve gangfeltet da det kan komme fotgjengere som skal over mens man sakte sakte siger framover.

    Innsnevringen er her på begge sider som et trafikalt tiltak for å begrense trafikk/få ned farten.  Begge har hindringen på sin side så her kreves det en viss enighet/hensyn til hverandre.  "First come/first serve" vil være naturlig - men man kan evt få "Fleksnes"-situasjoner der ingen vil gi seg... 

    Skal ha oppkjøring så føler det er greit å gjøre det riktig..😅 de med lappen stopper der oppå gangfeltet og venter på bilen imot 

  2. Zeph skrev (9 timer siden):

    Eg kikka litt i trafikkreglane. Ordet “stans” er brukt og presisert at det ikkje betyr “parkering”, men kva betyr det då? Forskrifta definerer det diverre ikkje. Etter lenka under tolkar eg det som all type stans av kjøretøyet, utan definert varigheit eller hensikt, og at stans på gangfelt er forbode. Med ei gang bilen står i ro, så har du stansa, og det er då iht. forskrifta ein del stader du ikkje har lov å stansa.

    https://www.vegvesen.no/trafikkinformasjon/langs-veien/parkering/forbud-mot-a-stanse/

    Det skjer kvar einaste dag i områder med mykje trafikk inn mot rundkøyringar ol. der det fort kan stoppe opp i nokre sekund. Ein regel som blir mykje synda mot og eg reknar med det er lite bøtelegging av sånt.

    Løysinga på spørsmålet til TS er i så måte å stanse før gangfeltet, ikkje oppå det. I tillegg må du stå fem meter før gangfeltet (ca. ei billengd). Ein kunne i teorien stått etter gangfeltet om det er plass, men der dukkar det opp eit nytt gangfelt og du kan ikkje stå fem meter framføre det utan å ende opp oppå det første gangfeltet.

    Ei litt finurleg nøtt dette her.

    Synes denne var vannskelig jeg..for der hvor det andre gangfeltet kommer på siden er det en vei og der er det høyre regel så man kan ikke stå foran gangfeltet for da sperrer man både gang feltet og veien..

  3. Kakeshoma skrev (Akkurat nå):

    Å stanse her betyr ikke det samme som å stoppe for å slippe noen over veien,  eller vente på motgående kjøretøy.

    Ok..takk for svar!! Det var det jg lurte på .. 

  4. Zeph skrev (2 minutter siden):

    Kva har gangfeltet med saken å gjere? Er det trangt, men lov å kjøre begge veier så må nødvendigvis bilen frå ei side vente på den andre.

    Ulovlig å stanse på eller foran gangfelt

    Det er ulovlig å stanse på gangfelt eller nærmere enn 5 meter foran gangfeltet. Foran gangfelt betyr stans i kjøreretning foran det oppmerkede feltet. Regelen om 5 meters avstand måles fra oppmerkingen. Dersom oppmerking mangler må det måles fra skiltstolpen på stedet.

    • Liker 1
  5. Dr. Brodsky skrev (12 minutter siden):

    Litt vanskelig å skjønne hva du mener, og litt vanskelig å se ut i fra bildet.

    Jeg tolker det som om du kommer fra vegen til høyre på bildet og skal til venstre i Aarsdatdgaten. Vegen du kommer fra er smal, men det er god plass i krysset. 

    I så fall burde du plassere deg slik at biler som kommer bak deg og skal til høyre kan komme forbi, samtidig som at biler som kommer fra Aarstadgaten og skal inn vegen du kommer fra har nok plass.

    Stemmer det jg kommer fra veien til høyre og skal inn til venstre på Aarstadgaten.. takk for ditt svar 😊

  6. zanta skrev (22 minutter siden):

    Største totalvekt for tilhenger til en bil finner du i vognkortet, på vegvesen.no eller i Bil og henger-appen.

    Når føreren har førerkort klasse B gjelder følgende:

    • Ved vogntogvekt (max vekt for bil + max vekt tilhenger) over 3500 kg, er max tillatt tilhengervekt 750 kg for B.
    • Ved vogntogvekt under 3500 kg er det bilens begrensning som gjelder.

    Dette gjelder ved ren klasse B, uten kode 96 eller klasse BE.

    Tusen takk for utfyllende svar 😊

  7. Hva er den største tillatte totalvekten på tilhengeren denne bilen kan trekke?? 
     

    hvor stor totalvekt kan hengeren ha når føreren har førerkort kl.B?? 

     Den første er det sånn at mann tar 3500 - tillatt totalvekt og får svaret??!! 

     Nr.2 er vel svaret 750 kg eller??!! 
    Noen som kan forklare litt enkelt?? 

  8. The Avatar skrev (25 minutter siden):

    Det må gjelde Gamle Prestegårdsvei. Både fordi skiltet skal stå til høgre for vegen det gjeld for, høgda skiltet er montert i, og kanskje viktigast at det heilt klart er den gata som ikkje er brei nok for tovegstrafikk. 

    Det eg undrer meg mest over er at etter ein kjapp kikk i streetview så kan eg ikkje finne det tilhøyrande påbodsskiltet om einvegskøyring i andre enden av gata. 

    takk for svar!! 
    Jeg har heller ikke funnet skiltet for enveiskjøring!! Har også brukt streetview men fant ingen enveisskilt ..derfor ble jeg sykt usikker på hva som er rett her??!! 

×
×
  • Opprett ny...