Gå til innhold

Trewq

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Trewq sine prestasjoner

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Tror du må nevne litt mer om oppgaveteksten hvis du forventer å få svar. "Sykt godt menneske" forklarer veldig lite. Edit: Sorry, så ikke at dette var en gammel post.
  2. Da kjører du datateknologi/CS. Ville ikke tenkt så mye på lønn. Det kommer helt an på hvor du sikter. Kan sitte på et bakrom og skru på laptoper med en lønn på 300-400k, eller du kan reise til Silicone Valley og tjene 2-5 mill (med bonuser) som utvikler i de største selskapene. Du kommer aldri til å bli styrtrik i Norge som ansatt i en 08-16 jobb. Jeg har hatt et par økonomi emner på datastudier, og har aldri fått bruk for de. Det fine med data er at jobben er ganske fleksibel mtp. arbeidstider og arbeidssted (lett å jobbe hjemmefra). Kan jobbe frilans (f.eks. webutvikling) hvis du ønsker også. Men jeg kan anbefale å gå for rene datastudier som informatikk, dataingeniør, og datateknologi. Det er en blanding av matematikk og data (+ litt fysikk på de to sistnevnte) som gir deg et solid grunnlag for fremtidig jobb. De er "tried and tested". Unngå nye studier.
  3. Er du bestemt for å gå for databransjen ville jeg valgt et rent data studie som datateknologi (eller dataingeniør + evt. 2-årig master) eller informatikk. Du kommer garantert ikke til å få mye bruk for indøk emner som samfunnsøkonomi og bedriftsøkonomi i en utvikler jobb. Med mindre du er ute etter en slags potet-stilling som ikke er særlig teknisk rettet.
  4. Litt sent svar, men kanskje til nytte for noen i fremtiden. Har tatt R2 privatist hele 3 ganger. Fikk 2 første gangen, så 3, og 4 til slutt (og 4 i R1). Så kom jeg inn på ønsket studium. Har også fått A i matematikk på høyere utdanning. Anbefaler å gå gjennom mange eksamenssett på matematikk.net. Fokuser på del 1. Integral og derivasjon oppgavene bør være gratispoeng. Del 2 synes jeg var litt lotteri mtp. vanskelighetsgrad. Fikk til slutt følelsen av at sensor fokuserer mer på helheten av hvor mye kunnskap du viser i besvarelsene, og ikke detaljene (om du f.eks. skriver et feil desimal). Om du klarer å beskrive hvorfor du gjør de utregningene du gjør, og ikke bare plugger inn konstanter i en formel på første utregning. Anbefaler å begynne på stoffet senest i januar. Matematikk er ikke noe du pugger en uke i forveien og forvente å få en 6'er.
  5. Kommer an på hvilke karakterer du sikter etter. Å få C'er (snittet) krevde ikke særlig mye arbeid fra min side. Møtte opp på noen forelesninger, og noen kvelder på skolen (kanskje 2-4 timer selvstudier i snitt per dag). A og B krever raskt mye mer innsats, ofte det dobbelte - kommer litt an på emnene. Da er det snakk om NTNU. Godt mulig at det er lettere på andre universiteter/høgskoler.
  6. Finn en hybel som er plassert så langt unna kollektivene som bare mulig. Plasseringen på bygget har mye å si. Har bodd på to forskjellige studenthybler. Den første var et rent helvette hvor veggene ristet til kl 03 på hverdagene. Andre stedet var så stille at man nesten ble gæren i huet.
  7. Den "beste" utdanningen er vel å gå for den som interesserer deg mest. Anbefaler å sjekke ut studieplanene for å få et inntrykk av hva du har i vente når gjelder emner. Har hørt fra andre at mange siving studenter misliker de som går indøk. Om dette stemmer vet jeg ikke. Kanskje fordi de hadde høyt snitt fra videregående, og dermed ble det naturlig å søke indøk (litt på samme måte som medisinstudenter som egentlig ikke er interessert i faget).
×
×
  • Opprett ny...