Gå til innhold

gammalost

Medlemmer
  • Innlegg

    428
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av gammalost

  1. Har nå selv 2 pakker på vei fra Ali med Yanwen Logistics. Begge disse har passert lørenskog og ser ikke ut til å ha blitt belastet. Kan bety at pakker via Yanwen Logistics har ting på stell. Problemer er vel å vite på forhånd hva som blir sendt via disse og hvilke som kommer direkte fra selger.

  2. En liten "hack" som kanskje fungerer. Etter mye krangling med postens support kom det frem at om man ikke betalte tollen så ville fremtidige pakker alltid komme til hentested, hvor man da kan nekte å ta imot.
    Om det betyr at du må via en og annen inkasso sak for å oppnå denne "statusen" vites ikke.

    Hvis noen har lyst til å prøve dette (på eget ansvar), så hadde det vært veldig interresant å vite om det hadde fungert.

    • Liker 1
  3. Har aldri hatt noe med denne Knut å gjøre på PS etter det jeg kan huske, men har alltid fått upåklagelig service, ofte langt utover det jeg vil anse som normalt.

     

    Har handlet relativt mye hardware siste 12-13 årene, og det er uten tvil PS som har stått frem som de med desidert best service.

     

    Saker som dette kan desverre som nevnt forekomme uansett hva butikk man handler i, så jeg synes det er relativt useriøst å si at "jeg skal aldri handle hos XXXX mer" fordi en person har vært litt uheldig.

     

    Godt at det ordnet deg til slutt.

  4. Mitt forslag:

     

    INTEL MINI-ITX SIS662 + CELERON #220 BOX (BOXD201GLY2)

    http://www.multicom.no/PartDetail.aspx?q=p...55;c:36123;r:pg

     

    Lydløs PSU feks:

    shg Computers SCP400FL - FLPower - PSU 400Watt (http://shg.no)

     

    Et hvilket som helst kabinett (sjekk at kortet passer), 1 gig ram(max)

    Til HD vil jeg foreslå en SATA 2.5", eller om du vil ha den 100% stille; en SSD disk.

     

    Voila, en maskin til en rimelig penge som er mer enn god nok til surfing, mail ol, og er stille som en mus.

  5. Er tydeligvis ikke alltid de leser det du skriver heller.

    Bestilte en film fra play. DVDen var en helt annen film enn det skulle være. Siden dvden var forseglet, måtte dette ha skjedd på fabrikken.

     

    Mailet de om dette (så detaljert som mulig). Fikk tilbake noe standard svada svar. Deriblandt var ene punktet at garanti ikke gjaldt når dvden var åpnet.

  6. Jeg vil gjerne høre om ditt kundeforhold med ventelo.

     

    I 2000 fikk jeg endelig adsl. Den gang het de Bluecom og var ypperlig på service. Derfor falt valget igjen på bluecom/ventelo da jeg hadde vært strålende fornøyd med dem sålangt.

     

    En rask adressesjekk viste 4mbit, noe jeg fant litt rart siden de andre ISPene viste 12mbit.

    Sendte en mail om dette, men bestemte meg for å ringe neste dag istedet for å vente. Ventelo har ikke akkurat vært kjent for rask respons på email siste tiden.

     

    Får en hyggelig kundebehandler på tråden som sier at det er noe feil i systemet deres, og at jeg kan få 12mbit hos dem også. Bestiller der og da ADSL2 12mbit, og fikk beskjed om at alt skulle bli ordnet. Skulle også få trådløs linksys router til 1NOK og trådløs telefon til 300.

    Ba også SPESIFIKT om installatør da telefonsystemet i huset var noe ... skralt. Forklarte også dette slik at det skulle være 100% klart at jeg ville ha installatør.

     

    Etter noe over en uke får jeg svar på emailen jeg sendte. Fyren som svarte på den kunne enten ikke lese, eller hadde liten aning hva han drev med. Han skrev nemlig at jeg kun kunne få 4mbit, selv om jeg også i mailen hadde skrevet at andre ISPer kunne gi meg 12 på nummersjekken sin. Sendte en noe krass mail tilbake.

     

    Fikk ca 2 uker senere nok en mail. Og denne gang var det en annen kundebehandler som sa jeg kunne få 6mbit. Dette var ikke et svar på den krasse mailen jeg sendte i retur, men nok et svar på min første email. Hadde i mellomtiden vært i kontakt med support på telefon for å prøve å få en dato på når installatøren kom. Dette var vanskelig på dette tidspunkt så jeg måtte ringe tilbake senere. Spurte også om 12mbit, og be forsikret over at dette stemte.

     

    Fikk adsl2+ modem og en... jensen router i posten. Litt gretten fordi de hadde sendt meg noe jensen-dritt istedet, men kunne egentlig ikke klage på dette siden den kostet meg 1KR.

    Telefonen så jeg aldri noe til, og har enda ikke sett noe til...3 mnder senere.

     

    Etter mer supporttelefon og mye ventemusikk, fikk jeg endelig en installatørdato. Spurte når jeg burde være hjemme får å kunne slippe vedkommede inn. Fikk da beskjed om at installatøren kun skulle i sentralen for å koble meg til, og at det ikke stod noe om husbesøk. Jeg måtte ringe relacom selv (for noe DE ikke hadde fått til).

     

    Ringte relacom, og fikk ordnet meg en installatør med dato og det hele rimelig smertefritt.

    Han kom på avtalt tidspunkt og ordnet det han skulle. Eneste problemet var at de også sendte meg en regning på 1300NOK. Normalprosedyren for dette er at du betaler ISP rundt 500NOK for installatør, og ikke betaler installatørfirmaet noe direkte. I dette tilfellet hadde jo ikke flinke ventelo greid å ordne noe som helst.

     

    Nå var jeg ihvertfall på nett, men hva er det første jeg merker ? Joda, såklart har jeg kun 4mbit. Igjen et flott eksempel på glimrende kommunikasjon fra deres ansatte.

     

    Dette førte til en ganske så spydig telefonsamtale fra min side. Kontrollert, men meget, meget spydig. Kundebehandler var forståelsefull og lovet å fikse opp i rotet. Fikk 2 mnd "gratis" inet, og skulle ordne hastigheten snarest. Snarest viste seg å være noe over 1 uke, selv om dette er noe som kan gjøres remote på noe under 1 minutt.

    Fikk også 9mbit istedet for 12. Relacom installatøren hadde målt linjen til å fint kunne takle 14mbit. Har ikke giddet å kontaktet dem ang dette.

     

    Nå har jeg ihvertfall endelig inet etter så ALT for mye om-og-men. I en perfekt verden, skulle den ene telefonen jeg tok når jeg bestilte ADSL være nok, men den gang ei. Over 2 timer i ventekø, utallige tydeligvis udugelige ansatte etc etc.. og ikke minst MYE irritasjon.

     

    Nå ber jeg til høyere makter om at ting forblir stabilt, og at jeg slipper å ha noe som helst mer å gjøre med deres udugelige kundeservice.

  7. Aldri hatt noen problemer med å få varer fra SHG. Har heller ikke hatt noen problem med returer hos SHG (har hatt 2 returer).

    Det jeg derimot har å klage på, er innpakningen på et par av leveransene mine derfra (ikke alle). De var definitivt ikke godt pakket inn, og jeg mener jeg hadde mye flaks siden alle delene fungerte.

  8. Ok, dette er ikke helt hardware-relatert, men kan allikevel passe inn her. Som vi alle er styggelig klar over, nermer denne såkalte jula seg.

     

    På denne tida prøver handelsstanden sitt beste for å gi oss dårlig samvittighet om vi ikke handler inn store mengder gaver til familie og kjente. Det er jo tross alt dette jula dreier seg om, ikke dette tullet med verdier og sosialt samvær.

     

    Men for å komme til poenget. Det kan ofte være vanskelig å finne gaver til andre ikke-teknologifrelste venner og familie.

     

    Jeg starter derfor denne tråden for å få listet opp flest mulig butikker som selger ting vi selv ikke har mye interesse av, men som kan være en gullgruve når gavehandelen skal gjennomføres.

     

    www.play.com - DVDer og bøker.

    www.nyttig.no - Masse rart. Mye her som kan passe den litt eldre garde, men også varer for alle aldre.

    www.bokkilden.no - bøker

    www.ringoshop.no - Leker og annet for nieser/nevøer, småsøsken ol

  9. Så lenge det opplyses om fraktpriser på forhånd, er det jo opp til DEG som kunde om du vil betale dette. Det er også opp til DEG å beregne om det vil bli billigere å bestille andre plasser om man tar i betraktning fraktpriser.

     

    Dyr frakt er gjerne et kriterie om man vil bestille en plass eller ei. Sånnsett er det også veldig positivt at ihvertfall en butikk (komplett) har muligheten for brevpost. Håper andre følger etter på det der. Ulempen er at det ikke finnes noe sporing.

  10. Du sier at du vil ha noe som er "kompakt og anvendlig". Da ville jeg tatt en titt på hva som finnes der ute av eksterne 2,5" disker. Disser er utrolig hendige, tar veldig liten plass og krever kun usbkabelen for å kobles til (ingen ekstern ekstra strøm).

     

    Det som er ulempen med disse er såklart lagringsplass og tildels også pris. Du får 250 gig til ca 1200.

     

    Da får du vurdere om du vil ha noe stort klumpete med mye plass, eller noe lite, stille og meget fraktbart med mindre plass.

  11. Har både gode og dårlige erfaringer med VIA. dessverre er det flere dårlige erfaringer enn gode.

    Mini-itx med kt133 chipsett - dette er kjent for å ha problemer. Rebooter under mye netload feks.

    Socket A kort med KT400 (MSI kt4 ultra)- Dette var UTROLIG stabilt og har bare godord om dette

    kt600 - husker ikke modellnavn, men dette virket tregere enn kt400 kortet. Hadde noen random reboots som kanskje kan spores til chipsett.

    Shuttle SK22G VIA K8M890 - Låser seg til tider, vil ikke alltid skru seg av skikkelig.

     

    SIS har jeg ikke hatt siden min p166, og det begynner å bli en stund siden.

  12. Kjøpte min første brenner i 1996. Siden den gang har det blitt brent en del CD-er av diverse merker. Problemet er at en del av disse CDene ikke fungerer lenger. Dette gjelder også for CD-er som gjerne bare er et par år gamle. Som oftest er de lesbare opp til ca 65-70% før problemene begynner.

     

    Mitt spørsmål er derfor ... har dere opplevd det samme, og med hvilke merker.

    (PS. jeg har ikke tatt med mediacodes på egne CD-er, dette kommer kanskje senere)

    Alle CDene mine er minst et par år gamle og det kan derfor ha kommet nye "modeller" siden.

     

    Merker som har dødd:

     

    1. samsung - søppel

    2. Eproformance - likeså

    3. Sony - Skulle ha trodd disse var bedre.

    4. Smartbuy - ikke et så veldig smart buy dessverre

     

    Merker som lever i beste velgående

     

    1. Plextor - TY ikke en eneste død plate

    2. TDK - hovedsakelig 74min fungerer perfekt etter mange år

    3. Tstore - på kanten, lever enda, men bare såvidt

    4. Verbatim - Ingen dø enda

     

    De fleste CDene er brent med plextor 8x, 24 eller 52x cdbrenner

×
×
  • Opprett ny...