Gå til innhold

Scarea

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Scarea

  1. Et par punkter: 1. Det fremgår ganske så tydelig at Osloskolen inviterer til Pride. Altså er det ingen krav, og ingen tvang. 2. Sex og kink utgjør en veldig liten del av Pride-paraden. Amnesty International har for eksempel en egen bil, og der er det stort sett bare smilende mennesker med gule t-skjorter og regnbueflagg. Politiske partier eller andre ideelle organisasjoner er heller ikke spesielt eksplisitte i sin demonstrasjon for lik kjærlighet. Jeg er heller ikke blodfan av kink, så da går jeg bare et annet sted i paraden. Det er fult mulig for barn med ansvarlige foreldre som, igjen, har valgt å være der. 3. Grooming er gjort med hensikt om å manipulere og/eller begå seksuelle overgrep. Å påstå at det er dette organisasjonen Fri gjør er direkte misvisende, og spiller godt inn i hele det amerikanske konspirasjonsmiljøet (som jeg i det lengste hadde håpet at vi kunne unngå i Norge). Du kan gjerne være uenig med Fri, og du står fritt til å velge å ikke gå i Pride og å eventuelt ikke ta med ditt barn i paraden. Men la oss unngå nedsettende, feilaktige karakteristikker. Please.
  2. Det er ganske mange som argumenterer for at skeive skal miste sine rettigheter, også i Norge. Merk at sektbegrepet er sterkt belastet, men i det store og hele ikke betyr annet enn retning. Heldigvis er Pride og den skeive "sekten" en retning som stadig større deler av befolkningen får respekt for. Videre opplever jeg det som svært modig av deg å påstå at "Mobbing er mer eller mindre et tilbakelagt stadium", mens "homo" fortsatt er et høyst normalt skjellsord i skolen. Hvilket grunnlag har du for å hevde dette?
  3. Selvsagt er det mye internalisert skam og homofobi. Vi vokser jo fortsatt opp i en kultur hvor det normale er å være cis og heteronormativ. Å kalle noe for et "biologisk blindspor" (eller mener du et evolusjonært blindspor?) er en del av skamleggingen. Det er jo ikke et valg man tar. Jeg skulle også ønske at folk ikke trengte en parade for å vise stolthet, men enn så lenge lever vi i en kultur hvor det er høyst nødvendig.
  4. Enig i at folk flest bryr seg katta, men ikke enig i at det å være en hvit cishet-mann er det verste som kan skje deg (hilsen hvit cishet-mann).
  5. Snakker om whataboutism. Pride er en måned i året. Skriv gjerne innlegg om alle de andre viktige sakene også, men la nå skeive få lov til å synes også.
  6. "Pride er en samling ekstremt priviligerte mennesker som har makten over dagsorden i hele verden." Mener du dette i land som Russland, Brasil, Kina og India også? Land som faktisk har majoriteten av verdens befolkning?
  7. Det er mange måter å være kritisk. Å stille kritiske spørsmål er en god start, men det er ikke alle som er åpne for svarene man får. Det er da de underliggende holdningene kommer til syne. Hva tenker du om konklusjonen til innlegget, at bedrifter med fordel kan assosieres med Pride?
×
×
  • Opprett ny...