Gå til innhold

Saumfarar

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Saumfarar sine prestasjoner

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg fikk Re:member black selv. Litt snurt kontaktet jeg kundeservice hvorfor jeg fikk dette, da jeg har relativt grei inntekt og lite gjeld. De sa det gikk på kjøpemønster? Uansett var re:member black et råttent kort (og Coop sitt er ikke stort bedre), så jeg gikk for Ikano istedenfor
  2. Skyapplikasjoner, CI/CD, datafangst fra produksjonsanlegg, nettverkstopologi. Ønsker å få en fot innenfor cybersikkerhet, men har ikke noen kurs her.
  3. Arbeidsgiver er villig til å sponse meg med de fleste sertifiseringer. Hvilke er mest ettertraktet innen IT miljøet i dag? Azure sertifiseringer?
  4. Det har du helt rett i, det er det som er alternativet.. Tror eneste håpet nå er at folkevalgte overkjører administrasjonen. Meg bekjent er det sjelden at fylkeskommunen tar klager til følge?
  5. Takk for svar igjen. Er dette vanligvis kommunestyret i helhet som tar hånd om sånt, eller en klagenemd? Og burde jeg ta kontakt med politikere for at de skal fatte interesse for saken før den eventuelt blir videresendt til statsforvalter?
  6. Ja, det ble mottatt et formelt vedtak. Så du tror det er større sjans å løfte dette politisk enn å klage på "vanlig måte" og la Statsforvalteren ta saken? Det var ganske omstendelig å få positivt svar til å begynne med. Omtrent to A4 sider med grunngivelse, skisse av husplassering, tilkomstvei o.l. Saksbehandlingen tok tre måneder omtrent. Så føler det er mer bindende enn en telefon til en saksbehandler for å få signaler. Spesielt når man får beskjed at neste steg bare er å sende inn komplett byggesøknad. Runde to var detaljerte skisser av hus, planløsning o.l. En helt vanlig byggesøknad uten dispensasjoner. Det var ingen videre søknad om å få lov til å bygge på jord, dette skulle vært håndert i første runde.
  7. Takk for svar. Beklager, det var rotete forklart i åpningsposten min. Det er samme personen som gav grønt lys til å begynne med som nå gir avslag (ikke byggesak). Vi sendte komplett søknad til byggesak, som så sendte den til landsbruksansvarlig igjen av uvisse grunner - så faktiske byggesaksbehandlere har ikke sett på saken enda.
  8. Hei, Skriver dette lettere oppgitt. Kommer fra et småbruk der mine foreldre bor, og har drømt om å få bygge meg hus der. Sendte inn søknad til kommunen om dette mtp. restriksjoner for LNF-område. Forklarer her hva vi ønsker å gjøre med jorden (vil ha aktiv drift) og hva mine planer for gården er, samt skisser for vei og plassering av hus. Får svar tilbake fra landbruksansvarlig: "Jeg har nå sendt positiv tilbakemelding til byggesak". Synes denne tilbakemeldingen var i det korteste laget for en lang søknad og saksbehandlingstid, og vi spør direkte byggesaksavd: "Vi lurer på hvordan en søknad skal håndteres videre? Skal vi fortsette planlegging i samsvar med søknaden til landsbruksansvarlig og sende inn komplett byggesøknad? Kan det være aktuelt med et møte før vi går videre?" Byggesak svarer: "Det er bare å levere søknad, men finn en akseptabel tomt på gården som ikke bygger ned for mye jord". Vi går videre i prosjektet, tegner et hus og skaffer oss en ansvarlig prosjekterende. 5 måneder og 45.000 kr senere leverer vi komplett byggesøknad. En måned senere snur kommunen tvert og gir avslag pga. LNF område: "Utsagnet i e-posten (ref. til "positivt tilbakemelding") var riktig på tiden den ble skrevet. X kommune har vært romslige i vurderinger av løyve til å bygge hus nr. 2 på landbrukseiendom. Det er beklagelig at noen som vender seg til kommunen først får positiv tilbakemelding og senere får det snudd til negativt, men etter regjeringsskifte høsten 2021 og etter at krigen i Ukraina brøt ut i februar har Stortinget varslet innstramming i jordvernet. Dette er følgt opp politisk og lokalt i X kommune. Derfor er vurderingen av søknaden strengere enn det som ble kommunisert sist. " Synes det er ekstremt uryddig å først gi klarsignal for så å snu når vi har prosjektert hele huset, jordvern var det aller første vi undersøkte før vi la ned et rødt øre i prosjektet. Strider ikke dette med en god forvaltningprosess? Isåfall, noen relevante paragrafer som jeg kan lese meg opp på? Hvordan skulle vi ha forutsett et regjeringsskifte og en krig, det er eksterne faktorer langt utenfor det vi råder over.. Skjønner godt poenget med jordvern og vi har tatt hensyn til dette så godt vi kan, og vi ønsker jo å drive jorden. Men det er ved siden av poenget, føler jo at bordet fanger når man gir positiv tilbakemelding? Føler oss veldig oppgitte og vet ikke hva som er neste skritt :/
×
×
  • Opprett ny...