Jump to content

Tumeric

Medlemmer
  • Content Count

    4
  • Joined

Community Reputation

2 :)
  1. Ja, du nevner jo akkurat de punktene jeg har tenkt over. Lurte kanskje mer på om noen satt med egenhånds erfaringer, som noen som har bodd i slike hus/hatt et som fritidsbolig/kjent til noen har. Eller om det var noen tømrere/byggmestere her? (Ønsketekning: en statistikk fra SSB for langtidsvirkninger, hvor mange av de som har bodd i slike hus har endt opp med lungeasbestose og/eller lungekreft) Ja, det er nok smart å holde overbehandling ved like -det huset jeg har sett på dog, ligger nær sjøen, så fukt er det nok endel av! Ser at huset har tålt litt vær og vind, men det er lite feil og mangler nevnt i salgsoppgaven. Har sett på det med å bytte ut kledning, definitivt en mulighet, har søkt litt her på diskusjon/bygg og bevar ++ og fant ut at det kan koste mellom 80-150.000,- alt avhengig. Du får ha lykke til med husjakt du også!
  2. Takk for svar i natten. Dette med at de er trekkfulle er kanskje det som bekymrer meg, at det over år med vær og vind slites i platene på utsiden, og at støvet bæres av vind innover i huset? Jeg har så lite peiling på dette! Men, er litt interessert i dette ene huset, så får lyst til å dra å se på det.
  3. Har aldri hørt noen andre ha et lignende ord, de sier bare hvor de skal eller at de skal til sol og varme -tror nok det er en ren norsk "oppfinnelse". https://www.lifeinnorway.net/where-is-syden/
  4. Jeg ser at det fortsatt finnes boliger med eternittplater i yttervegg. Hvor trygt er det egentlig å bo i disse husene? På det ene huset jeg har lest salgsoppgaven på så ser det ut til at det bare er to av fire vegger igjen med eternitt, resten av bekledningen er byttet ut med liggende trepanel. Huset er fra 1947 og det er ikke nevnt eternitt innvendig. Akkurat dette huset har blitt brukt som fritidsbolig, men jeg har også sett et annet et som ser ut til å ha vært fast bolig til dags dato, der var alle fire veggene fortsatt av eternitt. Kan asbeststøv samle seg opp i bygget på et vis over årene? I ventaliasjonsystemer eller på loftet f.eks? Når jeg leser på nett om eternitt så forbinder de kreftutviklingen mest med rivning og håndtering, men jeg kjenner det snører seg litt i brystet av tanken på å bo innenfor den typen vegger likevel. Ser liksom for meg at det suser støv igjennom huset på vindblåste dager..! Noen tanker?
×
×
  • Create New...