Gå til innhold

Fantaboks

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Fantaboks sine prestasjoner

6

Nettsamfunnsomdømme

  1. Er dette overraskende da? Det går ikke an å annektere landområder og få det anerkjent som sitt. Ikke på kort sikt i alle tilfeller. Er vel heller ikke et eneste land i verden som offisielt anerkjenner Krim som Russland, med unntak av Belarus? De gjorde det for ett år siden ut av desperasjon for russisk hjelp for å holde myndighetene ved makten. Kan ikke se for meg at noe land kommer til å anerkjenne Zaporizjzja og Kherson som russiske liksom.
  2. Ramzan Kadyrov har alltid vært en skrulling men det ser ut til at det har klikket fullstendig for han nå. Først skulle han ta Kyiv og Polen var neste som skulle "de-nazifiseres". Så ber han om atombombing av Ukraina for noen dager siden. Og nå sier han at hans egne sønner, som er mindreårige tenåringer, skal sendes til fronten i Ukraina som barnesoldater.
  3. Dette er hva Taiwan påstår det er. Det er verken fakta eller realiteten. De aller fleste land anerkjenner regimet i Beijing som Kinas legitime myndigheter, ikke Taipei. Dette inkluderer Norge. Det er jo nettopp pga. det du skriver her, som Taiwan (offisielt Republikken Kina) at så få idag formelt anerkjenner Taiwan som egen stat. Fordi de gjør krav på hele Kina, inkludert fastlandet. Hadde de oppgitt dette håpløse standpunktet og heller gått inn for en helt egen suveren stat som kun omfatter øygruppa de kontrollerer, så kunne alt sett veldig annerledes ut. Da kunne mange flere land formelt anerkjent dem som en legitim, suveren stat. Uansett hvor mye eller lite demokrati i Taiwan, har de ingen legitimitet på fastlandet. Det bor 24 millioner folk på Taiwan og 1,5 milliarder på fastlandet. Så det blir som å påstå at den regjering kun valgt av folk på Svalbard har legitimitet til å styre hele Norge fra Longyearbyen.
  4. Skulle heller sett noen tall på dette. Om dette er noe mer enn normalt. Det er ganske vanlig med lange køer i grenseoverganger på ymse steder, spesielt dersom visum avkreves av mange av de som skal passere. Mange som nå rømmer Russland er vel unge menn, mange med familien på slep, i frykt for å bli sendt i krig. De fleste av dem sitter vel ikke akkurat med gyldig visum klargjort. Det skal dog være veldig mange fulle fly fra Russland til Georgia, Armenia og Tyrkia, som alle har visumfrihet for russiske statsborgere.
  5. Tja, en av dem var jo ukrainsk statsborger. Så det hindrer jo ikke sabotører med ukrainsk pass fra å ta seg inn her og der. Albania har vel blitt et ganske trendy reisemål de siste årene. Veldig billig sprit for turistene på drikketur, vakker kyst, eksotisk for backpackere og ekstremt mye interessant historie. Både eldre historie og mer moderne historie fra den kalde krigen. Tror dog relativt få kommer fra Donbass for øyeblikket. Inneholdt dette ammunisjonslageret våpen som skulle til Ukraina?
  6. Inspirert av USA og deres fengselsvesen som bruker innsatte som slaver? Noen ganger til risikofylt arbeid som brannvesenet i California.
  7. Sverige og Finland innlemmes i NATO, etter det er det ingenting Tyrkia får gjort lenger. Da er det bare å kaste hele memorandumet som er resultatet av Sultan Erdogans latterlige basar-diplomati, rett i søpla, der der det hører hjemme.
  8. Som Tyrkia altså, som har vært kandidat siden 1999! EU driver allerede å forhandler med Serbia og Montenegro, uten at forhandlingene har kommet noen vei enda. Også har vi Nord-Makedonia og Albania, også kandidater som senest denne uka gikk ut i frustrasjon over at forhandlingene deres ikke er gjenopptatt etter bruddet for to år siden. Ukraina kan bare stille seg lengst bak i den køen (vel, foruten Tyrkia, som ikke er en seriøs kandidat).
  9. Men ingen har stengt luftrommet for Air Serbia. Som flyr direkte fra Moskva til Beograd. Og det finnes andre kommersielle muligheter, som Turkish Airlines via Istanbul. Virker som om hele poenget rundt affæren ikke var å komme seg til Serbia men snarere prøve å demonstrere et eller annet poeng og slå politisk mynt.
×
×
  • Opprett ny...