Gå til innhold

Confirmed

Medlemmer
  • Innlegg

    26
  • Ble med

Alt skrevet av Confirmed

  1. Ja, hva var det de sa: https://www.nrk.no/mr/onsker-a-gjenopprette-sjoheimvernet-1.16124854
  2. Sjøheimevernet ble lagt ned for kort tid siden. De kunne ha bidratt med nærmere 130 båter, dykkere og over 2000 soldater. Men ingenting alvorlig skjer jo rundt norsk olje og gass infrastruktur … så det var jo sikkert en riktig avgjørelse
  3. Vel Jens, du trenger ikke ta mitt ord for det men Generalmajor Lars Lervik, sjef for Hæren mener nå engang at: Stridsvogner sikrer vår evne til å bekjempe motstanderens hovedplattformer. Stridsvogner gjør at Forsvaret kan etablere en tydelig tilstedeværelse i ethvert operasjonsområde. Stridsvognene har en mobilitet og overlevelsesevne som gjør det mulig å flytte betydelig kampkraft på kort tid. Stridsvognene er viktige for å evne å bidra til Nato og for å kunne samvirke med våre allierte. Derfor er leveransen av et tilstrekkelig antall moderne stridsvogner fra 2025 så viktig, ifølge generalen.
  4. Et av mange eksempler på den pågående underfinansieringen av forsvaret så vi når regjeringen valgte å gå for det dårligste og billigste alternativet i langtidsplanen for Forsvaret. Alternativ D, om jeg husker riktig. Mens forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen mente at det eneste alternativet som gir oss en tilfredsstillende forsvarsevne er alternativ A. Så ikke bli overrasket om vi nok en gang ender opp med et kritisk lavt antall nye stridsvogner. Når valget av ny stridsvogntype blir bestemt i slutten av 2022.
  5. Virker som Ukraina vil få et imponerende og avskrekkende luftvern med tiden! Kanskje en idé for det norske forsvaret også? Et potent luftvern med mange nok NASAMS som faktisk kan dekke kritisk infrastruktur i gamle Norge. Men det ville vel være å tro på julenissen …
  6. Sitat: … M109 er overskuddsmateriell som er erstattet med med K9 Vidar … Så hva hindrer Norge fra å sende resterende M109 vogner til Ukraina?
  7. Ser at Forsvarets Forum har en artikkel om at sveitsiske sykehus avviser ukrainere med krigsskader, men at de tilbyr enkelte Ukrainske sykehus utstyr og opplæring til fysioterapeuter. Tenker at Ukrainske myndigheter puster lettet ut nå. Alle vet vi jo hvor dyrt det kan være å gå til fysioterapeut.
  8. sveits er seg selv nok. Som de alltid har vært gjennom nyere historie. sveits nøytralitet handler om å slippe å velge side i enhver konflikt på europeisk jord slik at de kan tjene penger fra begge sider i konflikten. Så ligger de trygt og tilfreds midt i Europa beskyttet av NATO land rundt seg. sveits er skamløs.
  9. Veldig bra, men dette kommer på overtid. Så kjør på med opplæring.
  10. Send de resterende M109 vognene til Ukraina. Doble antallet K9 og K10 vogner som forsvaret har. Krigføring i Europa anno 2022 utspiller seg som rene artilleri dueller, så det er åpenbart hva slags utstyr vi trenger mere av.
  11. USA, Storbritannia og Tyskland leverer altså MRLS-vogner, hvor blir det av franskmennene? De har da vel vitterlig også noen MRLS-vogner de kunne sende?
  12. Ja, antall MLRS-vogner forsvaret har er et latterlig lavt antall. Det må økes betraktelig hvis de skal utgjøre noe forskjell.
  13. Dessuten er det bare å sende de resterende M109 vognene til Ukraina også
  14. Nå som forsvaret har donert 22 stk. M109 vogner til Ukraina fremstår det som hensiktsmessig å oppgradere forsvarets M270 vogner til å kunne ta i bruk ny ammunisjon av type: M30A1, M31 og M31A1 med høyeksplosive stridshoder + MGM-140 Army Tactical Missile System for lengre avstandsbeskytning.
  15. Nå som forsvaret har donert sine M109 vogner til Ukraina fremstår det som hensiktsmessig å oppgradere forsvarets M270 vogner til å kunne ta i bruk ny ammunisjon av type: M30A1, M31 og M31A1 med høyeksplosive stridshoder + MGM-140 Army Tactical Missile System for lengre avstandsbeskytning.
  16. Forsvaret bør oppgradere sine M270 vogner til å kunne ta i bruk ny ammunisjon av type: M30A1, M31 og M31A1 med høyeksplosive stridshoder + MGM-140 Army Tactical Missile System for lengre avstandsbeskytning.
  17. Vil de norske P-8A Poseidon flyene bli utrustet med Boeings AGM-84D Harpoon-kryssermissiler?
  18. Oppgradér Protector-våpenstasjonene på CV90 vognene med Javelin og Stinger missiler.
  19. Gratulerer med vel gjennomført test! Da er det bare å bestille inn mer av det samme, da antallet er kritisk lavt.
  20. Det virker som den politiske ledelsen i Litauen har tatt alvoret innover seg i mye større grad enn den norske politiske ledelsen, vedrørende betydning av å ha et forsvar som faktisk kan yte noe motstand til allierte forsterkninger kommer.
×
×
  • Opprett ny...