Gå til innhold

Skink_123

Medlemmer
  • Innlegg

    1 054
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Skink_123

  1. Kan noen her bekrefte eller avkrefte at HDMI testen som viste ingen forskjell med HDMI kabler var begrenset av " En Grandbeing SP0102 splitter ble brukt for å gi like bilder til begge skjermene" som ikke støtter høyere enn 720p?

     

    Viktig å slå fast reelle fakta.

     

    I denne testen ble ingen skjermer brukt...

    http://testfakta.se/Article.aspx?a=134807

     

    De testet om kablene kunne overføre 6,24 gigabit per sekund eller mer som tilsvarer til 1080p 60 hz (Deep colour).

     

    Altså ikke noe "ÅÅ SE DEEEE VAKRE FARGENEE!!!!!! NÅ SOM KABLEN KOSTER MER" osv.

     

    De testet også om kablene ble påvriket av annen hjemmeelektronikk i nærheten av kablen, det ble ikke de dyre kablene... og ja du gjettet det, ingen forstyrrelser på de billige heller. :)

     

    I tilleg testet de kablenes holdbarhet ved å bøye den 90 grader opp til 10 000 ganger hvor det var en forskjell på kablene, men resultatene ser ikke ut til å være relatert til prisen iallefall:

    http://www.testfakta.se/img/2009/2/26/134800.pdf

     

    Ikke at denne siste testen er veldig utslagsgivene med mindre du skal bruke kablen som hoppetau da...

     

    Til slutt litt info om selskapet som utførte testen:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Intertek_Group

     

    Ikke glem at HDMI er en standard (med flere understandarer) så en hdmi-kabel må oppfylle visse krav for å ha navnet "hdmi kabel".

     

    Å kjøpe en dyr hdmi kabel for å få bedre lyd kan direkte sammenlignes med å kjøpe en dyr USB kabel for å få bedre bilder ut av digital kameraet ditt, ville du gjort det?

     

    Min mening er at hifi-verden er full av overprising, direkte løgn og villedene marketsføring.

     

    Så en hdmi overføring av pakker er akkurat som USB?

  2. Jeg tok denne diskusjonen til "ekspertene" her for noen månder siden:

    http://avforum.no/forum/kabler/87880-dyre-...orste-scam.html

     

    Og noe av det folk klarer å lire av seg er helt latterlig. Jeg siterere:

    "Det er jo bare en måte å finne ut det på. PRØV SELV.

     

    Har du godt nok utstyr og gode nok ører å lytter på musikk vil jeg nok tro det forandrer ting i ditt system også."

     

    "

    Genialt enkelt sagt!

     

    Hvis han ikke hører forskjell har han enten for dårlige ører eller et elendig stereoanlegg. Det er også mulig at det han hører på ikke klassifiseres som (skikkelig) musikk."

     

    Jeg er villig til å sette store summer på at om man får testet dette sikkelig i en lab så faller de dyre kablene igjennom.

     

    Var forøvrig dette som skjedde i HDMI-saken.

     

    I den HDMI testen var jo alt begrenset av en switch som bare tok 720P, så ikke rart det ikke ble de store forskjellene.

     

    Jeg har selv sett forskjell på HDMI kabler når det gjelder bildekvalitet, har ikke sammenlignet de på lyd thou.

     

    Men det er forskjell på digitalkabler lydmessig, jeg har lyttet på forskjellige mellom en wadia ipod docking stasjon og en burmester cd spiller.

  3. Som diskutert så mange ganger på internet, så endrer ikke en eneste valhalla kabel til 30 000 meteren det faktum at innspenning har en feilratio på rundt 5%, altså at spenningen kan være alt mellom 220 og 240 volt. Dette har en langt større innvirkning enn noen kabel. Samtidig er kablene internt i enheten de samme som i apparatkablene. Apparatkabler har også en maks-effekt som ligger langt over det pcer i dag bruker, og kobber er kobber, uansett hva slags kabel du bruker.

     

    Så er neste steg: pcer bruker kondensator-baserte strømforsyninger, som strengt tatt driter i innsignalet, de har en stor feilmargin på ene siden, og vil likevel levere det samme på andre siden. Trafoene i musikkanlegg er en vanlig trafo, der innsignal har en direkte effekt på utsignal, altså har det langt mer å si på forsterkere enn på pcer.

     

    Pcer har også minst to "renings"trinn før spenningen når cpu, og her snakker vi såpass store mengder strøm, at bare tiden kondensatorene bruker på å lade seg opp slik at det blir rippel, utgjør en forskjell som er langt langt større enn hvilken innspenning du har. Man ser gjerne at prosessoren hopper i spenning med +-0.05v, kanskje så mye som +-0.1v. Og så lenge det laveste er høyt nok, har ikke denne variasjonen noenting å si. Da alle utregningene er digitale. Enten så er det 1, ellers så er det 0. Det kan ikke være 0.5, eller noe annet, enten av, eller på.

     

    I en forsterker er alt analogt, og en liten forskjell inn vil også komme ut. Der er det alt mellom 1 og -1 så og si, ikke enten eller.

     

    Men det tar vel ikke mange årene før vi har 5000kr gullstrømkabler til pc og. (forøvrig ekstremt idiotisk siden gull leder strøm dårligere enn kobber)

     

    Jeg nevnte og skilletrafo for å få gjevn volt inn. : >

     

    Men ser dere rasjonelt på dette eller følelsesmessig? :D

  4. Tviler på mange (noen?) går så langt...

     

    Aparat kabel foretrekker jeg forholdsvis ny. Gamle kabler med høy belastning er ikke noe jeg føler for å gjenoppleve (Har smeltet kabel en gang)

     

    Dedikert kurs er nesten en selvfølge. Når de hardeste overklokkerne er i slaget er det gjerne 2 stk. 1000W PSUer som kjører på rimelig høy load. Det er ikke mye annet som skal på den kursen før det sier poff i sikringsboksen om det er en 10A kurs. Og personlig foretrekker jeg å styre unna padder. Kanskje en splitter, men ikke no padde med skjøteledning.

     

    Jeg tror det er mye å hente i å gi PSU'en ren og filtrert strøm. På musikkanlegget bruker jeg nå dedikerte strømkabler med stort hell. Helt klart at appratene liker seg bedre når de får gjevnere strøm, samt at det er kjekt at kabelen er i stand til å levere nok når apparatet suger skikkelig til seg.

     

    Jeg kunne godt likt å fått noen som er skikkelig ram på overklokking til å prøve f.eks en valhalla strømkabel med tilhørende utstyr fra Nordost på sin rigg.

     

    Jeg tror det vil gi utslag. Og når en presser grensene tror jeg dette vil være alfa og omega.

  5. Nå som vi har så ufattelig mye kjappere datamaskiner, hvorfor klarer ikke utviklerene å få de til å starte på la oss si 5 sekunder?

     

    Husker jeg så en artikkel der de sammenlignet en pc i dag med en 20 år gammel pc, og den gamle kom bedre ut gjennomsnittlig på oppstart av maskinen, oppstart av word og et annet program!

     

    Er ikke dette sykt?

     

     

    Om noen kunne fortelle meg hvorfor, eller gi meg annen informasjon?

     

     

    Innspill tas i mot med takk!

  6. Simen1:

    De nærmer seg nå 3Ghz og vi har vel ennå ikke sett en AMD prosessor som default er satt over 3Ghz? Hvilken er 3.2Ghz og hva slags TDP har den?

     

    Med å nærme seg taket så mente jeg først og fremst at Intel ga opp rundt 4Ghz, og AMD har ikke nærmet seg 3Ghz med stor fart akkurat. Nå som de er der begynner de å miste spillerom i den retningen.

    7492750[/snapback]

     

     

    De har nå gått gjevnt og trutt oppover med Ghz så lenge jeg har fulgt med iallefall. Ingen grunn til at de skal starte å stagnere nå.

  7. Hmm, anbefaler uansett at dere prøver dere litt frem med forskjellige drivere til gpu, bruk helst drivercleaner og fjern den gamle fullstendig I sikkerhetsmodus for å så legge inn en annen driverversjon.

     

    I og med at alle systemene ikke er 100% like så kan det faktisk være fra tid til annen en driver som ikke fungerer helt som den skal sammen med systemet ditt, har nå i alle fall skjedd meg et par ganger at etter instalasjon så har pcen kun fungert i 4 bits modus 200x400 res.

    7328797[/snapback]

     

    Husker da jeg spillte CS så var det ofte slik at de nyeste driverne ikke var så bra til CS, var bedre å ha drivere som var like gammel(litt eldre) enn sist oppdatering av CS.

  8. Hvis jeg begynner å jobbe, og spare alt av penger jeg får nå, burde jeg ha råd til dette, samtidig som jeg kan leve.

     

    4 x skjermkort : ca 20000

    2 x CPU : ca 12000

    4 x RAM : ca 5000

    4 x HD : ca 4000

    +

    HK : 4000

     

    noe sånt, kan vel egentlig legge til en 5-6000 siden det var veldig rundt regnet. Å skal man ha en maskin i den duren, må man jo resten av utstyret matche...så det blir ikke billig. Men fun for the big guys, det er det ikke tvil om :D

     

    Systemet utførte en rekke tunge oppgaver samtidig, inkludert å kjøre et spill, spille av en film og drive med encoding - tilsynelatende med god ytelse.
    :wee:

    7328142[/snapback]

     

     

    du må vel ikke glemme: 3000kr for Vista ultimate og ca 2000? for kabinett.. og la oss ikke glemme PSU(ene) (2000kr?)du må ha for å drive hærligheten ;)

    7328224[/snapback]

     

    Når du ser på disse prisene på alt det andre så blir ikke dette hovedkortet noe dyrt...

×
×
  • Opprett ny...