Gå til innhold

Anderins

Medlemmer
  • Innlegg

    22
  • Ble med

Innlegg skrevet av Anderins

  1. bshagen skrev (6 minutter siden):

    Man finner den metoden som passer seg selv best, enten det er "normalt" kosthold med karbs eller keto eller noe annet. Ikke noe vits å drepe folks motivasjon for det ..

    Ja, det var et av poengene jeg prøvde å få frem. Det er flere måter å oppnå de positive effektene på. Dermed kan man prøve flere ulike ting for å finne ut hva som passer best.

    Problemet med å fremstille det som at det finnes bare en løsning, er at folk kan gi helt opp hvis den aktuelle metoden ikke fungerer for dem. Dersom de sitter med kunnskapen om at det er flere måter å gjøre det på, kan de selv finne ut hvordan de vil gjøre det, noe som igjen øker sannsynligheten for at man klarer å gjennomføre det.

    Derfor mener jeg det er viktig at folk er klar over at det er kaloriunderskudd som er målet, og at alt annet bare er ulike måter å oppnå dette målet på. Videre er det viktig med kunnskap om fordeler og ulemper med de ulike metodene.

    • Liker 2
  2. The Avatar skrev (6 timer siden):

    Forureining er i denne samanhengen lite presist. Forureining er definert som utslepp til luft, jord eller vatn som er farleg, skadeleg eller stygt. Dette er altså eit begrep som kan bety veldig mykje eller veldig lite. 

    Det er omtrent ingenting som ikkje er definert som forureining. 

    I daglegtale blir det derfor stor forvirring om ein legg ulik meining i begrepet. Elbilar har ikkje lokalt utslepp av CO2 under bruk, men har likevel eit stort CO2 utslepp knytt til produksjon. Og om ein berre tenker på lokal luftkvalitet så kjem elbilar dårlegare ut på grunn av litt større produksjon av svevestøv frå dekkslitasje.

    Hvis du ser på det forrige innlegget mitt, så er nok utslippene forbundet med forsyningskjede og transport av fossilt drivstoff i seg selv undervurdert ved utregning av totale utslipp på disse bilene.

    Eventuell økt mengde svevestøv fra dekkslitasje er på langt nær nok til å ta igjen partiklene som slippes ut fra fossilbiler, dessverre.

    • Liker 1
  3. Zeph skrev (7 timer siden):

    Ein elbil har òg forureina fordi den i det heile tatt vart bygd. Ikkje like mykje som det totale utsleppet til ein drivstoffbil om elbilen får leve lenge nok, men utsleppsfri er den ikkje. Elbilane har derimot ingen lokale utslepp, med mindre ein tar med dekk, svevestøv osv.

    Det er ingen myte av drivstoffbilar forureinar, så TS har nok misforstått eit eller anna. Det finnes heller ikkje teknologi som kan fjerne all forureining frå ein drivstoffbil, i alle fall ikkje på kommersielt nivå.

    Edit: Gløymde utslepp ifm. produksjon av straum, som sjølvsagt må bli ein del av reknestykket. Normalen er ikkje så rein kraft som i Norge.

    Det er viktig å huske på at forsyningskjeden til elbiler har markant lavere utslipp enn forsyingskjeden til fossilbiler, så jeg har mistanke om at de økte utslippene ved produksjon av elbil ikke er så mye høyere som man først skulle tro.

    Videre så må man ta med i betraktninger at fossilt drivstoff gjerne fraktes i tankbiler som i seg selv har utslipp forbundet med produksjon av hver tankbil, samt store utslipp under bruk, i tillegg til slitasje på veier med de lokale partikkelutslippene det medfører.

    • Liker 4
  4. Samms skrev (På 31.5.2022 den 9.19):

    Vesten har interesse av at Ukraina er i den vestlige økonomiske interessesfære. Demokrati og meneskerettar betyr mindre, sjå på til dømes Saudi Arabia.

    I eigen lomme, det vil seie i eigedom i London, på Rivieraen i Frankrike og andre byar utanom Russland. Og på luksusfartøy bygd og operert i vesten. Og ikkje minst aksjer og verdipapir. Det var vel og nokre fotballklubbar i England som kunne drive med rause budsjett. Så dei som tjente penger på oligarkene si plyndring var vestlige firma og banker.

    Det er helt riktig at vesten har interesse av at Ukraina deltar som fritt demokrati. Ukrainerne har også vist at dette er det de selv ønsker, fremfor å være underlagt et diktatur.

    Ja, russiske oligarker har stjålet penger fra det russiske folk. Det er ikke vestlige firmaer og banker som har gjort det. Du mener ikke helt alvorlig å si at vestlige firmaer og banker er de som har skylden for russiske oligarkers ran av det russiske folk?

    • Liker 2
    • Hjerte 1
  5. TwoFace skrev (8 minutter siden):

    Ikke prat om ting du ikke har peiling på. Det er nok av studier som beviser hvilken positiv effekt fasting har på kroppen.

    Spesielt for kreftpasienter og diabetikere blandt annet. Les deg opp før du spyr ut påstander du ikke har peiling på.

    Ja, jeg skrev om disse studiene, og påpekte at metastudier har vist at det ikke er fastingen i seg selv som har denne positive effekten, men kaloriunderskudd generelt.

    Fasting er bare en av flere måter å oppnå kaloriunderskudd på.

    • Liker 2
  6. DJViking skrev (På 16.2.2022 den 19.12):

    Noen som sverger til Keto, eller LavKarbo og/eller Fasting?

    Jeg har kjørt sånn periodvis fasting (intermittent fasting) i en god stund nå. Siden i fjor høst.
    Stoppet opp med det før jul, og begynte nå igjen i midten av Januar med fastingen min.

    Jeg begynte først med fasting hvor jeg hoppet over frokost. Deretter fasting hvor jeg hoppet over lunsj.
    Deretter gikk jeg nærmere 16:8, 18:6, 20:4, og nå holder jeg på med en OMAD (One Meal A Day).
    Jeg har ikke tenkt å holde på med OMAD for evig. Bare en liten periode, ut Mars. Deretter går jeg tilbake til 2MAD (2 Meals A Day) som er nærmere 18:6 fasting og kommer til å spise Lunsj og Middag, men ikke noe flere måltider enn det.

    Jeg har ikke sverget av karbohydrater, men jeg prøver å holde antall karbohydrater lavt, maks 20%. Det er vel det som kalles for LavKarbo.
    Jeg liker enkelte måltider med Korn alt for mye til å sverge av karbohydrater helt. Elsker Pasta, Pizza, Hamburger, og Ris til Wok. Dog skal det sies jeg spiser sjelden Pizza og Hamburgere (lager det mest selv, men omtrent 1 gang i måneden kjøper jeg ute), men ofte Pasta.

    Fasting skal vist være bra for å unngå å få for mye insulinrespons, noe som kan hindre fettforbrenning, og lede til insulinresisten.
    Jeg har tenkt en god stund nå om jeg skulle gå over til Keto. I videoer fra Youtube jeg har sett virker det som en veldig god måte å slanke seg på, men også for å forbedre insulinresistens. For 3 år siden fikk jeg beskjed at jeg lå i faresonen for Diabetes 2, og har siden trent mye for å hindre å få Diabetes 2, men jeg har aldri klart å komme meg unna faresonen.

    Å gjøre Keto skal visstnok være veldig bra for å forbedre insulin sensitivitet (altså motsatte av insulin resistens).
    I tillegg til å forbrenne mer fett, bedre helse (sies det), øke levealderen.

    Jeg følger ofte med på videoer fra disse to herrene på Youtube som snakker mye om Keto og Fasting.
    https://www.youtube.com/c/ThomasDeLauerOfficial
    https://www.youtube.com/c/drekberg
     

    Litt om meg. Litt overvektig, men også ganske kraftig. Har litt muskler, men også mye fett.
    Så jeg driver hovedsakelig med fasting for å bli slankere. I tillegg trener jeg nå hver dag 45min-1time, mest styrketrening.
    Høyde: 187 cm
    Vekt: ca. 120 Kg
    Fettprosent: ca. 40% (fra smartvekt)

    Alt du snakker om her er egentlig bare ulike måter å begrense kalorier på. Hverken fasting, lavkarbo eller andre "dietter" har noen positive effekter på kroppen ut over det en hvilken som helst kaloribegrensning har. Du kan få samme resultat ved å for eksempel telle kalorier og sørge for at du ligger i et kaloriunderskudd.

    Jeg vet at det påstås at det er studier som for eksempel viser at fasting kan forbedre insulinrespons og andre ting, men metastudier viser altså at man oppnår det samme ved ha et kaloriunderskudd. Det er altså ikke fastingen i seg selv om gir positive utslag, men det at fastingen medfører lavere kaloriinntak.

    Jeg ville vært skeptisk til "YouTube-guruer". Dr. Sten Ekberg snakker for eksempel om "detox-kurer", noe som ikke har noe vitenskapelig grunnlag.

    Den gode nyheten er at man stort sett kan velge og vrake her. Man kan finne den måten å begrense kalorier på som er enklest for en selv å gjøre over tid.

    Men man må også huske på at det kan være ulemper ved ulike metoder. Å telle kalorier kan være tidkrevende og komplisert. Å faste kan gjøre at man ikke får i seg optimalt med proteiner (forskning viser at en viss mengde proteiner er nødvendig for å optimalisere muskelvekst, men at dette dessverre ikke kan inntas i for store mengder på en gang, slik at man må fordele proteininntaket ut over dagen). Lavkarbo kan gjøre at man går glipp av viktige næringsstoffer.

    Når det gjelder styrketrening så er det anbefalt at man også gir kroppen tid til å hvile. Hvis du trener hver eneste dag, så håper jeg at du ikke trener samme muskler hver gang.

    Og til slutt så klarer ikke en smartvekt å måle reell fettprosent (som allerede er nevnt). Men det kan kanskje hjelpe deg til å se om fettprosenten går opp eller ned.

    • Liker 1
  7. Samms skrev (13 timer siden):

    USA, EU og andre gjev Ukraina våpen til krigføringa, dei sel ikkje våpen slik dei ellers gjer til krigar. Dei same landa bidrar økonomisk til å betale krigføringa. USA med fleire bidrar med etteretning til Ukraina for å peike ut blant anna militære mål.Så når nokon peiker ut militære må, betaler våpen og andre utgifter for ein av partane i ein krig kva kaller du det då om det ikkje er ein krig per stedfortreder?

    USA, EU med andre har og trappa opp den økonomiske krigføringa mot Russland, det er og ein sterk indikasjon på at Ukraina er stedfortreder i den militære krigen.

    Det mange overser er at sjølv om ikkje "vesten" har territorielle ambisjonar så har dei ambisjonar om økonomisk og politisk kontroll. Oligarkane i Russland var vener så lenge dei plyndra Russland og sendte overskuddet ut av landet. Merk at den einaste perioden "vesten" ikkje har hatt sanksjoner mot Sovjet eller Russland var når Jeltsin styrte og det var fritt fram for vestlege interesser å ta kontroll over natur-resursar i Russland.

    USA ga også våpen og utstyr til Sovjetunionen i kampen mot Hitler-Tyskland. Uten dette hadde Sovjetunionen tapt. Husk at de ukrainske myndighetene er Ukrainas rettmessige myndigheter, i motsetning til de russiske styrkene som gikk inn i Donbass og lot som de var lokale separatister. Russland har drevet proxy-krig øst i Ukraina, men våpnene og etterretningen vi hjelper Ukraina med nå er ikke det.

    Økonomiske sanksjoner er ikke krigføring. Du må ikke falle for Putins uredelige retorikk.

    Vesten har ikke interesse av å kontrollere Ukraina, men vi har interesse av at Ukraina er et fritt og demokratisk land som kan være en god partner på ulike plan. Ukraina er et av Europas mest folkerike land.

    Oligarkene i Russland plyndret folket og puttet pengene i egen lomme.

    • Liker 5
  8. NERVI skrev (14 timer siden):

    Det er helg, men  https://mobile.twitter.com/KyivIndependent/status/1529633965279166467.

    Det er nok meningsutveksling Natolandene imellom, med det er jo en demokratisk organisasjons styrke! Betryggende at en eventuell natinvolvering vil være velbegrunnet om/når den måtte komme.

    Dette viste seg å være falsk informasjon fra Tyskland:

    Hva Tysklands agenda er, er uklart. Men at de på mange måter opptrer som Putins nyttige idioter blir bare mer og mer tydelig.

  9. Redaksjonen. skrev (På 28.5.2022 den 9.16):

    Det viser seg at "Appeasement"-politikk fungerer heller dårlig mot imperialistiske diktatorer som Hitler og Putin. Putins bakgrunn er en der det eneste språket han forstår er makt og brutalitet, og det å vise svakhet overfor Putin gjør at han bare presser grensene i enda større grad. Dette har man sett gang på gang nå. Og når han møter litt motstand så rasler han for eksempel med atomsablene fordi han vet at frykt gjør at folk sannsynligvis føyer seg. Hvis han derimot møter motstand og makt bak motpartens krav, så trekker han seg tilbake.

    Man eskalerer ikke Ukraina-krigen ved å sette foten ned for Putin. Tvert imot er dette et språk han forstår, og han vil bli tøylet i større grad.

    • Liker 6
  10. .,. skrev (19 timer siden):

    Personligheten til Musk samsvarer med narsissistisk personlighetsforstyrrelse. 
     

    • løgner om sin bakgrunn og at han er selvskapt når han fikk store pengesummer av velstående foreldre
    • påtar seg all ære for skaperverket av andre
    • elsker å vise seg frem i media
    • lar seg fremstå som en intellektuell, men ingenting av hans påstander har noen intellektuell grobunn
    • vedvarende relasjonsproblemer
    • manglende respekt for andre, noe en ser i hans retorikk og gjerninger; spesielt hans arbeidere og retten til fagorganisering
    • manglende belegg for å få investorer til å investere i hans prosjekter. Mange har tapt enorme formuer mens han har beriket seg
    • betaler ikke skatten han er skattepliktig for å betale
    • en fanatisk interesse av å gjøre mer av navnet sitt, som å sende en selvmordsekspedisjon til Mars, fremfor å bedrive forbedringer på jordkloden
    • første reaksjon når noen av hans kriminaliteter kommer frem, er å svartmale alle og enhver på forhånd, (forgiftning av brønnen)


    Altså, det meste av anklagelser mot ham er mest sannsynlig reelle. Mannen har vært gjennomgående slik siden han ble voksen. Og jeg tviler på at han noen gang har vært genuint liberal. Han har opptrådt autoritær, og han har støttet autoritæres retorikk; men har var ‘liberal’ da det gagnet ham i folks øyemed. 

    Kan du være litt mer konkret om hva han har løyet om i sin bakgrunn? Det er velkjent at han rømte hjemmefra (fra faren) da han var tenåring, og at moren måtte skaffe penger til flybilletter. Det hjelper ikke med en velstående far når man har kuttet ut all kontakt med ham.

    Hva er det han har tatt æren for som er skapt av andre?

    Hvordan lar han seg fremstå som intellektuell? Jeg vil si at påstandene hans som er innenfor områdene han har ekspertise på står seg svært godt. Derimot har kommentarer om Covid og andre ting ikke vært så treffsikre, men så det ikke slikt han jobber med i det daglige heller. (Samtidig driver du med forsøk på fjerndiagnostisering, og du er sannsynligvis ikke fagperson innenfor dette, så hvorfor er det greit at du prøver å fremstå som noe du ikke er, mens det er galt hvis Musk gjør det? Listen din samsvarer heller ikke med symptomene på narsissistisk personlighetsforstyrrelse.)

    Hvilke investorer har tapt penger på hvilke prosjekter?

    Vil du påstå at å kjempe for fornybar energi og transport på jorden ikke er å bedrive forbedringer av jordkloden?

    • Liker 1
  11. AL123 skrev (På 24.5.2022 den 16.50):

    Det er flere grunner til at Toyota er tregt ute med elbil. De viktigste er at Toyotas produksjon er veldig stor, og består hovedsaklig av biler i de lavere prissegmentene. Å selge elbiler basert på disse vil neppe gi Toyota erfaring de ikke har fra før, og dedikerte platformer for store volum/lave priser er foreløpig vanskelig å få til.  Tipper Toyota i det stille jobber med noe ala det VW gjør. Å utvikle rene elbilplatformer til lave priser som kan bli basis for mange modeller. Toyota er imidlertid ikke så interessert i å lage biler av pr-messige årsaker. De venter til utviklingen på pris/volum er riktig.

    Toyotas nye elbil sliter med å hurtiglade når det er kaldt. Dette tyder på at Toyota har litt å lære om elbilproduksjon.

    AL123 skrev (På 24.5.2022 den 16.52):

    Tesla X og S selger dårlig fordi de er gamle biler som er modne for utskiftning.

    Såvidt jeg vet så selger Tesla alle Model S og X de klarer å produsere.

    • Innsiktsfullt 3
  12. 0laf skrev (På 18.5.2022 den 22.34):

    Han støttet først Trump, deltok på konferanser, og så ble det nyheter rett før valget at han i et intervju hadde snudd, å hevdet Trump ikke var rette mann for jobben.
    Så snudde han like gjerne igjen, å ble rådgiver for Trump i det Hvite Hus.
    Så snudde han igjen, å var i mot Trump, når Trump avviste klimaendringer, og ville ut av Parisavtalen.

    Musk var deltaker i et panel av næringslivstopper som skulle fungere som rådgivere for Trump-administrasjonen. I dette panelet satt blant annet også Apple-sjef Tim Cook. Deltakelse i panelet var ikke uttrykk for noen støtte til Trump som sådan, men var et ønske om å påvirke næringslivspolitikken Trump førte.

    Musk har vel aldri vært rådgiver for Trump, i det minste ikke i noen større grad enn andre i panelet, som Tim Cook.

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 1
  13. 0laf skrev (På 18.5.2022 den 21.26):

    Forstår ikke hvorfor?

    Har over et par tiår gitt store summer til det republikanske partiet og diverse politikere.
    Støttet Donald Trump, og ønsker nå å gi Trump tilgang til Twitter, dersom det blir noe av oppkjøpet.
    Ut i fra Musks egne tweets, er han sterkt i mot mange av grunnverdiene demokratene står for, spesielt høyere skatter og fagforeninger.

    At han står laaangt over på høyresiden i politikken virket ganske åpenbart, inntil han nå hevder han har stemt demokratisk. Når det kommer til Musk, så må man dog ta alt med en klype salt.

    Han har også donert til Demokratene.

    Han har ikke støttet Donald Trump som sådan. Det han sa var en generell kommentar om at ingen burde bli permanent utestengt fra Twitter, og det gjelder også Donald Trump.

    Han er ikke nødvendigvis motstander av høyere skatter generelt, men er motstander av skatt på urealisert gevinst/formue.

    Når det gjelder fagforeninger så er det i hovedsak UAW han har kjempet mot. Han mener de støtter fossilselskaper og ønsker å undergrave Tesla.

    Han mener selv han står i sentrum politisk, og han støtter blant annet ting som et statsfinansiert helsevesen. Dette er et politisk standpunkt som faktisk er ganske langt til venstre i amerikansk politikk, da selv ikke de fleste Demokrater støtter dette.

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  14. Retroman skrev (9 timer siden):

    Promon i Oslo gjorde vel noe tilsvarende for fem år siden. Ved hjelp av en fake Tesla-app og social engineering fant de ut at de kunne stjele en Tesla med mobilen.

    https://e24.no/teknologi/i/KvxevG/norsk-selskap-sier-de-startet-en-tesla-via-hacking-bilgiganten-avviser-paastanden
     

    Tesla jobber hardt for å dysse ned dette og benekte hva som hadde skjedd.

    I den omtalte saken er det jo ikke sikkerhet hos Tesla selv som ser ut til å ha vært problemet:

    "I videoen får de en Tesla-eier til å laste ned en tilsynelatende uskyldig app - men den inneholder skjult, skadelig programvare som de bruker til å hacke til seg Tesla-eierens passord."

    Det er altså snakk om "social engineering", og det har blant annet også vært brukt for å få folk til å oppgi BankID-informasjon. Skal vi derfor konkludere med at BankID ikke er sikkert nok?

    • Liker 1
  15. 6RCURCGB skrev (5 timer siden):

    Enig med deg, det er markedet som har lurt seg selv. Musk har vært flink/heldig og hatt god drahjelp av den kulten som har oppstått rundt hans person.

    Børsverdien på Tesla har steget i takt med at selskapet har levert bedre og bedre resultater. Dersom det hadde hatt med Musk som person å gjøre så hadde jo ikke aksjen stått "på stedet hvil" fra 2013 til 2018. Det var først rundt 2019, da Tesla begynte å levere overskudd, at aksjen begynte å gå mer markant oppover.

  16. 55GE57GD skrev (På 12.5.2022 den 16.07):

    Elbiler bør momses som andre profukter. De er jo ikke mer miljøvennlige enn f.eks. sykler, som momses. Elbiler tar like mye plass som eksosbiler, og de trenger like mye miljøskadelige veier. De virvler opp minst like mye svevestøv - og antagelig kommer ca. 80 % av mikroplasten i Oslofjorden (som er alvorlig syk) fra bildekkene. Og det kreves mer ressurser og medfører større utslipp å produsere en elbil enn en tilsvarende eksosbiler.

    Sykler kan dessverre ikke erstatte biler for mange (eller de fleste) med bil.

    Elbiler virvler kanskje opp eksisterende svevestøv, men siden de genererer langt mindre så blir det også mindre å virvle opp når alle fossilbiler er fjernet.

    Eventuelle høyere utslipp ved produksjon (som ikke tar hensyn til hele produksjonskjeden, som for elbiler er mye mer miljøvennlig enn produksjonskjeden for fossilbiler) tas raskt igjen over bilens livstid. Og jo mer fornybar energi man genererer, desto raskere overstiger fossilbilens utslipp det fra produksjonen av elbil.

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
    • Hjerte 1
  17. Aiven skrev (På 11.5.2022 den 2.07):

    Nå er det jo ikke kun ytringsfrihet som definerer et demokrati, noe jeg synes jeg fikk frem nokså godt i mitt innlegg. Du trekker fram én enkeltfaktor som du synes du har gode argumenter mot? :p

    Jeg tror ikke vi er uenige om at Putin kontrollerer mediene direkte, mens det i USA er flere ulike eiere? Det er heller få likheter mellom USA og Russland. Ytringsfrihet er som flere her påpeker et sentralt trekk ved et demokrati. Det er vanskelig for å argumentere for at det er like dårlige kår for ytringsfriheten i USA som i Russland. Det er ikke engang nyanseforskjeller, men et stort gap.

    Det vi ser i vestlige land er at det faktisk er helt vanlig å kritisere myndighetene. Se på f.eks. Afghanistan Papers som avslørte løgn fra myndighetenes side i Afghanistan-krigen. Noe slikt ville vært uhørt i Russland. Eller, dersom det ble publisert, så ville de som står bak vært bak lås og slå eller seks fot under.

    Det er nok å kritisere i USA og andre vestlige land uten at det kommer i nærheten av tilstanden i Russland.

    • Liker 1
  18. Aiven skrev (På 1.4.2022 den 20.53):

    Jeg mener at skillet mellom de såkalte demokratiene i Vesten og andre land langt på vei er en konstruksjon som korrelerer mer med hvilke land USA måtte være allierte med til enhver tid enn andre objektive målepunkter. Selvsagt finnes det land som er mer demokratiske enn andre, men jeg tror det er nokså få virkelig demokratiske land i verden i dag, forstått som at befolkningen har særlig mye å si fra eller til for innen- og utenrikspolitikken. Dessuten forekommer det, som Noam Chomsky beskriver i sin bok Manufacturing Consent, mye påvirkning av befolkningen gjennom mediene for å få støtte til det eliten måtte ønske til enhver tid.

    Her mener jeg du trekker altfor mange falske paralleller mellom f.eks. Russland og USA for å ta to konkret eksempler.

    Du kan si at mediene påvirker befolkningene og at noen sitter med mye mer makt enn andre, men faktum er at det i USA er svært mye som skal til for at ytringer får konsekvenser, i det minste fra myndighetenes side. Mens man i Russland risikerer fengsling så risikerer man i USA kanskje utfrysning, men man blir ikke hindret fra å ytre seg.

    Jeg synes Assange er et dårlig eksempel fordi han er et ekstremtilfelle. Her snakker vi om publisering av militære hemmeligheter, som er noe annet enn rene ytringer. Så kan man si at det var riktig å publisere disse og jeg skal ikke nødvendigvis si meg uenig, men det er altså noe helt annet enn en vanlig meningsytring.

    Og for hver Assange kan du sikkert finne tusenvis av russere som er arrestert av myndighetene for langt mindre.

    Det er helt klart at amerikanere har enormt mye mer frihet og ikke minst beskyttelse mot overgrep fra myndighetene enn russere.

    Skillet mellom vestlige land og diktaturer er altså velbegrunnet og solid.

    • Liker 3
  19. magiga skrev (11 timer siden):

    Det er merkverdig at man har en tunell som stadig er stengt, og som ikke møter EU-krav til sikker utforming, og så velger man å bygge en identisk i den tro at det skal løse problemene. Hvor mye koster det å hele tiden måtte reparere, tømme tunellene for vann, og så videre?

    Fagmiljøene anbefalte bro. En bro vil være dyrere på kort sikt, men vil være mye sikrere, og vil lønne seg over tid. En bro ville dessuten kunne gitt muligheter for syklister, for eksempel.

    Likevel valgte man den mindre sikre løsningen som med all sannsynlighet vil medføre "nedetid" akkurat som i dag.

  20. Letterboxd skrev (29 minutter siden):

    Hva skjer hvis man ringer på legevakt og sier man trenger nødhjelp mentalt? Hvis ambulansen kommer blir du "arrestert" og kastet inn i et rom?

    Blir du bare gitt tabeletter eller får du faktisk psykisk hjelp?

    Noen erfaringer? Psykolog ventetid kan være 5 måneder, og ikke før etter sommeren for privat.

    Her blir du nok vurdert, og så tilpasses videre behandling ut ifra din situasjon. Det er nok ikke slik at du bare sperres inne på et rom for deg selv og får noen tabletter.

  21. Myetanker skrev (3 timer siden):

    😶 Dama har dratt på tur med båt fra Oslo til Danmark. Hun og hennes beste venn, fra USA som er på besøk i 3 uker og skal bo hos henne, best.tur til Danmark. Jeg må si jeg sliter litt med det. Da jeg vet at han har følelser for henne. Men de har snakket ut om det og han er kun en venn for henne. Veldig god venn.Soulmates.. men alikevell plager det meg. Han har ordnet en avtale med dama om at han ikke vil ae meg his henne de tre ukene han er der. Da han er ikke så glad i meg. Pga en liten forhistorie før jul.Noe som også handlet om han og henne. De snakket sammen nesten hver dag på facetime. Og når jeg var på besøk, så gikk hun i et eget rom , akkurat som om hun ikke ville at jeg skulle høre hva de pratet om. Klart jeg reagerer på slikt. Etterhvert gjorde jeg det slutt. Men vi er sammen igjen . For vi har sterke følelser for hverandre.  Men så ble det denne situasjonen nå. Han besøker henne 2 ganger i året.  Er det greit at dama di drar på tur med en annen gutt som fremdeles har følelser for henne? Og at jeg blir nektet å komme til henne de tre ukene han er der. Føler at hun setter han forran meg.  Sliter mye med dette.

    Det høres ikke ut som kjæresten din respekterer deg. Å holde på slik med en hun vet har følelser for henne er respektløst overfor deg, og det burde ikke vært et tema engang. At du utestenges er enda et rødt flagg.

    Med forbehold om at det ikke er relevant informasjon her som er utelatt.

    Jeg ser at enkelte her mener det ikke er problematisk og at du bør stole på henne. Jeg mener at atferden hennes tilsier at hun ikke bør stoles på. Hun fremstår som at hun har noe å skjule.

    Hun burde ha innsikt nok til å skjønne at det ikke kommer noe godt ut av å bruke mye tid alene sammen med en mann hun vet har følelser for henne. Det kan være greit hvis hun er singel, men når hun er i et forhold så er det et stort rødt flagg.

    Hvis han er så viktig for henne (selv om hun i realiteten leker med følelsene hans også) så burde hun som et minimum prøve å gjøre noe med situasjonen. Hun burde snakke med deg, vise forståelse for følelsene dine, og prøve å inkludere deg mer. Hun bør la deg være med når de er sammen, og ikke gjemme seg når de snakker på telefon.

    • Liker 5
    • Innsiktsfullt 2
×
×
  • Opprett ny...