Gå til innhold

Anderins

Medlemmer
  • Innlegg

    22
  • Ble med

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Anderins sine prestasjoner

55

Nettsamfunnsomdømme

  1. Ja, det var et av poengene jeg prøvde å få frem. Det er flere måter å oppnå de positive effektene på. Dermed kan man prøve flere ulike ting for å finne ut hva som passer best. Problemet med å fremstille det som at det finnes bare en løsning, er at folk kan gi helt opp hvis den aktuelle metoden ikke fungerer for dem. Dersom de sitter med kunnskapen om at det er flere måter å gjøre det på, kan de selv finne ut hvordan de vil gjøre det, noe som igjen øker sannsynligheten for at man klarer å gjennomføre det. Derfor mener jeg det er viktig at folk er klar over at det er kaloriunderskudd som er målet, og at alt annet bare er ulike måter å oppnå dette målet på. Videre er det viktig med kunnskap om fordeler og ulemper med de ulike metodene.
  2. Hvis du ser på det forrige innlegget mitt, så er nok utslippene forbundet med forsyningskjede og transport av fossilt drivstoff i seg selv undervurdert ved utregning av totale utslipp på disse bilene. Eventuell økt mengde svevestøv fra dekkslitasje er på langt nær nok til å ta igjen partiklene som slippes ut fra fossilbiler, dessverre.
  3. Det er viktig å huske på at forsyningskjeden til elbiler har markant lavere utslipp enn forsyingskjeden til fossilbiler, så jeg har mistanke om at de økte utslippene ved produksjon av elbil ikke er så mye høyere som man først skulle tro. Videre så må man ta med i betraktninger at fossilt drivstoff gjerne fraktes i tankbiler som i seg selv har utslipp forbundet med produksjon av hver tankbil, samt store utslipp under bruk, i tillegg til slitasje på veier med de lokale partikkelutslippene det medfører.
  4. Det er helt riktig at vesten har interesse av at Ukraina deltar som fritt demokrati. Ukrainerne har også vist at dette er det de selv ønsker, fremfor å være underlagt et diktatur. Ja, russiske oligarker har stjålet penger fra det russiske folk. Det er ikke vestlige firmaer og banker som har gjort det. Du mener ikke helt alvorlig å si at vestlige firmaer og banker er de som har skylden for russiske oligarkers ran av det russiske folk?
  5. Ja, jeg skrev om disse studiene, og påpekte at metastudier har vist at det ikke er fastingen i seg selv som har denne positive effekten, men kaloriunderskudd generelt. Fasting er bare en av flere måter å oppnå kaloriunderskudd på.
  6. Alt du snakker om her er egentlig bare ulike måter å begrense kalorier på. Hverken fasting, lavkarbo eller andre "dietter" har noen positive effekter på kroppen ut over det en hvilken som helst kaloribegrensning har. Du kan få samme resultat ved å for eksempel telle kalorier og sørge for at du ligger i et kaloriunderskudd. Jeg vet at det påstås at det er studier som for eksempel viser at fasting kan forbedre insulinrespons og andre ting, men metastudier viser altså at man oppnår det samme ved ha et kaloriunderskudd. Det er altså ikke fastingen i seg selv om gir positive utslag, men det at fastingen medfører lavere kaloriinntak. Jeg ville vært skeptisk til "YouTube-guruer". Dr. Sten Ekberg snakker for eksempel om "detox-kurer", noe som ikke har noe vitenskapelig grunnlag. Den gode nyheten er at man stort sett kan velge og vrake her. Man kan finne den måten å begrense kalorier på som er enklest for en selv å gjøre over tid. Men man må også huske på at det kan være ulemper ved ulike metoder. Å telle kalorier kan være tidkrevende og komplisert. Å faste kan gjøre at man ikke får i seg optimalt med proteiner (forskning viser at en viss mengde proteiner er nødvendig for å optimalisere muskelvekst, men at dette dessverre ikke kan inntas i for store mengder på en gang, slik at man må fordele proteininntaket ut over dagen). Lavkarbo kan gjøre at man går glipp av viktige næringsstoffer. Når det gjelder styrketrening så er det anbefalt at man også gir kroppen tid til å hvile. Hvis du trener hver eneste dag, så håper jeg at du ikke trener samme muskler hver gang. Og til slutt så klarer ikke en smartvekt å måle reell fettprosent (som allerede er nevnt). Men det kan kanskje hjelpe deg til å se om fettprosenten går opp eller ned.
  7. USA ga også våpen og utstyr til Sovjetunionen i kampen mot Hitler-Tyskland. Uten dette hadde Sovjetunionen tapt. Husk at de ukrainske myndighetene er Ukrainas rettmessige myndigheter, i motsetning til de russiske styrkene som gikk inn i Donbass og lot som de var lokale separatister. Russland har drevet proxy-krig øst i Ukraina, men våpnene og etterretningen vi hjelper Ukraina med nå er ikke det. Økonomiske sanksjoner er ikke krigføring. Du må ikke falle for Putins uredelige retorikk. Vesten har ikke interesse av å kontrollere Ukraina, men vi har interesse av at Ukraina er et fritt og demokratisk land som kan være en god partner på ulike plan. Ukraina er et av Europas mest folkerike land. Oligarkene i Russland plyndret folket og puttet pengene i egen lomme.
  8. Dette viste seg å være falsk informasjon fra Tyskland: Hva Tysklands agenda er, er uklart. Men at de på mange måter opptrer som Putins nyttige idioter blir bare mer og mer tydelig.
  9. Det viser seg at "Appeasement"-politikk fungerer heller dårlig mot imperialistiske diktatorer som Hitler og Putin. Putins bakgrunn er en der det eneste språket han forstår er makt og brutalitet, og det å vise svakhet overfor Putin gjør at han bare presser grensene i enda større grad. Dette har man sett gang på gang nå. Og når han møter litt motstand så rasler han for eksempel med atomsablene fordi han vet at frykt gjør at folk sannsynligvis føyer seg. Hvis han derimot møter motstand og makt bak motpartens krav, så trekker han seg tilbake. Man eskalerer ikke Ukraina-krigen ved å sette foten ned for Putin. Tvert imot er dette et språk han forstår, og han vil bli tøylet i større grad.
  10. Kan du være litt mer konkret om hva han har løyet om i sin bakgrunn? Det er velkjent at han rømte hjemmefra (fra faren) da han var tenåring, og at moren måtte skaffe penger til flybilletter. Det hjelper ikke med en velstående far når man har kuttet ut all kontakt med ham. Hva er det han har tatt æren for som er skapt av andre? Hvordan lar han seg fremstå som intellektuell? Jeg vil si at påstandene hans som er innenfor områdene han har ekspertise på står seg svært godt. Derimot har kommentarer om Covid og andre ting ikke vært så treffsikre, men så det ikke slikt han jobber med i det daglige heller. (Samtidig driver du med forsøk på fjerndiagnostisering, og du er sannsynligvis ikke fagperson innenfor dette, så hvorfor er det greit at du prøver å fremstå som noe du ikke er, mens det er galt hvis Musk gjør det? Listen din samsvarer heller ikke med symptomene på narsissistisk personlighetsforstyrrelse.) Hvilke investorer har tapt penger på hvilke prosjekter? Vil du påstå at å kjempe for fornybar energi og transport på jorden ikke er å bedrive forbedringer av jordkloden?
  11. Toyotas nye elbil sliter med å hurtiglade når det er kaldt. Dette tyder på at Toyota har litt å lære om elbilproduksjon. Såvidt jeg vet så selger Tesla alle Model S og X de klarer å produsere.
  12. Musk var deltaker i et panel av næringslivstopper som skulle fungere som rådgivere for Trump-administrasjonen. I dette panelet satt blant annet også Apple-sjef Tim Cook. Deltakelse i panelet var ikke uttrykk for noen støtte til Trump som sådan, men var et ønske om å påvirke næringslivspolitikken Trump førte. Musk har vel aldri vært rådgiver for Trump, i det minste ikke i noen større grad enn andre i panelet, som Tim Cook.
  13. Han har også donert til Demokratene. Han har ikke støttet Donald Trump som sådan. Det han sa var en generell kommentar om at ingen burde bli permanent utestengt fra Twitter, og det gjelder også Donald Trump. Han er ikke nødvendigvis motstander av høyere skatter generelt, men er motstander av skatt på urealisert gevinst/formue. Når det gjelder fagforeninger så er det i hovedsak UAW han har kjempet mot. Han mener de støtter fossilselskaper og ønsker å undergrave Tesla. Han mener selv han står i sentrum politisk, og han støtter blant annet ting som et statsfinansiert helsevesen. Dette er et politisk standpunkt som faktisk er ganske langt til venstre i amerikansk politikk, da selv ikke de fleste Demokrater støtter dette.
  14. I den omtalte saken er det jo ikke sikkerhet hos Tesla selv som ser ut til å ha vært problemet: "I videoen får de en Tesla-eier til å laste ned en tilsynelatende uskyldig app - men den inneholder skjult, skadelig programvare som de bruker til å hacke til seg Tesla-eierens passord." Det er altså snakk om "social engineering", og det har blant annet også vært brukt for å få folk til å oppgi BankID-informasjon. Skal vi derfor konkludere med at BankID ikke er sikkert nok?
  15. Børsverdien på Tesla har steget i takt med at selskapet har levert bedre og bedre resultater. Dersom det hadde hatt med Musk som person å gjøre så hadde jo ikke aksjen stått "på stedet hvil" fra 2013 til 2018. Det var først rundt 2019, da Tesla begynte å levere overskudd, at aksjen begynte å gå mer markant oppover.
×
×
  • Opprett ny...