Gå til innhold

Zyphonzz

Medlemmer
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Zyphonzz

  1. Hei.

    Jeg har tre spørsmål jeg håper dere kan hjelpe meg med.

     

    1. CPU viften

    CPU viften på min Shuttle XPC Barebone SN85G4 V2, er ødelagt. Jeg har ikke funnet noen vifter merket "for Shuttle", men regner med en vanlig CPU vifte vil gjøre samme jobben. Den gamle viften har målene 80mm x 80mm x 10mm, mens alle CPU viftene jeg har funnet på nettet har vært av typen 80mm x 80mm x 10mm, noe som er for bredt til å kunne passe i min barebone.

    Håper noen av dere kan gi meg tips til hvor jeg kan anskaffe meg en vifte som funker til PC'en min.

     

    2. Kjølepasta

    Jeg tok på kjølepasta (til CPU) når jeg kjøpte PC'en min for omtrent to år siden. Så lurer jeg på om kjøepastaen går bort etterhvert, og i så fall hvor ofte bør jeg skifte ut kjølepastaen? -Og, hvilke type/merke er å anbefale. Prosessoren min er av type AMD Athlon 64 3200+.

     

    3. VGA(skjermkort) viftene

    Etter at jeg greide å miste (!!) PC'en min i gulvet, sluttet de to viftene på mitt ASUS Ati 9800PRO 256MB (vet ikke hva mer info dere trenger, så da er det bare og spør :p) skjermkort å fungere. Jeg lurer da på om noen har en anelse om hvordan dette går an å fikse (?).

    Kan en løsning være å skifte ut viftene på skjermkortet? Er dette mulig? Hvor får man tak i slike vifter?

     

    Håper noen av dere har svar på mine problemer. Trenger dere mer info eller har spørsmål er det bare og skrive i posten eller sende meg en melding.

     

    Mvh

    Jonas aka zyphon

  2. Hei.

     

    Jeg sitter vanligvis koblet til trådløst nettverk, men nå skal jeg koble meg i nettverk med vanlig kabel, men da skjer det to forskjellige ting:

    1. "Nettverkskabel koblet til" -> "Nettverkskabel koblet fra" -> osv

    2. Kommer i nettverk og har internett i kanskje 5sec før jeg mister internett (tar evigheter laste en side iallefall), men står allikavel at jeg er koblet i lokalt nettverk.

     

    Det sitter flere i nettverk (stasjonære) som det funker helt fint hos! Dette har funket helt fint før sist gang jeg formaterte, noen drivere kanskje?

     

    Har en Shuttle SN85G4 v2, sånn her er ståa: modem -> router ->

     

    Noen som har en idé om hva dette kan skyldes?

     

    Alle svar tas i mot med takk, og trenger dere mer info er det bare å spør i vei!

     

    (OG NEI, HAR IKKE TELENOR!)

  3. Hei.

     

    Jeg har 10mbit men nettet mitt varierer noe fryktelig. 1/4 av tiden ligger jeg på normalt nivå, de andre 3/4 har jeg 5000 i ping på diverse programmer, (Ventrilo i dette tilfellet). Men de andre i nettverket har ikke dette problemet.

     

    HJELP? :)

     

    Takk på forhånd, og bare still spørsmål hvis dere trenger mer info...

     

    er IKKE trådløst...

  4. Hei.

    Jeg har levd på trådløst siden jeg fikk min nye PC, men nå når jeg skulle koble den til gjennom en switch så skjer det enten 1: Det kommer "nettverkskabel koblet til" for så 3sek etterpå at det kommer "En nettverkskabel er koblet fra". Men av og til skjer det også at dette ikke kommer, men at internett er så kommer det ikke noe feilmelding, men internett funker ikke, selv om det står at det er pålogget.

     

    Det sitter også flere i nettverk her, som det funker helt fint hos!

    Og ang. om det er noe feil med mitt nettverkskort etc, så har jeg vært på lan flere ganger, og der har dette ikke vært noe problem (formatert etter dette, noen instillinger?)..

     

    Har dere noen linker til svar, så gjerne det!

     

    Takk på forhånd. Trenger dere mer info, bare spør!

     

    Edit: Har selvfølgelig også testet mange forskjellige nettverkskabler.

  5. Får håpe posten kom i rett forum!

     

    En venn av meg som er på LAN her fikk ett problem. Han kjøpte pc'en ferdigbygget og med alt av OS installert for 3 dager siden. Siden da har det ikke vært noe problem med pc'en.

    Når han starter den opp får han en feilmelding "disk boot failure, insert system disk and press enter".

    RS'er pc'en og pc'en funker. Så klikker pc'en, han rs'er den, men nå funker den ikke! Har prøvd sikkert 10 ganger men feilmeldingen kommer hele tiden nå.

     

    Noen som har peiling?

    Takk på forhånd

  6. Hei..

     

    Jeg har formatert PCen, men nå funker dessverre ikke miccen..

     

    Lyden på headsetet funker. Og JA jeg har ikke på mute :p

     

    Noen som har en idé? Kan det være noen innstillinger? Eller er det noe galt med lydkortet?

     

    Jeg har ett Sennheiser 150 (elns :p) headset, og ett lydkort som var inni min Shuttle SN85G4 v2..

     

    Alle svar tas i mot med stor takk!

  7. Hei...

     

    Jeg har en Seagate 200GB hdd, og under Windows installasjon så trykker jeg F6 for å legge inn disse driverne fra hovedkortprodusenten (SHuttle, har en SN84GB v2). Men av en eller annen grunn virker det som om den ikke finner de rette filene etc, noe er iallefall feil, for den samme meldingen som ber meg putte inn disketten, kommer opp igjen noen sekunder etterpå at jeg har trykt enter.

     

    Noen som vet hva dette skyldes?

     

    Går det på noen måte ann å fikse dette ved å koble hdd'en til en annen maskin? Legge inn noe drivere der? etc..

     

    Alle svar tas imot med takk!

     

    Har dere noen spørsmål dere trenger svar på for å hjelpe meg, så bare spør!..

  8. Jeg har et problem med min Seagate 7200.7 200GB SATA harddisk, på en Shuttle SN84G4 v2, under installasjon av Windows XP.

     

    Jeg har stilt inn alle instilliger rett i følge Shuttle.com (http://www.shuttle.com/share/fae/hq/faq/sff/qa/Shuttle%20SN85G4%20XPC.htm) i BIOS, og i tillegg har jeg koblet harddisken til en annen PC, der jeg har partisjonert den i tre deler på henholdsvis 10, 80 og 100 GB.

    Selve PCen finner også harddisken, men som sagt finner ikke Windows harddisken under installasjonen.

     

    Når jeg skal installere Windows, hjelper det ikke å trykke P for å opprette ny partisjon, og da trykker jeg ENTER for fortsett, og da kommer det en blåskjerm.

     

    Noen som kan hjelpe meg? Noe jeg kanskje har glemt å fikse i BIOS? Noe feil under partisjonering?

     

    Alle svar tas i mot med takk, og har dere noen spørsmål så er det bare og spør.

     

    Takk på forhånd!

  9. Hei,

    jeg skal prøve å forklare omstendighetene ganske grundig, slik at det ikke blir så mange spørsmål for dere som kanskje kan hjelpe meg.

     

    Det hele startet med at jeg skulle se en film på dataen, som forøvrig funket oss en som sitter i LAN her, da fikk jeg den svarte skjermen med beskjeden "Out of reach", som også har skjedd med en 2-3 filmer før (Noen som vet grunnen til dette? :p).

     

    Noe som kanskje også bør nevnes var at harddisken min (Partisjon 1 av 2) var helt full (67 mb ca ledig) og jeg slettet da og fikk ca 10GB ledig, dette var kanskje 10min før "Out of reach" beskjeden kom.

     

    Da jeg da tok å restarta PC'en fikk jeg beskjeden om at en fil var skadet/ikke fantes, det var WIN32/setup hvis jeg ikke husker helt feil, og fikk da beskjed om å putte i Windows CDen og restarte PC'en, og der skulle det bli ordnet.

     

    Jeg gjorde dette og kjørte gjennom reparerings-prosessen, og det trodde alt var i orden, og restartet PCen.

    Men fikk da samme feilmelding. Jeg tenkte da at jeg bare skulle ta og formatere gjennom Windows CDen og legge Windows inn på nytt, men da fant den ikke harddisken, og når jeg prøvde å kjøre reparasjonen på nytt fikk jeg også melding om at den ikke fant harddisken.

     

    Jeg trodde først at hele harddisken var kaputt (overbelastning elllerno), men selve system fant harddisken (viser at den finner harddisken i oppstarten).

     

    Så da tenkte jeg at harddisken må ha blitt formatert ellernoe slikt at jeg må legge inn disse driverne som er nødvendig for å legge inn en SATA harddisk, jeg ordnet alt som stod på Shuttle.com at jeg måtte gjøre i BIOS, jeg koplet til floppydisken, lastet ned rette driverne fra Shuttle.com og var klar til å legge inn driverne i WIndows Installasjon, men i Windows Installasjonen etter at jeg har trykt F6, og trykker ENTER for å legge inn driverne, men etter en liten "Vent litt..." så kommer jeg tilbake, så noe er galt.

     

    Håper at noen kan hjelpe meg (evt link til en side/forumspost som kan hjelpe meg). Trenger dere noe mer info er det bare å spørre :)

     

    Takk på forhånd!

  10. Idag fikk jeg ett merkelig problem. Når jeg skal starte media filer, så blir skjermen først svart, før det enten kommer opp en boks med "Out of Range" eller den velkjente _blåskjermen_...

     

    Jeg har ikke peiling på hva problemet kan være, så hadde vært kjempefint om noen kunne hjelpe meg...

     

    Og hvis denne posten ble lagt i feil emne, så må jeg bare beklage det..

×
×
  • Opprett ny...