Gå til innhold

Solas

Medlemmer
  • Innlegg

    45
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Solas

  1. Pedofili er en diagnose. Ingen psykiatere (eller psykologer) Kristiansen har snakket med opp gjennom årene har gitt ham diagnosen pedofil. Men du vet sikkert best.
  2. NordLink var i ordinær drift fra slutten av mars 2021. Snittpris for sommeren (NO2) siste 20 år er ca. 24 øre/kWh. Så ja, 63 øre/kWh er en spinnvill snittpris for sommeren. At det blir langt verre i år endrer ikke på det. Og før du begynner å bable om inflasjon: 2021 kommer rekordhøyt ut også om vi justerer for prisstigning. Står du på lønningslisten til Energi Norge, eller driver du feilinformasjon på frivillig basis?
  3. Er det deg Toini? Prisene var spinnville allerede sommeren 2021, dvs. lenge før det var noen krig på horisonten. Snittprisen i NO2 endte på ca. 63 øre/kWh. Det er 35 % over rekorden fra 2018, og 160 % over gjennomsnittet for perioden 2000-2020. Men for all del. Skyld på Putin, og ikke norske politikere som har koblet oss på dysfunksjonelle energimarkeder.
  4. De utrolige prisene i Sør-Norge skyldes nok "tørrår", ja. Vi så jo tilsvarende priser i 2009/2010 da det var enda tørrere (og kaldt). Nei vent, vi gjorde ikke det.. NSL og NordLink skulle jo bare bidra med noen øre i prisøkning... 😄
  5. Hvem er «de»? Det er jeg som har plottet grafen. Kurvene viser at vindkraften har en nokså bratt varighetskurve, men forbruket har en relativt slak varighetskurve. Selvfølgelig følger kurven for vannkraftproduksjon forbruket. Det norske vannkraftsystemet er jo dimensjonert etter forbruket... Samme varighetskurve, men nå med produksjon i prosent av installert effekt på y-aksen isteden.
  6. «faktisk.no» er en tapt sak, men man kunne jo håpe at TEKINISK ukeblad ville bidra med litt innsikt. Men den tid er kanskje forbi? Varighetskurver illustrerer utfordringen med vindkraft langt bedre enn tilfeldige tidsserieplott:
  7. Den tid er snart forbi. Fra nyttår stenger de siste reaktorene i Emsland, Isar og Neckarwestheim, og middelårsproduksjonen faller med ca. 30 TWh. Tyskland blir nettoimportør. Eller kanskje de rekker å sette opp noen tusen nye vindmøller som erstatning innen den tid?
×
×
  • Opprett ny...