Jump to content

hoophoop

Medlemmer
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Pedagogisk Vikar Sentral (PVS), som driver med vikarutleie til barnehager og skoler, sier man i fra uken i forveien hvilke dager man er tilgjengelig for arbeid.
 2. Det er vel EL og IT som tar seg av forhandlingene slik jeg har forstått. Krifa har kun fri rettshjelp.
 3. Jeg har tidligere hatt innbo og reiseforsikring gjennom min bank til ca 150 kr måneden, så betaler mer for innbo-/reiseforsikring gjennom EL og IT. Så er jo dette med støtte fagforeningen og deres forhandlinger, som er eneste grunnen personlig for at jeg kan tenke meg at EL og IT medlemsskap er noe jeg vil ha.
 4. Jeg vet det er opp til meg. Men EL og IT driver og forhandler tariffavtaler, og de kommer jo meg til gode i så måte. Mens Krifa ikke gjør slike forhandlinger. Men må kanskje også tenke litt egoistisk med tanke på at slik det er nå så har jeg ingen penger, og må spørre om å låne enda mer penger bare for å få betalt enda mer regninger, og heller ikke har penger til mat resten av måneden. Synes også selv at, i tillegg til AP (LO) forbindelsen til EL og IT er problematisk, så er det unødvendig dyrt på også på generelt grunnlag, og synes også forsikringene er unødvendig dyre. Nå har jeg allerede meldt meg inn i Krifa, så tenker jeg nok at jeg melder meg ut av EL og IT så fort jeg har vært 3 måneder medlem i Krifa (tar 3 måneder før fri rettshjelp er aktiv).
 5. Hei. Jeg meldte meg inn i Krifa i stedet for "EL og IT", da jeg personlig synes "EL og IT" rett og slett er dyrt. Koster 1,9% av brutto lønn, i tillegg til forsikringspakke på 549 kr som man må ha (kan få 100 kr mindre, men for sent for min del å frasi meg uføreforsikring). Betaler da ca 760 kr mnd + forsikringspakke med den jobben jeg har nå. Og når jeg nå i tillegg tenker å ordne ekstrajobb, så blir det å koste enda litt mer. Det eneste fordelen jeg personlig trenger med å være medlem i fagforening er fri rettshjelp, og betalte tidligere ca 150 kr mnd for forsikring (reise og innbo, har ikke bil). Krifa, som kun har fri rettshjelp koster 239 kr per måned fast, og da med privat forsikring utenom blir det ca 239 + 150 kr = 389kr per måned, i stedet for 760 + 549 kr = 1309 kr per måned, så er ca 11 000 kr forskjell årlig der for min del (vel og merke uten uføreforsikring). Enda mer forskjell ved ekstra jobb. Personlig synes jeg også det at LO (som EL og IT er en del av) sin partistøtte til AP blir veldig feil. Så er det på den annen side, det at EL og IT jobber for tariffavtaler, som gjør at jeg føler det kan bli litt feil å melde seg ut? Hva tenker dere? Hvor viktig er denne jobben EL og IT gjør i forhold til tariffavtaler? Jeg har forsåvidt ødelagt økonomien min helt nå, pga manisk psykose som gjorde at jeg havnet 50 000 kr i ekstra gjeld (fra å ha noen 1000 kr på konto), i tillegg til at jeg nå også bare har litt over 1 lønning på 2 mnd pga gjorde feil med sykemelding. Så personlig fører jo dette nå til at jeg nå har søkt ekstrajobb, og bestemt meg for at jeg bare må leve ekstremt sparsommelig og prioritere å få betalt ned gjeld (meste privat). Er det veldig egoistisk av meg å melde meg ut av EL og IT?
 6. Automasjon er veldig interessant etter min mening, så der tror jeg du har valgt rett. Kan være litt vanskelig å få lærlingplass eneste, men må nok bare stå på og ha et bra vitnemål og vise til. Selv vært lærling på Tine Meieriet. Der var det mye pneumatikk, det er også noe man er litt borti på skolen. Det var også automasjonslærlinger i elektrobedriften jeg jobbet i, men de hadde definitivt ikke like interessante og utfordrende arbeidsoppgaver som det jeg hadde på Tine Meieriet.
 7. Jeg er for å kutte i NRK. Men! Samisk er et offisielt språk i Norge, og selv om få prater det i dag, så er også dette en konsekvens av fornorskningspolitikken. Viktig å ta vare på samisk språk, og jeg mener selv at Norge har et ekstra ansvar for å støtte opp om det samiske språket akkurat pga fornorskningspolitikken, som man kan si "lyktes bra".
 8. Fan av bootlegg jeans selv. Skinny ved beina, men har mer plass ved lårene så er sånn sett komfortable i forhold til jeans som er skinny hele veien.
 9. Automasjon er desidert mest interessant etter min mening (jeg har begge fagbrevene), og man vil mest sannsynligvis også ha mer interessante og til dels mer rolige arbeidsdager (så lenge man kan det man jobber med). Jeg ville derimot kanskje ikke gått for oljeindustri som lærlingsplass. Jeg tror selv at kanskje produksjonsindustri som for eksempel Meieri, Bryggeri, eller annen fabrikk kanskje gir mest nyttig lærdom. Da pga man får feilsøke veldig avanserte maskiner, og man får faktisk også prøve og feile mer enn i for eksempel oljeindustrien hvor det er mer spesialiserte arbeidsoppgaver. Tror selv det ultimate kanskje er å først ta automasjonsfagbrev, også prøve å ta elektrikerfagbrev. Men må da jobbe i en elektrobedrift i 1,5 - 2,5 år (fylket bestemmer, og man må også ta en VG2 eksamen), men burde være enklere å få jobb som hjelpearbeider når man allerede er automatiker, enn omvendt, pga vanskeligere generelt sett å få lærlingplass som automatiker. Fordelen med elektrikerfagbrev kontra automasjon, er at man som elektriker har lov til å faktisk montere kabler og elektrisk utstyr (i all fall strenge krav i bolig og bygg/anlegg, ses nok litt mer gjennom fingrene innenfor industri). Som ren automatiker kan man også i oljeindustrien få begrensinger på å for eksempel betjening av 690V. Det jeg liker med oljeindustrien er rotasjon, selv med onshore rotasjon på 2 uker på og 3 uker av, synes jeg er en veldig fin ordning. Og det som også er finere med å jobbe som elektriker innenfor oljeindustrien kontra bygg/anlegg eller bolig, er at tempoet er lavere. Men sånn i forhold til å lære, interessante arbeidsoppgaver/utfordringer, og en del kaffetid, så er nok kanskje landbasert produksjonsindustri tror kan være mest lukrativt. Om du kommer fra landbasert industri til oljeindustrien vil man gjerne ha fordeler med at man "kan mer" pga man får utfordret seg mer, og dermed også igjen få mer interessante arbeidsoppgaver med fks igangkjøring/feilsøking (i stedet for å montere). Så mitt tips er egentlig å søke seg inn på automasjon (om man faktisk finner det interessant da), og prøve å få en lærlingplass innenfor landbasert industri som ikke er oljeindustri, også kan man ta det litt der i fra.
×
×
 • Create New...