Gå til innhold

lmh21

Medlemmer
  • Innlegg

    47
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av lmh21

  1. miRR0R skrev (10 minutter siden):

    Jeg mener dette er uakseptabelt. Ved henvendelser til kundeservice sier dem at jeg ikke har hatt aktiv e-faktura på faktureringstidspunkt, noe jeg vet at jeg har hatt. Har en henvendelse til banken for å se om de kan se nøyaktig tidspunkt for aktivering av dette.

    Det er kun snakk om prinsipp, da det er 49,-. Jeg er likevel irritert over at de skal fakturere meg for sine feil. I tillegg er det tydeligvis jeg som har bevisbyrden her og må kontakte bank, som igjen må kontakte sin IT-avd etc for å finne eksakt tidspunkt jeg aktiverte e-faktura fra alle. Synes det er helt urimelig at det er jeg som skal drive og lete når jeg mener det er deres feil.

    Uansett - Dersom banken ikke finner eksakt tidspunkt for når jeg aktiverte e-faktura fra alle (de har sagt at de er usikker på om de klarer å finne det) - Er det noe sjans for at jeg får medhold i denne saken i elklagenemnda/forliksrådet? 

    Jeg er villig til å gå veien dersom det er sannsynlig at jeg får medhold. 
     

    Du får ha lykke til men sansynlig for de gidder å behandle slike saker er liten tar sikkert halv år muligens de mener du står for risikoen her er veldig mange som er mistfornøyde særlig på strømavtaler og du ser hvor lite rett man har på små ting. Så la det være en lærepenge til neste gang. Ellers kan du risikere å tape mere i etterkrav.

  2. TheKims skrev (37 minutter siden):

    Kan jo slenge på en kjøleribbe. Litt rart at det ikke følger med på en såpass høytytende SSD.

    https://www.komplett.no/product/1121615/datautstyr/lagring/harddiskerssd/tilbehoer/icy-box-ib-m2hs-701-heat-sink

    Hvordan skal man få plass? Da slik vil man ikke få på metaldekselet. Er vel for de typene som ikke har skjermkort i veien laptop og itx vil nok slite med plass. Man trenger vel neppe nytt kabinett er vel problem hvis CPU og gpu gir for høy varme.

    1132533.jpg

  3. Theo343 skrev (17 minutter siden):

    I følge din logikk. Hvis vi hadde hatt høyere inntektsskatt enn Danmark hadde vi fått høyere levestandard. Det fungerer jo ikke slik.

    Det er ingen automatikk i at mer penger til stat  og kommune fører til bedre levevilkår for hver enkelt. Og akkurat nå, når man mange ikke kan varme boligen sin med eleiktrisitet har vi definitivt ikke bedre levevilkår.

    Tja er jo en del mangler på muligheter for de med lite inntekt, koster å gå på skole for de over 24 år, de må betale gjennom lånekassen så er ikke fri skole vidregående og fri muligheter å skaffe jobb til de blir 70 eller mere. Det handler ikke om varme det handler om staten sløser mye penger på å straffe folk og sløser på terrorister som anders breding bredvik og mye annet snusk istedenfor bør de forby økt kostnader for de med lite inntekt.

    https://www.nrk.no/nordland/bo-i-vesteralen-vedtok-kutt-i-formuesskatten-uten-a-vite-konsekvensene-pa-forhand-1.15288077

    så hva er poenget å kutte formuen for de som tjener mest? samtidig ikke gi samme muligheter til de som tjener minst? Skal man kutte strømprisene og disel\bensin og i tillegg til kutte tannlegen for rike? mens andre byer får økt skatt?

  4. Jens Kr. Kirkebø skrev (43 minutter siden):

    Ja, gassprisen har passert 1,80 pr. kWh og det er før distribusjon og avgifter. Jeg tipper det fort koster 2,50 ut til forbruker. Det betyr at en gasskoketopp er dyrere i bruk enn induksjonstopp på strøm om strømprisen er under 5,35 og en gassfyr er dyrere i drift enn varmepumpe om strømprisen er under ca. 9 kroner. Kombinert med at europeiske lønninger er lavere enn norske betyr det at i praksis er prissjokket mye verre der enn her.

    Fjernvarme vet jeg ikke hvordan de priser. 

    Fjernvarme er priset på samme måte som strøm. https://www.nordpoolgroup.com/Market-data1/GB/Auction-prices/UK/Hourly/?view=table

    https://www.tu.no/artikler/hvorfor-folger-fjernvarmeprisen-stromprisen/514367

    nå er det ikke 100% sikkert lønninger er lavere men størst sansynlig finnes folk med sosialstønad i norge, sånsett kan det sammenlignes mot polen som tjener en del. Men er nok tøffere i utlandet nå. Nå er fordelen og ulempen å dele strøm med EU at prisene blir mere likt, er synd nord og sør i landet er det forskjell.

    • Innsiktsfullt 1
  5. Er folk som har det verre https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/dnbnbO/ali-fikk-droemmen-knust-jeg-foeler-at-dyr-har-flere-rettigheter-enn-oss men ja tviler på ap eller senterpartiet får bort fattigdom. Rike har råd å flytte men fattige blir slaver. Selv trodde jeg mere på Jens Stoltenberg en større men tror rettigheter til rike blir økt og fattigdom også økt.

  6. Hugo_Hardnuts skrev (19 minutter siden):

    Jeg forventer at de gjør strakstiltak for å sikre at de som faktisk ikke klarer å betale regningen, får hjelp til å gjøre det. På lengre sikt, forventer jeg at de ser på hvordan man kan unngå å få slike voldsomme svingninger i prisnivået. Av ting jeg ønsker, men ikke verken forventer eller egentlig tror vil skje, er at man bygger ut atomkraft i Norge.

    Ja du kan tro på julenissen:

    https://www.tu.no/artikler/midt-i-stromkrisen-skal-tyskland-stenge-tre-atomkraftverk/515604

    Sitat

    Anleggene i Ohu, Neckarwestheim og Emsland stenges for godt i slutten av 2022. Det til tross for at strømproduksjonen fra atomkraft i Tyskland har økt med 8,2 prosent i år.

    Under klimatoppmøtet i Glasgow tok Tyskland og fire andre EU-land til orde for å ikke ta inn kjernekraft i EUs taksonomi for bærekraftige investeringer. 

    Så slikt kan gi økte priser på sikt hvis gass blir problem. Så da må norge produsere mere vannkraft og solselle og vindturbiner slikt blir høy kostnad på sikt.

    https://www.nettavisen.no/nyheter/mdg-taper-terreng-pa-malingene-vi-ser-elementer-av-en-talegrense/s/12-95-3424087686

    Er en grunn til MDG taper på meningsmålingene muligens de klarer å overbevise folk om sommeren at verdens skal bli mere miljøvennlig men det koster

    https://www.nrk.no/dokumentar/xl/hvorfor-lonner-det-seg-a-kaste-bilen_-1.15232892

    https://www.ssb.no/transport-og-reiseliv/landtransport/statistikk/bilparken

    Så lønnsomt å tenke miljøvenning er nødvendig vis ikke slik om vinteren.

    Så det som kan gjøres er å gjøre umulig å kjøre bilene (Disel/bensin på tomggang) og pålegge at slike biler minst må ha 40 kw batteri. Men at vi skal forby nye disel\bensin biler i 2025 ser ut blir vanskelig håper det ikke gjelder brukt i så fall.

  7. bojangles skrev (På 23.12.2021 den 15.12):

    Et stort problem om ting blir ille er jo at det blir de svake gruppene som sliter og som kan miste alt. De som sitter godt i det vil som alltid benytte nedgang til å gjøre gode kjøp. Enten det er oppkjøp av brysomme konkurrenter eller gode boliger på attraktive adresser. Som igjen skaper større avstand og og drar oss tilbake mot klassesamfunnet. 

    https://dinside.dagbladet.no/okonomi/ikke-skru-av-denne/75028164

    https://dinside.dagbladet.no/okonomi/unnga-stromfella-nar-du-flytter/73776001

    Er tydligvis laget er system som gjør det gunstig for strømselvskapene å ungå regelverket.

    https://dinside.dagbladet.no/okonomi/botelegger-tre-stromselskap/74888132

    Hva hjelper det å gi bot når det fører kun til økte priser og dårligere betingelser.

    Støtteordninger hjelper lite da særlig https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/regjeringen-med-milliardpakke-i-stromstotte/id2891839/

    For det er gavepakke til de rike men fattige for ikke glede av det eller får gjeldordning med høy rente.

  8. Lyncs skrev (På 19.12.2021 den 22.00):

    Når verdens rikeste stat driver og snylter på "fattigfolket" ved å manipulere strømprisene på en slik kreativ og utspekulert måte som dagens situasjon viser at de gjør og bl.a. fattige studenter og eldre mennesker må sitte hjemme i stuene sine og fryse samtidig som de ikke har nok penger igjen til å kunne spise seg mette etter at strømregningen er betalt, er ikke det da et brudd på menneskerettighetene? For det er vel den riktige betegnelsen når vi plutselig blir utsatt for en slik snylting og fratatt mulighetene til å ha nok penger til et godt livsopphold her til lands.

    Det faktum at de også på en utspekulert og meget kreativ måte prøver å rettferdiggjøre denne galskapen ved å bare betale tilbake en brøkdel av disse snyltepengene for å framstille seg selv som gode ledere, gjør ikke det hele bedre.

    Dere må sjekke:

    https://dinside.dagbladet.no/okonomi/ikke-skru-av-denne/75028164

    og ventestrøm:

    https://dinside.dagbladet.no/okonomi/unnga-stromfella-nar-du-flytter/73776001

    For er fint måte å få høy inntekt å gi boligeierne høye priser. Man har ingen rettigheter.

  9. knutinh skrev (16 minutter siden):

    Hvis et alternativ er å tilby en ekstremt kostbar eksperimentell behandling til en kreftpasient med stor usikkerhet i utfall, kan vi få mer nytte for de pengene et annet sted i samfunnet? Hvor mye midtrekkverk får man for 3.5’? Hvor mange ungdomsklubber? Hvor mange psykisk syke kan få en kompetent oppfølging?

    Det hadde selvsagt vært mye bedre å gjøre alle disse tingene en gang for alle, og så la asfalten ligge i 10-15 år til den blir slitt. Men det er tydeligvis vanskelig. Min erfaring fra private større foretak er at dette ikke er et unikt problem for nasjonalstater. Det er kjempevanskelig å organisere mange mennesker.

    Det er ikke nødvenvis slik man må betale det dyreste valget men man må forsøke å finne billig løsning behandling i USA kanskje 3.4 millioner mens i Norge ville kostet 500 000 kr er det riktig den ene personen skal gi like mye eller overpris? 

    Angående graving i vei er enig er tåpelig kunne vært gravd fiber tidligere og gjort tiltak tidligere for med dagen graveregler gjør det dyrere for fiber leverandørene å gi bredbånd og billigere til borettslag. Men heldigvis har 70% i store byer internett kan jo diskutere flere ting som er bortkastet.

    Husk de som er på dødens vei ofte betaler overpris og ufornuftig pris med mindre de hater livet. Så er synd livet er bortkastet. For selv om de ikke dør av kreft kan tenkes de blir overkjørt av bil 1-2 år har de tapt mye penger på ubrukelig medisin. Men sannheten er nok staten sløser mye penger fortiden. Corona og uføre. I tillegg sykepenger var ting bedre tilrettelagt ville det spart staten for større utgifter få jobb har mulighet for hjemmekontor.

  10. Synd for dem som blir rammet er man 78 så kan man forstå det men er man 20-35 så er synd å få halvet livet ødelagt eller må selge dyre ting fordi staten ikke vil ta utgiften. Så hva blir løsningen prøve å eksperimentere slik nynazister gjorde med jøder? De er ikke mennesker men forsøkskaniner? Er synd heldigvis vet man hva som kan funge er bare synd legene gir opp. Er ikke synd på vaksine produsentene er synd på folk istedenfor. Forstår leger gir opp for skulle man forsøke kan man bli tatt for uaktsomt drap eller miste muligheten å være lege syns dette er tragisk å ta fra folk livet samtid og nekte folk for aktiv dødshjelp de må vente på døden.

  11. Men man leser:

    https://www.nrk.no/vestland/no-droppar-polske-arbeidarar-noreg-_-dei-vil-heller-jobba-naermare-heimlandet-1.15736868

    Folk fra polen\tyskland vil heller jobbe hjemlandet en i norge.

    Det er nok med corona sitvasjonen og lønnsbetingelser etc siden norske stat må spare så er vel det bra for oss som ikke har høyskole som har begrenset med jobb muligheter. Selv om det er tøft marked i norge.

    Faktisk går corona sitvasjonen hardt ut over kreftbehandling og operasjoner.

    https://www.dagensmedisin.no/artikler/2021/11/05/oslo-universitetssykehus-utsetter-planlagte-operasjoner/

    Så noe beviser at det blir tøffere selv om:

    https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/lVl5ao/fhi-tror-ikke-vi-naar-booster-maalet-i-julen

    Så er det spørsmål om ting blir bedre før det er verre.

    https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/8Q7xdQ/stoltenberg-ingen-tror-at-omikron-spredningen-lar-seg-stanse

     

  12. SSDA38GZ skrev (1 time siden):

    Hvor er den billige norske strømmen for batteri produksjon?

    Hvor er den rene norske strømmen for batteri produksjon? Ref NVE varedeklarasjon for strøm i det norske nettet. 89% er kull, olje, gass, kjernekraft. 

    Jo skuslet bort av politisk vanstyre og strømmafian, en naiv tro på markedskreftenes fire spill. 

    Du må gjerne produsere strøm billigere til 0.300 øre per kw eller 2 kr per kilowatt. Som du sikkert er klar over på solsellepanel er under halv effekt på vinteren om man klarer å produsere 2 kw om sommeren er det knapt en brøkdel på vinteren mellom kl 09 og 15. Er synd med vannkraftverk tror tanken der is kan ødlegge turbiner og mangel på vann etc som kanskje er årsaken til det går lite strøm.

    Man kunne kanskje produsert strøm av drikkevannet? eller ha turbiner lengere ned i fjell men vil nok bli dyrere i så fall.

×
×
  • Opprett ny...