Gå til innhold

Based

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Based

  1. :utakt skrev (19 minutter siden):

    Tja. Nå har jeg lest minst en vaksinediskusjon for mye, og de som ikke vil ta vaksine kontrer alltid slike opplysninger med "vi får ikke det hele bildet. Hvem er de uvaksinerte? Hvilke underliggende sykdommer har de, hvilket opphavsland har de, hvilken BMI har de, hvilken skostørrelse har de ... "

    Sykdommen er åpenbart bare farlige for alle andre, som har et eller annet jeg kan bruke som argument for at de blir syke. Den er ikke farlig for akkurat meg

    Jeg lurer på om det ville hatt noen effekt hvis en frontfigur i "anti"-miljøet ble alvorlig syk og var åpen om det. Men, samtidig så daua jo Hans Gaarder uten at det gjorde noen forskjell, så.. antakelig ikke. Noen må rett og slett kjenne ting på kroppen selv. 

    Samme retorikken går andre veien når vaksinerte blir innlagt. 

    • Liker 1
  2. Evil-Duck skrev (34 minutter siden):

    Jeg er intet annet enn en debattant i denne tråden så det er ikke noe for meg å "ta tak i" om du referer til den grønne teksten under avataren in. Jeg mener både ditt og @Comma Chameleon sine innlegg her er ca like lite saklige og skadelige i det store og det hele. 

    Det er helt greit det, men hvorfor skal alle hetses? Hvorfor mener du det skal være greit å hetse en uavhengig gruppe fordi du føler en gruppe du sympatiserer med hetses? At du har et ganske spisset fokus på overvektige har jeg jo sett oppigjennom dine innlegg her i tråden og ellers på forumet. Men hvilket problem løser det å hetse disse menneskene? Tror du at folk kan hetses til å bli sunnere? Tror du folk kan hetses til å ombestemme seg å ta en vaksine? Hets funker ikke, saklige diskusjoner rundt psykisk helse, fysisk helse, veiledning og åpenhet uten å male spesifikke grupper som mindreverdige eller ubrukelige mennesker er hva som hjelper. Det du og mange andre har drevet med om det så gjelder overvektige eller vaksine nektere har null, nada og nix for seg, om noe så forverrer det problemet. 

    Det refererer jeg ikke til, jeg henviser til at du velger å kommentere mitt og ikke andres innlegg. 

     

    For øvrig har jeg ikke hetset noen, men jeg stiller opp de to grupperingene som paralleller, noe som burde være helt legitimt. Det fungerer som et godt eksempel på hvordan retorikken kan benyttes en annen vei. Jeg har ikke advokert for å hetse overvektige, men jeg stiller opp spørsmålet rundt samfunnsansvaret de unnlater seg, dersom det å ikke vaksinere seg for en sykdom med litt lavere dødelighet enn en vanlig luftveisinfeksjon er å unnlate seg det samme ansvaret. 

    • Liker 2
  3. Evil-Duck skrev (2 minutter siden):

    Syns du denne spissformuleringen din stimulerer til et bedre debattmiljø rundt problemet? Jeg syns den gjør intet annet enn å bygge under på mer hat og fordommer, som kun gjør skade og ingen nytte :) 

    Det gjør jeg ikke, derav mitt éne innlegg som er formulert slik. Regner med du tar tak i andre meddebattanter som har den samme spissformuleringen, ref. de jævla late uvaksinerte:

     

    Comma Chameleon skrev (16 timer siden):

    Faen ta de egoistiske, late og dumme som ikke vaksinerer seg. Hadde sluppet dette hvis de bare skjerpet seg.

    • Liker 1
    • Hjerte 2
  4. Evil-Duck skrev (2 minutter siden):

    Men det du sier er : En gruppe blir hetset, hvorfor skal vi da ikke også hetse en annen uavhengig gruppe?

    Ser du ikke selv hvor lite produktivt dette er? Det er heller ikke bare deg, jeg ser dette gå for seg gjentatte ganger i denne tråden, det er bare meningsløst å helt verdiløst, uansett hvem en føler for å hetse. Hets er ikke veien å gå uansett. 

    Igjen, det er satt på spissen, mulig det ikke kommer frem i det ene innlegget, men de resterende har vært relativt saklige. 

    • Liker 2
  5. Evil-Duck skrev (4 minutter siden):

    Snip

    Neida, jeg er klar over dette, men her forsøker jeg å sette det veldig på spissen, samt å aktualisere noe som faktisk er et reelt problem. Ser man på kostander, ressursbruk og hvor mye overvekt påvirker samfunnet vårt, er det mer rasjonelt å rette fokuset her, kontra en pandemi som tar livet av færre enn en vanlig luftveisinfeksjon på verdensbasis.

    • Liker 2
  6. Subara skrev (4 minutter siden):

    https://www.fhi.no/globalassets/dokumenterfiler/rapporter/2021/koronapandemien-og-innvandrerbefolkningene-vurderinger-og-erfaringer-rapport-2021.pdf

    Skjermbilde-2021-12-14-kl-10-55-26.png

    FHI teller opp norskfødte og legger dem til i innvandrergruppen. Deretter brukes statistikken for å fordele skyld på forum. Overvektige hetses samtidig. Og hvor går vi videre derfra? 

    Tja, når uvaksinerte kan hetses, hvorfor kan ikke overvektige det? De (stor andel) har valgt det selv?

  7. Simen1 skrev (2 minutter siden):

    Nei, det er snakk om 3 dager hvis man tester seg på dag 3, og karantene er ikke sammenlignbart med fengsel. Det måtte i så fall vært såkalt fri soning hjemme, med permisjon fra hjemmesoninga i arbeidstida fra dag 3. Det er altså lite som minner om fengselcelle med gitter og matbrett i en luke.

    Det er fortsatt 7 dager fritidskarantene.

    • Innsiktsfullt 1
  8. Simen1 skrev (2 minutter siden):

    Med stengte treningssentre som tiltak? Tja. Jeg tror egentlig det var god nok motivasjon til å trene også før pandemien, men det er vanskelig å gjøre noe særlig med det. Arv, skader og mye annet virker også inn på mulighetene. Ellers så tror jeg tilrettelegging for trening og gode miljøer rundt fysisk aktivitet er nøkkelen til å få økt aktivitet. Personlig kunne jeg sikkert trent mer, men visse treningsformer utgår pga skade, andre på grunn av vær, avstand til egnet sted, prisnivå (som følge av måneds-avgift i stedet for betal pr bruk), osv. Men jeg har mine favoritt-måter å holde meg i form på.

    En vanlig feiltakelse er å forveksle motivasjon og disiplin. Det å holde seg i god fysisk form handler om å være disiplinert, ikke motivert. Alle er i stand til å gjøre mye dersom man er motivert, men disiplin er det som opprettholder noe når motivasjon uteblir. 

    Til de andre argumentene dine, så har man alltids noe å skylde på. Mange av disse unnskyldningene er nok dessverre bare det, unnskyldninger. Burde ikke egen helse, redusere risiko for sykehusinnleggelse med mer være motivasjon nok (ref. vaksinering). 

    Så tilbake til saken, når en stor andel av innlagte (Lancet-kilden fra Storbritannia) viser seg å være overvektige, hvordan kan det da forsvares å bare ta vaksine? Burde ikke disse piskes i form?

    • Hjerte 2
  9. Kalle Klo skrev (19 minutter siden):

    Jo, kjør den, og så før du aner det, er vi på amerikansk nivå. Alt av helseplager er din egen skyld, du må betale for all helsehjelp uansett. Ingen er "perfekte" hvis man graver nok. 

    Er langt å strekke den dit, men siden det er et felles ansvar å ta vaksinen, er det ikke da også et felles ansvar å holde seg i god form? Forskjell på at ingen er perfekte, og å ha 50 % kroppsfett.

    • Hjerte 1
  10. Flott at innlegget fikk litt fyr på debatten. Selv om det er lettere å administrere noen sprøytestikk (vi får se om det går fra noen til mange), så er det fortsatt selvforskyldt. Har du BMI over 30+ hvor en stor andel er fett og ikke muskelmasse, og du er i dårlig fysisk form, burde du da bli utstengt fra restauranter, ikke komme inn på kjøpesenter og bli nektet behandling, slik som enkelte i tråden advokerer for med de som ikke vaksinerer seg? 

    Enda mer interessant er det med de som blir operert på grunn av røyking og fortsetter å pumpe nikotin inn i kroppen etter inngrep, slik at de kommer tilbake om 6 måneder. 

    • Liker 1
  11. Gjest 0b7e3...581 skrev (2 minutter siden):

    Ok, men hvilken strategi foreslår du at vi skal gå for? 

    Det beste i mine øyne nå er å skalke lukene, og holde ut denne nedstengingen frem til omicron har tatt over. Viser det seg at omicron er mindre farlig, så bør vi gå for en kontrollert immunisering av befolkningen via smitte i takt med booster-vaksineringen. Det bør gjøre befolkningen mer robust, hvis det kommer nye varianter eller til det kommer bedre vaksiner. 

    De som ikke vil vaksinere seg og blir syke bør uansett betale for sin egen behandling, da de tyngder ned betydelige ressurser i helsevesenet. 

    Anonymous poster hash: 0b7e3...581

    Hvordan syns du forrige nedstegning gikk? Fungerte veldig bra det? 

    Dette er som å pisse i buksa fordi man fryser, og må fortsette å pisse for å holde varmen. Her må man bytte buksen og finne et toalett.

    Det er ikke til å stikke under en stol at BMI øker sannsynligheten betraktelig for å havne på sykehuset dersom man blir smittet med Covid. https://www.thelancet.com/journals/landia/article/PIIS2213-8587(21)00089-9/fulltext

    Hvorfor FHI ikke oppgir disse variablene er for meg et stort spørsmålstegn, og mer data bør offentliggjøres for å rettferdiggjøre nedstengning. Var et morsomt svar lengre oppe om at fedme ikke var så farlig (satt på spissen) og at man ble ikke lagt inn på sykehuset på grunn av én burger. Det er dessverre slik at det er ikke bare én burger, men gjerne en haug med fries, dynket i dressing, sjokkis og noen pils, ofte, som skaper problemet. 

     

    Retorikken omkring vaksine og samfunnsansvar er interessant, da uvaksinerte blir sett på som samfunnsfiende nummer 1 og uansvarlige. Gjelder samme retorikk for overvekt og fedme? Fedme koster Norge 68 milliarder kroner årlig (2019) noe som utgjorde 1/3 av budsjettet til Helse- og omsorgsdepartementet. (Prop. 1 S (2019 –2020) Proposisjon til Stortinget (forslag til stortingsvedtak)).

     

    Regner med at samme retorikk er innenfor å benytte her for å få ned presset på helsevesenet? Isteden for vaksinering blir det BMI og fysiske krav? Krav om å løfte 1,5 ganger egen kroppsvekt i knebøy og 3 000 meter løping på under 18 minutter? 

    • Liker 1
  12. Kazuo skrev (38 minutter siden):

    Urelevant sette fokus på livsstils valg som fører til dårlig helse som igjen gir langt mer jobb for sykehusene, covid skal være djevelen som man må unngå for alt det er verdt koste hva det koste vil.

    Personlig ansvar for sin helse kan unngås med tabletter for alt og vaksiner for resten så kan man fortsette med bacon pølser og cola.

    Er ikke noe poeng si at fedme fører til langt flere dødsfall enn covid noen gang vil i Norge, legger man på ting som diabetes og høyt blodtrykk så har men den virkelig pandemien som florer.

    At fedme og usunn livsstil fører til mange blir innlagte er liksom irrelevant.

     

     

    Ja, ikke sant. Må vel være lov å si at det er merkelig at dette unnlates å bli oppgitt. Dette er jo en vanlig variabel å oppgi ellers.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...