Gå til innhold

Maped_Left

Medlemmer
  • Innlegg

    53
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Maped_Left

  1. Satt med akkurat samme tankene. Gå for det! Er som nevnt over. Størst sjanse hos VY tog Øst med stasjonering Oslo (alle aspiranter starter der i disse dager). Etter dette er det å søke seg til Drammen eller Skien. Må med andre ord belage seg på å pendle inn til Oslo i en periode. Finnes også andre aktører som f.eks Grenland Rail og Bane Nor der det finnes noe 7/7 ordning, men disse har i det siste søkt etter ferdige førere.
  2. Togtilbudet mot Drammen er også bedre (og blir enda bedre fra Tønsberg med dobbeltspor).
  3. VY ØST - Oslo (Alle starter der), så søke seg bort til Drammen/Skien (Prates om Tønsberg som stasjoneringssted, men dette tror jeg lite på/er langt unna). Go-Ahead - Drammen Grenland Rail - Skien (stort sett søkt etter førere i det siste og ikke studenter under opplæring)
  4. Ja, hvis du kvalifiserer. En søknad om dagpenger og en søknad om å beholde dagpenger under utdanning.
  5. Sjekk også ut om dere kvalifiserer til dagpenger 👌
  6. For å svare på ditt siste spørsmål, nei dette er ikke noe for deg. Kos deg med "tjallen" i et annet yrke du. "Forskrift om helsekrav for operativt personell på jernbane og signaler på tog", paragraf 2-10.
  7. 10-15 min. På 10 min går du jævla kjapt/småjogger.
  8. Stemmer. En søknad for høst 23/vår 24, og en ny for høst 24 (når de åpner for 24/25-søknader i 2024).
  9. Joda, veldig greit. Praksis i tog, øvelseskjøring, skiftekurs (den delen som skjer utenfor skolen) dekkes av skolen, men jeg lurer litt på hvordan dere løser det med alt som ikke dekkes av skolen. Uke, to uker på hotell er jo ikke akkurat billig... Edit: Grattis
  10. Praksis i tog, øvelseskjøring 1, 2, 3, skiftekurs, samlinger, eksamen... Skal nok ikke BARE være hjemme
  11. 20 poeng med "relevant yrkespraksis", og med det antar jeg de mener de yrkesfagene som er listet.
  12. Når får man tilgang på «sølvbillett»? Første skoledag, eller før?
  13. Ser den! Har hatt mine år på betonggulvet jeg også, og ble veldig glad i Jalas. Nå har jeg ingen erfaring i lokføreryrket, men kan se for meg at det blir litt mindre gåing på betonggulv en det du har gjort tidligere.
  14. Kun Sievi? Du nekter å bruke noe annet?
  15. Da har du nok søkt feil. Søknad 2. og 3.semester - 2023 - 2024 åpner ikke før til neste år.
  16. Den andre? Du tenker på søknad for 2023/2024 som skal sendes inn til neste år?
  17. Men du fikk vel bare lån og stipend for mars, april og mai du å?
  18. Joda, adapteren har 12V strømforsyning. Forsto bare ikke at den fikk strømmen sin fra den delen her (bilde 1). Bilde 1: Fikk fint til å lese en gammel disk jeg hadde liggende (bilde 2) med denne adapteren. Bilde 2:
  19. Takk for info! Så disse diskene får strømmen sin fra venstre del av høyre port, markert i rødt (bilde 1)? Bilde 1: Hvis, så skal den vel få strøm fra "dingsen" sin port? (bilde 2) Bilde 2: Jeg fant en gammel disk som får strømmen sin fra kabel som er avbildet under her (slik jeg husker det fra gammel av). Denne spant opp med en gang. Bilde 3: Mye tyder vel på at den kanskje er død?
  20. Ok, trudde den fikk strøm fra 4-pins til venstre i bilde, men det gjør den altså ikke? Prøver å lese av med følgende (se bilde), men får det ikke til å funke. Mulig den er defekt...
  21. Hei, Noen som vet hvilken 4-pins som passer til denne?
  22. Har du fått denne ferdigbehandlet? Hva ble resultatet? Fikk du kun for vårsemester, eller ble det for "hele" året som du skriver?
  23. Fant svaret. "Lånekassen gir som regel lån og stipend også for perioden fra 16. juni til 15. juli. Men fordi du har rett til lån og stipend i mindre enn fire måneder for vårsemesteret, har du ikke rett til dette. Se § 72 i forskriften" Fordeler med å starte i mars 😬
×
×
  • Opprett ny...