Gå til innhold

Rozen

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Rozen

  1. nirolo skrev (2 timer siden):

    Tipper du ligger på 1100-1200 i timen. Noe av problemet med UX-jobber er at de kan være kortvarige og det påvirker fort den totale lønnen. Dvs hvis man har litt lediggang mellom oppdrag så taper man fort mye penger. Kommer du deg derimot inn et sted hvor du blir værende over lang tid så er det gode penger å tjene. Jeg pleier å ha 1500 timer fakturerbart i året som utgangspunkt, men jeg jobber som utvikler og vet ikke om det er et godt utgangspunkt for UX-oppdrag. Da har jeg trukket av tid til ekstra ferie, konferanser, etc.

    Det som er viktig å tenke på med jobber som denne er at du selv tar mye risiko. Bedriften tar ca ingen risiko, mens de skummer fløten når du har oppdrag. Du taper penger på egen sykdom, syke barn, etc etc. Da må du tenke deg godt om hvorvidt det er en risiko du vil ta, evt om du vil ta steget helt ut og være selvstendig konsulent hvis du vil ta mer risiko men også sitte igjen med alle pengene selv.

    Takk for et godt svar! Har tenkt litt på det samme selv, med tanke på risiko og hvor mange fakturerbare timer jeg faktisk kommer til å få. Med utgangspunkt 1200 kr i timen og 1500 timer, så vil lønnen ligge på litt over 1 mill.

    Jobber in-house i et fantastisk selskap nå, og tjener rundt 850k i året. Vi har mye sosiale aktiviteter, arrangementer og stort fokus på fagutvikling. Nesten alt av dette er i arbeidstiden. I et selskap som Webstep så hadde disse tingene måtte komme ut av "egen lomme" eller i tillegg til jobben. I tillegg er jeg redd for at man som designkonsulent ikke får den samme tilhørigheten til selskapet man jobber i, siden man alltid blir leid ut som enkelthode (i motsetning til utviklere som gjerne går ut som team). 

    Føler ikke at det vil være verdt det for meg å skifte jobb for litt over 150k mer i lønn, hadde kanskje vært annerledes hvis forskjellen hadde vært større. Jeg er en ganske engasjert person når det kommer til sosialt og faglig miljø på jobben, så tenker kanskje ikke dette passer helt for meg akkurat nå. Kanskje i fremtiden. 

  2. Hvor mye tror dere en UX-designer med 5 års erfaring vil tjene i et selskap som Webstep? Slik jeg forstår det så tjener man 60% av timeprisen man fakturerer kunden? Har ikke noe erfaring fra konsulentbransjen. Kanskje litt vanskelig for folk her å svare på det siden det virker som de fleste her er utviklere og ikke designere, men hadde vært greit med en sånn cirka, selv om det er med utvikler-lønn i utgangspunkt. 

  3. Har designere også lov til å kommentere her?

    Stillingstittel: UX-designer
    Sektor: Privat, in-house 
    Arbeidsoppgaver: UX/UI, research, ikke noe koding
    Erfaring: 4 år
    Alder: 28
    Utdanning: Informatikk: design, bruk og interaksjon master ved UiO
    Goder: Standard + mobil, internett, forsikringer, bra konferansebudsjett, firmahytter osv. 
    Årsinntekt: 750 000 kr grunnlønn + bonus på rundt 100-120k. Forventer å ende opp med 850-860k i år.
     
    Er ganske fornøyd, fått inntrykk av at designere tjener mindre enn utviklere sånn generelt, men synes jeg ligger ganske bra an. 
    • Liker 6
×
×
  • Opprett ny...