Gå til innhold

EnricoPallazzo

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av EnricoPallazzo

  1. FrihetensRegn skrev (På 19.4.2023 den 13.30):

    Trusselen fra AI er også overdrevet. AI vil mest sannsynlig hjelpe oss å kurere kreft de neste 30 årene enn å utrydde menneskeheten. Det vil den først greie om 50 år eller mer når den blir sentient og kan lure oss.

    Vel, om 50 år er fortsatt i dette århundret. Men allikevel enig med deg. Menneskeheten kommer til å overleve. Om sivilisasjonen slik vi kjenner den kommer til å overleve de neste 77 årene er jeg ikke like sikker på. Bare for å oppklare, føler meg ganske så sikker på det også, men ikke 100% liksom. Mener ikke å krisemaksimere her.

    • Liker 1
  2. Vegard# skrev (2 minutter siden):

    Hvis jenta er normalt skrudd sammen, så er tapet av bestevenninna mer enn nok til å få henne på "rett kjøl". Det individualpreventive elementet i denne saken kan nesten ses bort fra, da ingen straff rettssystemet gir vil være verre enn det hun har måtte gå gjennom. 

    At det ikke er et 1 til 1 forhold mellom hvor strenge straffer man har og hvor prevantivt det virker er greit nok. Men en eller annen forbindelse må det jo uansett være. Regner med det er en grunn for at vi har forskjellige strafferammer for forskjellige forbrytelser her i landet. Dessuten så er det vel også noe som heter å ivareta hensynen til den allmenne rettsoppfatning. Og for de pårørende i denne saken vil jeg tro det er bittert at datteren dems er død, og personen som er skyld i det blir frikjent til tross for at retten slår fast at hun kjørte uaktsomt med for høy hastighet. Det skurrer i hvert fall med min rettsoppfatning. Det har jo noe å gjøre med tilliten til systemet også dette.

    Rart å se stormen mot ITtraktor her også. Virker som mange legger vondviljen til og feiltolker med vilje. Mulig det er noe historikk mellom debattanter fra tidligere som spiller inn her. Synes det så rart ut.

    • Liker 4
    • Innsiktsfullt 1
    • Hjerte 1
  3. Budeia skrev (På 30.1.2022 den 19.18):

    En filosofisk betraktning at himmelen alltid har stor relevans, men det jordiske ikke. Du har uttrykket "han gikk til de evige jaktmarker", som sier det samme. Dvs. han gikk fra de midlertidige jaktmarker til de evige, det vil si evigheten eller det som er etter døden. 

    For å sitere den salige Maximus Decimus Meridius. "What we do in life, echoes in eternity"

    • Liker 1
  4. 80 i IQ er lavere enn jeg hadde orket å forholde meg til på en daglig basis tror jeg. Slitsomt å måtte dumme ned det du sier for at hun skal forstå det hele tiden, det tar på mentalt. Det er befriende å kunne snakke fritt og naturlig med noen uten å måtte "oversette" dine tanker i realtime før du sier det, så jeg tror jeg forstår ditt problem. Jeg hadde ikke hatt tålmodighet til et slikt forhold. Lav mental kapasitet er noe av det mest irriterende jeg vet.

    • Liker 1
  5. Hei.

    En åpenbar ulempe er at du ikke får avsluttet dette kapittelet med eks-samboeren din og i flere år fremover skal eie to eiendommer sammen med henne, med de mulighetene for konflikter det kommer til å ha med økonomi, ting som skal gjøres med eiendommene, vedlikehold, oppussing osv osv..

    Å lyve til banken er også noe jeg ikke ville gjort.

    Ellers så forstår jeg verdien av å ikke måtte selge barndomshjemmet, men vil anbefale å finne en ordning som gjør at dere kan sette punktum for deres forhold nå og at dere ikke er avhengig av hverandre økonomisk i uoverskuelig fremtid.

×
×
  • Opprett ny...