Gå til innhold

Roger Moore

Medlemmer
  • Innlegg

    967
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Innlegg skrevet av Roger Moore

  1. iblazeqt skrev (48 minutter siden):

    Ukrainas president åpner for Donbas-kompromiss

    Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj sier at han ønsker et kompromiss om Donbas med Russland. Det melder Reuters.

    Zelenskyj sier også at han forstår at å tvinge Russland helt ut av ukrainsk territorium, vil føre til tredje verdenskrig.

    Uttalelsen er gitt i et intervju med russiske medier søndag.
     

    (vg)

    Siste setnngen sier alt.

  2. Ukraina vinner tilbake alt unntatt Krim. Krim er en hard nøtt fordi de fleste som bor der er Russere som har lyst å være i Russland.

    Putin kan ikke aksepteres av noen anstendige verdensledere.

     

    Til Ukraina er fritt, Krim er demilitarisert og Putin er fjernet bør alle sanksjoner mut Russland bestå. Ukraina bør inn i både NATO og EU. For begge de siste må det gjennomføres folkeavstemning i et fritt Ukraina.

    • Hjerte 2
  3. minim skrev (2 minutter siden):

    Det er som sagt i saken jeg mener den er fraværende ikke isolert sett her i denne tråden (og selvsagt i posten jeg konkret kommenterte her).  Å linke til kilden gjør det jo ikke mer stuerent å poste propaganda vel? Dårlige kilder som leserbrev i reset/document er nærmest forbudt i andre lignende diskusjoner og en slik standard bør en holde her også for å unngå spredning av falske nyheter selv om de nå er politisk korrekte.

    Kildene som brukes _vet_ vi er veiledende. Det er ingen ved sine fulle fem som tar kildene sine tall som et svar med to streker under. De brukes som veiledende for en retning. Det er noe annet enn å ta opplagt feilaktige opplysninger og presentere dem som udiskutable fakta. 

    Så å lenke til tapstall oppgitt av Ukrainske myndigheter er og blir stuerent da en vet at en trekker litt av for kjente. I tillegg kombineres disse kildene med andre kilder. Russiske opplysninger er det derimot overtydelig ofte består av ren løgn. Ikke upresise opp,y Inger, men rett og slett blank løgn. Da snakker vi om noe helt annet.

    • Liker 7
  4. Fest skrev (På 12.3.2022 den 15.56):

    Når man uansett har krav på penger til å overleve, bo, spise og tannlege etc. som norsk statsborger, og vi vet at NAV ansetter flere titusener som sikkert skal ha over en halv million per år i snitt - trenger vi egentlig dette systemet? Er det ikke bedre at alle bare får en sum, som de kan disponere etter egen evne? Og hvis noen ikke klarer å styre penger, vel da kan de som jobber i NAV og har helseutdannelse ta seg av det på helsekontorer.

    Egentlig så trengs ikke en eneste NAV-ansatt, det er bare å lage en algoritme på stortinget som fordeler potten etter visse prinsipper. Som cirka man gjorde med strømstøtten.

    Du undervurderer hvor mange som trenger å snakke med mennesker og få den menneskelige støtten for å kunne komme tilbake til arbeidslivet.

    • Liker 1
  5. Det er like provoserende som kunde. Det er en håndfull bedrifter som har fått lengre besvarelser fra meg der jeg angriper fokuset deres, gir ledelsen det glatte lag og roser personen jeg var i kontakt med opp i skyene. Jeg er _pisse_ lei bedrifter som måler slik som din arbeidsgiver. Jeg svir at et par titalls millioner for arbeidsgiver hvert år gjennom å være kunde her og der, jeg forventer at leverandørene har fokus på kjappe og gode løsninger, ikke overhyggelig pjatt. Jeg betaler for å få hjelp, ikke for å delta i en sy-forening.

    • Liker 2
  6. iblazeqt skrev (1 minutt siden):

    Fordi ingen av dine kilder tilbyr en huskeregel som er godt utbredt over hele verden. Litt på samme måte som ROGGBIF. Bare rart å lese en kommentar som tilbyr absolutt nada verdi what so ever, enn å prøve å rakke ned på forumdeltakere som prøver å hjelpe. 

    Det er en verdi å tilby hjelp på det språket den som ber om hjelp har som morsmål. Forståelse for tema, spesielt tema som oppleves som kompliserte læres mye raskere via morsmål enn via andre og tredjespråk.

    • Liker 1
  7. minimax skrev (3 timer siden):

     

    e)       4 * (5 + 3 * 2)
    (min utregning og svar:  4 * ((5 + 3) * 2))  = 4 * ((8) * 2)  =  4 * (16)   = 64)
     

    f)        (4 * 5 + 3) * 2
    (min utregning og svar:  ((4 * 5) + 3)  * 2   = ((20) + 3) * 2    = 23 * 2 = 64)

     

     

     

     

    e)

    parentes først! Svaret blir 44, fordi du ganger 2 med 3, så legger til 5. Når du er ferdig inne i parantesen så ganger du det svaret med 4.

    En kan lime mattestykkene inn i søk i google og få riktig svar. En får ikke utregningen, men en får hva en skal komme frem til.

  8. minimax skrev (4 timer siden):

    Hva er reglene for utregning med og uten parentes?
    For eksempel disse to oppgavene som ser ganske like ut:

    a)       4 * 5 + 3
    (min utregning og svar:   20 + 3 = 23)


    b)       4 * (5 + 3)
    (min utregning og svar:  4 * 8 = 32)

    Jeg er rimelig sikker på å ha lært at alle tall innenfor et parentes må regnes ut for seg selv, deretter brukes svaret av dette for videre utregning. Men hva med oppgaver uten parentes? Er min første utregning (oppgave a) riktig? Der har jeg også tatt del-utregning.

     

     

    https://no.wikipedia.org/wiki/Regnerekkefølge

     

    https://matematikk.net/side/Regnerekkefølge

     

    NRK sin forklaring

     

  9. Diggerman skrev (6 minutter siden):

     

    Dersom det ikke er det prinsippielle du er ute etter, så må du oppgi faktagrunnlaget ditt. Tallet 60 og cannabisrus gir ingen mening.

    Jo, det gjør det. Det er uhyre interessant å se på skadepotensialet til en 60-åring (på grunn av redusert mørkesyn) og noen i cannabis-rus. Det gjør at en virkelig bør stille noen krav til helsen når folk skal få lov å fortsette å kjøre bil. Personlig mener jeg at en ved fylte 70 bør revurderes hvert eneste år for å få lov å beholde lappen. Ved 80 bør en begrunne hvorfor en skal få lov å beholde lappen-

  10. Dette er en reell problemstilling. Ser vi rent saklig på hva som skjer med nattesynet fra en er rundt 50 så er det stadig større fare med å ha aldrende sjåfører i trafikken. Det er skremmende at en ikke har årlig helsetest av alle over 70 for at de skal få lov å beholde lappen. Selv håper jeg at jeg får råd til en bil med innebygget nattsyn, for det er skremmende hvor mye mindre jeg ser i mørket nå enn da jeg var 20 og 30.

  11. Hanhijnn skrev (13 timer siden):

    Rart hvordan du aldri har lenke til dokumentasjon på dine ville påstander "tilgjengelig"... Men det viktigste er vel å få spre oppgulpet ditt.

    Les og gråt (på naturens vegne)

    https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-03-18/tesla-s-german-factory-will-exhaust-the-area-s-water-supply

     

    Så er alle fri til å goolge dette teamet selv. Dette er bare ett av mange steder der Musk og hans selskap raserer naturen og gir totalt F i usliptgrenser.

    • Liker 2
  12. Zeph skrev (3 timer siden):

    Fleire er blitt flinke på å ikkje sende lenker og advare mot lenker, men det er nok meir å hente på den type meldingar frå det offentlege, bankar osv. der bank-ID blir brukt.

    Altså meldingar med lenker til sider der du skal logge inn med bank-ID. Helse Norge sender SMS med lenker, eg har fått frå DNB, FHI osv. Dei burde sende informasjon om at det er noko du bør sjekke ut, men at du sjølv går inn på nettsidene og loggar inn. Samtidig kan dei skrive at dei aldri sender lenker og om du får ein SMS eller e-post med lenker så er det svindel.

    Det mest gøyale er jo når disse sender forkortede lenker…

  13. Snowleopard skrev (2 timer siden):

    Relasjonen var at en viss debattant fikk komme med irrelevant babbel for å kritisere Tesla. Gud forby om en tråd kunne holde seg til å gratulere Tesla med åpningen, og ønske de lykke til.

    Selv der det er lite og intet å kritisere, kanskje heller motsatt, virker det som slike hat-innlegg er en god anledning til å spore av diskusjonen, og dermed kommer man med slike søppelinnlegg.

    Var mer fordi jeg ikke hadde lenken tilgjengelig om hvordan Tesla vil rasere grunnvannsforholdene i Berlin. Eller hvordan Tesla planlegger å omgå fagforeninger i Berlin. Eller hvordan Tesla fremdeles ikke har tillatelser til å kjøre fabrikken på full kapasitet. Men om dette ikke eer relevant nok så kan vi spore av og snakke om hvordan Space X nå feiler stort om dagen, i tillegg til å rasere naturreservat. 
     

    Siden Tesla Ukeblad tydelig ikke er helt oppdatert på alt så trør en til på dugnad og kommer med hint om informasjon som burde blitt skrevet mye mer om.

    • Innsiktsfullt 1
    • Hjerte 1
  14. Gavekort skrev (4 timer siden):

    Mangler litt fundamental forståelse her også, på hvilken effekt tilbud og etterspørsel har på energikildene. Myndigheter kan ikke stimulere til vekst av en sektor som er dyrere enn skitten kull om skitten kull alltid kommer til å være billigere.

    Leading edge klimavennlig teknologi koster.

    Klart en kan stimulere til vekst. Ved å sponse tilgjengelig teknologi til å bli (brukt) bedre.

    Nå har jeg ikke lenkene til kildedatene her, men verden bruker like mye kerosene på å lyse opp fattige mennesker sine hjem som hele den sivile flyindustrien brukte før pandemien. Hvorfor er da taktikken å legge reiser for hat, i stede for å tilby disse fattige solceller og batterilagring? Redusere utslip _og_ øke levestandarden! Uten å gjøre seg avhengig av fascistiske stater sine energikilder. 
     

    Klimaevangelister har en helt forskrudd forståelse av verden og hva energi betyr i det store bildet.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...