Gå til innhold

Zava

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Zava

  1. Gjest 7fb65...6cc skrev (På 20.10.2021 den 15.13):

    Har fått alt sammen av psykiatrien, som nekter for at det er problem å veie 150 kg. De sier at selv om noen dør tidlig og av overvekt så gjør ikke alle det.

    Har ikke kontakt med det livsfarlige systemet mer. Skal høre med fastlegen.

    Anonymous poster hash: 7fb65...6cc

    Spesielt av en psykiater å anse det å veie 150 kg som uproblematisk, men så har vel denne legen din psykiske helse i fokus. Men det er ikke særlig gunstig for den mentale helsen å lide av sykelig overvekt. Har gått på antipsykotika selv en periode, og jeg fikk veldig økt matlyst. Spesielt på kveldene etter inntak av medisinen. Denne bivirkningen forsvant aldri. Fedme er farlig, men der er mange som lever med det i mange år. 

    Om du burde slutte eller ikke er noe du burde vurdere sammen med en psykiater. Om du i utgangspunktet har god effekt av denne medisinen, så er det jo litt dumt å kutte den ut. Det er mulig å gå ned i vekt og ha en sunn vekt selv om man går på slike medisiner, men det krever en stor innsats. Det er ikke noe som bare kommer av seg selv hos alle. For meg var det å gå ned i vekt på slike medisiner, litt som å røyke en 20-pakning for dag samtidig som jeg trente for å få bedre kondis. 

  2. Gjest a69d2...867 skrev (4 minutter siden):

    Jeg skal snakke med henne. Men jeg spør her for å få litt råd. Hun er av typen: langsint og litt lettfornærma så kvir meg for å si det da vet du

    Anonymous poster hash: a69d2...867

    Da kan du vel i samme slengen ta det opp med henne at det er vanskelig å være ærlig og si hva du mener fordi det får så store konsekvenser, det vil si at hun blir langsint og så lett fornærmet? Trygg henne på at hun ikke skal ta det personlig og at det ikke handler om henne at du ikke vil at hun skal mekke deg matpakke. Og at det ikke er noe hun trenger å være sint for. Men helt ærlig, jeg hadde blitt en smule irritert om typen min plutselig sa til meg at han ikke vil ha matpakke lenger og aldri egentlig har likt å få matpakke, først et halvt år etter jeg begynte å ordne det til han. De fleste blir nok litt irritert når folk ikke er ærlige, og så skylder på at det er fordi en ikke vil fornærme vedkommende eller at vedkommende er så langsint etc. Her har du egentlig kludra det litt til for deg selv, så vær nå ærlig når du først skal være ærlig. 

    Er uansett en bagatellsak. Og høres ut som små ting blir store ting hos dere, basert på denne problemstillingen... Så da ønsker jeg deg lykke til. 😛 

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 1
  3. Har reflektert litt rundt dette og har kommet frem til at ja, jeg mener at helsepersonell burde ta de vaksinene som er nødvendige for å ivareta pasientens sikkerhet. Om de av ulike grunner ikke ønsker det, så skal de bruke munnbind og hansker, og ha ekstra godt fokus på håndhygiene og avstand. Fokus på håndhygiene skal alle helsearbeidere ha, men poenget mitt er at rutinene bør være ekstra skjerpet når man er uvaksinert.

    Problemet er at så lenge dette ikke er et påbud med konsekvenser ved brudd, så vil det ikke bli fulgt tilstrekkelig opp. Dette ser jeg på min arbeidsplass i helsevesenet. På min arbeidsplass har uvaksinerte fått pålegg om å bruke hansker og munnbind i situasjoner hvor 1 meters avstand, ikke kan opprettholdes. De uvaksinerte følger ikke disse reglene, og det får ingen konsekvenser. Jeg syns det er innafor at de som ikke ønsker å vaksinere seg, blir omplassert. Der er nok flere grunner til at noen ikke velger å vaksinere seg mot covid-19, men en av grunnene er nok at de mener vi er hysteriske og at covid-19 ikke er noe verre å frykte enn influensa. Men så er også influensa dødelig for sårbare pasientgrupper. 

    I min verden står man fritt til å ta egne valg, til og med om det kan ha negative konsekvenser for menneskene rundt seg. Men når det kommer til dette, så syns jeg absolutt at man må føye seg. Dessverre mangler vi allerede mange helsearbeidere i Norge, så å permittere folk uten lønn og si opp de som er uvaksinert, tror jeg ikke kommer til å skje. 

  4. Gjest f9e47...1ec skrev (3 minutter siden):

    Vet ikke om jeg er deprimert, i psykiatrisk forstand.

    Psykologer og psykiatri generelt vil jeg ikke ha noe å gjøre med.

    Anonymous poster hash: f9e47...1ec

    Ha rutiner i livet, spis variert og sunt, vær regelmessig i fysisk aktivitet (eksempelvis styrketrening, fjellturer, boksing, dans, løping), mediter, øv deg på å være til stede i nuet uten at tankene vandrer, dyrk hobbyer og interesser selv om det kjennes meningsløst, puss tennene daglig. Ha sex og dyrk relasjoner om mulig. 

    Hver dag finner du tre ting du er takknemlig for og verdsetter det. Hver dag du står opp setter du deg tre mål for dagen. Det kan være alt ifra å vaske deg bak ørene til å lage middag fra bunnen av. Legg lista lavt og nå dem. Sett ett langsiktig mål innenfor realistiske rammer som du skal nå på noen måneder. Jobb mot dette daglig, aldri slipp synet av premien, som da er gleden av å nå målet. 

    Verdsett de små tingene og de små gledene. Gjør ting som er bra for deg og som gjør deg glad. Selv om du kanskje ikke får de gode følelsene der og da, så gjør du det likevel. Livet er hardt uansett, og det blir enda hardere om du dyrker depresjonen. 

    En psykolog og psykiatrisk hjelp vil være et fint supplement til å bearbeide psykisk sykdom. Det er mulig å kjempe slike kamper alene, men det kan bli tungt, og det er stor fare for at man går seg vill. En objektiv person som kan reflektere med deg og finne løsninger sammen med deg, er uunnværlig. Personlig har jeg ikke erfart at medisiner hjelper på depresjonen. Alt ligger i hvordan jeg tenker og handler, og hvordan jeg legger opp livet mitt selv. Basert på min personlige erfaring, vil jeg ikke råde noen til å bevege seg inn i den medikamentelle behandlingen av depresjon. Men en psykiater og en person med god erfaring med det, vil selvsagt si noe annet. Jeg tror grovarbeidet må man gjøre selv. 

    Ofte vil man avfeie simple råd som "tren fire ganger i uka" og "spis frokost, middag og kvelds", fordi det høres lettvint ut og som en liten løsning på et stort problem. Slik er det ikke ment. Trening og kosthold er ikke en magisk kur som kurerer deg for dine problemer, men det er noe som kan hjelpe deg på veien. Du blir ikke friskere av å syns synd i deg selv. Du blir ikke friskere av å se på deg selv som et offer. I utgangspunktet er du et offer for dine egne tanker, følelser og handlinger. Men du er et menneske med fornuft og rasjonell sans, og du kan hjelpe deg selv. Man blir ikke frisk fra depresjon uten å jobbe hardt, samt smøre seg med ekstremt god tålmodighet. 

    Jeg har slitt med depresjon i mange år. Nærmere bestemt moderat tilbakevendende depresjon, som i perioder har vært vedvarende og ikke slik at den kommer og går. Det tok flere år før jeg klarte å innføre gode rutiner i livet mitt, som jeg daglig jobber hardt for å holde på. Det tok også lang tid før jeg så noen som helst effekt av det å ha rutiner. Før kunne jeg gå en uke uten å pusse tennene, like lenge uten å dusje. Nå er det sjeldent jeg hopper over tannpuss, og egenomsorg er en viktig del av hverdagen min. Jeg har blitt hekta på å bry meg om meg selv. Og depresjonen forvitrer, sakte men sikkert. Dårlige dager har jeg enda, men hvem har ikke dårlige dager? 

    Les litt bøker og lær om deg selv og dine tanker. Kunnskap er makt, også når du skal redde deg selv. Jeg anbefaler disse, de er lettlest også for de som ikke liker bøker:
    Det er ikke mer synd på deg enn andre
    Lykketyvene

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  5. Hadde forstått denne løsningen om dere hadde vært gift i 20 år, bor sammen med felles barn og ikke kan splitte opp av praktiske årsaker. Men når dere er så unge? Å ikke ha et sexliv? Det er godt mulig at dette er noe hun har sagt i affekt og at hun egentlig ikke ønsker at du skal ligge med andre, men at hun heller vil gi tillatelse til det fremfor at du skal være utro. 

    Dette bør dere selvsagt snakke om. Om hun går på hormonprevensjon så kan det være det som tar knekken på lysten. Se om dere kan prøve uten en periode, og bruk heller kondom. Forskjellen er ofte som dag og natt, hormonprevensjon dreper kvinnens sexlyst. Der finnes hormonfrie alternativ som kobberspiral og noe som heter gynefix, men sistnevnte er enormt smertefullt å sette inn. Hvordan har sexlivet deres vært generelt? Matcher dere? Liker dere de samme tingene? Stoler dere på hverandre? 

    Om hun ikke ønsker å snakke om dette eller løse problemet som er manglende sexliv i forholdet, så burde egentlig et brudd være på sin plass, om sex er viktig for deg. Jeg tror dette handler en del om hvilket forhold man har til sex og om man ser på det som limet i et forhold eller ikke, om man knytter det opp imot kjærlighet. Dette tror jeg kvinner gjør i større grad enn menn, og da kan hun nok oppleve det som et svik om du ligger med noen andre på si, selv om hun sa at du kunne gjøre det. 

    • Liker 1
  6. plankeby skrev (33 minutter siden):

    Tenk bildekvalitet og ikke apper på TV. Om 5-7 år er appstøtten borte og ikke lenger en smart TV. 

     

    Tenker absolutt bildekvalitet. Apper på TV er ikke noe jeg bruker uansett, jeg har Chromecast og det er nok. 

    taffeeel skrev (8 minutter siden):

    For film er det vel OLED som er kongene. Og der igjen er det vel LG man går til. De fleste anbefaler vel LG OLED C1 (link til Power.no). Den er jo dobbelt av budsjettet. Torsdag til lørdag har Power DNB-kampanje, så hvis du har DNB Mastercard, og betaler den de dagene vil du da måtte betale 20% mindre når regningen kommer. 16 000 kroner.

    Nytt av året er at LG har kjørt en veldig strippet modell av sine OLED-TV'er, som gjør at prisen på en 55" har de klart å presse under 10 000 kroner. Denne heter LG OLED A1. link til Elkjøp

    Mellom der har man B1. Den har 120 hz mot 60 hz panel. Den har også HDMI 2.1, som gjerne hovedsakelig brukes av gamere.
    Den får du til 13 990 kroner. Kjøpes den på Power, med DNB Mastercard mellom torsdag og lørdag får du da 20% og må betale 11 200 kroner når regningen kommer. link til Power

    Grunnen til at man gjerne går OLED er fordi kontrasten er perfekt. Svakhetene er jo gjerne at de ikke blir fullt så lyssterke og det er en ørliten fare for så kalt burn-in. Ser man en film hver kveld så vil jeg tørre påstå den faren er lik 0. Har man på TV2 Nyhetskanalen 8 timer daglig derimot øker faren.

    Linker også til en sammenligning av LG OLED A1 og Samsung Q80A som er rundt samme prisklasse. Anbefaler også nettsiden til å undersøke andre TV'er og kan også brukes til å finne bildeinnstillinger de anbefaler. Link til Rtings

    Dyr tv ja, og spørs om jeg egentlig er villig til å betale så mye for noe jeg kanskje ikke vil bruke så ekstremt mye. Jeg innbiller meg at jeg hadde brukt tv-en mer om jeg hadde hatt en knallgod en, men det er ikke sikkert. Tusen takk for svaret ditt. 

  7. N-4K0 skrev (6 timer siden):

    Jeg lurer på om det kan ha noe med hvor i landet man bor, for jeg har aldri hatt problemer med sendinger via PostNord til Brønnøysund hvor jeg bor. Høres merkelig ut at de skal ha så store problemer med å få sendinger til rett adresse/utleveringssted og få dem ut til kunden så mange steder, mens andre - om vi så er i greit mindretall - aldri har hatt problemer :hmm:

    Generelt sett er det vel akkurat denne oppstrammeren de trenger - eller denne siste oppstrammeren - for å kanskje klare å bli såpass gode som de burde vært hvis de har så mange og store problemer.

    Når jeg bodde "på bygda" og "landet", så var det ofte trøbbel med PostNord. 80% av gangene kanskje. Etter jeg flyttet til en by for 4 år siden, har jeg ikke hatt problemer i det hele tatt. Unntaket har vært et par ganger det har vært umulig å kommunisere med dem og jeg har endt opp med å få hjemlevering UTEN å ha valgt det. Da prøvd å komme i kontakt med sjåfør for å forklare at jeg ikke er hjemme og at pakken må på utleveringssted. Ikke hatt mulighet til å ordne det i appen. Det har vært veldig knotete, men lenge siden sist det skjedde. 

  8. Er i utgangspunktet glad i å se film, men ser knapt på film siden jeg ikke er så fornøyd med tv-en jeg har. Den er 10 år gammel, dårlig lyd på og jeg har verken lydplanke eller hjemmekino.

    Jeg er fan av Samsung, og tenker at en tv fra Samsung vil passe bra, siden jeg har mobil av samme merke. Slik jeg har forstått så kan mobilen da samkjøres med en slik smart tv. Om dette ikke stemmer så er det samme hva slags tv det blir. Tv-en skal ikke henges på veggen. Vil bare ha et bra fjernsyn som gir meg lyst til å se på film og serier. Det som plager meg med mitt nåværende fjernsyn er at om jeg ser mørke serier eller filmer, så er det sorte veldig blått/grønt. Mye støy og dårlig bilde, syns jeg. Når det kommer til lyd så vil jeg uansett kjøpe en lydplanke i tillegg. 

    Noen som kan hjelpe en tv-noob? Har ikke et budsjett, men syns at det er i drøyeste laget å betale over 10k for en tv... Men må jeg over det for å få et bra fjernsyn så gjør jeg det. Når det kommer til størrelse så er mitt nåværende fjernsyn 140 cm på skrå og 70 cm høyt. Tror det er 50 eller 55 tommer? Tv-benken min er 150 cm, så størst mulig som passer på den... 

×
×
  • Opprett ny...