Gå til innhold

RudolfN

Medlemmer
  • Innlegg

    37
  • Ble med

Alt skrevet av RudolfN

  1. Hei, Vi er et samboerpar som driver et lite småbruk. Selv om begge er i fulltidsarbeid, har vi også etablert et lite ANS/DA for å generere en ekstrainntekt fra gården. Selv om det meste vi gjør på gården kan betraktes som hobbyvirksomhet, ønsker vi å tjene litt for å dekke driftsutgiftene. På lengre sikt planlegger vi å tilby kurs og unike opplevelser på gården. For dette formålet ser vi på muligheten for å anskaffe flere husdyr og nødvendig materiell, som for eksempel gjerder. Kjenner noen til gunstige landbrukslån vi kan benytte oss av i denne oppstartsfasen? Vi trenger omtrent 50 000 kr.
  2. Et alternativ hadde vært et ferdig minianlegg, helst uten CD spiller, med DAB+ og inngang for DAC som iPhone skal kobles til.
  3. Jeg ser det selges på Ebay fra Kina med gratis frakt. Topping D10s: 1100kr Topping PA3s: 1500 kr Tenkte å kjøpe høyttalere brukt på finn.no, et sted mellom 1000-3000 kr. Så kommer kabler og overganger i tillegg.
  4. Hei, Jeg er ikke oppdatert på HiFi-fronten, og spør derfor om råd her. Jeg kunne tenke meg et lite anlegg på kjøkkenet. Jeg har nå kikket litt rundt og er ikke begreistret for Sonos med wifi eller andre trådløse løsninger (Bluetooth). I stedet tenker ønsker jeg et oppsett med iPhone 12 med Spotify som avspiller, en Lightning adapter (med USB 3) som kobles til en liten DAC (f.eks. Topping D10s) som igjen er koblet opp mot en liten forsterker (f.eks. Topping PA3s), og to små bokhylle høyttalere. Er jeg inne på noe eller helt på jordet? xD
  5. Det hjalp å oppdatere drivere og til Windows 11:)
  6. Jeg er ikke så kyndig, men etter litt googling skal jeg nå ha oppgradert (Nvidia GeForce GTX 1070) til siste versjon. Men fortsatt så går skjermer i svart, riktignok litt annereledes enn hvordan det har vært før.
  7. Jeg bruker DP på to hovedskjermer, og 60Hz. På wacom cintiq tegnebrett står det DVI-PC display (60Hz). Det skjer selv om tegnebrettet er koblet ut.
  8. Ja, nettopp. Man kan jo være at en er uvitende og fornøyd, og over tid så kan tannproblemer oppstå som ellers kunne vært unngått.
  9. Det burde vært noe tilsvarende som Mattilsynet utfører på spisesteder (Smilefjestilsyn).
  10. Det er en stund siden sist jeg var hos tannlege og pga nytt bosted måtte jeg se etter en ny tannlege. Jeg brukte google reviews og fant en klinikk med mange gode tilbakemeldinger. Etter å ha vært der så er jeg meget fornøyd, det var en god opplevelse og tannlegen kommuniserte godt. Jeg fikk også skryt:) Men.... selv om min og andres opplevelser har vært meget gode, kan vi egentlig vite så mye om den faglige kvaliteten på tannlegers arbeid? Jeg ser at Forbrukerrådet og TV2 har testet ut forskjellige tannlegeklinikker med én og samme person (pasient). Det var store avvik i forhold til antall hull oppdaget og anbefalt behandling. Kan vi stole på google review når det gjelder tannleger? Vil faglig kvalitet fanges opp her? Eller reflekterer det kun selve pasientens opplevelsen av besøket? Kan det være slik at tannleger som er svært faglig dyktige, kanskje dårligere til å kommunisere, og finner mange hull får dårligere score...? Finnes det andre indikatorer enn google review som vi kan bruke som pasient for å sikre oss god behandling?
  11. Hei, for noen måneder siden begynnte PC min å tulle. Skjermene mine går i svart mens PC fortsatt går. Det skjer kun når jeg åpner en nettleser (både Edge og Chrome), det tar noe sekunder så går skjermene i svart. Noen ganger går den ikke i helt svart, men blinker svart et par ganger og så er det brokete farger som blinker øverst. Det skjer nesten alltid like etter jeg har startet PC, det skjer sjelden/aldri når jeg har jobbet på PC'n en stund. Jeg har to skjermer og ett Wacom tegnebrett tilkoblet, det har ikke endret noe å koble ut tegnebrettet. Hva kan være feil? Processor Intel(R) Core(TM) i7-8700 CPU @ 3.20GHz 3.19 GHz Installed RAM 32.0 GB (31.8 GB usable) Device ID 25015F25-9033-4D41-89EF-9F3DE30D1497 Product ID 00325-80151-36392-AAOEM System type 64-bit operating system, x64-based processor Pen and touch Pen support Edition Windows 10 Home Version 21H2 Installed on ‎3/‎15/‎2021 OS build 19044.2486 Experience Windows Feature Experience Pack 120.2212.4190.0
  12. Illustrasjonene er av vitenskapelig karakter hvor arten skal gjengis så nøyaktig som mulig. Det er som regel minimal individuell variasjon innad en art og dyret vil se «lik» ut på forskjellige bilder. Det jeg kan endre på er dyrets posisjon. Videre er det kun arten som illustreres, uten noen form for bakgrunn. Et eksempel kan være å tegne en sommerfugl med utspilte vinger fra oversiden, på hvit bakgrunn. Formålet er så nøyaktig gjengivelse av arten som mulig. En slik illustrasjon vil være lik andre bilder og tegninger av samme art. Det får liksom ikke blitt så originalt.
  13. Hei, Jeg illustrerer/tegner dyr. Vanligvis tegner jeg etter egne fotoer, ser/studerer levende dyr eller utstoppa dyr. Nå skal jeg illustrere et dyr hvor jeg ikke har tilgang til overnevnte og jeg lurer på om jeg har lov til å hente inspirasjon fra bilder av arten på nett? Jeg tenkte å lage én skisse med inspirasjon/studie av mange bilder fra internett for så komponere en egen illustrasjon som er unik og ikke en ren kopi av ett bilde.
  14. Hei, Jeg har to sett Oculus Quest 2. Finnes det noen morsomme spill jeg og kjæresten kan spille sammen samtidig? Gjerne noe som bygger på «team work», og kan være positivt for forholdet, ikke et spill vi konkurrerer mot hverandre.
  15. Har vært inne på den tanken også, riktignok minihus på hjul til utleie til studenter, med tilgang til strøm, bad med do og vaskemaskin. Men det er et LNF område og det setter en stopper for det hele tror jeg.
  16. Har også vurdert rom for lagring av veteranbil o.l. men da kan jeg bare bruke 1 etasje på 45m2, det er vel ikke så mye penger å hente på det...?
  17. Tenkte ikke på at det ble så mye styr og administrasjon med kun 5 rom. Men skjønner hva du mener, godt poeng det.
  18. Vi har et lite småbruk, og driften er mer som en hobby. Vi planlegger å rive en gammel låve for å sette opp en ny bygning i samme størrelse. Bygningen skal romme et verksted og lager. Kostanded på bygget blir ca. 1.5 millioner (bygget er lite, grunnflate 90 m2). Vi er avhengig av ekstra inntekt for å finansiere lånet, og lurer litt på å leie ut minilager i det nye bygget. Vi bor 30 min sør for Oslo, i nærhet av E6. Bygget får to etasjer, vi kommer selv til å benytte den ene halvparten, med verksted i første etasje og lager i andre etasje. Den andre delen kunne vi ha bygget enkle uisolerte rom på 9-12 m2, kanskje 5 rom totalt. Rom som vi kan leie ut som minilager. Pris ca. 1000 kr per mnd. Er dette en god idé?
  19. Ja, selve lånet på gårdsbruket står på oss begge samlet privat.
  20. Ok, takk. Da bruker jeg ikke mer tid på det:) Da må det bli en boks i stedet.
  21. Er glad i fjernkontroll og er litt gammeldags xD Og så er det godt å legge bort telefon i blant.
  22. Klarte ikke å finne noe for denne Samsung Smart-TV'n: ModelIkode: UE55D8000 Programvareversjon: T-GAP8DEUC-1020.0, BT-G Spørs vel om det blir for gammelt....?
×
×
  • Opprett ny...