Gå til innhold

LurerPå2021

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av LurerPå2021

  1. Frank Drebin skrev (6 minutter siden):

    Da bør du fjerne "daglig leder" fra førsteposten og se bort fra det Krikkert og jeg skrev. Avdelingsleder har et ganske annet ansvar enn daglig leder.

    Beklager,aner ikke hvordan jeg gjør det. Men skal se om jeg finner det ut👍🏻

  2. krikkert skrev (1 time siden):

    Det er styret som fastsetter lønn til daglig leder, og det er styret (som oftest representert av styreleder) som forhandler med daglig leder. 

    Hva slags lønnsbetingelser du har som daglig leder avhenger av hva slags stilling du har - det er forskjell på daglig leder i Equinor og daglig leder i kebabrestauranten på hjørnet. Utgangspunktet er imidlertid at stillingen som daglig leder innebærer et større ansvar enn enhver annen ansatt i firmaet. Daglig leder er det laveste stillingsnivået som har personlig erstatningsansvar overfor aksjonærer, selskapet, og kreditorer etter aksjeloven, og loven legger også en rekke plikter på daglig leder. Dette krever kompetanse, og kompetanse skal betale seg.

    Daglig leder er gjennomgående unntatt bestemmelser om overtid i arbeidsmiljøloven. Videre er vedkommendes stillingsvern dårligere enn for andre ansatte. Mange ledere har etterlønnsrett etter aml. § 15-16 mot å frasi seg stillingsvern i det hele tatt, og andre ledere har et svakt stillingsvern pga. det særlige tillitsforholdet som må finnes mellom daglig leder og styre. Dette er også noe som bør gi utslag i høyere lønn. 

    Tusen takk for godt svar. Er abolutt ikke en bedrift med behov for mye utdannelse og/eller faglig kompetanse. Er mange andre som kan være avd. leder, med rett opplæring og litt tid. I og med at jeg har vært assisterende avd.leder en stund,faller valget naturlig på meg, da jeg kan oppgavene både administrativt og "på gulvet", samt at jeg kjenner de ansatte og de ser på meg som lederen allerede. Syns det likevel er fint å ha en slagt formening om hva jeg burde kunne "kreve/ønske" for det ekstra ansvaret som følger med, eller om jeg skal vurdere det dit hen at det ikke er verdt hvis lønna ikke stiger x-antall kroner.

  3. Gjest 5a899...272 skrev (45 minutter siden):

    Hvem står som eier av bilen i vognkortet?

    Far? Tar vel dødsboet over hele bilen. Er det skrevet noe at sønn er medeier? Eller er det bare muntlig med at sønn betalte bilen, og da sikkert overførte penger for forsikringen, eventuelt betalte regningen direkte?

    Punkt 4 her: https://jbf.no/aktuelt/jbf_foreldre_forsikre_bilen

    Anonymous poster hash: 5a899...272

    Far står som eier og sønn som medeier. Forsikringen er betalt delvis av far og delvis av sønn,hvorvidt det er overføringer fra sønn hver gang far har betalt forsikringen fra sin konto vet jeg ikke og tviler. Far hadde også andre forsikringer i samme faktura,så ble ofte betalt fra hans konto. Der det ikke er foretatt overføring fra sønn, er det fordi far har betalt forsikringen mot en tjeneste/drivstoff ved kjøring e.l 
    Far var ikke i stand til å kjøre bil selv(pga alder og fysikk),så sønnen kjørte alltid far dit han skulle. 

  4. nomore skrev (29 minutter siden):

    Stillingen din kan jo ikke ensidig endres av arbeidsgiver, dvs gå fra ansatt til leder. I den prosessen så bør du da forhandle høyere lønn og andre vilkår.

    Har aldri forhandlet lønn før,så aner ikke hvordan gå fram i så tilfelle.. hadde håpet noe ville tilfalle meg automatisk😅 er uansett ikke sånn at jeg kommer til å si ja til jobben uten økning i lønna,såpass er jeg bestemt på,men aner ikke hvor mye jeg evt skal/kan be om for at det ikke blir for lite/for mye. 

  5. Herr Brun skrev (2 timer siden):

    Dødsfall gir ikke grunnlag for godtroerverv, så hvis faren aldri faktisk har eid bilen, så blir ikke boet eier. I praksis må du dokumentere dette for å "bli kvitt" boet, og dersom du må advokat blir det raskt dyrere enn halve bilen. Men du kan gjøre et forsøk selv: Legg frem kontoutskrifter som viser at far aldri har betalt en krone, og forklar at dette ble gjort for å få billigere forsikring, og at far derfor aldri var reell eier. Enda bedre: Legg frem dokumentasjon på at dette var bakgrunnen for registreringen, dersom det foreligger. 

    Så lenge du har vognkort og nøkler får ikke boet gjort stort, men om de tar rettslige skritt så forsøker du samme argumentasjon der. Worst case ender du i samme situasjon som du gjør nå: Du må kjøpe ut halve bilen. Men du risikerer å måtte dekke boets advokatkostnader dersom de får dem. 

    Takk for svar for gode forslag,skal ta de med videre :)

  6. Taake89 skrev (35 minutter siden):

    Tviler på at du har KRAV på noe, men hvorfor godta å ta på deg så mye ansvar samtidig som du mister mange rettigheter (overtid osv) dersom du ikke får en god justering på lønna?

    Nei,det er såklart ikke aktuelt for min del,er derfor jeg spørr her😅 om det er noe sjans for at sjefen tilbyr meg 0 lønnsøkning for å ha alt ansvaret,når jeg ville tjent like mye uten..

  7. Har man egentlig KRAV på høyere lønn når man går fra "vanlig" ansatt til leder(daglig leder)? Sjefen er veldig vag når jeg spørr,noe som plager meg litt. Har desverre veldig lite peiling på sånt,og ønsker såklart å sette meg litt inn i det før jeg sier ja og tar over. Hvor lite/mye burde lønna i såfall endre seg? Har egentllg hatt det meste av ansvaret en god stund, uten å kreve tillegg,kun for timer jobbet,men om ikke lenge tilfaller altså rollen meg offisielt om jeg velger å si ja.

  8. Sverre1969 skrev (1 time siden):

    Boet kan jo evt prøve å selge til noen andre, hvor lett blir det?

    Ønsker ikke kjøpe halve bilen enda en gang akkurat,når sønn allerede har betalt hele bilen😅 men om det er eneste alternativ,så er det jo det.

    Mulig vedkommende venter å ser om noen faktisk "tar" den med så lite verdi. Boet må vel uansett kjøpe ut vedkommende for å ha krav på hele bila? Og det kan ikke være særlig lukrativt med henting osv osv?

  9. Heiti skrev (1 time siden):

    Var faktisk gjennom en lignende situasjon. Kjørte bilen til EU godkjenning gikk ut, registrerte den så over på avkommet og solgte den. Gikk ca et år, og kravet mot den ble da frafalt. Er en spesiell regel du kan bruke, men husker ikke hva den heter. 

    Ok,de burde jo ha litt peiling på dette på tinghuset. Mener i hvertfall det vil være litt feil om boet skal ta hele bilen, når sønn har kjøpt og betalt bilen og samtidig står som medeier. 

  10. Hei. 
    X og X  står som eier og medeier på bil. Eier er far og medeier sønn. Far døde med masse gjeld og boet er ikke ønsker overtatt fra sønn sin side pga dette. Bilen er gammel 2005 modell og kan med hell selges for 10-15000 kr. Tingretten sier de tar halve bilen i boet,hvordan løses dette i praksis? Er sønnen som har kjøpt og betalt bilen,om det gjør noen forskjell, sto i far sitt navn pga bedre og billigere forsikring. 

×
×
  • Opprett ny...