Jump to content

MagniDal

Medlemmer
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

4 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Fikk idag noen lydbøker i posten, gamle lydbøker jeg samler på. Kjøpte en pakke med mange i fra noen på Finn, og kjenner ikke til alle. På den ene står det: Tekst © ABC bearbeidet av XYZ (orker ikke spesifisere navn) Hva nøyaktig betyr det? Hva har XYZ gjort, hvordan er XYZ med på dette prosjektet?
  2. Takk for svar. Jeg liker både mye de rød-grønne står for, og de blå. Jeg har flere ting som er viktig for meg, som partiene har forskjellig meninger om. Jeg synes det er flott med mangfold og ønsker alle mennesker det beste, som passer med den rød-grønne politikken. Men jeg er uenig i miljøpolitikken. Miljø er selvfølgelig viktig, men å kutte olje er en dødsdom for Norge. Det finnes måter man kan ta vare på klimaet på som ikke innebærer å kutte ut oljen. F.eks billigere og mer tilgjengelig offentlig transport, spesielt i distriktene. Går altfor lite busser hvor jeg bor, dermed må man ha bil. Jeg liker også diverse ting fra den blå siden, fra forskjellige parti. Og de mer på midten har og mye bra. Vet det er umulig å være enig med alt i et parti, men når tingene jeg ikke er enig med også betyr veldig mye for meg er det ikke så lett. Så derfor driver jeg nå å sjekker hva slags parti som vil ha en større betydning i min hverdag. Jeg kan ikke stemme på et parti som f.eks vil kutte hele uføretrygden å tvinge alle ut i jobb. Tror ingen parti vil kutte den helt ut, men er bare et eksempel. Jeg må stemme på et parti som vil det beste for alle, inkludert uføre folk. Noe jeg også bryr meg ganske mye om er at jeg kan få hjelp der jeg trenger det. Jeg er imot å legge ned private bedrifter (både helserelatert og andre). Jeg har selv privat lege da den behandlingen jeg trenger er det altfor lite tilgang til i offentlige tjenester, så det funker mye mer for meg å gå til privat lege for det. Jeg skulle forsåvidt ønske det var billigere å gå til privat behandling, enda bedre om det skulle gått inn i frikort ordningen, men det er nok å ønske seg for mye... Senterpartiet har mye bra synes jeg, og bryr seg mer om folk i distriktene (ikke sjokkerende mtp hvem som leder det), men de er veldig opptatt av å skyte mer ulv, noe jeg personlig er sterkt i mot (ønsker ikke diskutere saken, bare nevner det for å forklare hvorfor det er vanskelig å velge parti). Så da står jeg her og ikke ander hva jeg skal stemme. Har tatt alle de store og noen mindre valgomater, har tatt de sikkert 10 ganger hver og prøvd å tenke meg hardt om på hvert spørsmål. Resultatet skiller de jeg er mest enig med og minst enig med med hele 10%. Jeg er opptatt av saker de på topp står for, og de på bunn. Jeg er sterkt uenig i saker av de på topp og bunn. Uansett hvor mye jeg prøver, og hvor mange programmer jeg ser, blir jeg ikke klokere. Jeg har definitivt lyst å stemme, men det ender snart opp med at jeg krysser av valg skjema i blinde. Dette gikk litt unna tema uføretrygt, men sånn får det bare være. Kanskje noen har noen ide om hvordan jeg kan bli enig med meg selv etter å ha lest denne kommentaren. All hjelp mottas gledelig.
  3. Hei, Jeg sliter med å velge hva jeg skal stemme. Jeg har flere saker som betyr mye for meg og ingen parti som er på lag med alle. Det jeg da lurer på i dag er: Hvilket parti bryr seg mest om uføretrygdede mennesker? Jeg er ufør da jeg har både fysiske og psykiske tilstander som gjør at jeg ikke kan arbeide. Har vært i jobb-prøve med NAV flere ganger før de har bestemt at jeg er 100% ufør. Jeg hører hele tiden politikere som sier "må få flest ut i jobb", og dette bekymrer meg. Jeg er redd politikere vil ta fra meg trygda og kaste meg ut i jobb som jeg ikke takler, som da vil tvinge meg til å selge leiligheta og flytte inn med familie som ikke har plass til meg i utgangspunktet. Jeg spør ikke om mer penger, jeg bare lurer på om det er noen parti som er smartere valg for meg enn andre parti når det kommer til akkurat denne saken? Noen som ikke vil tvinge oss ut i jobb når det er umulig for oss å klare, er eneste kravet. Beklager om det er et dumt spørsmål.
×
×
  • Create New...