Gå til innhold

håvard87

Medlemmer
  • Innlegg

    1 315
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av håvard87

  1. Grunnen til at jeg ikke tenker på 2 x 1TB interne disker er rett og slett fordi jeg ikke har plass til mer enn en intern disk til, så 1x2TB internt hadde jo selvfølgelig vært det beste.

    Kunne da ha investert i et nytt kabinett og nye harddisker til sikkert samme prisen som den 2TB harddisken kommer til å ligge på i pris?

    Stemmer det. Men da måtte jeg kjøpt en S-ATA-kontroller i tilegg til at det er for mye unødvendig pes jeg ikke gidder å styre med nå. Så krysser fingre og tær for at vi ser den WD-disken på 2Tb bli sluppet i løpet av denne eventuelt starten på neste uke.

     

    :-)

  2. Hei!

     

    Har lenge utsatt innkjøp av ny harddisk fordi jeg hørte noen rykter i november ('08) om at WD skulle lansere en 2TB-Caviar-disk, dette har enda ikke skjedd og jeg har ikke fått med meg noen oppdateringer ang. dette ryktet. Dessverre har behovet for mer plass nå blitt rimelig akutt, så med mindre noen vet noe mer om WD vil lansere en 2TB-disk i nærmeste fremtid så må jeg finne på noe annet;

     

    Foreløpig har jeg luktet litt på denne:

    Western Digital My Book Mirror Edition 2 TB

    Jeg har lest at man kan omkonfigurere den til Raid0, men dette er ikke ønskelig for meg. Jeg vil ikke risikere å miste alt på begge harddiskene bare fordi den ene ryker. Så det jeg lurer på er om det finnes en måte å fjerne Raid-oppsettet i den boksen eventuelt om det finnes andre eksterne løsninger på markedet som lar meg lagre 2TB utenfor Raid i omtrent samme prisklasse?

    Grunnen til at jeg ikke tenker på 2 x 1TB interne disker er rett og slett fordi jeg ikke har plass til mer enn en intern disk til, så 1x2TB internt hadde jo selvfølgelig vært det beste.

     

    Takker på forhånd for svar og innspill.

     

    Håper noen kommer med gode nyheter om de lenge ventede 2TB-diskene.

     

    :-)

  3. Hei!

     

    Har problemer med en skjermkortdriver som i tide og utide tilbakestiller seg/kræsjer og jeg får blåskjerm før pc'en booter opp igjen. Skjer 2-3 ganger i uka tenker jeg. Utorlig irriterende.

    Skjermkortet jeg bruker er et ATI HD2400 Pro (PCI-E), med den nyeste driveren.

     

    Er dette et kjent problem med denne driveren, eller kan det være noe annet som trigger dette problemet?

  4. Har du lagt inn CCSM?

     

    Hvis ikke, gjør det: sudo apt-get install compizconfig-settings-manager

     

    Gå inn i menyen under system, predferences, apperance og nederst finner du et nytt valg, Advanced settings. Finn Windows Decoration, og der skal det være mulig å fikse dette.

     

    atlef.

    Ja, det skal være mulig å fikse der, men det er det som er roblemet med denne nyeste versjonen (0.5.2 tror jeg det er), at det å hake av for "Window Decoration" ikke har noen innvirkning - ingenting forandrer seg.

  5. Sliter med at tittellinja til vinduer forsvinner etter at jeg aktiverer Compiz i Ubuntu 7.10. Har lest rundt på nettet og ser at mange sliter med nettopp dette, og at det er mulig å fikse - så da lurer jeg på om noen her kan hjelpe med med problemet eller vet noe om en eventuell ny versjon på trappene som fikser denne bug'en?

  6. Greit! Dat går jeg for den. Takk for responsen.

     

    Ser nå at "monteringspunktet" for XP-partisjonen er: /media/sda1, men jeg skal altså bare sette "/" på denne ubuntu-partisjonen?

     

    Sånn ser ting ut:

    Device------Filsystem---Mount Point---Size------Used

    /dev/sda1---ntfs--------/media/sda1---83889MB---17600MB

    /dev/sda2---ext3-------/----------------36141MB---Unknown

    Ser det greit ut?

  7. Du skal kunne legge inn grub manuelt ganske greit vil jeg tro, f.eks med "grub-install". Husk å lese manualen først. :)

     

    (man grub og/eller man grub-install).

    OK. Får ta sjansen igjen da;-)

     

    Lurer fortsatt på dette:

    Kan det at jeg satte filsystemets rot til "/", ha noe med at jeg ikke får opp bootloaderen?

     

    Partisjonen skal stå til "Primær", sant? Og ext3 er greit å bruke?

  8. Finnes det noen muligheter i Ubuntu for å kunne konfigurere/endre på bootloaderen etter at jeg har lagt inn ubuntu og, sånn i tilfelle ting skjærer seg igjen? Er jo ikke noe problem å formatere og gjennomføre prosessen igjen, men det er ganske tidkrevende så det er ikke noe jeg øsnker "sterkt":-P

     

    Forrige gang jeg la inn Ubuntu vha. "manual"-partisjonering og valgte å opprette en primær ubuntu-partisjon av det upratisjonerte området kom som sagt ikke bootloaderen opp under oppstart - så PC-en gikk rett i Ubuntu.

    Kan det at jeg satte filsystemets rot til "/", ha noe med at jeg ikke får opp bootloaderen?

     

    Partisjonen skal stå til "Primær", sant? Og ext3 er greit å bruke?

  9. Rett meg om jeg tar feil, men har ikke ubuntu-installen en opsjon som heter "Install ubuntu on free/unpartitioned space" eller lignende?

    Jo, det stemmer. Men, når den skal velge hvor stor partisjonen skal være kan jeg velge mer enn de 40GB'ene jeg har som er upartisjonert - så hvis jeg bruker "guided - install on free space", vil den "stjele fra"/kombineres med XP-partisjonen min.

  10. Tenkte det var på tide å få opp "dual boot" på laptopen, så jeg har nå formatert disken og laget en partisjon på disken som er på (~80GB). Denne partisjonen har jeg lagt XP på og den resterende plassen (~40GB) skal jeg ha Ubuntu på. Alt ser bra ut så langt, men det jeg lurer på er; skal jeg velge "Manually" under Ubuntu Setup'en, og lage en partisjon der utav det upartisjonerte området? Jeg har nemlig prøvd det før, og den endte med at jeg ikke fikk opp Boot Meny på starten (der man velge hvilket OS man skal starte opp).

     

    Takker for inspill!:-D

  11. Alright! Jeg skulle hatt en ny 24" widescreen (16:10) skjerm med oppløsning på 1920x1200. Jeg har ikke all verdens å bruke så det må bli av de modellene man får for under 3300-3500kr. Skjermen skal ikke brukes til spilling, men mye til surfing, film og kanskje litt video/bilde-behandling.

     

    ACER AL2416WB

    Har sett på denne, men lurer på om noen har erfaring med den og kan bekrefte/avkrefte at den har DVI-port. Detaljene i prisguiden sier nemlig at den bare har VGA-inngang, men andre sider sier den har DVI-inngang også.

     

    Ellers vil jeg gjerne høre om anbefalte skjermer innenfor mitt budsjett.

     

    Takk på forhånd:-D

  12. Har akkurat kjøpt nytt domene hos GoDaddy.com, og vil nå prøve å få FTP-tilgang. Problemet er at jeg har jo ikke fått oppgitt hva slags brukernavn, passord osv. jeg skal bruke med FTP. Jeg har forsøkt med brukernavnet og passordet jeg har på kontoen hos GoDaddy, men det fungerte ikke. Evig takknemmelig for litt hjelp. Sikkert andre her som også har kjøpt domener av GoDaddy.

     

    Bruker forresten bare den gratis hosten man får med domenet (Economy Hosting - Linux (Free with Domain)).

×
×
  • Opprett ny...