Gå til innhold

Skelpadderidderen

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Skelpadderidderen

  1. Iki skrev (1 time siden):

    Trodde dette var helt lovlig ifølge kommentarene her?

     

    Alpred93 skrev (49 minutter siden):

    Alle ekspertene i kommentarfeltet sa jo at Nintendo ikke hadde noen sak.

    En sak ville de hatt uansett ettersom man kan anmelde hvem en man ønsker.

    Tror nok hovedgreien var at det å påstå at Yuzu var helt rett ut ulovlig var ganske problematisk med tanke på at (i det minste i Norge/EØS) så er det enten lovlig, eller flere lover som strider mot hverandre. Og da er det ikke så sort på hvitt som flere også skulle ha det til :D

    Så har jo ikke Nintendo vunnet gjennom i en ordentlig rettssak her heller. Her har nok utvikleren sett at en slik sak som dette vil koste alt for mye i saksomkostninger/advokatutgifter etc at før saken er ferdig, så vil de mest sannsynlig ikke ha penger til å dekke dette selv lenger.
    Litt som med Bleem!, som tjente penger på playstation emulering (når playstation også var i salg), og vant faktisk rettssak mot Sony også.
    De måtte til slutt gi seg ettersom de selv ikke hadde penger til å kunne fortsette flere rettsrunder ettersom dette koster svært mye.

    Så kan en jo stille seg spørsmålet om en bør være glad for at en stor aktør kan bruke økonomiske muskler til å vinner frem selv om det er god mulighet for at de egentlig ville ha tapt.
    Så lenge Nintendo har så mye mer penger til rådighet enn alle de saksøker, så trenger de ikke bekymre seg for om de skulle tapt en sak. Sakene kommer rett og slett ikke så langt ettersom motparten ikke har nok penger til å drive en så lang rettsprosess.

    Er forøvrig verdt å huske på at Nintendo tjener nok fortsatt grovt på å bevisst lage Joy-Cons slik at de drifter og blir nermest ubrukelige. Aldri noe snakk om å fikse problemet når nye modeller kom heller.
    Det var jo faktisk så grovt dette her at EU la inn føring om at Joy-Cons skal fikses kostnadsfritt (dersom det er drifting) for all tid. Men det er nok ganske få som benytter seg av dette ettersom de ikke kjenner til det, og kjøper nye kontrollere allikevel..

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  2. Alpred93 skrev (20 timer siden):

    Det er ingen menneskerett å få spille nintendo spill. Slutt med alt bullshittet om svak maskin og "15 år" bak konkurrentene. Latterlige argumenter om ditt og datt. Det er kriminelt, enkelt å greit. Aksepterer at du gjør noe kriminelt, det er ingen konsekvenser for det.

    99 prosent av alle som piratkopierer gjør det fordi de ikke gidder å betale, jeg gjorde det selv en gang. Slutt å få det til å høres ut som noe annet en det det er.

    Du sier "dette er kriminelt, enkelt og greit".
    Da antar jeg du har noe konkret lovverk å lene deg på?
    Kan du vise til dette? Jeg er genuint interresert i å lese.

    Jeg kan ikke svare for amerikans lov, men jeg kan ta utgangspunkt i norsk lov (som da gjelder hele EU/EØS) for å vise at det er litt problematisk å si rett ut at dette er kriminelt. Om noe så ser det heller ut til å være fullt ut lovlig dette her.
    Ettersom Yuzu også sier at man selv må ha kjøpt spillet og kopiere over selv, så er det jo dette man må ta utgangspunkt i.
    Og Yuzu kan man vel strengt tatt ikke bruke uten egen kode fra switchen heller. Så man må ha egen konsoll og spill for å kunne føre dette over. Selvsagt med mindre man laster ned fra andre på internett, og det er jo ulovlig.

    Viser da her til Lov om opphavsrett til åndsverk mv. (åndsverkloven) https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2018-06-15-40

    §41 Rett til endringer i datamaskinprogram og databaser https://lovdata.no/lov/2018-06-15-40/§41

    Her åpnes det for kopiering av datamaskinprogram om man skal fremstille sikkerhetseksemplar, eller om man f.eks. skal rette feil i programmet.

    Tror man ganske lett kan argumentere for at spill som kjører elendig som f.eks. Pokemo Scarlet/Violet, fint kan gå under dette her ved at man modder/fikser spillet.

    § 42 Omvendt utvikling av datamaskinprogram https://lovdata.no/lov/2018-06-15-40/§42

    Med mindre jeg misforstår denne paragrafen, så åpner denne her for at om man har laget en emulator, så kan man kopiere spillet over til f.eks. PC for å oppnå funksjonalitet mellom spillet og det separate programmet man har laget.

    Så en kan godt være uenige i hvordan det bør være, men med mindre jeg misforstår, så er dette her fullt og helt lovlig :D

    Og da kan man etterpå også stille seg spørsmålet, er det ulovlig for noen å fortelle noen andre hvordan de kan gjøre noe som er lovlig? :)

    • Liker 1
  3. nhgon skrev (8 timer siden):

    hei jeg letter etter en animert barneserie. det jeg husker er at Den handler om roboter som prøver å rense jorden. jeg synes at jeg husker at alle robotene var runde. jeg synes jeg også husker at noen av robotene var rosa, grønn, blå osv. jeg tror de hadde forskjellige roller. jeg tror det kom imellom 2000-2015

    Kan det være Chumballs?

    Beskrivelsen virker som en som fikk det som svar tidligere :)spacer.png

    • Hjerte 1
  4. De har riktignok gått ørlite tilbake på dette, men med tanke på retningen de tar, så kan det være verdt å merke seg dette:

    En ting er om de sendes data fra f.eks steam ang. antall nedlastinger:

    Men dersom dette her er noe som blir målt via enginen, så er det ikke utenkelig at alle Unity spill vil ha påkrevd tilkobling til internett for å virke.

    Tenk da om du kjøper et singleplayer indie spill som er rent offline. Alle patches etc er på discen. Men du må fortsatt koble deg til nettet for at unity skal kunne dokumentere at dette er en ny installering av spillet.

    Selvfølgelig spekulasjon dette her, men når vi ser hvor mange andre spill som har helt unødvendig always online, så er jo ikke dette helt utenkelig heller.

    Og dersom jeg forstod det riktig, så er dette noe som skal gjelde for spill som allerede er produsert også... gøy...

    Men det vil trolig kunne stilles spørsmål ved om hele greien egentlig er lovlig da.

    At noen etter å ha kjøpt en ferdig vare, vil kunne påløpe produsent av produktet for høyere kostnader des mer produktet tas i bruk...

  5. Vilde7318 skrev (4 timer siden):

    Heihei, har sotte i fleire timer og lett etter ein TV-serie som eg såg på når eg var liten. Det eg husker var at det var små barn/ ungdommer som levde i ein verden der alle dei voksne hadde plutselig forsvunnet. Og at den nye verden blei då styrt av barn. Og dei prøvde å finne ut kor dei voksne blei av.
    TV-serien var ein barneserie som gjekk på nrk super rundt 2000-2010. 
     

    Kan det være denne?

    https://m.imdb.com/title/tt0274988/

  6. Akabakkabunkarakka skrev (3 timer siden):

    Hei det er en serie jeg ikke husker hva heter.(jeg husker heller ikke så mye av den så jeg baklager at beskrivelsen er litt dårlig) Den er 3D animasjon og det var rundt 2000-2009 tror jeg er litt usikker. Det handler om stamme som er truet av noen skumle greier, disse folka har blå pølse lignene hår og er litt like mennesker, de rir heltiden på noen store dyr som er grå og ser kanskje litt ut som nesehorn giraff og elefant krysset. Det er en gutt som har magiske krefter og han er den eneste som kan redde dem men han er liten og ingen tror at han kan det bortsett fra en av de gammle i stammen, han har to venner tror jeg og de drar ut på nye eventyr hver dag hvor de møter farer. Noen ganger for å starte magien setter han seg på bakken og tar fingerer og lager en blå sirkel i bakken rundt seg.

     

    Er det Legenden om Enyo du tenker på?
    Intro på engelsk: 

    MV5BMjIyOTQ3MjUzNV5BMl5BanBnXkFtZTgwMTM1

  7. Hei11 skrev (2 timer siden):

    Jeg prøver å finne navnet på en barneserie som jeg så på da jeg var liten, men klarer ikke å komme på hva det heter. Den foregår på en slags tropisk øy der hvor de blant annet har steinene fra påskeøyene. Jeg husker ikke alle karakterene, men jeg mener å huske at hovedkarakterene blant annet var noen aper. Kan noen hjelpe meg å finne navnet på serien? 

    Vet du noe om ca. hvilket år du så denne?
    Tegneserie eller 3D animasjon eller annet?
    Vet du noe om hvilken type handling det er snakk om? Og om det f.eks er handlinger bare til en og en episode eller om det er snakk om en større historie som går over hele serien eller sesongen.

    Det var litt i minste laget av informasjon du la ved for min del i det minste, men all informasjon du kan komme opp med vil hjelpe stort :)

  8. dørmatte skrev (23 timer siden):

    Jeg stilte dette spørsmålet for 3 år siden, og har enda ikke funnet serien. Er det noen som vet hvilken serie dette er?

    Edit: fant en annen serie fra 80-tallet som het Aubrey, men tror ikke det er dette programmet jeg leter etter. Figurene er ihvertfall ganske lik hovedkarakteren i Aubrey, hvis det er til hjelp.

    Kjenner ikke til den aktuelle episoden, men kan det være: plipp plopp og plomma?
    Plonsters | TV 2 Play

  9. Ostremaaaa skrev (6 timer siden):
    • Hei! Er det noen som husker en barne-tv serie som handlet om en heks, og evt også en jente men litt usikker der.. heksa bor inne i skogen og en dag tro jeg jenta finner veien inn i skogen- føler hu blir til en ku, eller hu møter en snakkende ku.. innbiller meg også at det er en ond fugl med her, som er sammen med heksa… men alt er veldig defust og er ikke sikker på så veldig mye her. Alt jeg husker er en heks og en ku- en sopelime og en stor gryte med trylleformel… kan dere hjelpe selv om det ikke er så veldig mye å gå på… tror det gikk på nrk super men vet ikke det heller…. :( takk på forhånd :)!

    Høres ut som Propp og Berta. Kan det stemme? :)

    https://norske-dubber.fandom.com/no/wiki/Propp_og_Berta_(Film)

    • Hjerte 1
  10. loku245 skrev (34 minutter siden):

    Heisann! 
    Jeg leter etter en serie som ble sendt på nrk super kanskje rundt 2013-2016 ish. Hovedkarakteren er en mørk jente på ca ti år. Mener å huske at hun flytter til et nytt nabolag. Typisk barne-TV nabolag med blokker og trehus. I nabolaget hennes er det en gruppe med barn som er en del av en hemmelig klubb som løser mysterier i nabolaget (tror det var en detektivklubb, men kan ha vært hva som helst). I starten utestenger de hun og hun må bevise at hun er verdig for å bli en del av klubben. De har en base eller en slags hytte hvor de planlegger aktiviteter/oppdrag/mysterier. Har svake minner om en episode hvor de andre i klubben ble sure på hun, og hun satt alene i ”basen”. Noen som vet hva jeg leter etter, eller husker andre øyeblikk fra serien?

    Kan det være denne?
    Trio: Odins Gull
    https://www.imdb.com/title/tt3426404/

  11. Skelpadderidderen skrev (4 minutter siden):

    Har du noe mer informasjon enn dette?
    Som er dette 2d eller 3d animasjon.
    Hvilket år tror du denne er produsert?
    Eventuelt andre ting også om du kommer på noe.

     

    Malin noe skrev (På 9.10.2021 den 18.30):

    Hei! Jeg er en jente født i 2004 og leter etter en tegneserie om noen folk som bor på en øy, de hadde ringer i nesa og øredobber og hele pakka! Noen av de gikk me stokk og de hadde liksom bare eit skjørt som var laget av blad eller noe sånt. Kan noen hjelpe? Får ikke ro i sjela før jeg husker det!!

    Kan det være denne?
    Mike, Lu & Og (TV Series) (1999) - Filmaffinity

  12. Malin noe skrev (På 9.10.2021 den 18.30):

    Hei! Jeg er en jente født i 2004 og leter etter en tegneserie om noen folk som bor på en øy, de hadde ringer i nesa og øredobber og hele pakka! Noen av de gikk me stokk og de hadde liksom bare eit skjørt som var laget av blad eller noe sånt. Kan noen hjelpe? Får ikke ro i sjela før jeg husker det!!

    Har du noe mer informasjon enn dette?
    Som er dette 2d eller 3d animasjon.
    Hvilket år tror du denne er produsert?
    Eventuelt andre ting også om du kommer på noe.

×
×
  • Opprett ny...