Gå til innhold

cybertrec

Medlemmer
  • Innlegg

    90
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av cybertrec

  1. Hadde lisensen kostet det samme som f.eks england ville det nok vært ferre klager, der er den på 145£ eller 1450kr i året, ja det bor mange millioner flere mennesker i england men bbc er også mye større, "rikskanalen" må tilpasse sin egen størrelse etter landet de befinner seg i, lisenspengene til nrk burde altså bli kuttet med mer enn 50% for å komme innenfor rimelighetens grenser.

    • Liker 1
  2. Dette føles litt som om det ikke burde vært lovlig.

     

    Som om det hadde stoppet noen, det blir som plateindustrien som prøvde å forby kassetter på 80 tallet fordi folk kunne bruke dem til å ta opp musikk fra radio... når alle har en 3D printer er det ikke snakk om å stoppe noen fra å lage våpen, man kan bare straffe uvettig bruk av våpenet man har printet, men printet kommer det til å bli.

  3. Å kaste bort tid på en slik lov er latterlig sløsing av skattebetalerne sine penger, hvis de innfører noe slikt får de ihvertfall ikke min stemme neste gang. Man trenger ikke engang en Vpn løsning for å omgå en slik lov, bare sett opp en trådløs router uten passord på slik at hvem som helst kan koble seg til. Gjerne strupe den til 5% av tilgjengelig båndbredde, eller 1% for den saks skyld så lenge hvem som helst utenfor boligen din får koblet til. Dersom politiet så kommer på døra med en anmeldelse få dem til å bekrefte at internett forbindelsen til din bolig er fritt tilgjengelig og dokumenterer det som bevis. Når man så kommer til en rettssak er det påtalemyndighetene sin byrde å påvise uten tvil at du er personen som har lastet ned ulovlig eller kopibeskyttet innhold, hvilket er umulig siden internettforbindelsen din er fritt tilgjengelig for alle som spaserer forbi på gata. Det er såvidt jeg kjenner til ingen lov som forbyr åpne trådløse nettverk, i så fall er det mange dataukyndige personer som kan se frem til heftig bot.

     

    En person med åpent trådløst nett kan ikke straffes for piratkopiering noe mer enn statens vegvesen kan straffes hver gang noen kjører over fartsgrensen på offentlig vei.

    • Liker 2
  4. ok, begynner å få en viss anelse om at dette blir en ekslusiv pyntegjenstand i en av glassmonterne i stuen istedenfor noe som faktisk rister brødet mitt om morgenen...

     

    Det er grådig synd da, dette er nr 1177 av 2000 numererte i hele verden av denne typen, hadde vert morsomt å få brukt den til det den egentlig er laget for ;D, men det ser altså ut som jeg må skrote hele innmaten og på et vis erstatte hele ruklet dersom jeg faktisk vil riste brød med den :p

     

    Verd å nevne at platene som sørger for mønsteret på skivene kan tas ut, så jeg har klart å brenne merkene inn i brødskiver ved å putte dem i en annen brødrister sammen med brødet :D

  5. Det tok nettopp å åpnet den, det er kretskort inni som strømkontakten er festet til, det er en liten spole på innsiden som sikkert er dimensjonert for 110v, om jeg kunne fått byttet ut den med en som er laget for 220v, eller bare få byttet ut hele kretskortet med et fra en normal brødrister med samme effekt så tenker jeg det skal kunne funke... det er god plass rundt kretskortet så at det ikke er laget nøyaktig for denne bør ikke spille noen stor rolle...

     

    Som andre allereda har prøvd å fortelle deg; det er ikke bare kretskortet og denne "spolen" som er dimensjonert for 110V, men også hele varmeelementet. Plugger du dette i en 220V-kontakt, så vil risteren trekke ikke 700, men 2800W, noe den garantert ikke tåler... (Ohms lov; U=RxI, motstanden R er konstant, dobler du U så dobler du dermed også I, og når effekten (P)=UxI, ja, regn ut selv..)

     

    Hvor praktisk gjennomførbart det er å bytte ut både kretskort og varmeelement får du finne ut selv.. Jeg ville ikke hatt de store forhåpningene, for å si det slik.

     

    Takk for godt forklart svar, det begynner å bli en drøy mengde år siden jeg gikk på elektrofag ;)

     

    Men hvorfor er resistansen nødvendigvis konstant? kan man ikke legge til mer motstand for å redusere effekten før man sender strøm videre til varmeelementet?

     

    Så lenge glødetråden er laget for 700W så må det jo være en eller annen måte å kun sende 700W videre fra stikkontakten?

  6. Hvor har du det fra at det er en "strømforsyning" i en brødrister?

    Les innlegg #2 et par ganger til.

     

     

    Det tok nettopp å åpnet den, det er kretskort inni som strømkontakten er festet til, det er en liten spole på innsiden som sikkert er dimensjonert for 110v, om jeg kunne fått byttet ut den med en som er laget for 220v, eller bare få byttet ut hele kretskortet med et fra en normal brødrister med samme effekt så tenker jeg det skal kunne funke... det er god plass rundt kretskortet så at det ikke er laget nøyaktig for denne bør ikke spille noen stor rolle...

     

    Mer irriterende er det at plast tuppen på senkearmen virker som den er limt fast, så for å kunne skille innmaten fra huset må jeg sannsynligvis knekke den.

  7. Så jeg tok å kjøpte meg en slik brødrister som man kunne se på The big bang theory hin dagen med "Cylon Toaster", jeg visste den ville ha en annen plugg på strømkontakten men hadde håpet den var 250v ikke 110-120v, Brødristeren trekker 700W

     

    Jeg kjøpte meg en trafo på Clas ohlson men den var selfølgelig kun 100W max, det gir ikke ristet brød, kun lett oppvarmet brød, og det er jo ikke noe moro.

     

    Jeg lurer derfor på hvor vanskelig det ville være å bytte ut strømkretsen inni brødristeren slik at den bruker 220v istedenfor amerikans lav volt styrke?

     

    Å kjøpe en 700W trafo for å drive en brødrister blir for dumt, den ville jo veid rundt 5 kilo.

  8. Hvis denne eu loven ender opp med å gjøre slik at operativsystemer blir strippet ned til ingenting så de kan leveres på en 32Mb minnepinne og så må man bruke flere timer etter reinstall på å legge til programmene man ønsker å benytte så er det en tullelov. Jeg sier meg enig i at IE ikke burde være integrert i windows explorer og 100% avinstallerbar, men at et operativsystem leveres uten en web browser i disse dager er bare teit.

     

    Å måtte ty til å laste ned en web browser hos naboen fordi man ikke finner dvd'en man lagret en for lengst utdatert versjon av firefox på syns jeg er latterlig.

  9. Det er da nok av andre OSer der ute, om man skulle da så forbanna tungt på det!

    Microsoft har fortsatt monopol etter lovens definisjon, og de har også misbrukt denne posisjonen for å hemme konkurranse, noe som er ulovlig.

     

     

     

    Du får det liksom til å høres ut som at dersom man installerer linuxså kommer Microsoft Gestapo på døren for å frakte deg til gasskammeret....

     

    Microsoft har monopol på windows, som bare rett og rimelig er siden det er deres produkt. Men de har ikke monopol på PC, og de stopper ikke folk i å installere linux om de ønsker det. Selfølgelig reklamerer de for seg selv og ikke konkurrenten på operativsystem markedet, men slik er det i all forretningsføring.

     

    Hele basisen for krangelen rundt dette er at EU mener at en web-leser ikke burde være en integrert del av et operativsystem, slik at konkurransen blir så flerfoldig som mulig.

     

    Men hvor langt skal man dra et slikt argument? Programmer som følger med windows finnes det hundrevis av alternativ til, Notepad, wordpad, Paint, kalkulator, disk defragmenter, og listen bare fortsetter... Skal Adobe saksøke Microsoft for å inkludere Paint fordi det er en konkurrent til Photoshop?

     

    En web-browser kan fint følge med windows på lik linje med paint og notepad spør du meg, alle slike programmer utgjør en total basis funksjonalitet, ønsker du utvidet funksjonalitet laster du ned et alternativt program, verre er det ikke...

  10. Jeg lurer på om noen av dere guruer kan hjelpe meg finne hardware som kan gjøre en meget tilpasset jobb for meg, jeg jobber i et firma som distribuerer film digitalt med harddisker, vi lager først klar filene på en disk som blir "master" disken, og må så kopiere den disken over på usb disker som kan sendes ut til kundene, vet noen om et oppsett som vi kan bruke for å få kopiert master disken over på si 5+ disker samtidig og så kunne sende ut kopiene uten å måtte montere 1 og 1 disk inn i et eksternt usb kabinett?

  11. Er det ingen som skjønner tegningen?

     

    JA disse italk greiene er ikke dyrere enn eksisterende abbonemanger, men de er dyr på et mer generellt basis. Datatrafikk er ingen melkeku lenger, etter hvert som folk får telefoner som utnytter internett 3g, super3g og wifi så betyr ikke det at de plutselig har lyst å bruke 1100kr i måneden på det. Det vi raser over nå er prisen på datatrafikk over hele linjen, vi vil ha ubegrenset tilgang via 3g til en pris folk flest kan leve med.

     

    Måten både telenor og netcom holder på med 3g prising nå er ikke reelt å bruke over lengre tid, det minner om "gamle dager" med Telenor Adsl hvor man betalte månedspris men fikk ekstraregning om man lastet ned mer enn x antall Gb i mnd. INGEN fant seg i det på Adsl, hvorfor i alle dager tror de at vi vil finne oss i det på 3g ?

  12. Mener du at 30" med 2560x1600 blir maks for evig og alltid?

    Nei jeg mente ikke det. Dessuten får man mindre skjerm enn 30" med høyere oppløsning enn 2560x1600. Vært ute lenge. Husker ikke bare detaljene.

     

    Jeg satt å lo for meg selv første dagen min 30 tommer stod på skrivebordet mitt. "Jeg er gal" tenkte jeg. Hehe :p

    Men etter ett par uker var jeg vant med skjermen. Nå synes jeg den er akkurat passe. Jeg bare digger rått det å ha plass til så mye på skjermen! Digg å spille på er den også.

     

    Men oppløsningen må passe til skjerm størrelsen da. 3200x2000 på en 30" vil gjøre tekst alltfor liten å lese. Blir bare ikke praktisk. På en 40" går det fint sikkert. Men å ha en 40" PC skjerm er heller ikke praktisk...

     

    Etter hvert som skjermer kommer i høyere oppløsninger gjør skjermkort produsentene det slik at vi kan kjøre de oppløsningene uten at det betyr at all tekst blir for liten til å lese, man har allerede flere skjermkort som man kan velge å øke dpi'en til all tekst både på desktop og i internet browseren, internet browsere skalerer også opp bilder på internett sider til å vise rett. Da kan man fint kjøre hvilken som helst oppløsning og fremdeles få lese det som er å lese.

  13. Dette virker da helt latterlig, hvem er det som ikke har en gammel xp lisens på en maskin eller kan få tak i det, da kan man altså kjøpe ny windows xp pro til billig pris når man kjøper ny maskin og bare installere den med helt gyldig lisens. Ingen som vil kjøpe "ny" windows lisens lenger da når en slik mulighet åpner for (kanskje) mye lavere pris.

  14. Jeg blir sikkert en ensom røst, men jeg har nå begynt på fullversjonen og jeg liker det ikke i det hele tatt...

     

    Jeg er ikke imponert over grafikken på mitt Geforce 7900Gtx 512mb kort, og kameraet er veldig keitete å bruke, når jeg trykker ned middle mouse button skjer det nada, så jeg må rotere kamera ved å dra musepeker ut i kanten av bildet.

     

    Alle enhetene kjører sitt eget løp med en gang det blir litt trangt ned i en gate (jada jeg bytter modus på formasjon) og når jeg har en samling tanks merket og klikker special våpen før de har reloadet så ungruppes hele gjengen og jeg må finne dem og merke de på nytt... Ctrl+1-9 funker ikke som er vanlig i slike spill, det finnes vel en funksjon for hurtig gruppering 1-9 men jeg har ikke funnet den...

  15. Jeg kjenner ikke til noen trådløse routere som kan gjøre den strupejobben av seg selv, du må nok gå fra din router via en mer avansert boks (som en pc med Linux eller windows 2003 Server) og så videre til Leieboeren sin router, de to nettene vil uansett ikke bli som 2 nett siden du bruker 1 linje til å begynne med, men du kan sette opp at den trafikken som går til leieboeren ikke kan laste ner med mer enn x hastighet når en forbindelse først er i gang, men han vil ha aksesstiden til 20mbit linjen din og i en nedlasting på 1-2 sekunder vil han ta 20 mbit, ikke 1.5mbit siden slik struping som oftest trenger litt tid på å kicke inn.

     

    Det letteste for deg er jo bare å ta en enkel samtale med leieboeren og si at dersom han/hun skal laste ned filer må de bruke nedlastingsprogram som er satt til en viss hastighet, og så bare dele hele linjen med dem... 20mbit er overkill til surfing så du vil ikke merke noe til en evt leieboer med mindre de starter tunge nedlastinger av filer på flere hundre megabyte..

     

    Selv har jeg en 20mbit linje som er delt med 5 familiemedlemmer som surfer og 3 leieboere som surfer og laster ned en del, når jeg selv setter på nedlastinger får jeg som regel rundt 1-1.5 Mb i sekundet uansett så jeg har ikke behov for å sette noen flere begrensninger..

  16. ok.. men hva blir forskjellen på dvi og hdmi ? jeg tenkte at hdmi var best jeg.. så jeg kan glemme hdmi utgang og fokusere på DVI da..

     

    gikk foresten for samsung sin M87 46" lekkert.

    9444115[/snapback]

     

    Dersom du skal ha deg en bærbar pc så er det Best om den har Hdmi utgang ja, Men det er veldig få pc'er i dag som har Hdmi utgang og da er Dvi nest best, det er også veldig enkelt å få overgang fra Dvi til Hdmi.

     

    Vga havner på en tredjeplass men er egentlig 4 plasser ned fra Hdmi og Dvi.

×
×
  • Opprett ny...