Gå til innhold

MiniFalken

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MiniFalken

  1.  

    Bardeng007 skrev (6 minutter siden):

    En ting til, husker du hvor mange som mistet plassen og hvor mange som fikk ta plassen til de som ikke møtte opp? Er bare for å ha en lys i enden av tunnelen og håp 🤞🏽🤞🏽🤞🏽

    Umulig for meg å si, men ei jeg kjente som sto på venteliste på plass nr 21 kom ikke inn i Oslo. Bemerker også at det da var 720 studenter i året. 

  2. cptsabeltann skrev (2 timer siden):

    Noen som vet om det er mange som ikke får godkjent praksisåret? Hva skal til for at det skal skje? Og hva skjer da?

    Har folk blitt kasta ut ila B1 pga de åpenbart ikke passer? 

    Alt er relativt. Det skjer, og det er varierende årsaker til det, og ulikt antall hvert eneste år. Vet folk som har blitt strøket i B2 pga for dårlig norskkunnskaper (både skriving og snakking), lite modenhet, ikke tilstrekkelig progresjon, farlige vurderinger. Sjekket StudentWeb nå, og da jeg gikk var det 13 som strøk B2. Da vil man som regel få mulighet til å gå året på nytt, og får tildelt ny praksisplass et annet sted.
     

    B1 - også ja. Da jeg gikk B1 var det to glupe (les: mindre glupe) som skulle out’e en narkselger ved å kjøpe selv. Man har noe som heter skikkethetsnemnda, som vurderer slike tilfeller i de respektive sakene.

    • Liker 1
  3. 1999ffg skrev (På 9.12.2022 den 19.38):

    Godt og høre! Er akkurat ferdig med en annen bachelor, men er politi jeg egentlig alltid har ønsket å jobbe som😄. Som skrevet over mangler jeg noen poeng for å komme inn, og følte jeg fikk "dårlig" tid på å ta en ny bachelor. Men kjekt å høre at det er folk i alle aldre på studie! 

    Da jeg gikk B1 i 2015 var det en på 47, så alder er ingen hindring. Jeg var 20 år da jeg begynte, noe jeg egentlig angret på, for jeg hadde jo *ingen livserfaring*. Fått noen lærdommer på veien, men er i fast og fin jobb nå! Ikke la alder begrense deg! ☺️ Masse lykke til! 

  4. Martinemmm skrev (8 timer siden):

    Ok, takk! 😊Vet du om man har vanlig skole i tillegg til fadder uken? Eller er det kun oppmøte 15.aug så er resten av uken «fri»?

    Da jeg begynte var første uken en del praktisk rundt PHS, oppmåling til uniform og sånt. Ikke så mye hardbarka timer, men mener å huske at det var obligatorisk oppmøte alle dagene. 

    • Innsiktsfullt 1
  5. Kurdos skrev (59 minutter siden):

    Hei! 
    hva vil det ca koste å kjøpe alle bøkene ved studiested? Og kan man evt kjøpe enkeltbøker der? 

    https://www.politihogskolen.no/globalassets/for-studenter/regelverk-og-innholdet-i-bachelor/rammeplan-og-programplaner/litteraturliste-bachelor-politiutdanning-forste-studiear-2022-2023-politihogskolen.pdf
     

    Her er pensumlisten. Bøker kjøpes på feks Akademika på Blindern, du kan søke opp bok for å se pris på nettsiden 😊 Du kan kjøpe enkeltbøker. Kompendium kjøpes på Phs.

     

    Boka til Fahsing (Etterforskning: prinsipper, metoder og praksis) er det bare å kjøpe ny først som sist, det blir deres bestevenn, sammen med særtrykk av politiloven, straffeloven og straffeprosessen. 

  6. Anonym88 skrev (1 time siden):

    Når og eventuelt hvor ofte blir ventelisten oppdatert?

    Suppleringsopptaket er vanligvis rundt 27.07 (avhenger av når svarfrist er), så venteliste flytter seg neppe før sup.opptaket har vært. På Phs tar de inn til rundt 1. studieuke er ferdig, for å se hvor mange som ikke møter første skoledag. Det er krav for å beholde plassen. 
     

    I 2015 sto en venninne av meg på venteliste på 7. plass i Oslo ved første opptak, innen 1. studieuke var omme, var hun nummer 1. Fikk ikke plass til slutt. Det begrunnes nok med at de fleste som søker Phs er veldig bevisste i valget sitt, og gjør det ikke «bare på slump». Er man på venteliste, ville jeg ikke forventet å komme inn, dessverre, men alt kan jo skje. 
     

    Gratulerer til alle som har kommet inn! 😊

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  7. Da jeg kom inn i 2015, hadde svaret kommet på Samordna 05:10 natt til 15.07. Jeg husker det veldig godt fordi jeg logget inn litt willy nilly og sjekket på bussen på til dagvakt i vekterjobben som begynte 06:00. Svaret var jo positivt, men etter et par timer var det borte - ringte Samordna, og de sa «vi kan ikke garantere for at resultatene er riktig, de skulle ikke publiseres». Kan tro jeg fikk klump i magen, etter å ha fortalt «alle» på jobben at jeg kom inn 🥲 

    Men så gikk det en time til, og resultatet var ute igjen. Jeg var en sånn som logget inn en gang i timen fra 10.07 eller noe. Gleder meg til å lese her inne når svaret har kommet!

    • Liker 7
  8. Krimt3k skrev (På 22.3.2022 den 14.24):

    Det å følge ditt eksempel, det blir å gamble med testene. Selv om jeg hadde løpt mye, så var løpetesten ganske hard.

    Anbefaler å teste løpetesten på forhånd!

    Selvfølgelig, jeg mente ikke å skrive det som et eksempel å følge, poenget mitt er bare at løpetesten ikke egentlig kan sammenlignes med en 3000 meter. Skriver jo selv at det var litt naivt 😋 Helt klart en tung nok øvelse, men fullt overkommelig.

  9. Swart skrev (På 17.3.2022 den 20.23):

    Hei! 

    Er litt usikker på løpetesten, jeg løper 3km med en fart på ca 5min/km uten noe spesielt problem. 

    Løper også 8km med en fart rundt 6min/km.

    Finnes det sammenligningsgrunnlag opp imot phs sin test eller blir det noe helt annet? 

    -S

    Opplever den som «noe helt annet», men du klarer nok det helt fint. Hadde ikke trent en dag i mitt liv på løping (litt naiv) da jeg tok testen, og klarte det på første forsøk.

    I Oslo i 2015 var det svømmetestene først, så styrke og deretter løping.

  10. hyggelig person skrev (På 9.2.2022 den 20.26):

    Hei, jeg jobber som PB1 - har jobba ræva av meg (i vikariater) og tatt alt av overtid som fins. Dvs jeg så ikke sola i sommerferien og har knapt sett vennene mine siste året.

    Jeg landa på 600k brutto. 

     

    600k kan du lett tjene i en 8-16 jobb uten overtid, så vet ikke hvorfor jeg gidder.

     

    Grunnlønnen min er rett over 380k.

     

    Jeg legger meg alltid med en vond klump i magen, for jeg vet aldri om jeg har jobb måneden etter.

     

    Så dette yrket er for spesielt interesserte.

    Det virker som om du har vært veldig uheldig. Hvilket kull er du? 
     

    Jeg er pb1 på min siste måned nå, grunnlønn 420 000, men inkludert alle tillegg ligger jeg på ganske presist 500 000 i året. Jeg jobber hver fjerde helg og fire kveldsvakter i måneden som etterforsker i hovedstaden, tar *aldri* overtid. Nå blir jeg pb2 straks, og går opp 3 lønnstrinn, så ny grunnlønn 440 000. Jeg klarer meg i hvert fall helt fint med den årsinntekten jeg har, men selvfølgelig ønsker jo alle høyere lønn. For min del er det verdt det, og øyner håp for å gå opp litt etter hvert med nye utfordringer. Pb1 ordenslønnen er vel blant det dårligste. 
     

    Når det gjelder å få jobb, så fikk jeg fast høsten 2020, og hadde da vært i vikariater i 1,5 år. Kjenner meg igjen i det å legge seg med vondt i magen, og trodde aldri det skulle løse seg - men helt ut av det blå fikk jeg telefonen om jobb, og alle brikkene falt på plass. Lykke til!

  11. Heinseberg skrev (56 minutter siden):

    Når man søkte via samordna opptak så valgte man jo studiesteder og prioriterte disse tre fra 1-3. Hvis man har godt nok snitt for flere steder får man tilbud fra flere steder, eller kun fra pri 1? Valgte Bodø kun fordi jeg tenkte snittet  der var lavest.

    Du vil kun få tilbud fra det stedet du har som førstepri. Vil du heller til Stavern eller Oslo så kan du enda omprioritere ønskene dine. Kvalifiserer du ikke, sjekker de neste på lista. Du vil ikke få tilbud om Oslo på 3. plass om du får tilbud om Bodø på 1. plass ☺️

    • Liker 1
  12. H21 skrev (7 minutter siden):

    Noen andre enn meg som har fått AVSLAG på søknad om politiattest?

    Jeg har søkt akkurat som det står beskrevet på phs.no, og fikk nå avslag med dette som begrunnelse: 

    «Politiattest skal ikke med i en søkerfase.

    Du kan sende inn ny søknad når du har fått tilbud om studieplass. Bekreftelse fra studiested eller Samordna opptak vedlegges søknaden.»

    Det står at jeg kan sende klage, men det er inntil en måneds behandlingstid… Skal ringe imorgen når de åpner - men vil høre om det er flere som har opplevd det samme?

     

    Jøss, dette var veldig merkelig. Det er helt åpenbart en feil, da det ikke er noe tvil rundt når politiattesten skal inn. Jeg tror det beste du kan gjøre er å ringe, men fredager er det som regel stengt der. Dette er ikke en ting som omfattes av ordinær klageadgang, men er en reell saksvehandlingsfeil.

    Ring på mandag før 11:30 (de stenger da), og forklar situasjonen. Du er helt avhengig av å få svar på den før 20.03, så dette må de bare prioritere. Lykke til!

  13. Matiasen skrev (På 28.12.2021 den 17.01):

    Hei

    Jeg ønsker å søke PHS 2022, men har noe lavt snitt selv etter alle tilleggspoengene (Rundt 4.8). Jeg har utdannet meg som styrmann og jobbet som styrmann i Forsvaret et par år. 

    Jeg lurer på om tidligere utdanning og arbeidserfaring er noe som kan hjelpe meg med å komme  inn på PHS eller går det kun på snittet? Jeg ser at snittet ligger på over 5, så spørsmålet mitt er egentlig om jeg har noen sjanse i det hele tatt? 

    Noen som har erfaring med dette? 

    Takk for hjelpen.

    Jobberfaring spiller ikke inn på dine muligheter til å komme inn på Phs, nei. Erfaring fra forsvaret blir mer relevant når du skal søke deg jobber, da opptaket vurderer søkere på samme grunnlag: helse, pc-tester, fysiske tester, egnethetsvurdering og aller sist konkurransepoeng. Intervjuet dreier seg heller ikke om å fortelle om seg selv, men du skal feks. svare på hvordan du ville håndtert en situasjon. 
     

    Om du vil bli politi, så har du mulighet nå til å ta opp litt fag. Kjør på! 

  14. BobbyClarke16 skrev (11 timer siden):

    Takk for heads-up! Hvilke bøker mener du er totalt unødvendige å kjøpe?

    Politirett ☹️ Drøyt 1000 kronasjer ny, og man bruker den omtrent ikke. Tror ikke jeg åpnet den en gang.

    Ellers se over de bøkene som bruker 9-10 sider av en bok, lån den på biblioteket på skolen (før alle andre tenker det samme) og skriv greie notater av det som står i den. 

    Heldigvis lager skolen ganske bra kompendium, som er greie å ha. Ellers er nødvendige bøker det meste til strafferett og rapport- og etterforskningslære. Politiloven, straffeloven og straffeprosessloven er det bare å kjøpe med én gang 😅

    • Innsiktsfullt 1
  15. PHS2021 - oslo skrev (55 minutter siden):

    Hei!

    Jeg står som nummer 1. på venteliste i Oslo. Tror dere det er stort håp? Er det mange tidligere som har kommet inn på venteliste?

    Ai, det var nærme! Det er alltid noen som ikke dukker opp til første skoledag, og noen som faller av første uka. I tillegg er det sikkert noen som glemmer å takke ja til plassen. Jeg tror muligheten fortsatt er der, men så er også PHS en skole hvor de fleste som kommer inn også fullfører. Lykke til! 🥳

×
×
  • Opprett ny...