Gå til innhold

krsitoffer1

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av krsitoffer1

  1. Gjest 219e3...fe5 skrev (18 minutter siden):

    Jeg tenker det er mye rart blant begge kjønn, det hadde vært rødt flagg for meg også for å si det sånn 😵og håper ikke at det blir for mye generalisering ut fra å ha truffet et par raringer. Jeg har også opplevd et par rare menn, men tror ikke at alle norske menn er sånn av den grunn.

    Anonymous poster hash: 219e3...fe5

    Synes norske damer har en tendens til å se på menn nesten som accessoirer, de vil velge klærne dine og måten man snakker på og bilen man kjører og hvor man bor osv. 

    Personlig er mitt inntrykk av asiatiske damer generelt sett er mer tilbakelent når det gjelder sånt, hadde aldri dratt ned til sørøst asia for å finne meg dame men ender stort sett opp med å date damer fra sørøst asia. 

  2. Kakeshoma skrev (På 3.9.2023 den 23.01):

    Var vel ikke snakk om bevæpning, men grunnleggende opplæring i våpen i tilfelle verden går i dass og alle må bidra med det de er i stand til.

    Jeg vil gjerne ha noe mer potent enn en stekepanne å forsvare meg med om det kommer orker over grensen :) Men klart, vil ikke ha Ola Psykopat med våpen ved siden av meg heller.

    Altså, forsvaret har jo ikke nok ammunisjon til skikkelig opplæring av de som faktisk er inne i førstegangstjeneste, Blir ikke akkurat 100% komfortabel etter av å ha fyrt av totalt 120 skudd på skytebane iløpet av 12 mnd.

    Om du virkelig føler du trenger grunnleggende opplæring i håndtering av våpen vil det mest effektive være å melde seg inn i en pistolklubb og begynne å trene dynamisk skyting etterhvert, evt. begynne med langdistanse-skyting osv. etterhvert. 

    Det å være treffsikker/trygg med pistol er veldig overførbart til å være dyktig med rifle, uten at det nødvendigvis går andre veien. (Altså med rifle har du skulderstøtte + ser gjennom ett rødpunksikte, og etter sikte er skytt inn så treffer alt du plasserer rødpunktet på. )

    Når det gjelder OP mener jeg HK416 komplementert med HK417 som skarpskytter-rifle har uante fordeler foran gamle AG3'er, Men ja vi skulle nok hatt flere.

    • Innsiktsfullt 1
  3. Comma Chameleon skrev (24 minutter siden):

    Audible funker bra hvis man liker å høre på engelske lydbøker, ikke supermye norsk der. Må bare bruke sample funksjonen for å høre om ting er i god kvalitet. Noen bøker har dårlig innspilling.

    Er det sånn at Audible + gir en kurert liste over tilgjengelige bøker per måned? hvordan er utvalget der? ikke så interessert i norske ting. 

  4. Zash skrev (8 minutter siden):

    Det finnes mye forskjellig der ute, så kommer litt anpå hvem som har bøkene du vil høre. 

    Vil anbefale deg å begynne med BookBites. Appen knyttes opp mot lånekort hos biblioteket ditt, og du kan låne lydbøker gratis derfra. 

    Storytel har jeg og brukt en del, grei app, og godt utvalg. 

    Fabel virker ganske lik storytel, men litt rimeligere.

    Hvordan er utvalget på disse to? slet litt med å finne fram via nettsidene. 

    Kommer til å jobbe mye overtid over de neste ukene og er i første omgang giret på å tråle meg igjennom alle de mest kjente framtidsdystopi bøkene jeg ikke har lest ennå.

    Tenker da Atlas Shrugged, 1984, Fahrenheit 451, Brave new world, The handmaid's tale, A clockwork orange, The road, Parable of the sower, we av Yevgeny Zamyatin, Never Let Me Go av Kazuo Ishiguro, The Dispossessed av Ursula K. Le Guin, Station Eleven av Emily St. John Mandel.

    Er også interessert i Dostojevskij sine romaner, og non-fiction fra Jung og Trotsky og hele The History of the Decline and Fall of the Roman Empire av Edward Gibbon, er glad i podcasten til Tom Holland å kunne også tenkt meg hørt på bøkene hans. 

    Også interessert i historie, føler jeg har en viss oversikt over europeisk og forasiatisk historie fra starten av dokumentert gresk historie og fram til renessansen, men når det gjelder andre tidsperioder og regioner er det mer sporadisk, så historisk faglitteratur er også av interesse. 

    Leste en del Krim/spenningsromaner (Type Stieg Larsson, Jo Nesbø, Tom Kristensen, Jens Lapidus osv.) som tenåring men synes ikke det er særlig spennende lengre. Når jeg skal drone gjennom dobbelskift på jobb oppleves det som om tiden går raskest når jeg hører på noe passe tørt på 1.3-1.5 hastighet.

    Har du erfaringer med for eks. Audible, Scribd, Storytel?  

  5. Har en jobb hvor jeg har muligheten til å gjøre alt jeg skal uten å måtte fokusere så veldig mye.

    Har så langt stort sett så langt hørt på podcaster, veldig begeistret for alt av alt av Mike Duncan og andre som lager serier som tar for seg brede historiske begivenheter og som gjerne varer i titalls/hundrevis av timer. 

    Det finnes veldig mange bøker jeg har lyst til å få med meg men er litt nølende da det virker som om de fleste apper tvinger deg til å kjøpe hver enkelt bok. 

    Min personlige subjektive mening er at biblioteker burde i samarbeid med NRK tilby lydbøker i fil-format da dette er en mye mer tilgjengelig og moderne måte å fordøye litteratur på, men dette er en digresjon.

    Finnes det noen gode abonnement-baserte apper for litteratur? Hvilke apper for lydbøker vil dere anbefale? 

  6. qualbeen skrev (3 timer siden):

    Jeg betaler kr 0,-. 

    Gidder ikke å betale for falsk trygghet.

    Opplevde innbrudd mens jeg var på reisejobb i noen uker, vurderer nå alarmtjeneste, 

    med kamera, vekterutrykkelse, sms advarsel og en jævlig bråkete sirene. 

    I beste fall ville det ha skremt unna tyvene før de tok noe, i verste fall så hadde jeg fått vite om det tidligere å ikke når jeg endelig skulle hjem. 

  7. Vil anbefale deg å

    Atragon skrev (11 timer siden):

    Jeg vet ikke hva jeg skal si om Gjest's kommentar om at et forhold vil uunngåelig ta slutt

    Jeg har aldri prøvd dating og det å være i et langvarig monogamt forhold.
    Det er først nå jeg åpner meg opp for det og vurderer å begi meg ut på det i en alder av 30.
    Jeg vet det er veldig sent, og at datingkulturen og samfunnet har forandret seg veldig, og det er uheldig.
    Men det er en risiko jeg bare må ta

    Jeg er foreløbig ufør og arbeidsledig. "Jobben" min nå er å komme meg på bena igjen
    etter en nasty spiseforstyrrelse jeg nylig ble kvitt. Vekta og helsa er normal nå,
    men jeg har bestemt meg for å begynne å trene og forandre kostholdet.
    Det høres enkelt ut, men for meg tar dette tid.
    Og jeg føler meg ikke klar for jobb mens jeg er i denne reparasjonsfasen.

    Med det sagt, selv om jeg er arbeidsledig, så velger jeg å begynne med dating nå.
    Jeg vet at internett sier "fix your shit before dealing with other's". Nei takk!
    5 år i lidelse. Jeg er ferdig med å sette livet på vent. Dette skjer nå.
    Jeg vet at arbeidsledig og ufør er en turn-off for mange damer, spesielt i dag.
    Men faktum er at der er andre uføre folk som klarer å få seg forhold. Da er det mulig for meg også

    Om du bor i en by vil jeg anbefale deg å lage en bra profil på noen apper, happn, bumble, tinder for eks. og dra på så mange dater som overhodet mulig, café/tur er de alternativene med lavest terskel, få tak i litt erfaring med kommunikasjon med det motsatte kjønn generelt.

    Det er minst like stor forskjell på damer som menn, de kan være slemme, snille, dumme, intelligente, følsomme, pragmatiske osv. generaliteter funker dårlig, og jeg mener verken kvinneguiden eller andre fora på internett nødvendigvis er representative for norske kvinner.

    • Liker 2
  8. Musefella skrev (På 17.7.2023 den 22.28):

    Mest sannsynlig så vil 1 baht bare om 10 år være verdt dobbelt så mye som nå, jeg er ikke pessimistisk av natur. Men det er slik utviklingen har vært og vil åpenbart fortsette.

    Da har du bare 15 000 i mnd, og du vil ikke komme langt med 15 000 baht. Selv ikke nå, for ikke å snakke om i nær fremtid.

    Det er bare realitetene, vi er ikke så rike og "privilegerte" som vi var før i tiden.

    Du må også ha passert 50 for å få visa.

     

    Du kan jo prøve å få en thai kone, da er det enklere for folk under 50 å få opphold der(ikke statsborgerskap)

    Kjenner en utdannet thailender som velger å bo i norge med 50000 brutto per mnd over 14000 nok i Thailand, og mener det er ett mer komfortabelt liv.

    Om en thailender ikke gidder bo i Thailand med 47700 baht i mnd så tror jeg 15 000,- blir litt kjedelig ja. 

    • Liker 1
  9. Hvordan gikk det? hva endte du opp med? 

    Trente hjemme i 2-3mnd etter et halvt år ish treningsfri i 2020 for ca. samme grunn som deg. 

    Kjøpte strikk, doorgym (pull up stang som hviler på karmen), og en vektvest med inntil 40kg, 

    Trente noe sånn som dette annenhver dag på moderat kaloriunderskudd
    3-5 sett chins
    3-5 sett pushups med vektvest
    3 sett Side lateral raises med strikk
    3 sett triceps pushdowns 
    3 sett biceps curls
    3-4 sett hanging leg raises 

    Loggførte treningsøktene og hadde som målestokk for progresjon på hovedøvelser (chins og pushups) å perse i noe hver økt, enten amrap rekord på en gitt vekt, antall sett med en gitt vekt, eller total volum. 

    Gikk fra 8 slappe chins på 80ish kg kropsvekt, til 21 solide på 78, 

    Skulle jeg gjort det igjen hadde jeg nok kjørt en slags 2-splitt heller og trent over, under, fri
    Og brukt et par 16kg og en 24kg kettlebell til en anaerobisk fokus underkropp-styrkeøkt med mye høy rep utfall/double kettlebell frontsquats/swings/RDL med korte pauser, 

  10. Thobjo skrev (På 21.6.2021 den 13.32):

    Ser den med at sesongene gjør noen aktiviteter vanskeligere og det kanskje burde være forskjellige kriterier allt etter når det blir tatt. 

    Samtidig er det kult når innsjøen fryser og blir kjørbar. 

     

    K6BtUz9.jpg

    Personlig synes jeg at det regner alt for mye i FH4 og skulle helst sett at man kunne endre vær selv, ikke alltid jeg har lyst til å kjøre på vinterstid heller. 

  11. Orwandel skrev (På 21.6.2021 den 3.25):

    Det er i så fall merkelig hvis Motorsport-serien er en ettertanke, siden Forza Motorsport-serien er de eneste spillene Turn 10 Studios utvikler. Horizon-serien blir utviklet av et annet studio, Playground Games.

    Det er kanskje subjektivt av meg, men føler forza 5, 6, og 7 har virket som ettertanker sammenlignet med ressursene som ble lagt i Horizon spillene i det samme tidsrommet, vet Turn 10 kun assisterer Playground litt med Horizon mens kun turn 10 lager Motorsport spillene selv. 

    Horizon 5 blir derimot utviklet av Turn 10 uten involvering av Playground games, som kan tolkes som om Motorsport fortsettes og settes i sidelinjen, spesielt med tanke på at de lanserte et nytt motorsport spill i fjord men så plutselig annonserer nå at vi får et nytt Horizon først. 

    Satser på at Turn 10 har fått uendelig med ressurser fra Microsoft og at grunnen til at de lanserer Horizon 5 først er fordi de føler de trenger mer tid med motorsport, at de har hørt på tilbakemeldingene og velger å lansere det samtidig som GT7 fordi de er selvsikre på at de skal ta konsoll-sim kronen fra gran turismo en gang for alle. 

    • Liker 1
  12. Dubious skrev (2 minutter siden):

    Jeg har borret mange tusen hull i vegg og aldri klart å ta knekken på armering.
    Alltid borrekronen som brekker først om man forsøker å presse.

    Selfølgelig vil det svekke veggen.

    Da bruker du garantert lettbetong-borer som har 4 tagger og knekker med en gang du treffer armering. Om de tåler å bore armering står på pakken om du er usikker så kan man spørre de som jobber i butikken. 

    Ordentlige betongborer er lagd for å kunne bore i armering også og har som regel kun 2 tagger men kan ha 3 og 4. 

    Hvor mange ettermonterte baldakiner, påbygg, tak, balkonger osv. er montert på betongvegger hvor halvparten av hullene på brakettene ikke har truffet armering? ca. ingen. skal man følge "svekke veggen"-logikken så er generelt ikke betongbygg trygge å befinne seg i. 

    Skal du feste noe i en betongvegg må du forvente å treffe armering, derfor er det gjerne flere hull i braketter enn hva som trengs, men det hjelper ikke om du treffer armering i alle sammen. 

    Selvfølgelig er det letteste å bare flytte hullet om man kan, personlig hadde jeg prøvd å bore igjennom for å slippe å sparkle eller tulle i etterkant.

     

    • Liker 2
  13. Dubious skrev (8 minutter siden):

    Det eneste som tar knekken på armering er metallborr, men da blir veggen svakere.
    Bedre å bare flytte hullet på skrå 2 cm, så er man sikret mot både vannrett og loddrett armering.

    Som regel har jeg bare klippet pluggen og brukt kortere skrue.

    Har boret gjennom en million armeringsjern ettersom jeg jobbet i 6 år som stålmontør/betongmontør og metallbor for armeringsjern i betongvegg funker som regel veldig dårlig ettersom den blir sløv sekundet knivegget på den treffer betong/får sand på seg. 

    Det å bore igjennom et armeringsjern vil heller absolutt ikke svekke den strukturelle identiteten til veggen på noe som helst betydningsfull måte, om det var en faktor hadde ikke jeg turt være i det huset i utgangspunktet. 

     

    • Liker 2
  14. Formening om fordel i å trene både protagonisten og antagonisten i samme treningsøkt?. Husker det var ett av punktene en foredragsholder nevnte kunne være fordelaktig ifth. hypertrofi på et AFPT kurs jeg tok i forsvaret i 2014, noe med å få mest mulig blod i kroppsdelen/og det vil ha en synergisk effekt. og minskning av skaderisiko. 


    Foretrekker å trene 5-6 dager i uka og da er Push/Pull/Legs/hvile/styrke overkropp/styrke underkropp/hvile (som PHAT eller variasjoner/lignende logisk.) 

    Med helkropp med lineær/periodisk progresjon 3 ganger i uka føler jeg ikke jeg får nok volum på kroppsdeler som henger etter uten å være 2.5 timer i gymmen, plus knebøy 3 ganger i uka føles meningsløst når glutes/hamstrings&quads er mine tre beste attributer med selv med bøy&markløft en gang i uka. 

    Det jeg har opplevd mest progresjon med har alltid vært 5/3/1, og da som overkropp/underkropp&mage split, 4 dager i uka men da mest fordi det har vært for min del lettest å holde seg til over lengre tid fordi grunnprogrammet er såpass strengt og simpelt, samtidig som det legger opp til ganske stor fleksibilitet på støtteøvelser.

    Tror jeg har rasjonalisert meg ned til å trene 5/3/1 når jeg begynner på treningstudio igjen, blir dog å bruke noen uker på å akklimatisere meg til baseløft først sånn jeg kan regne ut mer nøyaktige training max'er. 

  15. Da blir det altså ny Xbox denne gangen også ettersom Gran Turismo 7 ikke har slippdato før 2022, vet det er helt forskjellige spill men personlig er jeg bare ute etter en noenlunde passable realistisk bil-sandkasse. 

    Off topic men håper de klarer å gi ut ett skikkelig Forza Motorsport spill snart også, synes motorsport serien har virket som kun ettertanker siden FM4 som var fantastisk. 

    Håper også på mer drift content, både single-player og flere muligheter online, det og flere sære sportsbiler fra 70, 80 og 90'tallet med bakhjulstrekk, savner også motorlydene fra FH2, føler FH4 begynner nærme seg støvsugerlydene til eldre gran turismo utgivelser.  

  16. Har ett spørsmål om diett/endring av kroppskomposisjon. 

    Har trent av og på i 12 år av og på, mest på, nådde min beste form noensinne sommeren 2019 80kg/178cm passe lav fett% ( 20+ pullups og 120kg i benkpress 200kg i mark/170kg bøy selv om jeg trente mest som en kroppsbygger hvor styrke ikke var hovedpri.

    Men så dabbet innsatsen av lineært helt til jeg sluttet helt å trene første gangen treningsstudioene ble stengt pga. corona.

    Spol fram til nå så bestemte jeg meg for et par mnd siden om å komme meg i form igjen, kjøpte en door gym, hadde allerede noen manualer, strikk og vektvest inntil 30kg, morgenvekten var 78,5kg, bestemte meg om 2000kcal daglig og trening annenhver dag, Chins, Pullups, Pushups med vektvest som hovedøvelser og diverse hjelpeøvelser.

    Nå, etter 48 dager med trening annenhver dag på 2000kcal daglig er morgenvekten 77,5kg, og det virker som om den står stille der. Virker likevel som om jeg fortsetter å gjøre framgang i styrke.

    Spørsmålet!, dersom målet er og få ned fett% ytterligere, burde jeg fortsette, gå ned ytterligere i kalorier, legge til cardio, eller gå opp i kalorier en periode for så og gå ned til 2000 igjen eller en kombinasjon? 

×
×
  • Opprett ny...