Gå til innhold

Gus Erland

Medlemmer
  • Innlegg

    54
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Gus Erland

  1. 1 hour ago, Snowleopard said:

    Noen av svarene dine er rene kvaisvar, der du har bestemt deg for en ting, som hva "mann i gata" kan/vil gjøre, og derved ser bort fra hva som reelt sett skal gjelde. Og du setter forutsetninger som ikke er gyldige for om elbåter kan fungere.

    Nei, kanskje fungerer det ikke i det brukscaset du satte opp. Men det finnes mange andre brukscase der det kan og vil fungere i dag. Og så tar det endel år før man kan dekke langt mer krevende brukscases.

    Jeg tok et kjapt søk på paneler. Kanskje var det ikke state of the art, men jeg har ikke sett så mange andre som skryter av 500 watt eller over. Men du kan jo gjerne bruke det panelet du satte opp. Dog synes jeg 4 timer var veldig lite på en sommerdag der sola kanskje starter å produsere langt tidligere, og slutter å produsere langt senere.

    Her i Oslo vil nok 5-21 være hva man får ut en varm sommerdag (i natt går solen opp 03:55, solnedgang 22:44 ifølge almanakken). Så blir det selvsagt langt mindre når man er tidlig på våren eller lengre på høsten, men det er og tider av året hvor mange ikke har båten ute engang, og de som har det, har ikke interessen av å besøke Tjøme eller hvor det nå er man ønsker å dra, på den tiden av året. Strekker man sesongen fra mai til august, så er det for mange mer enn lenge nok.

    Jeg kjenner mann i gata meget bedre enn deg og vet at han er digital i spørsmål om båt. Mann i gata er ikke det minste interessert i båt hvis den ikke kommer med full frihet. Full frihet innebærer at han har rekkevidde nok til ikke ha mulighet til å utforske alle severdigheter i løpet av en livslengde. Dine to timer just doesn't cut it. Da får fritidssysselen bli noe annet enn båt. Det er slik han tenker.

  2. 1 minute ago, Snowleopard said:

    Punkt 1) så man kan ikke ta f.eks. fritidsskippersertifikatet nå? Er det bare elbåter som dette gjelder for?

    Punkt 2) Hvorfor? Mange klarer seg fint med å bare ta båten 1 time eller 2 vekk fra havna, ligger og dorger og fisker litt, eller bare nyter solen, eventuelt strander for litt grillhygge, før man tar seg hjem.

    Punkt 3) Om ikke lang tid, vil stadig flere havner ha lademulighet, inkludert hurtiglading. Da vil det ikke være behov for å være selvforsynt.

    Punkt 4) Hvordan forklarer du denne tidsbegrensningen? Båten vil kunne lade både under tur, og stort sett hele lørdagen om man gikk ut fredag og så lå ved havn til man velger å sette kursen hjemover. Altså langt lengre enn dine 4+4 timer. Og igjen, båten kan ta til seg energi også på turen hjem.

    Båtene i artikkelen har nok energi lagret til å klare 6 til 7 timers kjøring i 4 knop (ca 28 nautiske mil eller 50 km) før det er tomt. Med tilførsel av strøm fra solcellepaneler, vil de kunne gå lengre. Det opplyses på hjemmesidene at disse har 12,5 kWh batteri, noe som gir et forbruk på 4 km per kWh eller 2,16 nautiske mil.

    Solcellepanelet under er 500W, så da er det vel bare å kose seg med beregning på hvor mye man kan lade på en solrik lørdag med et slikt panel. Eller hvor mange slike man trenger for å fylle batteriet. For enkelthets skyld kan man si at solen er oppe fra 6 til 18, altså 12 timer.

    https://www.sparelys.no/solcellepanel-500watt-all-black-mono?gclid=CjwKCAjwt8uGBhBAEiwAayu_9QXQ81LqHHTnayboKyoBwQ8knDXa_gBfL3pdpFibpaKC3_a8ZB_1pxoCQ6YQAvD_BwE

    Datablad:
    https://www.sparelys.no/media/content/pdf/500w.pdf

    1) Nei, mann i gata kan ikke det. Det er penger som isteden skal gå til øl.

    2) For mann i gata er det bare en regel, null eller en, alt eller ingenting. 

    3) Lademulighet krever bare mer penger til batterier. Allerede er det brukt en mill i mitt budsjett for å ha nok til A/C på dagene det ellers ikke er mulig å sove om natten. Dessuten er det nødvendig å ha ekstra energi i tilfeller hvor unga klager og vil raskere hjem. Tre sekundmeter eller ni timer reise er i overkant mye reising for barn.

    4) 4 timer full sol er det beste Norge får av sol per døgn om sommeren på østlandet. I denne beregning ligger det inkludert tiden av døgnet hvor det er mindre sol. Jeg forutsetter også solceller med best ytelse ved lav inklinasjon.

    Du forstår deg åpenbart ikke på mann i gaten. Ei heller på solpaneler. Panelet du linker til gir 192 Watt per kvadrat og jeg opererer med 220 Watt per kvadrat - state of the art for forbrukerpaneler. 

  3. Kryptovalutaen med ambisjoner om å ta over verden må ha følgende eksplisitte egenskaper.

     

    1) Desentralisert. (Robust i mot sentrale myndigheters reguleringsiver)

    2) Proof of Stake i motsetning til Proof of Work. (Være i stand til å tilby senkundtransaksjoner selv ved en million transaksjoner i sekundet og på hardware til under $10000 og et strømforbruk under 1000Wh/h)

    3) Anonym. (Ingen av dagens krypto tilbyr anonymitet uten behov for å stole på en tredjepart)

    4) Forbrukervennlig. (Obligatorisk kontraktbasert garanti og angrerett ved forbrukskjøp)

    5) Kjøre på en CPU med støtte for sandbox slik at fare for å miste verdier pga virus og tilsvarende elimineres)

    6) Være motstandsdyktig i mot kvatedatamaskinen. (Gitterbasert kryptografi)

     

    Denne krypto har enda ikke sett dagens lys til tross for at all kunnskap er viden kjent.

    Har du lyst å bli ansvarlig for å ha endret verden til det sunnere hvor både demokrati og sentrale myndigheter er byttet ut med privat initiativ arbeidende under konkurranse. Et samfunn fritt for legalisert tvang og tyveri. Fritt for pakk med makt til å ramme sine omgivelser med stjel og del- mentalitet? I såfall, finn noen kryptografer, Clojure programmere og chip designere og gjør verden til et bedre sted for alle fornuftige mennesker.

  4. 1 minute ago, knutinh said:

    Etnisitet og genetikk er vel helt ekvivalent i denne sammenheng, og jeg ser ikke at jeg gjør noe skille.

    Ut fra hva jeg kan observere så blir adopterte barn fullintegrert. I den grad de ikke blir det så er det rimelig å tilskrive det at de ser annerledes ut og at samfunnet reagerer med å behandle dem annerledes.

    Det virker urimelig å anta at genetikk og etnisitet på gruppenivå spiller noen særlig rolle sammenlignet med kulturforskjeller.

    -k

     

    "Etnisitet" skulle ha vært "kultur".

  5. Det er bare ett programmeringsspråk som vil gi deg dyp forståelse av hva du holder på med når du koder hva en prosessor skal gjøre og det er assembler. For de fleste formål er assembler ubrukelig i jobbsammenheng, så det må bare forstås som en plattform å stå trygt. Etter assembler er det naturlig å bygge på med C. (Hold deg unna C++ og andre objektorienterte språk inntil du er en solid C-programmerer og har fått øye på manglene ved C. Tar du i bruk OOP for tidlig er det svært vanskelig å tilegne seg en sunn programmeringsstil) Alternativet til C er Clojure. Et funksjonelt språk som sannsynligvis vil ta over verden fordi vi ikke kan få flere Ghz og den eneste måte å få programmene til å gjøre mer og gå raskere består i å skrive funksjonelt for flere cores. Det er dessuten viktig ikke å bli religiøs i valg av språk, men være åpen for at selv et dårlig språk er best når det har mange godt utviklede og underholdte biblioteker og en god compiler. Hva som forventes av deg som programmerer (foruten i svært spesielle stillinger) er å bli raskt ferdig med noe som kan kalles et industrielt produkt en kunde er villig til å betale for - det er svært viktig å forstå at målet med arbeidet er å få sendt faktura. Den store korsvei i en programmerers liv er når han står overfor valget mellom objektorientering og funksjonell-orientering. For de fleste programmerere er det ingen vei tilbake og man blir værende etter å ha valg en av delene. 

    • Liker 2
  6. Just now, knutinh said:

    Jeg anser bare etnisk generalisering som rasisme. Noen er uenige med meg i det og taler for et «utvidet rasisme-begrep». Det synes jeg er unødvendig og skadelig så lenge det fremdeles finnes gode, gamle rasister.

    Meget mulig at jeg er dum. Jeg håper ikke at en tilfeldig utveksling av to poster på internett er tilstrekkelig for å konkludere i det spørsmålet.

    -k

    Oups, kanskje er du ikke så dum, men trengte bare motivasjon for å fremkalle ditt fornuftige jeg. Du klarer faktisk så vidt jeg forstår å gjøre et distinkt skille mellom min rasjonelle rasisme og den gamle sorten rabiate rasister med et psykologisk behov for et konstruert fiendebilde. Har jeg forstått deg rett så kan jeg ikke si annet enn være imponert. 

    La oss gjerne bruke det begrensede og opprinnelige rasismebegrepet. Dette hjelper dog ikke ditt standpunkt det aller minste. Feilen du begår består i å gjøre et distinkt skille mellom etnisitet og genetikk i en kontekst hvor disse er ekvivalente. Spørsmålet dreier seg om mentalitet og den kan skrive seg fra både kultur og genetikk. Hvor meget av hver vet vi fremdeles ikke. Det er den fremmede mentaliteten vesten søker å beskytte seg i mot. Det er den som skremmer ungene våre til stillhet i skolene. Det er den som skaper frykt på arbeidsplassene. Det er den som voldtar våre jenter i parker og smug. Det er den som rammer etniske nordmenn med lemlestelse og drap. Visst er det slik at også etniske nordmenn kan avvike fra vår egen standard, men dette er ikke en diskusjon hvor det er rom for absolutter. Importen av fremmed kultur utgjør en formidabel overrepresentasjon av aktuell elendighet og med generalisering kan vi ikke treffe noen annen konklusjon enn å holde den aktuelle kultur utenfor våre grenser. Allerede gjeldende lover kriminaliserer faktisk hva politikere holder på med når de medvirker til, formidabelt å øke risikoen for å bli fart ille med. Med loven i hånd kan samtlige politikere puttes i fengsel om det fantes en dommer med forstand på å tyde lovens bokstav. Det er en sunn lov som på denne måte beskytter våre egne.

  7. 18 minutes ago, knutinh said:

    En Svenske borger kan være lys eller mørk. Er det rasisme å gjøre det lettere for en mørk svenske enn en lys Sør-Afrikaner å komme til Norge? Hva beskytter vi oss mot ved å gjøre det slik?

    Jeg er enig i at det er større utfordringer ved å integrere en gjennomsnittlig Syrer enn en gjennomsnittlig Danske. Men det har ingenting med rase eller rasisme å gjøre, men at Norge og Danmark har veldig lik kultur, noe som gjør st en Danske raskt kan «komme inn i ting». En småbruker fra et fattig muslimsk land har mindre overlapp med livet på Lillestrøm, og man kan rimelig regne med at sjansen er større for at det tar lang tid å bli integrert, og større sjanse for at hun blir levende på utsiden.

    -k

    La deg ikke forstyrre av spesielle eventualiteter. Generelt er logikken meget klar og tydelig - hele vesten diskriminerer tredje verden. Det faktum at den samme kultur er importert til vestlige land utgjør fremdeles ikke et stort nok problem til at man har valgt å bli enda mer målrettet i diskrimineringen, men slik målrettethet vil komme om vesten fortsetter å slippe problemet innover sine grenser. Det har altså så definitivt med rasisme å gjøre. Det innfrir kravet der ligger i diskriminering på bakgrunn av generalisering motivert av kulturelt, etnisk eller religiøst opphav. Klarer du ikke forstå det kan det bare forklares med at du er dum.

  8. Kan elbåt fungere for mann i gata? La meg legge noen premisser før vi utleder konklusjon.

    1) Båten må være serifikatfri og lengden er derfor begrenset til 15 meter.

    2) Det må være mulig å ta seg fra Frognerkilen til Tjøme slik at man er fremme før midtnatt, når en legger ut fra kai tidlig fredag ettermiddag slik at en kan nyte en helg på vannet på et koselig sted på vei mot Sørlandet. 

    3) Dette må være mulig med selvforsynt el slik at batteriene er ladet tilstrekkelig opp på søndag når turen går tilbake til Frognerkilen.

    4) Det finnes solceller som kan gi 220 Wattimer per time per kvadratmeter og om vi antar vi har strålende vær får vi full lading fire timer på lørdag og 4 timer på søndag. 

    For å innfri premissene best mulig er konstruksjonen begrenset til en katamaran på mist 8 meters bredde hvor solceller dekker hele øverste dekk. Dette gir et energiutbytte på 211 kWh. Ved relativt flat sjø er det mulig å holde en marsjfart på 3 sekundmeter med et forbruk på 12 kWh/h ved bruk at de mest effektive elektromotorer (SRM). 3 sekundmeter gir en reisetid på i overkant av ni timer. Mannen i gaten bør derfor ha jobbet inn et par timer i løpet av uken slik at han kan legge ut fra Frognerkilen klokken 14. 

    For å oppnå 3 sekundmeter til kun 12 KW/h må skrogets bredde ikke overstige 0.9 meter. (Jeg opererer med symmetrisk skrog hvor bredde og dybde er like). 0.9 meter krever en særdeles lett båt hvilket bare kan konstrueres i karbonfiber. Superstruktur og skrog, ja selv benkeplater og skap må konstrueres i karbonfiber. Dette gir en pris ved 200 kroner løpemeteren for karbonfiber på 3 millioner. Uten arbeid. I tillegg kommer batterier, elektrisk utstyr, inventar til ca. 2 millioner. 

    Elbåt er således mulig for mann i gata om han bygger båten selv på en eiendom han får leie gratis, lever et spartansk liv uten bil og med gangavstand til jobben for både ham og kona, og de begge bor i kjelleren til mamma og pappa som ikke har hjerte til å kreve husleie for at sønnen skal få innfri sine drømmer.

    • Liker 1
  9. 10 minutes ago, Tåkefyrste said:

    Enig.

    Men fokuset i verden er på at hvite har det bra og svarte har det dårlig. Det tenkes ikke individer i det hele tatt.

    Som jeg har sagt tidligere så er det ingen som tenker på den enkeltpersonen som får avslag på en jobbsøknad fordi de må fylle en minoritetskvote først. Skal liksom denne personen slå seg til rette med at dette var rettferdig fordi han tilhører en gruppe som har hvit hud?

    Jeg har alltid vært en forskjemper for den beste personen til den beste stillingen. Det er helt irrelevant hvilket kjønn, hudfarge, religion osv. den personen tilhører.

    Forsøk å orientere deg tilbake til virkeligheten. Den eneste grunn til at mennesket fremdeles eksisterer har sin årsak i utvidet bruk av generalisering. Uten generalisering ville mennesket vært utryddet allerede i dets spede barndom. 

    Feilaktig ser du på generalisering, herunder diskriminering som noe ondt, men du forstår ikke at frihet berøves mennesket om det ikke får generalisere og diskriminere. Jeg må ha tillatelse til å skilte min restaurant med "Svarte ingen adgang" hvis det er min erfaring at det blir bare kødd med dem og er ikke regningssvarende for virksomheten. Jeg er ikke pliktig til å servere mennesker jeg forakter. Intet menneske er født med moralsk rett til å bli servert av meg. Vi er på ville veier når menneskets frihet uthules.

  10. 5 minutes ago, knutinh said:

    Hvis man behandler folk som mennesker og individer, og ikke representanter for en eller annen gruppetilhørighet så er det fullt mulig at både individer med mørk hud og individer med lys hud kan møte motgang og urimelige begrensninger.

    -k

    Du ber om det umulige. Generalisering er nødvendig for effektivitetens skyld. Dette kommer vi aldri utenom. 

  11. Just now, Theo343 said:

    Eksempler?

    Hele venstresiden i det politiske spektrum. Det er bare FrP, men med marginal kraft som forsøker å stå i mot. Det er likevel fristende å inkludere FrP i den samme dumskapen fordi de er ikke særlig overbevisende i sin anti-multikuturalisme. Dermed har jeg inkludert bortimot samtlige nordmenn i klassen "føleribefengte kjærringer". Det er en ytterst liten opposisjon og særlig når den enkelte blir utfordret offentlig og må forsvare sin anti-multikulturalisme for åpen mikrofon. Jeg anslår denne gruppe å utgjøre færre enn 40 tusen individer. Det er et anslag basert på førti år med erfaring fra politisk diskusjon.

    • Innsiktsfullt 1
  12. Alle land i verden praktiserer rasisme på øverste nivå i alle myndigheter. Det er hvordan ulike samfunn beskytter seg i mot fremmede. Norge har feks. meget forskjellige regler for hvem som kan komme på besøk avhenig av opprinnelse. Amerikanere og europeere slipper lett inn i landet, men for tredje verden er det meget vanskeligere. Det er fordi tredje verden utgjør en trussel i mot vår vestlige standard. Vi bruker effektivt rasisme for å beskytte oss i mot mennesker hvis etisk standard er mildt sagt tilfeldig. 

    Vi utleder således med enkelhet at rasisme er noe høyst ønskelig og godt.

    Jeg vet ikke hvorfor verden for tiden utviser et slikt bortimot imbesilt hykleri i sitt forhold til rasisme som verktøy for beskyttelse, men det er så avgjort fristende å forklare det med lav intelligens. Særlig blant de dummeste utelukkende styrt av føleribefengt kjærringkakkel.

  13. Det er fint og flott at stadig flere blir oppmerksom på behovet for sikkerhet og hemmelighold. Må likevel ingen innbille seg at noen patetiske initiativer fra Apple og Google vil bringe oss til målet.

    Det store problem i dag består i at markedet ikke tilbyr CPU hvor applikasjonene kjører i sandbox slik at de ikke kan tappes for informasjon hverken av OS eller andre applikasjoner. De må ha eksklusive rettigheter til all I/O slik at såkalte side-channel attacks blir umulig. Kombineres dette med tjenester tilsvarende Tor så blir det umulig for Apple og Google å vite hvem som befinner seg bak den enkelte telefon eller datamaskin. Det er også nødvendig at prosessoren består av åpen kildekode slik at hvem som helst kan kontrollere dens integritet. I dag er det slik at vi er dømt til å måtte stole på selskaper som på daglig basis demonstrerer at de ikke er tilliten verdig.

    • Liker 1
  14. 18 minutes ago, Atib Azzad said:

    Det var du som dro inn bevissthet, men jeg er enig i at det er en svært vanskelig parameter å måle.
    I de tilfellene hvor vesenet ikke kan menneskemuntlig kommunisere sin bevissthet til oss, måler man gjerne i hvor stor grad dyret er i stand til å undertrykke egne instinkter til fordel for en eller annen gitt gevinst.
    Du står fri til å ikke synes denne målingen er adekvat, men da har vi ikke lenger noen gjeldende målestokk for bevissthet, og hele problemstillingen blir for flytende til å være særlig nyttig.

    Jeg benyttet bevissthet kun for å vise at det ikke er relevant i spørsmål om hva som er etisk forsvarlig. Å kjenne sin egen eksistens er kun viktig når vi skal bestemme hvem som kan være et ansvarlig individ. Dyr kan ikke være det fordi det mangler evne til å kommunisere sin egen eksistens.

  15. Sammenfiltring av kvanter har ingen anvendelse i dagligdags kryptering foruten når du har full kontroll over all fiber mellom endepunktene og fiberen er ubrutt. Noen slik kontroll kan du ikke ha på internett fordi fiberen brytes for hver eneste knyttepunkt hvor signalet repeteres.

    Neste generasjon kryptering på internett for å beskytte oss i mot kvantedatamaskinen består i lattice-kryptografi. Den har ikke svakhetene til dagens kryptering som baserer seg på vanskene med å faktorisere store tall, men som for kvantedatamaskiner vil være trivielt når de blir i stand til å sammenfiltre mange nok kvanter (10 M). I dag har man bare klart 1,5k, men det er fremskritt ukentlig. Vi er enda trygge i noen år, men vi må på sikt gå over til lattice.

  16. Just now, Pallehysa said:

    Anbefaler deg ikkje å teste hypotesen din, fordi du kan faktisk ikkje gjere kva du vil med egne barn. Nettopp fordi dei ikkje er din eigedom. Dei har grunnleggende rettigheiter på anatomisk integritet.

    Jeg har ikke bare testet teorien, men bekreftet den. Hva loven sier interesserer meg ikke det aller minste. Sentrale myndigheter kan aldri rekruttere fra andre steder enn den dummeste kvartpart av befolkningen. Lover er for og av komplette idioter. Slik har det blitt fordi befolkningen er svak og tillater demokrati.

  17. Artikkelen er overfladisk. Alle prosessorer fra Intel og AMD etter Pentium og Athlon har bakdører. Fra brukerlaget (sikkerhetslag 3) er det trivielt å kjøre kode som gir tilgang til kjernen (sikkerhetslag 0) Dette har vært velkjent i ti år for de som har giddet å lese seg opp på sikkerhet. Haugevis av Youtubevideoer demonstrerer fremgangsmåten. Det er meningsløst å tette sikkerhetshull på applikasjonsnivå når CPU ikke er tett. Det tilsvarer å forsøke å tømme båten med spade når baugen mangler.

  18. Just now, knutinh said:

    Mener du at det er greit å sette barn under 3 år på bås, plage dem og slakte dem til mat så lenge man avliver dem før de har blitt 3?

    Barn er foreldres eiendom så de kan gjøre med egne barn hva de behager. Hvis andre enn barnas foreldre skader barn skapes et offer i foreldrene. Dette er den eneste måte sunn etikk kan utformes.

  19. Fremtiden er uansett flash på minnebussen. Både HDD og RAM er i ferd med å dø ut. Det kan dreie seg om så lite som ti år. Allerede har flash vist seg å være raskere enn RAM. Dessuten kan Flash i egenskap av controller avlaste CPU. Det er meningsløst å hente data fra minnet, inkrementere en variabel for så å overføre variablen tilbake til minnet, når minnet er i stand til å utføre enkle aritmetiske operasjoner på egenhånd.

    • Liker 1
  20. 4 minutes ago, knutinh said:

    eldig mye av den luksusen vi omgir oss med har uønskede konsekvenser. Den nye mobilen som du egentlig ikke trenger betyr kanskje at barne-arbeidere må utvinne skjeldne metaller. Man kan ha hygge med venner uten at noen lider for det, men om vi skal kvitte oss med alt som kan påføre andre lidelse eller er unødig så må de fleste av oss endre oss radikalt.

    Kjøpere av mobiltelefoner har absolutt intet ansvar for barnearbeid eller slaveri. Dette påhviler utelukkende forendrene og slavedriverne. En selger av balltrær har på samme måte null ansvar for at balltrær brukes for å produsere offer. Slik må etikk nødendigvis være fordi handlingen "kjøpe mobil" isolert kan ikke med nødvendighet produsere et offer.

  21. Just now, Atib Azzad said:

    Mennesket er bevisste og har en neocortex= neocortex=bevissthet?
    Om man er litt praktisk og venter med spørsmålet om bevissthet, kan man lett observere at dyr utvikler atferdsproblemer dersom de behandles dårlig eller i utakt med sin naturlige tilstand, altså innebærer lidelsen en negativ mental/biologisk ringvirkning, som bør sannsynliggjøre at det ikke er likegyldig for vesenet hvordan det behandles.

    Strengt tatt har vi tilnærmet null innsikt i hva bevissthet er. Det har vi heller intet behov for i bestemmelsen av hva etisk forsvarlig oppførsel inkluderer. I all hovedsak krever vi kommunikasjonsevner hvor kandidaten demonstrerer å ha kjenskap til egen eksistens. Hvis en ape tar på den røde prikken i pannen når den ser seg i speilet er dette ikke tilstrekkelig evidens da apen i sitt vesen ikke _er_ en prikk. Den må vise at den har adskillig dypere innsikt om eget vesen enn den slags overfladiskhet. Det er meget krevende for å hjerne å produsere adekvat adferd for å demonstrere kjenskap til egen eksistens. Selv ikke barn under tre år er det minste overbevisende.

×
×
  • Opprett ny...