Jump to content

nguy

Medlemmer
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det blir en slags rentes rente hvis du ser på prosentvis økning. La oss si at fondet øker med 10 % hvert år i 5 år. Da har ikke verdien bare økt med 50 %, men med 61 %, dette kan du se siden 1,1*1,1*1,1*1,1*1,1 = 1,61051. Det viktige å legge merke til er at hvis du ikke skyter inn nye midler så er fondsandelene dine er konstant i disse 5 årene. Man kunne reinvestert gevinsten, men effekten er den samme som å ikke gjøre noe: La oss si at du eier en fondsandel og kursen er 100 kroner ved år 0. La oss anta at ved år 1 er kursen 120, og du har 20 kroner i gevinst, du har fortsatt 1 fondsandel men denne er verdt mer. Du selger så de 20 kronene og sitter igjen med 1-20/120 = 5/6 fondsandeler. Du reinvesterer så de 20 kronene, siden kursen er 120 får du 20 * 1/120= 1/6 fondsandeler. Så du sitter igjen med 5/6+1/6=1 fondsandeler til en verdi av 120 kroner. Så effekten av å selge og reinvestere gevinst er det samme som å ikke gjøre noen ting. Eksemplet ovenfor tar ikke hensyn til at du må skatte når du selger med gevinst(det skjer ikke hvis du holder deg inne i en aksjesparekonto), og at hvis du selger fondsandeler så kan du i praksis ikke kjøpe de tilbake umiddelbart siden det tar flere dager å gjennomføre transaksjonen. Men teoretisk sett så kan du velge å se på det som at hver dag så reinvesteres gevinsten(du selger gevinsten og kjøper den tilbake for samme pris).
 2. Det er nok sant. Jeg har ikke tro på kredittkortene som har tilbud i visse perioder, for du sparer ikke penger på å kjøpe noe du kanskje ikke ville kjøpt, det kan kanskje brukes ved at man sjekker om det er rabatt akkurat når man skal kjøpe noe uansett. Eller ved at man har et kort i bakhånd for elektronikkjøp når det må oppgraderes. Men tiden man bruker på å planlegge dette betaler seg sikkert ikke med det man sparer. Så er på jakt etter enkle ting som ikke krever mye innsats, slik som f. eks. å bruke trumf kombinert med noe annet når man handler dagligvarer. Kan man f. eks. tjene noe bonus på å betale fellesutgifter med kredittkort? Da er vi kanskje farlig nær ved å betale kredittkort med kredittkort og det går vel ikke?, regner med at de også har eliminert metodene hvor man bare flytter penger rundt for å tjene bonus?
 3. Ja, i bunn og grunn er det jo snakk om småpenger i forhold til hva man bruker. Derfor likte jeg Trumf når jeg koblet det til bankkortet, det var litt styr å sette det opp, men så trengte man ikke tenke på det de neste årene. Hvis man kan ha et lignende opplegg med kredittkort som krever liten innsats og ting går automatisk er det jo veldig greit.
 4. Skjønner ikke helt hvorfor det er risiko for firma med kredittkort? Er det slik at hvis kjøper ikke betaler kredittkortregningen så tar kredittkortselskapet pengene fra firmaet?
 5. Jeg ser nå at medlemsskapet i OBOS er 500 kr første året, så betaler man 200 kr årlig. Dvs. at man faktisk sparer på å melde seg inn i OBOS og man får OBOS fordelene...
 6. Jeg lurer på hvilke kredittkort man bør ha hvis man har god økonomi og betaler alt ved forfall slik at man slipper renter. Hvilke kredittkort har dere, og hvilke fordeler har de? Hvilke vil dere anbefale?
 7. Gjelder dette og f. eks. kredittkort som Trumf Visa, at de ikke godtar dette Visa kortet, men godtar et Visa kort hvis det er koblet til en bankkonto?
 8. Har du dermed et bankkort du betaler den årlige avgiften på da?, du kommer deg ikke helt uten?
 9. Ser man må være medlem av OBOS for å få gratis bankkort, så tror ikke jeg har noe å tjene der. Kan man klare seg med bare kredittkort, finnes det noen av de som er gratis? Eller er det en dårlig ide? Har ryddig økonomi og betaler regningene ved forfall.
 10. Jeg har gratis Visa fra DNB, men ser at det vil ta slutt når jeg er 33 år. Er det noen måte å fortsette med gratis betalingskort etter 33 år? Er det noen gode banker som tilbyr dette?
×
×
 • Create New...