Gå til innhold

Raynee

Medlemmer
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Raynee

  1. Iterion skrev (1 time siden):

    Vurderer kjøp av Xbox series x eller PS5. Fordeler/ulemper folkens? Ps5 er vel mer utilgjengelig og ganske så mye dyrere, men har flere exclusive games? 

     

    Er egentlig en smakssak. Jeg har begge konsoller og er fornøyd med dem begge.

    Hvis du spiller mye online, og spesielt med venner og bekjente så ville mitt valg falt på den maskinen hvor de fleste av mine venner spiller regelmessig. 

    Hvis online multiplayer ikke er altavgjørende bør du nok heller se nærmere på utvalget av spill. 

    Det er stort sett riktig at Playstation har flere eksklusive titler men den påstanden gir kun verdi om man rent faktisk liker de eksklusive titlene det er snakk om. Videre så er det uvisst hvordan fordelingen av eksklusive titler blir over de neste 5 årene, da MS overtar Activision Blizzard neste år (om kjøpet går gjennom) og de har også nylig sagt at de ikke er ferdige med oppkjøp. 

    Det finnes en del andre faktorer man bør se på, som feks Xbox Game Pass vs Playstation Plus, operativsystemene og ikke minst håndkontrollene. 

    Uansett hvilken konsoll du ender opp med vil du med stor sansynlighet være fornøyd med kjøpet, det finnes magi hos dem begge. 

    • Liker 2
  2. Drizzy skrev (2 timer siden):

    Vurderer å kjøpe en LG C1 55" fra CDON til PS5. Spørsmålet er da om jeg burde vente på eventuell nyttårssalg/januarsalg eller tror dere ikke det kommer til å bli no særlig billigere enn det prisen på tv'en er nå?

    takk for svar

    Denne modellen er på tilbud rett som det er og var nettop nede i 11.990,- så om du kan vente til januar er sjangsen stor for at du kan spare noen tusenlapper.

    • Liker 1
  3. MacBain skrev (23 timer siden):

    Har ikke sjekket tilgangen på Xbox Series X etter jeg fikk min ved lansering, men etter at nevøen spurte om de var mulig å få tak har jeg sjekket et stund og på meg så virker det helt umulig. Virker som om butikkene får inn PS5 med jevnere mellomrom.
    Selv på finn ligger det bare ca. 5 brukte og bare  en ny, sammenlignet med PS5 hvor det sikkert ligger hundrevis.

    Mer og mer tyder på at Xbox har fått økt interesse over de siste månedene, spesielt siden E3. I øyeblikket er Xbox Series X tilnærmet like vanskelig å få fatt i (fra butikk) som PS5 men enda vanskeligere brukt.

    Det virker også til at majoriteten av dem som kjøper seg en Xbox er folk som liker å spille mer enn gjennomsnittet hvor gjennomsnitts PS5 kjøperen spiller godt under gjennomsnittet av hva en "ekte gamer" gjør. 
    Før noen får lyst til å arrestere meg for siste påstand, gi meg tid til å utdype: 

    Playstation som merkevare er for de fleste som ikke spiller selv synonymt med konsoll. Tidligere var det Nintendo folk tenkte på når de skulle forklare hva en spillemaskin/TV spill var for noe, men nå er det Playstation. 

    Når jeg ser på vennelistene mine på hver av de respektive konsollene jeg har i hus, så er det uten tvil minst aktivitet på Playstation til tross for at jeg har langt flere kontakter der. Mange av mine spillkontakter er både tidligere og nåværende kollegaer, venner fra barndom, familie og ellers folk jeg har møtt opp gjennom årene via online gaming. For en relativt stor prosentandel av mine Playstation kontakter så er deres spilling redusert til å kjøpe årets FIFA, årets Need for Speed og/eller årets CoD. Disse er ofte aktive i 2-4 uker med sitt siste innkjøp før de forsvinner offline og ikke blir å se igjen før neste spill i serien kommer ut. 

    På Switch og Xbox er det langt flere som er online med jevne mellomrom og det er mye større variasjon i spillene som blir spilt av hver enkelt der, selv om jeg også har venner på disse platformene som sverger til få utvalgte favoritter. 

    Nå skal det sies at mine vennelister ikke kan brukes som grunnlag for et vitenskapelig forskningsprosjekt men jeg er overbevist om at deler av det jeg har observert gjenspeiler seg i virkeligheten. 

    Poenget mitt er at mangelen på PS5 konsoller til tider har fremstått som urettferdig da scalpere har bidratt til å flå genuint spillinteresserte og casuals som egentlig aldri spiller har klart det store kunststykket å anskaffe seg ikke bare en, men kanskje både to, tre eller flere PS5 - noen for å videreselge for litt profitt, andre har greid det ved tilfeldigheter, som feks kjærestepar hvor begge parter har blitt trukket ut i Elkjøp/Power raffles. 

    På verdens basis har Sony nå solgt like over 10 millioner PS5 (kombinert begge versjoner) mens MS hars solgt et sted mellom 7-8 millioner Xbox Series S|X (kombinert begge versjoner). 
    Selv om Sony her har en klar ledelse på totalen så er det likevel meget imponerende Xbox tall som blir lagt fram da man må huske på at Xbox er en platform som ikke selger i det hele tatt i Asia (den selges, men det er ekstremt liten etterspørsel. Jeg mener å ha lest at det er solgt totalt ca 60.000 Series S|X i Japan så langt) så hvis man ser på konsoll salg isolert til Vesten så er ikke PS5 stort mer enn 1.5 millioner solgte konsoller foran. Dette er fremdeles en solid ledelse men mye tyder på at Xbox haler innpå. 

    Som stor fan av spill håper jeg nå at vi kan se oss ferdige med scalpers og annet pakk som har kjøpt maskiner for å skaffe seg kjappe penger og at gamere snart skal kunne gå i butikken og kjøpe seg en konsoll når de ønsker. I tillegg så håper jeg at vi får store mengder med spennende og interessante spill, både til Switch, Xbox, PS5 og PC!

    • Liker 3
  4. Series S er enkel å få fatt i mens Series X sakte men sikkert har blitt vanskeligere og vanskeligere å kjøpe. Det er nok fremdeles enklere å få fatt i en Series X enn PS5, men det er ikke mye som skiller dem lenger. En kompis bestilte og betalte for en hos Elkjøp siste uken i Juni og har fremdeles ikke fått den levert. Som det ser ut nå må han vente til tidligst slutten av August før han får den. 

  5. Både PS5 og begge de nye Xbox konsollene er fantastiske maskiner og man gjør sannsynligvis ikke en dårlig investering uansett hvilken konsoll man kjøper. 

    Hvis man hadde en Xbox 360 og fremdeles har spillbiblioteket på disk liggende lagret, så er en Series X en gavepakke. Med Series X vil man kunne spille de aller fleste X360 spillene igjen, ofte i forbedret utgave (høyere oppløsning, høyere framerates og MYE kortere loadetider). 
    For moderne spill har Series X en rekke fordeler over Series S men i øyeblikket er den viktigste forskjellen at den blir levert med 1TB intern lagring mot Series S sine små 500gb. 
    På sikt vil nok den kraftigere hardwaren i Series X bidra til at de nyeste spillene blir å foretrekke på denne maskinen over Series S, selv med spill som kjører 1080p og 1440p. 

    Playstation 5 har allerede en rekke fantastiske ekslusive titler (Demons's Souls, Ratchet and Clank, Sackboy, Bugsnax, Returnal) og flere er på vei, så det er ikke til å stikke under en stol at man bør kjøpe seg en PS5 om man skal få med seg alle de fantastiske spillene som sansynligvis ikke blir tilgjengelige på noen andre platformer. 

    Hvis man spiller "lite", dvs normalt sett kjøper og spiller 3-4 spill pr år og ikke har tid/interesse for noe utover dette så vil nok en PS5 være den beste investeringen akkurat nå. 

    Spiller man derimot mye, og elsker å teste ut både nytt og gammelt i alle sjangere vil jeg påstå at i øyeblikket så er en Xbox med Game Pass Ultimate det beste valget. Med over 400 spill å velge i finner man noe for enhver smak og nesten alle nye spill som ble annonsert på årets E3 konferanse vil komme direkte til Game Pass på utgivelsesdagen. 

    Jeg vil også benytte anledningen til å rose MS for økosystemet til Xbox. Har man en Windows PC/Laptop/Tablet og en smart telefon i tillegg til en Xbox har man muligheten for å spille nesten alle spill remote via streaming, man kan slette, flytte og laste ned spill via smart telefon appen samt mange andre hyggelige funksjoner. 
    Sonys smart telefon app for Playstation, som fikk en ansiktsløfting for noen mnd siden, ser flott ut og er relativt ryddig, men den fremstår som noe ustabil og mangler funksjoner sammenlignet med appene for Xbox. 

    Uansett, det er en fantastisk tid å være gamer, utvalget av hardware og spill har aldri vært større og vi har ekstremt mye spennende i vente på alle platformer! GAME ON!

    • Liker 2
  6. Dette er et meget snevert marked og er ikke noe som særlig mange fokuserer på. Om du er ute etter å faktisk gjøre en innsats for å komme i form vil jeg påstå at Switch er den eneste konsollen som tilbyr "spill" som faktisk virker etter hensikten. 

    Øverst på listen er Ring Fit Adventure som har en rekke forskjellige øvelser og ved å gå gjennom de daglige treningsprogrammene kan man faktisk oppnå gode resultater. Ved å søke på youtube vil du finne videoer av mennesker som jobber som personlige trenere som har testet Ring Fit Adventure og som konkluderer med at som et alternativ til normal trening vil man kunne oppnå merkbare resultater. I tillegg er selve spillet relativt underholdende, spesielt om man kjenner andre som bruker det for da kan man sammenligne poeng/forbrente kalorier og på den måten pushe hverandre. 

    Det er også verdt å nevne Fitness Boxing. Selv om dette er en litt mer snever tilnærming til trening sammenlignet med Ring Fit Adventures vil man også her kunne oppnå merkbare resultater. 

    Når det er sagt så nytter det ikke å kjøpe disse hvis man ikke har som mål å bruke dem, men hvis man tar seg selv i nakken og faktisk stiller seg foran TVen hver bidige dag og går gjennom treningsøktene (i tillegg til å kansje spise mindre junk) så vil man med garanti kunne kvitte seg med 0.5-1kg overflødig kroppsmasse pr uke og samtidig ha det litt gøy. 

    Lykke til!

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  7. *Magnus* skrev (1 time siden):

    Var innom elkjøp nå, fikk bestillt. Får den enten 14 eller 15 juni 👍 så ikke mange dagers venting.

    Takk for tipsene om å dra innom

    Jeg bestilte hos Elkjøp og jeg fikk hentet den datoen jeg fikk på kjøpstidspunkt, så her er det bare å glede seg!

  8. Roedthaarogfregner skrev (På 7.6.2021 den 19.14):

    Hva er argumentene for Xbox Series X framfor PS5?

    Dette er et litt vanskelig spørsmål å svare godt på ettersom maskinene i seg selv er relativt like (ytelsesmessig) så her vil det gå litt på personlige preferanser og evt. vilje til å prøve noe nytt. 

    Personlig var jeg en PS4 spiller som nå har gått over til Series X (jeg skal ha PS5 for eksklusive titler etter hvert men regner med det blir om 2+ år) og så langt er jeg fornøyd med konsollen. Den booter ekstremt kjapt (raskere enn TVet), den er ekstremt stille, selv under heftige spill sessions og selve kontrollene ligger bedre i mine hender enn Dualsense for PS5 (men dette er og blir en smaksak). 

    Ulempen med Xbox akkurat nå er mangel på eksklusive spill, i allefall som er utviklet for de nye konsollene, men det finnes heldigvis en rekke spennende titler fra forrige generasjon som har blitt oppgradert og kjører ekstremt bra på Series X, eksempelvis Gears of War serien (Gears of War 5 er blandt de flotteste spillene på markedet), Halo Serien, State of Decay 2, Sea of Thieves, Crackdown 3 og Forza Motorsport/Forza Horizon spillene. 

    Forza Horizon 4 er det mest underholdende bilspillet jeg har spillet siden Gran Turismo 3, men igjen er jo dette en smakssak!

    Som @Complexity nevnt over meg her, så er Gamepass fantastisk valuta for pengene. Om man abonnerer på Gamepass Ultimate får man Live Gold (Xbox sitt svar på Playstation Plus), Xbox Gamepass for Xbox, Gamepass for Windows og EA Play i en og samme pakke. Da kan du velge og vrake i neste 500 spill mellom Xbox og PC, hvor ca 100 av dem er fra EA, med FIFA 21, alle Battlefield spillene, Sims, Skate 3, alle Plants vs Zombies og mange andre fantastiske titler.
    Nye spill blir lagt til Gamepass tjenesten hver mnd (og enkelte forsvinner). 

    Har man en Windows PC og en smart telefon synes jeg også at økosystemet til Xbox er bedre enn Playstation sitt. Sammen med Xbox og Gamepass apps for både PC og telefon kan man enkelt administrere sin Xbox uten å være i samme rom, via appen kan jeg sitte på jobb og slette spill, installere nye og flytte spill mellom intern og ekstern lagring. Jeg synes også at administrering av vennelister, chat logs, achievements (Xboxens svar på Trophies) samt systemadministrasjon er hakket bedre på Xbox, selv om grensesnittet begynner å se litt gammelt og utdatert ut (her er PS5s nye menysystem langt mer lekkert og lekent) men vi skal ikke se bort fra at MS vil endre menyene på Xbox i løpet av generasjonen.

    Hvis du kun har hatt Playstation tidligere og null erfaring med Xbox kan det være litt surt å gå over til Xbox, ettersom alle spill du har kjøpt ikke kan spilles på Xboxen, men er du en av dem som hadde en X360 og fremdeles har en eske med fysiske spill liggende så kan det hende at en Series X er et spennende kjøp da majoriteten av alle tidligere Xbox spill fungerer på Series X, da ofte med oppgradert oppløsning og ytelse.

  9. Dette er dessverre en av mange negative sider ved dagens spill. Spill forsvinner fra hyllene og nettbutikker pga servere blir lagt ned eller lisensene til deler av spillmusikken enten utløper eller blir for dyr å videreføre. Andre ting som at spillutviklere bytter eiere men ikke får med seg tidligere spill IPer er også en verkebyll (No One Lives Forever franchisen gjør spesielt vondt for undertegnede). 

    Jeg skal ikke være blåøyd og påstå at spill var bedre før, for det var de jevnt over ikke, men spill var mye enklere før og det man kjøpte fikk man beholde uendret for all fremtid, på godt og vondt. 

    • Liker 5
    • Innsiktsfullt 1
  10. Taurjus skrev (1 time siden):

    Hei folkens, har fulgt med på tråden her siden like etter forrige CDon slipp. 

    Vil bare melde fra om at jeg hoppa på en mulighet som varer i ca 25 min til(!) fra GearMall, med flash-tilbud på ps5 disc-versjon. 

    Ble jeg lurt så får det være (brukte kredittkortet), prisen er too good to be true. Annonsen dukket plutselig opp på Instagram.

     

    Sjekk det ut selv, om noen er interessert (se screenshot) 

    :)

    IMG_20210531_121156.jpg

    Jeg har sjekka opp litt nå og jeg undrer meg litt over hvordan du kunne bite på denne? Det er fullt av stavefeil på siden, det er et sammensurium av norsk og engelsk (du kan eksempelvis "lagre" hele 300 euro på dette tilbudet, så selve innholdet er oversatt med google translate eller lignende tjeneste fra "save". Jeg klikka meg gjennom bestillingsprosessen og sjekka kildekode på siden og det finnes ingenting som blir sendt ut av siden annet enn kredittkort opplysningene, inkl kortnr og cvv koden, så her MÅ du sperre kortet asap, tipper det allerede er tømt. 

    Bestillingsskjemaet fortalte meg så vennlig at basert på min adresse så var jeg godkjent for gratis frakt, dette var uten å ha skrevet noen ting som helst inn i skjemaet. 

    • Liker 5
    • Innsiktsfullt 1
  11. Taurjus skrev (Akkurat nå):

    Hei folkens, har fulgt med på tråden her siden like etter forrige CDon slipp. 

    Vil bare melde fra om at jeg hoppa på en mulighet som varer i r0 min til(!) fra GearMall, med flash-tilbud på ps5 disc-versjon. 

    Ble jeg lurt så får det være (brukte kredittkortet), prisen er too good to be true. Annonsen dukket plutselig opp på Instagram.

     

    Sjekk det ut selv, om noen er interessert (se screenshot) 

    :)

    IMG_20210531_121156.jpg

    Den der er med 100% sikkerhet ikke reell!

    • Liker 3
  12. blæh skrev (3 minutter siden):

    Bestilte du fra forrige parti fra elkjøp?

    Ja. På daværende tidspunkt var forventet levering 03.06, en liten uke etter jeg kjøpte ble bestillingen oppdatert til 26.05 før den så ble fjernet, nå står det ikke noe på min bestilling. Fra Elkjøps support har jeg fått forskjellige datoer når jeg har snakket med dem så det virker ikke til at de har snøring.

×
×
  • Opprett ny...