Gå til innhold

Kristian W

Medlemmer
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kristian W

  1. Eide en 2006 Peugeot Partner for noen år tilbake, og vil påstå dette var og er en av de mer komfortable bilene jeg har eid. Dette er dog den eneste franske bilen jeg har eid, og franskmennene (som kjent) er jo gode på dette med komfort. Selv om dette i prinsippet er en mindre pizzabil, var det rimelig god plass i førersetet, selv for en mann på snaue to meter som meg selv. Lavt drivstofforbruk og lite støy var selvfølgelig også bonuser ved denne bilen. 

    Dessverre hadde denne bilen en lang liste med problemer, som omsider førte til vraking, men siden det først og fremst var komfort du spurte etter, kan jeg med sikkerhet si at du får ganske så mye bedre komfort i Partner/Berlingo, kontra eksempelvis Hiace og L300. 

  2. HvisUsikker skrev (1 minutt siden):

    Hvor alvorlig?

    Det vil jeg tro avhenger helt av hvor hårsår mottakeren er, men som nevnt i et annet svar her; drapstrusler, trusler om å begå terror, etc. Er et hav av upassende kommentarer på diverse forumer rundt om på nettet, så om man skulle anmeldt alle støtende innlegg hadde man ikke fått tid til stort annet. 

  3. Hollabaloo skrev (2 timer siden):

    Hvor fant du det til 300 kr? 

    Originalt filter, 140 kr (+ frakt)

    Uoriginalt filter, 19 kr (+ frakt)

    (er flere ulike typer, jeg valgte det som liknet mest på ditt bilde)

    Skal man følge Briggs & Stratton sine anbefalinger, så skal disse skumfiltrene settes inn med motorolje:

    The “foam only” style air filter system works by trapping dirt and debris through the use of motor oil spread throughout the oil foam holding medium. A dry or non-oiled oil foam filter will trap only the largest particles. If the air filter element is foam only, it MUST be oiled and serviced regularly.

    Ref: https://www.briggsandstratton.com/eu/en_gb/support/maintenance-how-to/browse/changing-foam-air-filters.html

    Bildet her var bare et eksempel, for filteret mitt har en annen form. Har kun lykkes med å finne et slikt et på ebay. Går selvfølgelig an å klippe så den passer, men så vidt jeg har sett blir mange i minste laget 

  4. Svein M skrev (3 timer siden):

    Det finnes luftfilter å få kjøpt. Jeg ville ikke brukt noe annet enn et luftfilter (altså eventuelt et annet luftfilter).

    Har sett hvertfall én norsk aktør på nettet, men der finner jeg bare filter til nyere motorer, ergo en annen form enn det jeg er på utkikk etter. Ville helst slippe å handle fra amerikanske nettsider for å unngå flere hundrelapper i fraktkostnader 

  5. trikola skrev (16 minutter siden):

    Gå i en akvariebutikk og spør der. De har en haug med ulike filterinnsatser som kunne passe som utgangspunkt for å skjære til noe.

    Har lest meg litt opp på det, og ser blant annet at det er mulig å få tak i såkalte polyfiber-filter. Er det et alternativ som kunne funka?

  6. I tillegg til å kunne brukes på vinteren er mopedbil også helt klart et ypperlig framkomstmiddel med det lunefulle været vi har i Norge, mtp. for eksempel regn. På lik linje med "vanlige" biler, er det en klar sammenheng mellom pris, årsmodell og kjørelengde på mopedbiler. Jeg har aldri eid en selv, men basert på bekjentskapers erfaringer med nyere mopedbiler (1-3 år gamle), er dette kurante framkomstmidler som ikke krever altfor omfattende reparasjoner, samt at det er stor bonus å kunne ha med seg en passasjer. Selv om disse er dyre å gå til anskaffelse av til å begynne med, vil man sannsynligvis få tilbake en stor andel av kjøpesummen når bilen evt. selges når bil-lappen er i boks. Må allikevel regne med påløpende kostnader, men vil tro en nyere utgave vil medføre langt mindre hodebry enn en 20 år gammel mopedbil, som rett og slett er skrudd i hjel. Disse bilene bærer preg av i overkant hard kjøring, og noen spenstige modifikasjoner og reparasjoner fra mindre erfarne hobby mekanikere.  Nyere mopedbiler kommer vel som regel med motorvarmer også, som medfører mindre slitasje på motoren på vinterstid. 

    Personlig brukte jeg traktor som framkomstmiddel i 16-års alderen, som absolutt kan anbefales om man har god plass på tunet/gårdsplassen til rådighet. Her flyr tusenlappene fort når man skal fylle tanken, men et stort mer "kollisjons-vennlig" kjøretøy skal du lete lenge etter 😅

  7. Driver å renoverer en Briggs & Stratton motor om dagen, og ser at luftfilteret er noen tiår på overtid. Dette er et filter i skumgummi (bilde vedlagt av ca. samma variant), som jeg ser koster opp imot 300 kroner på nett. Er det noe spesielt ved dette filteret, eller er det mulig å skjære ut en bit av en svamp/madrass som en "quick fix" inntil jeg får ordna nytt filter?

    svamp.webp

    fres.jpg

  8. Mannen med ljåen skrev (6 minutter siden):

    Husk at airbag må passe. Ikke sikkert den treffer riktig når rattet har en annen design enn bilen opprinnelig er levert med.

    Har bemerka meg at ratt fra Avensis og Celica har flere likhetstrekk, når det kommer til størrelse og plassering av airbag i forhold til eikerne. Har tidligere lest om at det har blitt satt inn Corolla ratt i Hiace, men hvorvidt dette var en forsvarlig overgang eller ei har jeg ingen formening om

    • Liker 1
  9. Her står det nok mye på at dagens sjåfører har betydelig mindre erfaring bak rattet enn sjåførene før i tida, mye grunnet manko på folk innafor denne sektoren, som medfører at busselskapene "tar det de får" når det kommer til bemanning, til tross for at enkelte sjåfører har liten til ingen erfaring når det kommer til kjøring på såpeglatte veier. 

    Når det kommer til kjøretøyene i seg selv, har vi vel i løpet av kulda i januar fått fastslått at dagens elektriske busser ikke er kapable til å gå den norske vinteren i møte. Fullt forståelig at det er et ønske om å satse på nullutslipp innafor kollektivtransporten, men det kan virke som at man burde gitt utviklinga av disse bussene noen flere år før det blei bestilt el-busser i hopetall.

    For å sitere en av radiovertene hos Radio Metro; Norge har valgt å satse på elektriske busser for å forhindre at klimaet blir varmere. Problemet er bare at disse bussene krever varmere klima for å holdes i drift. 

    • Liker 1
    • Hjerte 1
  10. Er det noen som har erfaring med å bytte ut rattet i en førstegenerasjons Avensis (t22) med andre Toyota modeller? Leker litt med tanken om å bytte ut rattet i min Avensis med et fra f.eks en Celica eller fra en eldre Hiace. Er dette noe som i det hele tatt er gjennomførbart uten å modifisere kontakter/fester? Hadde selvfølgelig vært en fordel å slippe feilmeldinger på Airbag også

    • Liker 1
  11. Jeg planlegger å gå til anskaffelse av en rimelig delebil. Planen er å plukke deler fra den fortløpende, og deretter sende bilen til vraking, samt motta vrakpanten. Er det noen som kjenner til noen "smutthull" som gjør eierskifte av kjøretøyet mulig uten å betale omregistreringsavgiften? Bilen er ikke avregistrert, og skal hentes med prøveskilt. Den skal heller ikke på veien igjen i mitt eie. Bilen selges for 4000, så hadde satt pris på å slippe denne avgiften på 1777 kroner, men allikevel motta vrakpant. 

  12. Opelduude skrev (2 timer siden):

    Er inne på tanken om det samme i min egen bil, men det ser ut til at jeg må legge opp egen kabel uansett da en aktiv sub trekker mye strøm og vil derfor ikke kunne "tjuves" inn på det originale systemet. Planen min er egentlig bare å hente signal via en høy/lav adapter fra den originale subwooferen og bare justere ned bassen helt på anlegget i bilen og kun bruke den aktive bassen. 

    Usikker på fremgangsmåte på akkurat din bil da. 

    Trekker en passiv sub mindre strøm, så jeg heller kan satse på å sette inn det, eller må det da også legges opp ytterligere kabler? 

  13. Planlegger å sette inn en subwoofer med innebygd forsterker (Pioneer "The Pump") i min Audi A4, 2005 modell. 

    Det sitter som kjent en fabrikkmontert sub i bagasjerommet fra før, som jeg har planer om å koble ut når jeg setter inn den nye. 

    Er det mulig å finne noen form for overgangskabel mellom oppsettet til  den eksisterende suben og den nye suben? Altså gjøre ting lettvint ved å bytte ut suben men slippe å styre med ledninger fram til batteriet etc? Er dette noe som i det hele tatt er gjennomførbart? Har planer om å selge Audien på sikt, så vil helst unngå å måtte klippe/modifisere ledningene i bilen.

  14. Høytalerne i førerdøra på min Audi A4 2005 mod. har sluttet å fungere. Det kommer ingen lyd eller skurring, så har konkludert med at de ikke er sprengt. Mistenker det er noe kål med ledningene, men veit ikke hvordan jeg skal håndtere problemet. 

    Har tatt en titt på kretskortet, og loddetinnet har sett bedre dager. (vedlagt bilde) Kan løsninga være å fjerne gammel loddetinn og lodde komponentene på nytt, eller må høytalerene byttes? Har noen erfart dette, og kan si noe om hvor omfattende dette er å ordne opp i? 

    IMG_20220101_185630.jpg

  15. ACYBN18O skrev (3 timer siden):

    Ja den er ganske hel. Men disse hullene ser jo ganske forvridde ut på videoene. Ser jo nesten ut som de kan være forårsaket av sprengstoff. Men ett så stort og tungt skip vil nok brekke opp endel når det treffer bunnen. Det viser vel videoer fra Titanic også at skipssiden var sterkt deformert. Det det er vel avdekket at det foregikk transport av militært materiell med fergen. Jeg tror nok forliset har naturlige årsaker pga at baugporten ble utsatt for brutal påkjenning og at hullene i skipssiden er forårsaket av kraften når fergen satte seg på steinbunnen. Det skal mindre til før skip revner. F.eks Queen Elizabeth som gikk for fort på grunnt vann og fikk for mye dypgang slik at den traff berget med kjølen med påfølgende resultat at platene ender revnet. 

    Dette er ikke helt usannsynlig, men sammenstøtet mot bunnen ville sannsynligvis ikke ha laget den type rift vi ser i skroget, og platene ville vært mer sammenpressa enn de er. Bilder av skipet i sin helhet viser også at det tross omstendighetene er temmelig intakt

    Flashback in history: MS Estonia sinking on 28 September 1994 claiming 852  lives. - MaritimeCyprus

  16. MS Estonia var virkelig et mareritt uten like, derfor håper jeg inderlig at de etterlatte kan få et svar på hvorfor hullet i skroget oppstod. Man må ikke være en  konspirasjonsteoretiker for å hevde at et hull på 4 meter i skroget umulig kan ha blitt danna av stormen? 

    Konstruksjonen av baugporten var helt klart for dårlig (mtp. hengslene osv), og hele ferga bar nok preg av dårlig vedlikehold, så at porten var i stand til å løsne under en såpass brutal storm er jeg helt med på, men hullet gir fortsatt ingen mening. Hvis hullet ble til før skipet sank, ville dette helt klart ha spilt en stor rolle i synkeforløpet, og den raske kantringa. 

    • Liker 1
  17. Har selv opplevd noe liknende. Etter at jeg hadde sendt flere purringer på produktet jeg hadde kjøpt, sletta han plutselig hele Finn-kontoen sin, som førte til at jeg mista navn, adresse og telefonnummer på personen. Anbefaler deg iallefall å skrive ned de opplysningene du har på selger så fort som mulig, før de potensielt forsvinner.

  18. Enkelte varer bør ikke stå i romtemperatur over lenger tid etter å ha vært oppbevart kjølig. Tviler på at dette gjelder øl. Jeg har selv drukket øl som har vært flere år gammelt uten å bli dårlig, dog dette har vært oppbevart i kjellertrappa. har ikke prøvd meg fram på øl som både har vært oppbevart kjølig og romtemperert, så har ikke noen klare referanser å gå utifra

  19. Kristian W skrev (33 minutter siden):

    Om jeg ikke husker feil så er dette en serie med reklamer fra Folkehelseinstituttet (eller noe i den duren) som tar for seg usunne livsstiler. Det er spesielt en reklame hvor en sigarett forbruker møter seg selv i døra som går ganske jevnlig på tv gjennom "stopptober" måneden. Når sigaretten blir stumpet begynner "only you" å spille. 

    Fant nettopp linken til reklama: 

     

  20. Selv om Senterpartiet deler mange synspunkter med høyresiden, er det allikevel en del omfattende uenigheter, blant annet når det kommer til sentralisering, hvor det er store uenigheter rundt politireformen og fylkeskommunene. 

    Senterpartiet og Fremskrittspartiet er i bunn og grunn enige i en del "småsaker", bl.a lavere drivstoffpriser, men Fremskrittspartiet sin politikk gagner ikke bøndene som driver i forholdsvis liten skala, iallefall ikke i like stor grad som politikken til SP (naturlig nok). De vil ha få store gårder som produserer en viss andel av maten vi forbruker i Norge, mens Senterpartiet (i likhet med Tine) først og fremst vil fokusere på de mange små, og ønsker minimal import.

    Det er en del uenigheter mellom SP og høyresida, dog det er også mange likheter. Jeg ser ikke bort ifra at Senterpartiet en gang i framtida vil gjenforenes med Høyre, men de vil neppe godta å sitte i regjering med Venstre (om det noen gang skulle bli et tema). 

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  21. Om jeg ikke husker feil så er dette en serie med reklamer fra Folkehelseinstituttet (eller noe i den duren) som tar for seg usunne livsstiler. Det er spesielt en reklame hvor en sigarett forbruker møter seg selv i døra som går ganske jevnlig på tv gjennom "stopptober" måneden. Når sigaretten blir stumpet begynner "only you" å spille. 

  22. Her forleden fant jeg et gammelt feste som en gang i tida satt foran på traktoren min forbeholdt et skilt framme (i tillegg til det som sitter bak). I Norge er det vanlig å kun ha skiltet bak, men jeg hadde lyst til å bestille et å ha foran i tillegg. Da jeg gikk inn på nettsida til Vegvesenet for å bestille skiltet, var kun bakre skilt et alternativ, dvs. samme typen som sitter på traktoren nå.

    Er det et reglement som tilsier at to skilt ikke er tillat på traktorer i Norge? Det er vanlig med skilt både framme og bak i Sverige, og trodde også dette var mulig i Norge om man selv ønsker, selv om det ikke er påbudt. Har ikke funnet noe info om dette på nettet.

×
×
  • Opprett ny...