Gå til innhold

Stig4532

Medlemmer
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Stig4532

  1. Vet ikke helt hvilket emne jeg skulle sette dette i, men igår begynte alle å ha på seg russedressene på skolen. Jeg valgte å ikke bli russ. Men etter i går fristet det mye. Men i min situasjon vil jeg bare ha på russeklærene på skolen slik at jeg ikke er så alene hvis dere skjønner, og thats it. Jeg går nesten aldri ut og er sosial, jeg vil ikke delta på noen arrangementer, buss eller feiringer og har ingen russegruppe. Er det rart og flaut å ha på seg russeklærene etter dager eller uker siden alle begynte å gå med det? Det foregår en del russeknuter og osv, men jeg er bare dritflau hvis noen spør om jeg er i en russegruppe, eller om det er liksom noen tradisjoner eller ting jeg skulle ha gjort som jeg ikke visste om. Russestyret sendte en melding om at det var på tide å sende inn et dåpsnavn. Hva er det og må jeg gjøre det?

  2. sp3c skrev (4 timer siden):

    Har det gått 10 dager eller 10 virkedager? 

    Jeg har uansett ikke så stor tro på at du blir scammet av Carlings, men det kan godt være at pengene kanskje blir litt forsinket i verste fall. 

    Det har gått 10 dager. Takk, må nok visst vente et par dager til for å se om den kommer. Men, som Milhouse85 sa, så er jeg enig at det er sjeldent at det tar så lang tid. Har levert flere ganger i andre butikker å fikk dem som regel bare etter 2 dager.

    • Liker 1
  3. Hei. Vet ikke helt hvilken kategori dette tilhører. Jeg var på ferie i Oslo å kjøpte masse gensere å noen bukser hos Carlings. Etter ca 20 min etter at jeg kjøpte dem gikk jeg tilbake å leverte en genser fra der som kostet 999 kr pga likte ikke den allikevel. Jeg ga kvitteringen, de ga meg et kvitteringsbevis, signerte å jeg skannet kortet mitt. Dagen etter dro jeg tilbake hjem i Haugesund å ventet. Etter 10 dager så har jeg enda ikke fått pengene mine. Hos Carlings står det at man skal forvente pengene innen 9 virkedager! Å jeg sliter for jeg har klart å rotet bort kvitteringsbeviset ettersom jeg hadde aldri forutsett eller tenkt på at jeg ikke kommer til å få tilbake pengene. Det eneste beviset jeg har er jo selvsagt transaksjonen i banken min, MEN jeg kjøpte jo genseren sammen med andre klær, så prisen er mixet inn med de andre klærene som ble tilsammen 5000kr. Hva skal jeg gjøre?????? Jeg vil virkelig ikke bli scammet :(

  4. iblazeqt skrev (2 minutter siden):

    Hvorfor vil du opp i vekt raskest mulig? Stølhet vil slutte å forekomme, eller forekomme i en mye mindre grad jo mer du trener. Jeg liker å bli støl. 1 uke er ingenting. Jeg er ned 2kg uka her, jeg ser heller ingen forskjell i speilet. Ting tar tid. 

    Jeg vet at jeg ikke kan gå opp på så kort tid. Hovedspørsmålet var egentlig bare hvorfor jeg gikk opp 1kg iløpet av 1-2 dager fra da jeg begynte å prøve å gå opp, men så etter en hel uke ligger jeg fortsatt på 56kg. Har erfaring med trening og vet hvordan prosessen er. Det var bare om jeg faktisk orket, og nå har jeg faktisk bestemt meg for å gjøre det. Men er egentlig mest sentrert rundt kostholdet. Jeg har blitt anbefalt å spise mat med mye kalorier, og det med at jeg må regne med hvor mye kalorier HVER matvare jeg kjøper inneholder går meg bananas.

  5. Gouldfan skrev (28 minutter siden):

    Her var det mye rart med noen senere gode innlegg.

    Til trådstarter, du er ung og sannsynligvis ikke ferdig utvokst..... Der kommer du muligens i mellom 20-24.. 

    Jeg gjetter du også har høy forbrenning, og fortsatt er i vekst, det varierer når man er ferdig utvokst... Kroppen vår går tross alt gjennom faser hele livet.

    Når du er i vekst fase så bruker bla veksthormon energi på å bygge kropp og ben, og jeg gjetter du er der og at du samtidig har høy forbrenning....

    Å ha høy forbrenning har både fordeler og ulemper, men er mange fordeler...

    Gainers om du har råd til dette kan være med på å bygge, dette er karb og protein shake du tar mellom måltidene. Fås på nett eller i sportsbutikker og helsekost. Mulig apotek også har, ja de har.

    Ellers synes jeg det er kjipt at det er en mal på hvordan man skal være...

    Men vit at underarmer og legger er kjempe-enkelt å trene effektivt.

    Tåhevninger kan du trene hjemme, og håndledd runddrag med vekter samt tricepsøvelser og omvendt biceps curl..

    Jeg synes det mest effektive er smal benkpress... (Med lette vekter og mange reps)

     

     

     

    Har vekter hjemme og har en Big Mass Gainer som jeg kjøpte for 2 år siden for ca sånn 400kr som jeg har så vitt benyttet meg av. Skal prøve å trene. Men, det er liksom det med at musklene mine blir helt støl etter jeg har trent, og det er liksom det som har på en måte trukket meg vekk fra styrketrening.

    Broren min spiser akkurat det samme som meg, eller kanskje litt mer men ikke en veldig stor forskjell, og han har alltid vært tjukkere enn meg hele livet. Det må sikkert være gener, men igjen så vet jeg at jeg kan bli tykkere, ettersom da jeg trente for noen år siden merket jeg det og faktisk nå som jeg skriver merker at jeg er litt tykkere enn en uke siden, men er ingen forskjell fra da jeg ser meg selv i speilet. Og ikke rart siden jeg har bare gått opp 1 kg.

  6. Verm skrev (22 minutter siden):

    Et par kilos variasjon er nok bare mengen vann i kroppen. Høres rart ut at du skulle slite med å legge på deg. De fleste av oss opplever det eksakt motsatte. Kan det være at du spiser noe som virker lakserende, eller har en sykdom/mangel som reduserer næringsopptak? Kanskje lurt med en lege-konsultasjon, slik andre foreslår.

    Det gamle kostholdet mitt var ganske lite og dårlig. Droppet alltid frokosten, spiste sjeldent mellommåltider, og hvis jeg gjorde så inneholdt de ikke mye fett, og noen ganger spiste jeg middagen litt sent og kvelds spiste jeg av og til. En uke siden har jeg prøvd å spise alle de rette måltidene og litt ekstra, men om det er ekstra er det alltid tidlig på dagen, ettersom jeg alltid kjøper mellommåltider i friminuttene på skolen. Skal prøve å nevne alt mellommåltidene jeg spiste i løpet av uken.

    Mandag: Variende frukt. Avocado, druer, banan, jordbær og blåbær. Kyllinglår, proteinkakao drikke og grovt brød med ost og majones på.

    Tirsdag: Akkurat det samme, men istedet for proteinkakeo drikke spiste jeg makrell med tomat.

    Onsdag: Banan, druer og jordbær. BeKind proteinbar, 4 mellombar og proteinkako drikke. Brødskive med ost og majones.

    Torsdag: Sparte litt av mellomtiden fra sist så spiste 3 mellombarer. Proteinkakeo drikke og Be Kind proteinbar. Brødskive med majones, ost og skinke på og 2 bananer. 

    Fredag: Spiste en banan til frokost (hadde dårlig tid). Kjøpte Spicy Lime peanøtter med havregrøt yoghurt som jeg endte med å kaste fordi den smakte motbydelig. Så har tatt meg 2-3 never med peanøtter og lagd meg brødskive med ost, skinke og majones igjen.

     

    Hva syns du/dere om kostholdet?

    og P.S jeg drakk mye vann og melk mellom disse i tillegg.

  7. Gjest f18b7...38d skrev (34 minutter siden):

    1. Handledd vokser ikke når man er voksen uansett hva man spiser, har du flaks har du et år eller to igjen med vekst.

    2. Du må lære deg hvordan kalorier inn/ut påvirker vekttap og vektøkning, så bruke enkel matematikk for å faktisk gå opp i vekt.

     

     

    Anonymous poster hash: f18b7...38d

    Men fettet som er rundt håndleddet kan vel bli større hvis du legger på deg som vil resultere til at mye av skjelletet i håndleddet ikke vises så godt? Da jeg kom fra 55 til 56 og tok fingeren min rundt håndleddet merket jeg at den ble litt tykkere enn før, men i speilet ser den fortsatt helt lik ut som sist. 

  8. Jeg har fått en oppgave i matten, av å analysere og presentere funn i datasett fra lokalsamfunn og i media. Læreren vil og at jeg skal på en måte klare å gjøre noe mer med det enn å bare f.eks regne ut gjennomsnittet. Kanskje indikere hvordan funnet vil være i fremtiden og hvordan det var før f.eks. Jeg sliter med å finne noe som jeg kan ha om. Har noen et forslag?

  9. Aiven skrev (På 21.11.2021 den 19.37):

    Å klare seg kun på studielånet er det endel som gjør, men det avhenger i så fall at man lever veldig sparsommelig. Hvis man gjør research, lager mat fra bunn av, etc. så kan man faktisk leve nokså greit på dette, men det krever endel egeninnsats. Alternativet er jo da deltidsjobb.

    Jeg er enig i at å ta opp lån er litt kjipt, men studielånet er jo tross alt det billigste lånet man får. Jeg tror de aller fleste som flytter ut for å studere setter pris på valget, spesielt for din del, som vil studere noe du har lidenskap for. Når det kommer til nedbetaling av studielånet, så kan dette utsettes nokså mange år med begrunnelse i andre studier, eller lav inntekt.

    Jeg synes du skal gå for musikk!

    Ja du har rett i det. Men mange, til og med lærerene mine sier man aldri burde jobbe mens man studerer. Så jeg vet ikke på en måte. Men angående musikk utdanningen, igjen så har jeg lyst å begynne på Griegakademiet. Jeg spiller ikke noen instrumenter, men jeg liker vokal/sang (jeg vet ikke helt konkret om de tilbyr det, spesielt innenfor jazz som jeg er ute etter), er det noe som på en måte kreves enn at jeg bare har en "fin" sangstemme holdt jeg på å si for å komme inn? De har også nevnt at en burde ha en "musikalsk" bakgrunn fra før. Jeg har ikke noe særlig erfaring enn at jeg bare liker å jamme til låter hjemme haha, men ja. Vet dette er ikke noe om teamaet, men har spurt overalt og får ikke svar.

     
  10. The Avatar skrev (På 18.8.2021 den 9.08):

    Lønna til sjukepleiarar er relativ, grunnlønna er ikkje mykje å skryte av men med ulempetillegga som du får for å jobbe helg og natt så begynner utbetalinga å bli bra. Dette er sjølvsagt pengar som du jobbar for og som du må ofre nattesøvn og helgar for men det er likevel pengar som du har å leve for. I tillegg er det sjølvsagt verdt litt at du meir eller mindre er garantert å aldri bli permitert eller arbeidslaus då det er stor mangel på sjukepleiarar. Som sjukepleiar er det også relativt enkelt å jobbe meir enn 100% enten ved å ta på seg ekstravakter eller ved å også jobbe hos ein annan arbeidsgjevar.

    Øk/adm er også forholdsvis safe, det er ikkje fullt like lett å få seg jobb som det er for sjukeplaiarar men med ei slik utdanning kan du brukast til nesten alt av kontorjobb frå sekretær til direktør, særleg om du seinare tek vidareutdanning. Ein fordel med ei slik utdanning er at du då etter bacheloren kan flytte til ein annan by der du starter å jobbe slik at du har inntekt, å så studerer du vidare til master eller liknande på kveldstid. Det er nok litt lettare å flytte for seg sjølv når du har sikra deg grei nok inntekt til at du kan leve greitt.

    Det er heller ikkje så langt å pendle til Bergen, og enda kortare å pendle til Stavanger. Så det er i alle fall noko du kan vurdere, litt avhengig av fag og studieplan så er det ikkje ein gong sikkert at du treng å pendle kvar dag. Reiser du med buss så er dette også pendletid som du kan utnytte til sjølvstudier.

     

    Kva planlegg du forresten å gjere etter utdanninga? Eit typisk problem når lokale studerer på lokal høgskule/universitet er at det blir litt for mange fagpersonar på ein liten geografisk plass til at alle får seg jobb, så om du skal fortsette å bu i Haugesund så kan det av den grunn være fornuftig å vurdere eit meir generelt yrke som det er lett å få jobb som, om ikkje må du være forberedt på hard konkurranse. Det er sjølvsagt ikkje jobb i Haugesund til alle maskin- og branningeniørane som blir utdanna i Haugesund, men eg vil tru at dei fleste sjukepleiarane og barnehagelærarane får seg jobb i nærområdet.

    Etter en stund siden jeg har lagt ut dette så har jeg faktisk hatt en fristelse av å studere Jazz på Griegakademiet i Bergen. (Ja jeg vet jeg sa at en musikkutdanning var litt waste) men så syns jeg fremdeles det er noe jeg trives godt med, og at jeg fant ut at jeg bare kan studere ett annet yrke etter at en har fullført en, så ja hvorfor ikke liksom. Jeg har lyst å egentlig bo hjemme i Haugesund men studere i Bergen, men, så kommer det vanskelige da. Det tar 3 timer å kjøre fra Haugesund til Bergen. Å gjøre dette hverdag blir altfor stress, pluss jeg blir sikkert booket på masse konserter osv. Jeg hadde sikkert klart å bo i Bergen å dra hjem i helgene. Men hvor dyrt vil det bli for meg? Blir studielånet nok til å få dekket opp alle kostnadene mine av å bo der alene? Hvor høyt studielån vil jeg ende opp med? Skulle ønske det var en enkel løsning av å få unngått studielån, for det er egentlig det jeg er mest bekymret for.

     

    Etter utdanningen innenfor musikk ville jeg sikkert fortsett med å studere ett annet yrke igjen.

  11. Mr.Duklain skrev (På 22.10.2021 den 23.53):

    Mannsidealet var nært knyttet til idealet i seg selv i denne tiden. Det meste man vet om fra deres ideal er fra sagaene skrevet flere hundre år etter "norrøn" tid (altså før kristningen hvis jeg har forstått deg rett?), så mye av sagaene var nok påvirket av ideal fra sin egen samtid, men hva som er hva er ikke helt sikkert.

    Legger med et par linke som du kan se på :)

    https://prezi.com/8lv78urxc5x8/verider-og-idealer-i-norrn-tid-og-i-dag/

    https://www.daria.no/skole/?tekst=13911

    Tusen takk :)

  12. Jeg har vært forkjølet og det har gått ca en uke siden, og jeg føler meg helt frisk, bortsett fra at jeg enda hoster. Og jeg vil si at jeg hoster ihvertfall 5 ganger per halv time, og de sier at hosten går vekk så langt som 4 uker. Det høres jo ganske dramatisk og urealistisk ut ettersom fraværsystemet på Vgs er ganske alvorlig. Kan noen hjelpe meg?

  13. På lørdag våknet jeg med sår hals. Og det gjorde vondt hvergang jeg svelgte. Dagen etter ble jeg forkjølet. Jeg hadde kraftig tett og rennende nese. Dagen etter det hostet jeg ganske mye (og fortsatt gjør, men litt mindre nå), og dagen etter det våknet jeg med kraftig verk og vondt i hodet at jeg ikke klarte å gjøre noe i hele dag. Jeg prøvde paracet på kvelden og den hjalp ikke noe veldig. Og bare 30 minutter etter at jeg tok paracet så hadde verket i hodet dempet, men ble veldig kvalm. Tror du dette er vanlig forkjølelse, eller tror du dette er korona? Og når jeg skal teste meg, kommer de til å ta bomullspinnen langt inni nesen eller kan jeg velge om å bare ha den i munnen? Og hvis jeg har korona, er det noe vits i å ta koronavaksinen siden den kommer ikke til å forbedre det, den bare trener immunforsvaret. Jeg ble også noen ganger veldig kald, og noen ganger veldig varm. Og idag så våknet jeg opp og følte meg frisk, bortsett fra at jeg enda hoster, og at det er litt slim i halsen, ihvertfall når jeg hoster.

×
×
  • Opprett ny...