Jump to content

MTH

Medlemmer
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Selvfølgelig tenker NVIDIA kun på seg selv, men timingen kunne ikke vært bedre nå som man generelt er enig om at det er for sent å begynne med Ethereum-mining. Det er selvfølgelig ingen som tror at det gjøres grunnet omtanke for kundene, men det hindrer nok mange idioter fra å tape store summer på noe som allerede er i sluttfasen med noen usikre måneder i vente. Det er nok mye av årsaken til at det ikke har vært mer kontrovers rundt sperren.
 2. Jeg vil si NVIDIA gjør alle en tjeneste ved å begrense ethash nå. Det gjør forhåpentligvis at dem som vil satse på Ethereum-mining så nært slutten tenker seg litt om. Selvfølgelig trist for dem som satset på dette for å tjene inn igjen litt av kortet, men det har nok lite å si for folk flest. Mitt inntrykk er at reaksjonene stort sett er positive.
 3. Det jeg tror mange også glemmer er hvor trege de fleste PoW-baserte valutaer som regel er. Det er ingen vits i å utvikle tjenester på toppen av en kryptovaluta som allerede kneler grunnet lav transaksjonshastighet. Men dessverre er det nok like mye en interessekonflikt som alt annet. Man kan designe en ny og kjempeeffektiv protokoll men likevel møte motstand fordi dem som allerede miner kun tjener på status quo. De fleste minere bryr seg ikke om hvor godt kryptovaluaten fungerer så lenge regnestykket går i pluss.
 4. Spesifikt Bitcoin er noe som fagfolk flest ser på som en slags kreftbyll for design av nye kryptovalutaer. Vi vet i dag at det er såpass mange bedre konsensusmekanismer og protokoller enn hva Bitcoin implementerer, og at det stort sett ikke blir verre enn Bitcoin med mindre man går inn for å designe noe elendig. Det er også ekstremt vanskelig å si noe om hvor mye energi Bitcoin krever, så det mest konstruktive vil alltid være å se på hvor elendig protokollen er fra et teknisk perspektiv. At Bitcoin er særlig grønt finnes det heller ikke støtte for. Tvert i mot er de fleste enig om at Bitcoin-mining har en relativt jevn fordeling mellom fornybar og fossil, og det er først og fremst avhengig av hvor man opererer. Som vi alle vet er det ikke en regel at fornybart alltid er billigere enn kull når andre kostnader regnes inn, særlig i Kina og liknende. For ikke å snakke om hvor elendig PoW generelt er: Alt hvor Bitcoin (som ikke en gang klarer et tosifret antall transaksjoner per sekund) sammenliknes med større finansystemer er i hovedsak bare tull og synsing. Tvert i mot, når man har en kryptovaluta som krever en betydelig andel av hva tradisjonelle finanssystemer krever men har en promille av effektiviteten og kapasiteten kan man ikke akkurat erklære seier. Nå påstår jeg ikke at alle kryptovaluater er like elendige, men Bitcoin er ikke noe verd å forsvare.
 5. Dette er trolig en av de dårligste videoene jeg noensinne har sett om temaet. Er bare å sjekke kildehenvisningene så ser man hvor mye cherry-picking og synsing det er snakk om.
 6. NVIDIA har sagt hele 3000-serien bortsett fra 3090. Ingen vet når de faktisk ender opp i butikkene.
 7. Jeg tror det er en betydelig sjanse for at de allerede er på vei. Kortene stopper neppe lenge på veien fra fabrikk til butikk, så det er ikke godt å si hva man får.
 8. TomsHardware påstår at det kan ha vært snakk om leaks fra et QS kort. Per nå er det mest sannsynlig at hashrate-limiteren vil påvirke 3080 Ti, men man kan ikke være 100% sikker. Det gir jo absolutt mening å handicappe hashraten om tallene stemmer. https://www.tomshardware.com/news/nvidia-geforce-rtx-3080-ti-gpu-mining-performance-leak
 9. Om det implementeres på samme måte som med 3060 snakker vi vel i praksis om en halvvering? Uten limiter med noe optimalisering vet vi at det klarer i underkant av 120MH/s, så kanskje 50-60MH/s? Er ikke helt sikker på hvor du har at et 3080 har 82MH/s med limiter. Hvor kommer dette fra?
 10. Jeg tror ikke dette er noe butikkene fortviler over. Mtp. hvor mange utestående ordrer det er på en del kort vil det nok heller være en velsignelse om det kommer kort i retur og trykket letter litt. Mining-limiteren kommer nok heller ikke til å bli omgått med det første. NVIDIA har så langt seiret når det gjelder å forhindre modifiserte drivere, og det kommer neppe til å skje noe før ethash er irrelevant.
 11. Dette er første gang jeg vet om at det faktisk har eksistert en hensikt bak å knekke firmwaren i en serie GeForce-kort, så det kan bli spennende å se hvor lenge det holder. Tradisjonelt sett har bedrifter hatt råd til Quadro-kort om man faktisk trenger dem, så jeg tror det er en mulighet for at det bare ikke har vært noe god årsak til å legge innsats inn i dette før. En del av bruksområdene til et Quadro-kort strekker seg forbi hva som kan gjøre med kun en firmware-hack, men her kan jeg absolutt ta feil. En ting jeg er rimelig sikker på er at det vil ta tid, så smarte minere innser nok at EIP-1559 sannsynligvis kommer lenge før man finner en firmware hack. Det er tross alt sannsynligvis snakk om en driver-firmware-hardware handshake med flere sikkerhetslag, så om minere ikke klarer å gå rundt gjenkjenningsalgoritmen har nok NVIDIA vunnet.
 12. Det er vel egentlig dette ingen vet. Man kan ikke utelukke at man går inn i en ny 3-5 årsperiode hvor mining går tilbake til å bli en hobbygreie for de sære, eller at mining evt. aldri blir en stor greie igjen. Det vil sikkert være profitabelt for noen med mining, men mange kan nok bare glemme å tjene inn igjen utstyret sitt. Hovedproblemet denne gangen er vel at fagfolk ikke lenger har troen på mining (alene) som en bærekraftig konsensusmekanisme for fremtiden, så det spørs om andre konsensusmekanismer tar helt over eller om man finner en hybridløsning som holder mining relevant. Mange av dagens proof-of-work baserte krypotvaluater er for trege og ineffektive.
 13. Den var drøy, selv om vi vet at du er en NVIDIA-fanboy 😆
 14. Interessant. I 12-tiden i dag mener jeg det fortsatt var 50+ igjen, noe det da hadde vært siden mandag. Jeg hadde nesten forventet at beholdningen skulle vare til helgen så kjip som prisen var, for det kortet finner man allerede på Finn til rundt 7000,- uten å lete lenge.
 15. Nå er visstnok alle XFX Radeon RX 6700 XT MERC 319 Black til 9149,- hos Komplett vekke. De må ha fjernet kortene, for jeg nekter å tro at de ble solgt så fort når de har hatt 50+ på lager i såpass mange dager. Ble de flau av det faktumet at ingen ville ha dem til det dobbelte av lanseringsprisen? Noen her som faktisk kjøpte et?
×
×
 • Create New...