Gå til innhold

Jørgen Gløersen

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jørgen Gløersen

  1. Det er da deprimerende å se hvor flittig enkelte innen fagfeltet er til å trekke frem alle mulige argumenter MOT kjernekraft, når noen - fra tid til annen - slår frempå om at dette kunne være verdt å satse på.  
    Som at Norge ikke har tilrettelagt for konsesjonsprosesser og avfallshåndtering og heller ikke har kompetansen eller industriell erfaring med å bygge slike kraftverk.
    Neivel. Men så får vi vel forsøke å FÅ dette da!  Det er jo for dumt at man skal være så nærmest manisk avvisende til en energiform som omtrent ikke synes i naturen. Og som - med disse moderne småskalaverkene - kan plasseres nær steder med stort behov for kraft.
     

    • Liker 1
    • Hjerte 1
  2. Leste med interesse og en viss begeistring denne artikkelen, - helt til bildene av kondensatorene og super-batteriet, der det står at de er "Made in China" - de også!  
    Og den derav følgende skuffelsen og ergrelsen over å måtte konstatere at denne totalitære ettpartistaten var "ute og gikk" igjen, ble jo ikke  noe mindre av å lese om den tidligere dr. grad studenten, - som flyttet tilbake til Kina, og etablerte produksjonsselskapet som - smart nok - har  maskinutrustningen som skal til for å ferdigstille produktene til Nanocaps.
    Nanocaps vil riktignok stå for selve karbonbelegget - der alle forretningshemmelighetene ligger - selv, står det. 
    Tja.  Hvor lenge tror de kineserne vil avstå fra å finne ut av disse hemmelighetene, - for så å overta hele butikken selv?
    Altså: De kinesiske lederne støtter langt på vei svinet Putins mening om at det er Vesten og NATO som har "tvunget frem" krigen i Ukraina!  Og de kommer til å gå til angrep på Taiwan så snart de finner det passende.   Dette er IKKE et regime man bør drive forretninger med! 

    • Innsiktsfullt 1
  3. Litt på siden av dagens tema, - men når folk flest i Norge begynner å beklage seg over strømprisene, får jeg hjelp til ikke å glemme et litt typisk Dagsrevy-innslag om dette temaet. Jeg mener det var fra den gang strømprisene dro seg kraftig opp på høsten 2021.
    Dagsrevyen var da på besøk hos en blond og pen dame og mor - ca. 40? - i det som fremsto som et absolutt møblert hjem. 
    Den pene, smilende og veltalende damen uffet seg rimeligvis over strømprisene, og beklaget seg over at det nå ble fryktelig dyrt å holde huset varmt, da! Dette i en kortermet og flortynn bluse! (Eller om det heter "topp". Husker ikke om man kunne se BH'en gjennom. Men det var i alle fall ikke mye om å gjøre.)
    Ja, det er jo helt forferdelig hva man skal måtte tåle!
     

    • Liker 2
  4. Karlberner skrev (På 22.9.2021 den 21.27):

    Den norske innebygde sykkelen Podbike har denne løsningen, og så vidt jeg forstår er det en dårlig løsning fordi det er helt umulig å sykle fortere enn 25 km/t, bortsett fra når man triller nedover. Med en vanlig el-sykkel med mekanisk drift er bedre fordi motoren hjelper opp bakkene og man kan trå i 30-40km/t på flat mark. Max 25 km/t er kanskje greit i byene, men fryktelig sakte mange andre steder. For øvrig er jeg helt enig at kjedet har sine ulemper.

    Litt treg respons, men: Må vel være mulig å komme forbi dette med litt moderne teknologi. F.eks. en luftstrømsmåler (sensor) og en helningssensor - evt. også en vektsensor (i setepinnen) - i kombinasjon med litt programvare som kan regne ut hvor mye kraft (pedaltråkk) som skal til for å komme over 25 km/t - under rådende forhold.  Ok, det vil vel koste litt ekstra. Men gjerne det, for å slippe stell av kjeder.  

    Dette burde vel Podbike ha tenkt på også. For med dens aerodynamikk bør det jo absolutt være mulig å få opp farta på flatmark. (Forøvrig ikke lett å se hvilken kraftoverføringsmetode Podbike bruker på nettsiden deres.)

  5. Hvis man ønsker å være kreativ på sykkelfronten, og særlig på elsykkel, må man først og fremst bli kvitt det helv... kjedet! Altså slik at sykkelen kan vedlikeholdes med en hageslange. Evt. bøtte og såpe. 
    En nærliggende tanke - hvis elsykkel, er at pedalene driver en dynamo, som - foruten å levere strøm til batteriet, har nødvendig elektronikk til å justere pedalkraften som skal til - i god harmoni med elektronikken som justerer farten på (bak)hjulet. Altså power by wire.  Motor og drivverk/gir kan da plasseres enten i selve hjulet, eller i ramma nær hjulet.
    Det kjekke med en slik løsning er at sykkelen - uten mer ekstrautstyr enn en passende støtte - også kan brukes som ergometersykkel, samtidig som man lader batteriet med sin egen svette!

    Ja, løsningen medfører sikkert at en del muskelkraft går til spille i tap, men det betyr i praksis lite når men har et helt batteri å tære på. Det bør dessuten være mulig å regenerere strøm ved bremsing, selv om det ikke vil bety allverdens. Og så kan man jo faktisk også lade batteriet ved å TRÅ PÅ i de nedoverbakkene der man ellers ville ha trillet! 

    • Liker 8
×
×
  • Opprett ny...