Gå til innhold

Søk123

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Søk123

  1. Consim skrev (På 30.8.2022 den 6.25):

    Hei. Lurer på hvordan det er med vurdering for opptak med realkompetanse på PHS? Jobber som operativ leder i Securitas i byen jeg bor i, å tenker å fortsette med dette frem til jeg eventuelt skulle søkt PHS. Har ikke fullført vgs. 
     

    Og har det noe å si i vurderingen om man feks har studert juss, slik som jusskonsulent strafferett når det kommer til å søke med realkompetanse?

     

    Jeg kom inn med realkompetanse i år. Vil tro at all relevant arbeidserfaring og utdanning (blant annet det du nevner) kan være positivt i forhold til den helhetlige vurderingen de gjør. Ryktene sier at det var 5 av 500 studenter som fikk tilbud om studieplass på bakgrunn av realkompetanse i år. Nåløyet er veldig smalt. Det sikreste er helt klart å anskaffe generell studiekompetanse, men om det ikke er et alternativ, så er det jo verdt å forsøke med realkompetanse.

    Mulig du har vært inne på Politihøgskolen sin hjemmeside og sett allerede, men hvis ikke, så finner du litt informasjon om søknadsprosess, samt hvordan de vurderer realkompetansesøkere her: 

    https://www.politihogskolen.no/bachelor-politiutdanning/opptakskrav/generell-studiekompetanse/realkompetanse/

  2. 2022Phs2022 skrev (1 time siden):

    De tok inn flere personer enn normalt til fysiske opptakskrav i år.

    I følge politihøgskolen sin nettside så ble 1510 stykker kalt inn til fysiske tester i 2019. Så hvis det stemmer at det er i underkant av 1300 i år, så var det færre personer som ble kalt inn i år.

  3. Jørgen1990 skrev (2 timer siden):

    Skjønner, kjipt at det er vanskelig å komme inn den veien, hørt at det er ganske få plasser for realkompetansesøkere. 

    Søkte i år ja, men både jeg og opptakskontoret var skeptiske til at mine 7 år i vekter / psykiatri vil holde hele veien. Vurderer nesten å kjøre på med 23/5. 

    Har du mange år men ansiennitet ? 

    Ja, det er kjipt!

    Okei. Det står i retningslinjene at de til slutt gjør en rangering basert på skjønnsmessig vurdering av søkerens tilegnede kompetanse. Så kanskje det har en positiv innvirkning om man viser seg fra en god side under opptaket. Det er i hvert fall verdt forsøket. Man sitter uansett igjen med gode erfaringer til et eventuelt nytt opptak. Krysser fingrene for deg!

    Vil anslå at jeg søker med en uttelling på ca 13 år.

    • Innsiktsfullt 1
  4. Jørgen1990 skrev (På 28.4.2022 den 22.06):

    Noen her som søker med Realkompetanse ? Evt noen som har kommet inn på realkompetanse tidligere ? 

    Lurer bare på hvor krevende det er å komme inn på den måten, PHS sier selv at de anbefaler å heller ta opp fag / søke 23/5 regelen enn å søke realkompetanse. 

    Jeg søkte med realkompetanse i 2021. Har mange år med svært relevant utdanning og arbeidserfaring i ryggsekken. Deltok i hele opptaksprosessen og ble funnet egnet, men fikk ikke studieplass dessverre. Basert på det, så fikk jeg inntrykket av at det er krevende å komme inn den veien. Søker forøvrig med realkompetanse i år også, men fullfører parallelt de siste fagene jeg mangler for å få studiekompetanse, slik at jeg kan søke med det i 2023. Har du søkt i år?

  5. Cathhhh skrev (1 time siden):

    Skikkelig nervøs! Føler intervjuet gikk greit, men aaaner ikke hvordan intervjuerne oppfattet meg! Er det noen som har en dårlig magefølelse etter intervjuet?

    Jeg har dessverre en ganske dårlig magefølelse. Den forsterkes nok av at dette var mitt første intervju, og at jeg dermed ikke vet hvor lista ligger, og hva de forventer. Er dessuten kjent for å overtenke sånt i etterkant. Krysser fingrene for at magefølelsen tar feil 🤞🏼

×
×
  • Opprett ny...