Jump to content

Gummi-Tarzan

Medlemmer
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Takker så mye for svar! Har du kalibrert skjermen? Og var det i så greit å få et bra resultat? Har brukt en TN-skjerm til bildebehandling frem til nå. Dersom denne er mye bedre enn den, tror jeg det holder til mitt bruk. Har foto som hobby, ikke yrke. Og er desverre ikke millionær...
 2. Hei! Vurderer å kjøpe skjermen Dell 2209WA Ultrasharp 22". Denne har fått gode omtaler, og har et ISP-panel. Dette vil nok gjøre den mer egnet til bildebehandling enn TN-panelet i min gamle LCD-skjerm er. Ser imidlertid at den er meget lyssterk og har lest noe steder at dersom man bruker den i svakt opplyste rom, vil den være FOR lys, selv med brightness satt til verdi 0. Og at dette gjør den vond for øynene. Pleier ikke å ha det mørkt i rommet når jeg jobber, men på kveldstid hender det gjerne at jeg bare bruker en bordlampe som ikke lyser opp all verden. Noen som har erfaring med denne skjermen? ER dette et problem? Og vil skjermen være vanskelig å kallibrere med tanke på at bildene ser vesentlig lysere ut på skjermen enn ved utskrift? Har dere ellers gode erfaringer med skjermen? På forhånd takk!
 3. Hei! Prøver å installere et progr. fra installasjons-cd (Pinnacle studio 9) på min PC (fujitsu-siemens Pentium4, 3,0GH, 512, 200GB) Får imidlertid opp en melding om at det ikke er nok plass til å installere programmet et å ha valgt C:partisjonen. Kan ikke fatte det da det er mer enn 20 GB ledig plass her. Noen som har tips? Takker så mye for svar!!!
 4. Ønsker å ta backup av harddisken min over på en ekstern hd. Har hørt at man kan bruke et image-program og ta "bilde" av hele C:-disken med windows og programmer, eller hvis man har plass på en annen disk, rett og slett bare ta en vanlig backup (kopi) av det hele. Til det førstnevnte kan vel Norton Ghost brukes. Men hva er egentlig forskjellen? Trenger jeg egentlig et program eller er det like greit å bare kopirere over på den eksterne hd? Og er det i så fall enkelt å få backupen tilbake på C: området dersom behovet skulle melde seg? Takker så mye for svar!
 5. Dersom jeg deler HD i to, bør det da kun ligge windows på den første delen? Jeg er vant fra tidligere PC til å ha windows+andre programmer på C: og diverse data på D: Bør det være slik at C: kun brukes til windows, og andre programmer legges på D: eller er det greit å legge andre progammer på samme partisjon som windows?
 6. Hei! Har tenkt å partisjonere den interne harddisken min på 200GB. Den består i dag av kun èn partisjon C: (skal bruke PartitionMagic 8.0 til jobben) Noen som har tips til antall partisjoner og størrelser? Og så en liten detalj: Hvordan navngir man de nye partisjonene? (D og E er jo allerede opptatt av DVD-rom/DVD-brenner) På forhånd takk!
 7. Hei! Har tenkt å partisjonere den interne harddisken min på 200GB. Den består i dag av kun èn partisjon C: (skal bruke PartitionMagic 8.0 til jobben) Noen som har tips til antall partisjoner og størrelser? Veldig forskjellige meninger her tror jeg... Og så en liten detalj: Hvordan navngir man de nye partisjonene? (D og E er jo allerede opptatt av DVD-rom/DVD-brenner) På forhånd takk!
 8. Og en ting til.... Kan programmet PartitionMagic partisjonere disker på 200GB? Mener å ha lest et sted at dette progr. kan partisjonere disker opp til 160 GB?
 9. Du sier jeg bør redigere på den interne disken. Er det ikke mulig å redigere direkte fra den eksterne, dersom kobler den eksterne disken til med firewire?
 10. Først av alt: takk til dere som svarte på innlegget mitt om ekstern HD i går! (Har i dag gått til innkjøp av følgende eksterne disk: LaCie 160GB FW400/800/USB2.0 Harddisk Ekstern, 7200RPM, 10ms, 2MB cache , og håper jeg blir fornøyd med den.) Holder imidlertid på å klargjøre den interne harddisken på maskinen min (200GB) Denne består av bare en partisjon, C: Det er vel lurt å partisjonere den? Noen med peiling som kan gi tips til antall partsjoner? Størrelser på partsjonene? Egnet programvare til partisjoneringen? Lar det seg gjøre å partisjonere uten å slette data som er på denne HD? SYNES DETTE ER ET GLIMRENDE FORUM, OG SETTER STOR PRIS PÅ AT DET ER NOEN SOM TAR SEG TID TIL Å SVARE!!!
 11. Hei! Driver med videoredigering, og går med planer om å investere i en ekstern harddisk. Lurer på følgende: 1) USB/FW: Har firewire-inngang på pc-en fra før. Er det da nødvendig/fordel med en slik inngang også på den eksterne HD, itillegg til USB2? 2) Noen HD har betegnelsen "ONETOUCH". Er dette en fordel? 3) Har tenkt å bruke den ekstene harddisken også til backup av software+data, i tilfelle PC-krasj/gjenoppretting. Er det lurt når det er denne HD skal brukes til å lagre filmen(e) som skal redigeres? Og bør den i så tilfelle partisjoneres? 4) Så konkret: Har sett på to mulige alternativer: "LaCie 250GB P3 USB2.0 Harddisk" og "Maxtor 160GB USB2.0 OneTouch". Noen av disse som kan anbefales? Evt. andre? (Pris spiller selvføgelig også en rolle her.) SETTER STOR PRIS PÅ SVAR, på ett eller flere av spørsmålene. PÅ FORHÅND TAKK! (PCen min er en Fijitsu-Siemens P4, 3,0GH, 512, 200GB, dersom det har noe å si for valget...)
 12. Har en USB masselagringsenhet (minne-penn) på 256 MB. Fungerer greit å lagre dokumenter på den, men sliter med melding om at den må formateres når jeg skal hente ut dokumentene fra enheten senere. Får beskjed om at enheten må formateres, og at alt lagret innhold da vil bli slettet. Formaterte den, men samme problemet har oppstått på ny... Noen som har noen ide om hva som kan gjøres? Tips mottas med takk!!!
 13. Joda, pc-en burde holde. Har hørt at sudio 8 er langt mer ustabilt enn studio 9, så jeg vil absolutt anbefale å oppgradere programmet. Bruker selv studio 9, og det går som en drøm! Lykke til!
 14. Hei! Ønsker å merke mine cd/dvd-er. Lurer på om en vanlig sprit-tusj kan skade platene dersom man skriver på fremsiden av platen (ikke den siden hvor informasjonen blir brent inn). Vet det finnes spesialpenner for dette bruket, men lar det gjøre å bruke en hvilken som helst vannfast tusj? Takker så mye for svar!
×
×
 • Create New...