Gå til innhold

Mintza

Medlemmer
  • Innlegg

    61
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Mintza

  1. Nei, vi skjønte at russerne kom til å ta Donbass, før eller senere, om det så ville koste russerne 100 000 drept og sårede, et ukrainsk mot-angrep som greier å presse russerne ut av Donbass og Krim er umulig og en ønskedrøm. Vi burde selvsagt pøse på med våpen for å la russerne betale dyrt for hver meter, men å tro att de har avgjørende kraft er korttenkt og historisk ukorrekt.
  2. Sett på fyren i over 1 år, han er fra Østerrike, og skal love deg han har mye bedre peiling på hvordan krigen går enn deg, å klare å se på krigen uten cope er ikke russisk propaganda selv om, om du ikke skjønte for 2 måneder siden hvordan dette kom til å gå, så har du ikke peiling på krig. Att alle som sier att ukraina taper er russiske troll er den mest giftige hersketeknikken som blir brukt i denne tråden.
  3. Sykt hvor tragisk og bortkastet det hele er, det enorme tapet av menneskeliv fra Ukraina og Russland når krigen i realiteten er pga en grådig stormannsgal 70 år gammel mann som skal sikre seg gassmonopol til europa for å fete opp lommeboka si og sine oligark venner.
  4. Finns vel en del eksempler på det, husker gymsalen på en skole ble brukt som mobiliseringsenter på begynnelsen av krigen, som endte opp med å bli bombet(Var filmet innvendig før bombingen av soldater) men regner med barna hadde fått skolefri mtp omstendighetene så var neppe for å bruke skolen som ett slags skjold, og når man ser på div kommuner og skoler rundt om i dette landet, så er det nok få steder det egner seg bedre å mobilisere soldater, dele ut våpen og utstyr og ha infomøter. Så store åpne arealer og rom store nok for hele tropper finner man simpelten ikke i vanlige kontorbygg.
  5. Hvis disse er ukrainske statsborgere så skal de behandles etter geneve konvensjonen som krigsfanger i krigstid, hvis de ikke er ukrainske statsborgere så faller krigsfange-status bort, har ikke sjekket hvilke statsborgerskap dem har da jeg er på jobb, men dødstraff for å «prøve å overta og styrte Donetsk» hører ikke hjemme i 2022. Liksom ikke prøvd å feste noe krigsforbrytelser eller andre forbrytelser på de, bare for å ha deltatt i en krig for ett suverent land mot opprørere og en fremmed makt. Sykt, mangler seriøst ord.
  6. Er ikke gjort på 14 dager hvertfall🤣Disse er ment for close ground support og ville være helt ubrukelige mot russiske eller vestlige jagerfly om det var det du lurte på.
  7. Godt mulig, håper da inderlig de bruker erfarne, kyndige og talentfulle folk til dette. Vet ikke mer enn deg vi andre heller. Vi sitter alle bare å synser som om vi diskuterer neste episode av Hotel Cæsar eller Farmen-kjendis
  8. Da vil det evt ta enda flere uker å få dette på plass om de skal spre forsendelsene, og dette er ikke noe som splittes opp til stor grad og gjemmes inni låver og og lagerhaller, om du skal splitte ett batteri på 9stk på ett stort område så funker systemet dårlig da man må ha 9 veier inn til hver launcher for å få fylt på ammo til hver en og drivstoff og mannskap til dette. Grunnen til at NATO greier å bruke disse våpenene så effektivt er pga vi alltid ordner oss og går utifra at vi dominerer luften. Å sikre ukraina luftdominans kommer til å være umulig uten at vi går fysiskt inn med egne fly og piloter. Altså nå skal jeg ikke bli for sikker i min sak, godt mulig jeg tar skikkelig feil, håper egentlig det, selv om jeg hater å ha feil. Burde hvertfall sende mer av det vi ser funker utmerket, nemlig uhorvelige mengder artilleri, og alt av tanks vi kan avse, med tilsvarende ammunisjon og reservedeler
  9. De har jo bombet diverse mål med hypersoniske Kinzhal i Odessa i det siste, disse virker så langt umulig å stoppe intill videre, hvor arbeidsfør russerne er i å bruke dette som det er ment som er en annen sak, sett så mye rart i krigen den siste uka att jeg hverken blir sjokkert om Ukraina får plassere disse problemfritt i Odessa eller Kramatorsk for så å rævkjøre russerne en periode eller om de feiler totalt i å i det heletatt få brukt våpenet før det er ødelagt. Russerne virker sykt uintelligente og enkle, men det merkes også forsåvidt at det begynner å bli mange reservister blant ukrainerne for å si det sånn.
  10. 🤣Enten har du gått fem på noe skikkelig fanboy propaganda, eller så troller du. Tar 14 uker å trenes opp til å bruke disse, MINST 10 uker, men helst 14. det russiske motstykke er å se den massive kolonnen med kjøretøy på veien med en UAV/Drone for så å bombe den med Iskander eller noe annet faenskap. Greit nok at russerne har mye ræl i inventaret sitt, men å tro at de ikke klarer å ødelegge disse er bare ignorant, for det vet vi att de har mer en nok kapable missiler til.
  11. Ting som dette skulle vært gidd og satt i bevegelse fra dag 1 mener nå jeg, går helt sinnsykt treigt av vestlige ledere.
  12. Ikke nødvendigvis, hvis nevnte F-35 ble brukt til å skyte ned russiske fly uten at Russland har begått militære oppdrag mot nevnte flys eierland, så finnes det egne regler i NATO som utelukker at artikkel 5 tres i kraft, dette er så land ikke skal kunne misbruke alliansen.
  13. Man trodde jo M777 kom til å endre krigen og dominere også, men mye tyder på at de raskt blir nøytralisert, tror dette blir samme wunderwaffe hypen da man må ha sykt bra infastruktur for å i det heletatt gjøre disse effektive, 9 MLRS launchere(1 MLRS launcher er 1 hel egen lastebil), 12 lastebiler med ammunisjon, og minst 2 tankbiler med drivstoff for ett minimums HIMARS batteri, helst mer. Skal bli en positiv overaskelse om dette går og funker som forventet
  14. Korrekt, men er jo bedre enn ingenting.. Syns det er spesielt at USA er så feige at de lager egne spilleregler Ukraina skal følge mot den agressive part, når den agressive parten bruker alt de har mot dem..
  15. Skjedde vel på mandag? Kom seg ett stykke innover øst for Kherson men ble raskt slått tilbake og kjemper for å beholde ett par landsbyer som de greide å ta tilbake, mulig de også er mistet nå for alt jeg vet. Lite sannsynlig at ukrainerne prøvde seg på en stor offensiv for å gjenvinne Kherson, men heller å få russerne til å reagere ved å måtte omdirigere styrker fra Severodonetsk ned til den sørlige linjen for å avlaste forsvaret av Donbas så de får omgruppert ved Lysychansk eller Kramatorsk.
  16. Akkurat dette jeg prøvde å si i mine forrige tråder, men ble ikke likt av andre bidragsytere her inne og ble raskt avfeid. Nå må det gå ann å diskutere på normalt vis.
  17. Mest idiotiske kommentaren jeg har lest i denne tråden, hvis man ikke skal kunne diskutere realistiske utkom for samfunnet i fremtiden fordi det går i mot din bias så er ikke dette noe annet enn et ekkokammer, og går rett inn i samme fella som Kreml gjorde før 24 februar. Flytt til Russland om du ikke liker å høre synspunkter som kanskje går litt i mot hva din egen oppfattelse er.
  18. Dette er Norge, vi er mye bedre stilt enn de fleste andre land, men så er vi heller ikke i nærheten av den største bidragsyter til Ukraina heller. Men alt har uansett med hva de klarer å forsvare å bruke på Ukraina politisk, er politisk selvmord å pumpe inn milliarder om arbeidsledigheten har steget 10%
  19. Hvor har du disse tallene fra? De har vel dedikert sånn ca 200 000 sist jeg hørte, vi vet at de sånn ca har 800 000 aktive i sin totale styrke, såklart kan de ikke ta av disse siden landet vil stå forsvarsløst på andre fronter. Dette med att de nesten er tom for utstyr klarer jeg heller ikke å finne noe sikker info om, bare spekulasjoner og synsing.
  20. Kan ikke produsere nytt? Landet har overflod av stål og olje, eneste som kan bli problematisk er all elektronikken, men dette kan de kjøpe igjennom Kina.
  21. Vi merker det allerede mtp prisveksten her i landet. Planlagt industri flytter utenlands, drivstoffprisene har nesten doblet seg mot i fjor, for å ikke å snakke om strømmen. Dette startet ei god stund før Ukraina-krigen så å basere argumentet på russisk gass og handel med Russland blir en voldsom underestimering. Ukraina-krigen blir nok bare det som velta lasset. Med tanke på at folks private gjeld bare vokser, ikke bare her i landet men i større grad USA, som har rekordhøy kredittgjeld spredt utover befolkningen, en statsgjeld som begynner å nærme seg uhåndterbar, rekordhøy studiegjeld, pesimisme i markedet, politisk splittelse, ettereffektene av covid og eksplosiv prisøkning på drivstoff og matvarer så begynner ting å se mørkt ut allerede, da vil det være upopulært å sende mange milliarder til en ny krig rett etter de har avsluttet fiaskoen av en krig i Afghanistan og folk i nabolaget mister jobb og hjem. For blir det ille i USA, så kan du være 110% sikker på at europa blir truffet like hardt, om ikke mesteparten av verden.
  22. Godt mulig, men ikke til Putin iallefall. At noen er en oligark trenger ikke å bety att de har noe med Russland å gjøre.
  23. Poroshenko var jo meget anti-russisk når han først ble innvalgt, men er umulig å vite
  24. Sykt at om Putin aldri hadde anektert Krim og sagt «Not my russians» til seperatistene i Donbass i 2014, så hadde det aldri vært noe sanksjoner og han kunne potensielt kjøpt hele Krim av Ukraina for «overskuddet» ved å ikke ha sanksjoner, og fortsatt hatt nok til å reparere sitt slepbare «hangarskip»
×
×
  • Opprett ny...