Gå til innhold

Sword_Mas

Medlemmer
  • Innlegg

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sword_Mas

  1. Google har tjent stort på annonseklikk via Adwords-systemet, men det er oppdaget omfattende svindel med systemet.

     

    Omfattande og omfattande, fru Blom.

     

    Under the terms of the settlement, Google will give advertising credits worth $4.50 for every $1,000 spent on advertising at its website.

     

    Miller County Circuit Judge Joe Griffin called the settlement "fair, reasonable and adequate".

  2. Merkelig sak dette, det bedrives piratkopiering og tjuveri for milliardar, (…)

    6239305[/snapback]

     

    Tjuveri er det strengt talt ikkje. Om du vil spreie frykt, usikkerheit og tvil så greit for meg, men du forblir då eit troll i mitt minne.

    6239408[/snapback]

    TBP deler for så vidt ikkje ut piratkopiert materiale, men dei som laster ned torrents frå TBP og laster ned filmar frå andre nettbrukarar verda over er så visst med på tjuveri.

    6239440[/snapback]

     

    Det er ein stor forskjell mellom tjuveri og brudd på kopirettigheiter.

  3. Eg har alltid sett på hacking som eit ideal, medan cracking er å nytte kunnskapen til onde hensikter. Derfor vil eg ikkje kalle DVD-Jon ein cracker fordi han braut sikkerheitsmekanisma på DVDen, men eg vil kalle han ein hacker fordi han fann ein måte å spele DVDar i *nix på.

     

    Uansett har norsk tatt opp i seg ordet hacker og definert det til den populistiske førestillinga av hackeren, for så å utelate cracker, i alle fall i følgje bokmålsordboka (http://www.dokpro.uio.no/ordboksoek.html):

    hacker m2 utt hækker; eng., av hack 'hakke (på tastatur)' person som hacker, datasnok (opph og fortsatt også brukt om person som er svært opptatt av dataprogrammering og programsystemer)

     

    Jargon File har i mine auge ein større autoritet i dette spørsmålet enn nokon av dykk her inne med femsifra postcount og fancy mastergrader i filosofi har. :p

    http://en.wikipedia.org/wiki/Jargon_File

     

    A black hat (also called a cracker or Darkside hacker) is a malicious or criminal hacker. … The term cracker was coined by Richard Stallman to provide an alternative to abusing the existing word hacker for this meaning.

    (http://en.wikipedia.org/wiki/Cracker_%28computing%29)

  4. RIAA sier nå at det de snakket om i Grokster-saken var "autorisering," dvs. at man får en tillatelse til å bruke det på denne måten. Den tillatelsen trekker RIAA nå tilbake.

    Så, er det snakk om at ein ikkje lenger kjøper musikk, men berre får ein cdlisens som RIAA kan forandre vilkåra på som dei vil? I så tilfelle burde ein øydelagt musikkcd kunne sendast inn att for å få eit nytt eksemplar då det er ein lisens ein kjøper med RIAA og ikkje sjølve cden. Dette er vel ikkje praksis så vidt eg veit, så ein må kjøpe ein ny cd/cdlisens.

     

    Prøvar RIAA å få ein til å betale lisenspengane fleire gongar? Driv dei eit slags dobbeltspel der forbrukar i eine augneblinken har ei lisensavtale som begrensar ``fair use''-rettigheitene ein har, og i andre augneblink står med ei defekt vare utan lisensrettar? Prøvar RIAA å ``have its cake and eat it too''?

     

    Skjønner de ikke at dette er det samme som å erklære CD-plata for død?

    Mest truleg er det dette RIAA vil, då dei tener betre på å selge eit produkt på eit abstrakt materiale med underlegen kvalitet. Tenk berre på kvaliteten versus pris på mobilringetonar.

     

    Men heldigvis trenger vi ikke tenke på sånt i Norge, enn så lenge.

    Likevel kan det vere lurt å halde eit våkent auge på forvaltningsorgan som blant anna TONO.

  5. Søren og. Så har pengane kjøpt lovinnflytelse her til lands og. På tide å renovere politikarane? Har dei i det heile innhenta noko informasjon ifrå ekspertise gjennom høringar? Eller var det nok med IKT-Norge og plateselskapa sine utsegn? Hadde det ikkje vore supert, om vi kunne kjøpe lobbyistar som jobba med å fremme -våre- syn og "griske tankar" når det gjeld teknologi? Så synd at ingen her har den type mengd av pengar...

    Så, kva om vi laga ei vaktliste, der brukarar ifrå forumet rullerte på å vere lobbyist?

    (Beklagelegvis er det vel ikkje alle som har like god tid som meg. Dobbeltsøren.)

     

    Eg veit faktisk ikkje, om det finnast nokon platebutikk på nett som opplyser om kva for nokon av dei produkta dei sel som er kopisperra. Eg vil i alle fall ikkje støtte opp om desse CDane, og vil tru at om alle andre også ikkje gjorde det så ville vi få fram bodskapen vår. Diverre har eg ikkje moglegheita til å avgjere kva CD som faktisk er kopisperra eller ikkje. Burde ikkje plateselskapa ha eit visst ansvar om å opplyse meg om det? Er desse kopisperra CDane eigentleg å betrakte som ein ekte CD i grunn?

     

    Alt i alt trur eg eigentleg at plateselskapa velde feil medium for produkta sine, og har i etterkant kome fram til at dei gav oss forbrukarane alt for store friheiter, og må difor no gjere sitt ytterste for å skrenke dei inn igjen. Luringane.

  6. (...)Den største fordelen er likevel UGA (Universal Graphics Adapter Protocol) som betyr betydelig mer avansert grafikk ved oppstart.(...)

    *le*

     

    Eg synest å ha lest at EFI er eit lite operativsystem i seg sjølv?

    *kremte* Kvifor ikkje berre slenge -heile- Windows inn når ein først er i gong?

     

    Eg synest BIOSen no tildags fungerar til sitt bruksområde, verre med denne gamle bærbaren eg har ståande her som nektar å bytte boot'sekvens.

  7. Håper denne tråden aldri blir ferdig, jeg. Er kjempekoselig å lese om Windows-brukere som tror folk bare bruker Linux fordi det er kult eller fordi det er gratis, når vi som bruker det vet at vi gjør det fordi det er fritt (frihet er bedre enn gratishet), mer stabilt og mer utviklervennlig enn kontorstøtteverktøyet Windows.

     

    Og så hevder de at Linux er en farsott som kommer til å forsvinne når «kulhetsfaktoren» dør hen. For oss som har brukt Linux (og kun Linux) i fire-fem år nå, og vet at Linux faktisk er eldre enn mange av dem som kaller det en farsott, er dette ekstra morsomt.

     

    Hvorfor kjempe for Windows? Jeg kjemper for frihet, noe fri programvare gir meg. Derfor bruker jeg Linux.

    Eg håpar du ikkje trur at eg meinte at det var Linux som var ein farsott. Det eg meinte var at bruken av Linux som ein kulheitsfaktor er ein farsott, og som kjem til å forsvinne, når ingen bryr seg om kva OS ein køyrer. Det er tross alt kva du får ut av eit OS som tell og ikkje kva folk synast om at du brukar det.

  8. Det er best å ikkje bry seg. Som alle farsottar så går det over når ingen vert påverka av dei.

     

    Eg synast at vi skal la "fjortissane" få ein sjanse. Dette er ein trend, som alt anna, men det at vi går rundt og spottar og harselerar med dei trur eg berre vil gi dei sterkare fotfeste. Derimot kan det vel hende at nokon av desse lærar seg Linux ved eit seinare høve. Vi veks alle opp, og lærar alltid noko nytt.

    Hugs, der er alltid nokon som er flinkare enn deg.

  9. Eg hadde ei maskin for ikkje så lenge sidan med eit tilsvarandest problem.

    Eg måtte sitte og restarte heilt til maskina starta, eventuelt måtte eg starte den og så la den stå ei stund før eg restarta igjen.

    Problemet med den maskina var vel å merke hovedkortet, når eg bytte hovedkort så fungerte alt som ein drøm, om det er hovedkortet med deg, det veit eg jommen meg ikkje.

  10. "...men DivX blir stort sett brukt til piratkopiering av DVD filmer" - stort sett jah, men skal vel ikkje annta det verste med alle? (sjølv om det sikkert e lurast?)

     

    "Kopiering av VHS er det svært få som driver med for tiden og det blir ikke akkuratt det samme å sammenligne Divx og VHS." - Og kor e moralen? So lenge det er få som held på med det so kan vi godta det? Eg skreiv VHS som eit døme, og sjølv meinar eg at det kan lett samanlignast.

     

    Men no teke eg kvelden. *snork*

  11. Du har sikkert allereie gjort dette, men berre for å vere sikker så kan du sjekke desse punkta.

     

    1) Gå på Kontrollpanel -> Nettverk

     

    2) Sjekk om TCP/IP protokollen er instalert, vist ikkje så instalere du den med å trykke på Legg til -> Protokol -> Microsoft -> TCP/IP

     

    3) Sjekk om du har tilatt deling av filer på Deling av filer og skriver, vist ikkje kryss av på "Jeg vil kunne dele filene mine med andre."

     

    Dett var dett.

  12. Vurdere sjølv å kjøpe eit radeon8500le kort, men lure fryktelig på om det egentlig er noken forskjell på at det er ati eller hercules som he produsert kortet, for det er jo samme chipsett.

     

    Og skulle ikkje ATI kutte prisane på 8500korta? for å bane vei for RV250? Synest å ha lest det her.

×
×
  • Opprett ny...