Gå til innhold

gruble

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

gruble sine prestasjoner

12

Nettsamfunnsomdømme

  1. Ja, veldig godt poeng det. Men det forklarer det fortsatt ikke, siden innlogging i Sverige og for refund på eBay ble gjort fra annen enhet. Tenker jeg da, hvertfall.
  2. Klarer ikke å dy meg. Det kan selvfølgelig også være dattera som ønsker å peke ut kona som gjerningsperson. En nøye planlagt innlogging via VPN med svensk IP, mens trådstarter og kona var og handlet litt beken hos söta bror. Ikke umulig! EDIT: Håper det er innafor med et lite glimt i øyet her. Synes bare det høres litt rart ut. Om det faktisk har skjedd må du selvfølgelig anmelde på mandag, Presley 🙂
  3. Ja, så han nevnte at dattera var hjemme. Da peker det mot en aldri så liten sammensvergelse her. Vi må tross alt ikke glemme den mystiske Gmail-innloggingen fra ny enhet i Sverige, den 12.07. Her var det kun kona som var med! Hva man skulle få ut av den innloggingen vet jeg ikke, men..
  4. Hei! Dette var jo litt interessant. Minner litt om Zeus, som var en trojaner rettet mot banker som gikk rundt for rundt 10 år siden. Også der så det ut som at det var brukeren selv som hadde gjort overføringene, fra samme IP og konto. Etter å ha lest tråden ser man jo at det ikke er det samme, men hadde noen likhetstrekk, så nevner for de som er interessert. Uansett, saken her. Er vel en liten sjanse for at det trolles her, men lar den gå. Gått gjennom det du har skrevet. Vi kjører en liten timeline fra det du sier Tirsdag 12.07.: - Du reiser til Sverige. - Mens du er i Sverige logger noen inn på Gmail-kontoen din. Det er en svensk IP. Mobilen er en Galaxy A52 5G. - Du kommer hjem. - Rundt 21:00 på kvelden er det noen som kjøper en iPhone via Ebay, fra IP-adressen hjemme hos deg. Da var du hjemme igjen fra Sverige. Torsdag 14.07.: - Du går inn i nettbanken. Ser at det er trukket 17K. - Du ser på Ebay at det er logget inn fra en ukjent enhet idag, 14.07. Altså 2 dager etter kjøpet egentlig er gjort. Du nevner ikke noe om ny enhetsinnlogging på eBay dagene før, kun den 14.07. Svindleren har altså: 1: Fått kontroll over telefonen din / Gmail-kontoen din mens du var i Sverige. Brukt sin egen telefon for moro skyld til å logge inn på gmail-kontoen din, med en IP fra Sverige. 2: Drøyer'n til 21-tida på kvelden, og tenker det kan være greit å bestille noe fra Ebay. Hackeren gidder ikke bruke egen telefon nå, så bruker heller backdoor til din telefon og bestiller fra eBay. 3: Hackeren tar en feriedag den 13.07. 4: Ferdig på ferie. Hackeren tenker det kan være greit å fikse en refund for iPhone bestillingen. Denne gangen orker ikke hackeren å bruke bakdøren til telefonen din. Nei, logger heller rett inn på eBay med sin egen telefon nå (som du sier, ny innlogging på Ebay fra ukjent enhet den 14.07.). Fortsatt din IP, da. Hackeren har enten spoofet IP-en din (som faktisk ikke er så lettvindt, mange mekanismer som beskytter mot det), satt seg utafor døra di og koblet på WiFi, eller bruker hjemmenettet ditt som en proxy... 😅 Dette høres rart ut, gitt! Har du glemt å nevne noe, kanskje? Eller er det kona di? Eller tuller du..? Og forresten. Er du fra Stavanger-området, eller?
×
×
  • Opprett ny...