Gå til innhold

Svgrrrah

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Svgrrrah

  1. Øystein skrev (8 minutter siden):

    Tenker vi kjører i gang denne igjen. Bør russefeiringen forbys? 

    Jeg har inntrykk av at russegruppene som gjør mye ut av russetiden ikke ser på det som en feiring av at man er ferdig med VGS, men heller en fin anledning til festing ettersom normene tillater det. Vet for eksempel om noen som droppet ut av VGS og likevel er med på en russevan. 

    • Liker 3
  2. Om du har mulighet til å betale ned hele mc-lånet ville jeg kanskje vurdert det.


    Å lease en bil er den dyreste måten å operere med et kjøretøy på.

     

    Forstår ikke helt hva du stresser over. Virker jo som om du har god oversikt. Hva for deg til å tenke at du kanskje blir nødt til å selge boligen? 

    Dersom sløsing din gjør at 7985 er lite til resterende kostnader ville jeg nok gjort noe med det. Det er alltids fint å leve litt minimalistisk:)
     

    Har du en økonomisk buffer og føler deg komfortabel med egen økonomi ville jeg startet sparing i aksjefond.

    • Innsiktsfullt 1
  3. Takk for tipset. Skal sende den til "Aftenbladet Trafikksentralen":)

    Kris85 skrev (4 timer siden):

    Rød bil har vikeplikt. Det er ganske tydelig at turkis bil har forlatt parkingsplassen og kjørt ut på veien som går rundt trafikkstasjonen. At dette er en egen vei er ganske tydelig - deler av veien er til og med markert som egen vei på Google Maps. 

    Derimot stemmer det at man har vikeplikt på vei ut og inn fra privat eiendom. I så tilfelle har turkis bil vikeplikt. Men jeg mener at man ikke kan vite om dette er et privat område; uten at det er skiltet for det.

    Det er ikke slik at rød bil tenker "åja, den bilen kommer fra et privat område.... så den skal vike for meg". Paradokset er vel at turkis bil sannsynligvis vet at dette området er privat (da den kommer fra området). Så ser man slik på det har begge bilene vikeplikt.. 

    Turkis bil har vikeplikt. Rød bil har vikeplikt. Ingen ting er feil. ^^ haha

    Send inn saken til "Aftenbladet Trafikksentralen" - de ønsker gjerne tips om slikt. 

    Jeg er selv fra Stavanger. Akkurat den eiendommen har så mange skilt, inn og utkjøringer - at man kan bli sprø av mindre. Jeg husker min kjørelærer nevnte spesifikt noe om utkjørselen der. Uten at jeg husker hva han sa. Men jeg mente han sa mange strøk på vikepliktsregelen inn og ut fra trafikkstasjonen. Da pekte han spesifikt på den utgjørelsen, og nevnte at elever hadde strøket 5 sekunder etter at de hadde kjørt.... og derfor bare kunne snu og kjøre tilbake igjen. Da det ikke var poeng i å fortsette. 

     

     

     

  4. Heradon skrev (11 minutter siden):

    Rød bil bryter vikeplikten. Fordi turkis kommer fra en enveiskjørt vei og ikke en parkeringsplass. De rød skiltene indikerer at det er en enveiskjørt vei, og ikke parkeringsplass.

    park.PNG

    Slik som du tegner forklarte det på kjøreskolen. Sensoren mente at hele området er lukket slik at man den røde bilen ikke får vikeplikt. Den enveiskjørte "veien" har jo ikke noe navn.

  5. KalleKanin skrev (På 19.1.2021 den 18.52):

    Syklist som kjører ute i veibanen selv om det er fint sykkelfelt på siden.

    Det er litt snø i sykkelfeltet, men ikke mer enn at det burde gå helt fint å sykle på det.

    Når byrådet bruker millionvis av kroner på dette og fjerner parkeringsplasser over en lav sko for å lage disse sykkelfeltene bør man jaggu bruke de. 

    https://youtu.be/XKNJjQkWqNw

    I tillegg stopper selvsagt ikke vedkommende for rødt lys heller...

    Liker hvordan sykelisten i tillegg ignorerer forgjengere og rødt lys

  6. Har den røde bilen vikeplikt for den turkise?

    image.png.f12d815a8873443e2ec65993a55bbf12.png

    Her ser dere Stavanger trafikkstasjon. Chr. August Thorings veg er ikke en forkjørsveg, og på begge sidene av den turkise bilen er det parkeringsplasser. Er området såpass avgrenset at hele kan regnes som en parkering?

    Hadde nylig oppkjøring, og kjørte som den røde rett forbi - var sikker på at jeg hadde strøket da jeg hadde lært på kurs at man akkurat der skulle vike for den turkise. Sensoren mente at det var som en parkering, mens trafikklærerne er uenige. Hva tror dere? Fikk btw lappen:) 

    • Liker 2
  7. xaco skrev (43 minutter siden):

    Innen IT så er faktisk NTNU lavere rangert enn UiO og du er nærmere bransjen i Oslo. Så om du tror at du har lettere å finne jobb ut fra NTNU enn UiO så tar du feil. Eneste grunnen til å velge NTNU(og da Trondheim, ikke resten av høyskolene som ble slått sammen med NTNU) er at Trondheim har et hakket bedre studentmiljøe enn Oslo(da på generell basis). Hvor Oslo studentene mer går inn i den vanlige bylivet i hovedstaden. Innen IT så har UiO/Ifi et større forskningsmiljø og studiemiljø enn NTNU.

    Interessant! Livet rundt studiene kan være en grunn til å velge NTNU. Å studere i Oslogryta høres ut som en konsentrasjonsprøve. Men skal ta en titt på studiene de tilbyr på UiO. Takk for tipset!

  8. Er heltidsstudier virkelig helt umulig? Har du allerede mottatt 8 år med studielån? 

    Hva med å skifte beite og bli sykepleier eller noe slik? Ambulansearbeider synes jeg høres spennende ut.

    Det meste går vel an å studere deltid, da man velger selv hvor mange eksamener man melder seg opp til?

    Legger ved en random link: https://www.nord.no/no/studier/prehospitalt-arbeid-paramedic-bachelor-deltid

    Vil forresten nevne at 600k i året er mer enn "helt ok" ;).

  9. Går VG3 og diskuterte dette med en kompis. Vi kom frem til at når valget står mellom identiske linjer på forskjellige universiteter, så hjelper man seg selv ved å velge NTNU når man skal søke jobb rett fra universitetet. En stund etter studiene kan jeg ikke se for meg at hvor du studerte, eller til og med hva du studerte har så mye å si. Om det perfekte studiet er på et annet universitet enn NTNU, så velg det da vell! Enig med @Ramez Rafat, i at man finner flinke folk over alt! Selv har jeg søkt på forskjellige datalinjer ved NTNU:)

  10. Jeg mener at det aldri er feil å velge matematikk. S2 sammen med S1 åpner døra opp til flere studievalg. Har ikke biologi selv, så kan ikke svare på hvordan en eventuell eksamen vil være. Om begge deler er like interessant ville jeg nok valgt det som er mest relevant for den retningen du vil gå etter videregående. Eller så kan du gjøre motsatt, og velge det som er minst relevant, for å maksimere læringsutbyttet. Håper dette var til hjelp:)

×
×
  • Opprett ny...