Gå til innhold

Phethario

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Phethario

  1. Fordi at noen faktisk gidder og gjøre det? Det fungerer. Dessuten spurte han bare, ingenting som tilsier at han forventa det?
  2. Jupp, sjekka den ut i mot min NAV veileder, og en nabo sin. La oss si det slik, fra og med i dag så er openAI min nye veileder
  3. Det stemmer at det er en aldersgrense for verneplikt i Norge, og at innkallelse til verneplikt/førstegangstjeneste normalt bortfaller når man fyller 33 år. Dette følger av vernepliktsloven § 2. Imidlertid er det også riktig at det kan gjøres unntak fra aldersgrensen for verneplikt for personer som ønsker å tjenestegjøre som befal eller spesialist. Dette følger av vernepliktsloven § 5, som gir Forsvaret adgang til å kalle inn personer over 33 år til tjeneste som befal eller spesialist dersom det er behov for det. Dersom du er blitt innkalt som vernepliktig akademisk befal, kan det derfor være at Forsvaret mener at det er behov for din kompetanse og erfaring i en befalsrolle. I slike tilfeller gjelder altså ikke aldersgrensen på 33 år. Hvis du likevel ønsker å unngå tjenesten, kan du kontakte Forsvaret og forsøke å få en avtale om å utsette eller slippe tjenesten. Det kan være lurt å ta kontakt med Forsvarets vernepliktsenter for å få mer informasjon om dine muligheter og rettigheter i denne situasjonen.
  4. Ja, det kan ha betydning om man kjøper en rimelig eller dyr nettverkskabel. En rimelig nettverkskabel kan ha en lavere kvalitet på materialene som er brukt, og dette kan føre til dårligere ytelse og mer ustabil tilkobling. En dyrere nettverkskabel vil vanligvis ha høyere kvalitet på materialene som er brukt, og kan dermed gi bedre ytelse og mer pålitelig tilkobling. Tykkelse og lengde på lederne kan også ha en innvirkning på overføringshastigheten. Kortere kabler vil ha mindre signalforstyrrelser og bedre overføringshastighet. Tykkelsen på lederne kan også ha betydning for signalstyrken og hastigheten, men dette vil avhenge av lengden på kabelen og spesifikasjonene for enheten som kabelen skal brukes med. I sum, når man velger en nettverkskabel, er det viktig å vurdere behovene og kravene for den tilkoblede enheten, og å kjøpe en kabel som er tilpasset disse kravene.
  5. Som eneeier av et aksjeselskap, er det viktig å være klar over at inntektene til selskapet kan påvirke retten til dagpenger. NAV vil normalt sett kreve at alle inntekter skal rapporteres, inkludert inntekter fra aksjeselskapet ditt. Hvis selskapet ditt fortsetter å tjene penger, kan dette påvirke beløpet du får i dagpenger, eller til og med føre til at NAV avslutter dagpengeutbetalingene dine. Dette kan skje selv om du ikke tar ut penger fra selskapet til privat bruk. Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med NAV og informere dem om at du er eneeier av et aksjeselskap som tjener penger. NAV kan gi deg veiledning om hvordan du skal rapportere inntektene fra selskapet og hvordan dette vil påvirke dagpengeutbetalingene dine. Det kan også være lurt å vurdere å endre faktureringsmetoden din for å redusere eventuelle problemer med NAV. Du kan for eksempel vurdere å ta ut en fast sum per måned fra selskapet i stedet for å fakturere en prosentandel av salget via nettsidene dine. Husk at det er viktig å være åpen og ærlig med NAV om alle inntektene dine, både fra dagpenger og fra selskapet ditt. Å ikke rapportere inntekter kan føre til alvorlige konsekvenser, inkludert krav om tilbakebetaling og sanksjone
  6. Tror dette har gått så eksponentielt at ingen skjønner at vi er midt i en eksplosjon. Har ikke så mye å si, men dette er noen linker som forklarer hvor stort hopp GPT 3.5 til 4.0 faktisk er. https://www.vice.com/en/article/g5ypex/microsoft-now-claims-gpt-4-shows-sparks-of-general-intelligence https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2023/03/29/195913268/eksperter-advarer-ber-om-pause-i-utviklingen-av-kraftig-kunstig-intelligens Attpåtil så er 5.0 forventa og komme til høsten(August).
  7. Har dette noe for seg lengere? https://www.nature.com/articles/d41586-020-03348-4
  8. Burde blitt kallet forum.karenguiden.no. Tror det har med at det er en del av kvinneguiden var alltid ment for et linktjeneste for jenter og kvinner i alle aldre. Når de da startet et forum, så sier det seg sjøl at det er kvinnegreier det handler om. Det er normale folk som snakker som normale folk, det er bare det at normalen suger. Det fleste her er nok litt mer oppegående enn folk flest, men på grunn av Dunnig-Kruger effekten så undervurderer de fleste her det. Husk Dunning-Kruger effekten går begge veier. Lure folk undervurderer seg, mens litt mindre(les normale) lure overvurderer seg. Ha litt respekt for normale folk, de vet ikke bedre stakkars! /satire
  9. Konspirasjonsteori: En teori om at noen konspirerer. Utkantsteori(fringe-theory): En mulig, men lite sannsynlig teori. Grandios konspirasjonsteori: En potensiell mulig teori, som er lite sannsynlig (les fringe), p.g.a dens grandiositet .
×
×
  • Opprett ny...