Gå til innhold

OlaNils1

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av OlaNils1

  1. On 6/20/2023 at 7:45 PM, krikkert said:

    Nei, skatteavtalene bygger på et prinsipp om at man utelukkende skal være bosatt i én av statene. Det er hele poenget med skatteavtaler - å ha tiebreaker-regler som bestemmer hvilket land man skal være skattemessig bosatt i når begge lands interne skattelovgivning bestemmer at man er bosatt i landet. 

    Ja, mente at man er skattemessig bosatt ut fra de interne lovene i både Norge og Brasil (mente ikke ut fra skatteavtalen). Så problemet oppstår da om- man har et enkeltforetak i Brasil, om man må skatte på inntektene fra enkeltforetaket i Brasil eller i Norge om man bor og jobber i Brasil mesteparten av året. Til Norge er man jo skattemessig bosatt i 3 år fremover. Så spørsmålet er da hvor man skatter inntekten fra enkeltforetaket som er registrert i Brasil, når man bor og jobber i Brasil i 183+ døgn hvert år.

  2. On 6/18/2023 at 8:24 PM, John-B said:

    Det er hvor du er skattemessig bosatt som har betydning. Og det er noe helt annet enn hvor du fysisk er bosatt. Etter du har meldt flytting tar det gjerne 3 år før du kan bli skattemessig flyttet, og inntil da må du fortsette å skatte til Norge. 

    Men man er vel skattemessig bosatt både i Brasil og i Norge ut fra Skatteavtalen. Og ut fra Skatteavtalen blir man vurdert "resident" eller bosatt i Brasil siden man tilbringer mest tid der (Permanent home) med 183+ døgn i året. Betyr ikke det da at man betaler kun skatt til brasil?

  3. @krikkert Hva om han fremdeles bor i Brazil i 2, 3, 4 år fremover og fortsatt driver enkeltmannsforetak som er registrert i Norge. Betaler han skatt kun til Brazil? Ettersom han bor og jobber der fra? Og hva om han registrerte enkeltmannsforetaket i Brazil i stedet? Vil det bli skattet mot Brazil, så fradrag mot Norge? Eller kun skattet til Brazil?

  4. 3 hours ago, Herr Brun said:

    Vet ikke om jeg er enig der. Ekstremt rask vekst kan være dyr, og de kan ha brukt markedsføringsressurser på å smi mens jernet er varmt, og satset på at mange av kundene som kom inn døra nå blir værende. Jeg tipper det har vært enorm topplinjevekst, men jeg er ikke sikker på om de er lønnsomme i 2020, og heller ikke på om de trenger å være det.  

    Kan være interessant å vite hva som er de største kostnadene de har. Om det er lokaler, markedsføringskostnader, eller andre kostnader. Hva som spesifikt fører til de høye kostnadene. Inntektene har jo bare økt opp gjennom årene, men så har kostnadene også gjort det.

    Mulig de sparer en god del på kostnader for lastebilsjåfører dersom lastebilene blir selvkjørende/automatisert de neste årene?

  5. On 2/12/2021 at 2:43 PM, Inge Rognmo said:

    Tallene for egenkapital (som er lavere i 2019 enn i 2015) og gjeld (som har steget fem år på rad) er vel ganske talende.

    Det er mulig kreditorene har større tro på fremtidig lønnsomhet i selskapet enn det jeg har...

     

    Er det gjeld de har som er lån fra bank, eller er det lån hos investorer? Er det mulig å skille mellom disse i regnskapet?
    Jeg antar at "Sum annen rentekostnad" er altså hvor mye de måtte betale kun i renter for lån/gjeld, som i 2019 var 24 millioner?

    Lurer også på forresten, hvorfor har du ikke troa på selskapet?

     

  6. On 2/12/2021 at 2:32 PM, Zash said:

    Kort fortalt, så må du bruke penger for å tjene penger.

    Grunnen til at de kan fortsette driften, er at de har investorer som spytter inn penger. 

    Ta for eksempel Amazon, som ble startet i 1994. Det første året de gikk i pluss var i 2003. da hadde de en omsetning på 5,2 milliarder dollar, og hadde et positivt resultat på 35 millioner dollar. 

    Veldig interessant, jeg endte opp med å lese om amazon og historien deres opp gjennom årene.

    Takk for svar!

    • Liker 1
  7. Hei, jeg lurer på regnskapet til bedriften kolonial.no, jeg ser at de har gått i minus år etter år i følge regnskapet: https://www.proff.no/regnskap/kolonial.no-as/oslo/postordre-internetthandel/IF34Y9A10K9/

    (Se vedlagt bilde under)
    Hvordan har det seg at de går i minus 173 millioner i 2018, og 156 millioner i 2019, og fortsatt kan fortsette driften? Betyr dette at de faktisk ikke er lønnsomme, eller har de bare vært smarte med utgiftene og investeringer slik at de går i minus hvert år?

    Hvis de faktisk taper penger hvert år, hvordan har de nok for å drifte videre?

    Vedlagt bilde:
    image.png.138ee4ab609432247df5ec71659548de.png

×
×
  • Opprett ny...