Gå til innhold

lilleninni

Medlemmer
  • Innlegg

    255
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av lilleninni

  1. Da fikk jeg endelig somlet meg til å prøvekjøre en Passat idag, etter å ha vært innom 5-6 bilforretninger i løpet av formiddagen og sjekket priser, snust og prøvesittet en haug ulike stasjonsvogner.

     

    Så dro jeg da til en forhandler som jeg visste hadde en Passat med bensin og automat inne, og fikk kjøre en tur med den. Det var "kjærlighet ved første blikk" altså... Den var utrolig behagelig å kjøre, god utsikt i alle retninger, parkeringssensor foran og bak, avtagbart hengerfeste. 1,4 TSI Bluemotion, 7-trinns DSG, Highline og sportskarosseri.

     

    Kunne selvsagt ikke ta avgjørelsen alene der og da, så fikk gubben med på en 20-minutters runde innimellom den timen jeg kjørte aleine, leverte inn bilen og tenkte noen timer. Dette er en 2010-modell som salgssjefen hos forhandler har kjørt som demo-/firmabil i et drøyt år, den var i utgangspunktet utlyst for 349.000 og jeg fikk tilbud på 340 hvis jeg bestemte meg innenfor dagen. Ventet som sagt et par timer, tenkte og diskuterte med gubben, modern og flere andre, ringte opp og sa vi tok den hvis vi fikk den for 330.000. Det måtte selvsagt selgeren diskutere med sjefen sin, men han ringte en stund etter og sa vi kunne få den for 335.000.

     

    Dro ned og kikket igjen, sammen med gubben, spurte og snuste rundt forskjellig, og endte med å signere kontrakt et kvarter før stengetid. Utlevering mandag :new_woot:

  2. Ja, Nille selger billige minusbriller. Men de er ikke gode. Mye bedre å bruke en 500-lapp på optikertime og en til 500-lapp på noen billige briller som er tilpasset ditt syn. Det er slett ikke alltid man ser likt på begge øyne og hvis du går med samme styrke på ulike øyne vil du få hodepine, stiv nakke, og generelt ikke trives med brillene... Har du råd til å betale 20-30.000 for lappen, og sikkert en del for bil, forsikring, avgifter osv, så har du også råd til 1000 kroner for gode briller så du ikke mister lappen i kontroll, alternativt kommer ut for en ulykke hvor du får skylden pga uansvarlighet når du bevisst kjører uten briller og ender opp med regresskrav fra forsikringsselskapet... That would totally blow...

    • Liker 1
  3. Sikkert noen som kommer til å arrestere meg på dette, men jeg jobber med finansiering og forsikring av biler, og gutta på "lageret" anbefalte meg dette. De sa at modellen 08`og utover var de klart beste, med minst feil etc.

     

    Ah oki. Det er jo greit å vite...

     

    Men et annet spørsmål; 1.4 bensin med 122 hk, er den "god nok" til vanlig bruk? Det blir nok for det meste rushtidskjøring, men kommer nok til å ta oss noen lengre kjøreturer i ferier. Tidligere har vi kommet opp i 4000 km på 2-3 uker, da med bare én sjåfør, nå har gubben også lappen så da kan vi komme oss enda lengre uten at det blir for stressende.

     

    Har hørt litt rykter om at mange som kjøper den minste motoren synes den sparker dårlig i forbikjøringer når den er stappet full av unger og bagasje. Veier DSG'en opp for det på noe vis? Mener å ha lest at den har en S-posisjon med litt bedre fraspark, blir det noe ála Sportsknappen til Opel?

     

    Er det verdt å legge på ganske mange flere lapper for en kraftigere motor? Ser at på nybil så er det nesten 100.000 kr imellom de ulike motorstørrelsene, så jeg er veldig i tvil...

  4. Off-topic :

    DSG kassa er egentlig en tradisjonell elektronisk automatkasse.

     

    Dette er faktisk feil, det er mer to tradisjonelle manuell girkasser.

     

    http://en.wikipedia.org/wiki/Direct-Shift_Gearbox

     

    In simple terms, it is two separate manual gearboxes (and clutches), contained within one housing, and working as one unit

     

    MEN for føreren oppfattes det som en automatisk girkasse, siden man hverken behøver å bevege girspaken under kjøring, eller å bruke clutchen... Så for all intents and purposes er det en automatgirkasse...

  5. Flott å høre! Jeg kjørte nettopp tur-reur Trondheim Hamar, og bilen går som ei klokke. Men som en påpekte før meg, skaff deg 08` modellen og nyere. (Kan godt være førstegangs registrert i 2007), men bil må være modell: 2008. Det fikk jeg mye påpakkning om å sjekke osv.

     

    Du får en strøken Passat til 250 000kr, mye å velge i der for å si det sånn.

     

    Sjekk med vedkommede du kjøper av at alle servicer osv er tatt, om du kjøper via forhandler, krev at de tar service for deg før du kjøper. Kanskje noen nye vinterdekk skal følge med i prisen?

    Lykke til!

     

    Sånn rent utav nysgjerrighet; hvorfor 2008 modell og nyere? Var det mye trøbbel med forrige utgave?

  6. Hei! Har en Mitsubushi Galant 1,8 '95. Når jeg først kjøpte den og kjørte den hjem målte jeg forbruket til 0,6 liter, og i ettertid her jeg aldri kommet i nærheten. På bykjøring brukte den de første 300km 0,75, så satt jeg på piggene og det ble kaldt i lufta og da skøt forbruket på byen opp til 0,95. Fortsatt normalt, altså. Så kjører jeg en langtur på 370 km og måler forbruket til 0,73, det syns jeg er litt mye, men kan unnskyldes med pigger og kaldt vær. Men nå nettopp hadde jeg en ny langtur på 380 km, og utenom langturene står bilen pal i oppkjørselen mens jeg tar buss, og på denne siste turen (mens det er varmere i lufta enn sist langtur) er forbruket på 1,0!! Høgere enn på rein bykjøring og et uakseptabelt ufattelig høgt forbruk.

     

    Bilen har også begynt å oppføre seg rart. Siden jeg kjøpte den har den av og til kveltes på tomgang, og jeg har tenkt det var tomgangsstillinga. Også når jeg har kjørt i 50 i byen, og holdt inn clutchen mens jeg bremser før et kryss, så har den plutselig krepert. Ekkelt å miste servo og bremseforsterker i sådan stund. Men på denne turen begynte bilen faenmeg å dø mens motoren lå på 2,5 tusen omdreininger. Motoren stopper, jeg lar bilen rulle i gir, og etter et tre-fire sekunder drar motorn seg selv i gang igjen. Hva betyr det? En gang døde den også sånn at jeg måtte vente ett minutt eller så før den ville starte igjen.

     

    Når motoren går, kjennes den helt normal og sprek ut. Den går fint og høres fin ut. Olja er nyskifta før den nest siste langturen til biltema helsyntetisk. Det var litt lite kjølevann, det har jeg etterfyllt nå og ikke prøvd bilen etter, men tror nok ikke det var hele problemet. Ganske usikker på hvor jeg skal begyne å feilsøke. Noen tips?

     

     

    lambda måler air/fuel blandinga i eksosen, og justerer bensinmengden deretter, med tanke på om den går for magert eller for feit. Altså om den får for mye eller for lite bensin.

     

    Lmm (luftmassemåler) sitter på innsuget rett etter luftfilteret og måler airflow inn i motoren, også denne brukes til å justere bensinmengde, med tanke på hvor mye luft som kommer inn.

     

    Er en eller begge disse gåene, så vil hjernen kunne få problemer med å få riktige signal, og derfor slite med å justere riktig. Noen går også i nødmodus, og pøser på med ekstra bensin for å være sikker.

     

     

    Det enkleste er vel å ta en diagnose på verksted dersom du ikke har tuklet mye med en bil før. Bruker vel bare en time på en diagnose, så det blir ikke helt vilt dyrt.

     

     

    Jeg har samme problem med helt utidig kveling av motor på min bil (1996 Ford Fiesta 1.3), og hadde den nylig på fullservice, med forespørsel om at de skulle finne ut hva dette var for noe. Den konklusjonen de kom med var at det mest sannsynlig var rusk/vann i bensintanken og at den evt burde demonteres og tømmes og renses. Vi fant ut at vi først prøver med noe renseprodukt som skulle has på tanken, og den ble veldig mye bedre. Hadde på forhånd funnet ut at det hjalp med kondensfjerner, da ble stoppene mye sjeldnere. Er det rimelig å anta at fullservicen også da ville sjekket de tingene som foreslås her? Lambdawhatnot og greier?

  7. Det er jo rett og slett bullshit å si at forsikringsselskapet vil kreve regress fordi nuen under 25 kjører bilen. Det skjer ikke. Du blir ikke stående personlig ansvarlig, og du kommer ikke til å bli gjeldsslave resten av livet.

     

    Forsikringsselskapet blir nok litt grinete, og moren din får krav om å betale en egenandel som er en god del høyere enn vanlig.

     

    Og: Vóila! Bilen blir fkset på forsikringen.

     

     

    Ting er ikke så enkelt, viss du kjører en bil du ikke har lov til og kjøre, kommer ikke forsikringsselskapet til og legge ut viss du gjør noe, såklart gjør dem ikke det. Det er helt absurd og tenke på den måten der. om du kjører på en fotgjenger og han blir alvorlig skada så blir du ståande personlig ansvarlig, forsikringsselskap ønsker aldri og betale ut forsikringer, dem går gladelig til retten med dette, og deres advokater er spesialiserte på sånne saker, du er dømt til og tape, siden du faktisk har gjort noe ulovelig, kostnadane du må gi for og dette blir en sum som ikke ligner på noe ..

    Så det er lettere og bare oppgradere forsikringen, eller kjøpe din egen bil, dette er ikke noe og spekulere, og heilt garantert den feile plassen og gjøre ting du ikke burde ha gjort, det er et klart regelverk og det og ta sjangser med det ender som regel med Murphys lov.

     

    Er en sak hjemme nå, om en ulykke som var for en stund siden der sjåføren og eigeren utav bilen riskera fengsel.

     

    Det er hvis bilen er fullstendig uten forsikring (altså lovpålagt ansvarsforsikring) at man får krav i den størrelsesorden du snakker om. Aldersgrensen er som de andre er inne på (hvertfall i alle forsikringsselskap jeg har vært borti) KUN for å redusere forsikringspremien for de som er voksne, og gir KUN økt egenandel dersom noe skulle skje når noen som er for ung låner bilen.

  8. Zanta har rett med avgiftene og mva.

    Ellers har du ikke lov til og kjøre en ungarsk bil i Norge, selv om du bor i utlandet over en lengre tid:

    http://www.vg.no/dinepenger/artikkel.php?artid=513226

     

    Så sant du ikke har ungarsk statsborgerskap.

     

    Mener det skal være mulig å få unntak fra dette om du kan dokumentere at du er bosatt i utlandet. Men tror du da må "sjekke inn" på tollstasjonen hver gang du kjører inn i Norge eller noe sånt.

  9. Var i samme situasjon som deg for 3 måneder siden, og brukte UTROLIG mye tid på å snakke med forhandlere, importører og verkstedfolk for å snevre inn på riktig bil.

     

    Mine kriterier var:

     

    Relativt ny (2007-2009

    Lite trøbbel, verksted o.l.

    Sikkerhet

    Stasjonsvogn

    "Mye for pengene" faktoren

    Ikke kjørt alt for langt

     

    Etter en stund snevret jeg ned mine alternativer til

     

    * Volvo V50

    * VW Passat

    * Toyota Avensis

     

     

    For å gjøre en lang historie kort:

     

    Jeg kjøpte en VW Passat, 2008 modell Highline. kmstand 97 000. Pris: 219 000 kr.

     

    Veldig fornøyd, *bank i bordet*.

     

    Hmmm, høres ut som kravspec'en var omtrent lik der ja... Jeg har ikke akkurat bøtter av tid til å snakke med folk men skal seriøst vurdere VW Passat stv. Vet at pappa ønsket seg sånn for mange mange år siden, men ramlet på Opel fordi det var mye rimeligere. Og han var jo en fornuftig mann, så da var det sikkert gode grunner til at han egentlig ville ha passat:)

     

    Hehe, snakket med mamma i helgen, og hun kunne fortelle at både hun og pappa ønsket seg passat gjennom 70- 80- og 90-tallet, men nedprioriterte fordi de syntes det ble for dyrt... Så tror nok jeg skal sjekke opp Passaten videre ja, prøvekjøre litt og slikt...

  10. Var i samme situasjon som deg for 3 måneder siden, og brukte UTROLIG mye tid på å snakke med forhandlere, importører og verkstedfolk for å snevre inn på riktig bil.

     

    Mine kriterier var:

     

    Relativt ny (2007-2009

    Lite trøbbel, verksted o.l.

    Sikkerhet

    Stasjonsvogn

    "Mye for pengene" faktoren

    Ikke kjørt alt for langt

     

    Etter en stund snevret jeg ned mine alternativer til

     

    * Volvo V50

    * VW Passat

    * Toyota Avensis

     

     

    For å gjøre en lang historie kort:

     

    Jeg kjøpte en VW Passat, 2008 modell Highline. kmstand 97 000. Pris: 219 000 kr.

     

    Veldig fornøyd, *bank i bordet*.

     

    Hmmm, høres ut som kravspec'en var omtrent lik der ja... Jeg har ikke akkurat bøtter av tid til å snakke med folk men skal seriøst vurdere VW Passat stv. Vet at pappa ønsket seg sånn for mange mange år siden, men ramlet på Opel fordi det var mye rimeligere. Og han var jo en fornuftig mann, så da var det sikkert gode grunner til at han egentlig ville ha passat:)

  11. Noe avhengig av kronekursen kan man også få en ny Renault Grand Scenic 7seter med 1.5 DCI 110 hk og EDC dobbeltkløtsj automat til kr 250 000 hvis man importerer fra Sverige. 5 års garanti dessuten.

     

    Litt av det samme som Octavia: hvis man ser bort fra fordommene.

     

    Skal som sagt ikke ha Dieselbil da den i hverdagen vil bli brukt kun til og fra jobb i rushtida i Oslo, altså max fart ca 50 km/t hvis jeg er heldig...

     

    Vil også helst ha litt flere hester.

     

    Men utover det skal jeg ikke være fordomsfull; hvordan er det med de bakerste setene i Scenic'en, tas de ut og må oppbevares eller legges de (flatt) ned i gulvet? Får man inn en skikkelig barnevogn, en koffert eller to evt en del handleposer i bagasjen?

  12. Du kan faktisk få en splitter ny Skoda Octavia stasjonsvogn med bensinmotor på 105 hk og DSG til omtrent 250.000. Med mindre du er full av fordommer kan det være et alternativ.

     

    Har sett en del på Octavia faktisk, men synes beltestrammerne og bagasjeromslokket stjeler så mye plass. hva er vitsen med stasjonsvogn med langt nok bagasjerom hvis man ikke får barnevogna inni pga beltestrammerne...

  13. DSG kassa er egentlig en tradisjonell elektronisk automatkasse.

    Forskjellen ligger i de 2 kløtsjene som gir bortimot sømløse girskift.

    DSG har også mulighet for manuell styring av girene.

     

    Så du foresten på den siste golfen jeg sendte? den har også dsg-kassa.

     

    Kikket litt på den nå. Ser jo grei ut den også, men jeg har litt magefølelse på at Golf stv er mye mindre enn passaten? Eller er det bare den gamle "men golf kan vel ikke være familiebil"-fordommen som slår til?

    Golf STV. som kom i 2007 er den romsligste Golf stv. noen gang, en av plussene i diverse tester er hvor romslig den er, spesielt da i bagasjerommet.

     

    men er den noe i nærheten av Passat stv?

  14. DSG kassa er egentlig en tradisjonell elektronisk automatkasse.

    Forskjellen ligger i de 2 kløtsjene som gir bortimot sømløse girskift.

    DSG har også mulighet for manuell styring av girene.

     

    Så du foresten på den siste golfen jeg sendte? den har også dsg-kassa.

     

    Kikket litt på den nå. Ser jo grei ut den også, men jeg har litt magefølelse på at Golf stv er mye mindre enn passaten? Eller er det bare den gamle "men golf kan vel ikke være familiebil"-fordommen som slår til?

  15. Opel Vectra facelift med 150 hk diesel og automat, lav km: http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=24626391 Undervurdert bil, bra drivlinje, enorm plass, få problemer. Mye rommeligere enn Astra.

     

    Har ikke kikket så mye på Vectraen, den har vel vokst en del siden 1998 modellen? Har sett et par stk, og de er jo ganske lange, og har igjen det "begravelsesbil"-uttrykket på siden bak...

     

    (Ja, vet jeg er vanskelig...)

  16. Passat er relativt flotte biler og jeg mener du får veldig mye for pengene vist du kjøper de nå pga ny modell neste år.

    Disse er jo alternativer, men kanskje litt for mye kjørt?:

    http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=25037887

    http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=24950552

     

    Begge bilene har DSG kassa (dobbel kløtsj) og det er en drøm og kjøre med!

     

    Jeg har selv en Opel Astra, riktig nok GTC/3-dørs men de har samme motorene og girkassene.

    Kort og brutalt, det var ikke aktuelt for meg og ha noe annet enn manuell-kasse fra Opel x]

     

    Andre du kan ta en titt på:

    Mazda 6: http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=24140096

    C-klasse: http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=25133841

    Golf STV: http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=25016978 og http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=24856985

    A4: http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=24935264

    Avensis: http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=24904091

    9-5: http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=24638111

     

    Skal ærlig innrømme at jeg ikke tok mye hensyn til hvordan du liker bilene dine, ettersom det er lettere for deg og lukke ut etterpå :-)

     

    Hmmm... ja, passaten så jo ganske grei ut. og den DSG kassa funker sånn at man både har fordelene med automat, og kan "gire" opp og ned ved behov? uten å nappe?

     

    Glemte forresten å nevne at jeg også har sett på Toyota Corolla 2005-2006 stv og at de også ser greie ut ifht hva jeg ønsker av utseende. Muligens litt "tungt" uttrykk bak på sidene men er usikker på hva som gjør det...

  17. Hei folkens,

     

    Jeg skal kjøpe min første ordentlige familiebil nå innen nær framtid. Har sett for meg å bruke opptil 250.000, og det absolutt eldste jeg vurderer er 2005-modeller. Foretrekker om kjørelengden tilsier "normal" bruk (12000 i året kanskje) og ikke typ taxivirksomhet, da jeg helst vil slippe altfor store slitasjekostnader i begynnelsen... Jeg skal ha automatgir og det skal være bensinbil, da den i det daglige vil bli brukt mest i rushtrafikken i Oslo, ca 8000 km i året inkludert ferieturer og slikt.

     

    Jeg vil definitivt helst ha stasjonsvogn evt høyere biler, satser på at bilen dekker alle behov også når det dukker opp en unge eller to i løpet av de nærmeste 2-3 årene. Det innebærer for meg at jeg SKAL ha isofix-fester på begge sider bak, og at det skal være enkelt å få inn en barnevogn i bagasjerommet. Da mener jeg en ordentlig kombi/duo-vogn, ikke en liten reisetrille, og at den bør gå inn uten for mye demontering.

     

    SÅ: jeg har sett mest på Opel Astra 2007-2008 modeller. Ser ut som at i 2007 ble "alle" levert med Easytronic girkasse og 1.6 liters motor, men i 2008 var det "vanlig automatkasse" og 1.8 liter som var mest poppis. Designmessig synes jeg Astraen er ganske grei, bortsett fra litt sånn "begravelsebil"-følelse når man ser måten C-stolpen møter taket over siderutene.

     

    I tillegg har jeg sett på Ford Mondeo stv 2005-2006. Jeg personlig liker ikke designet på den nye Mondeo stv som kom i 2007, synes det blir for smale og trange vinduer bak.

    Har også kikket litt på VW passat stv og Volvo V70 o.l., der har jeg ikke satt meg så nøye inn i modellene.

     

    Easytronic kassa til Opel har bare én clutch, så da jeg prøvekjørte en sånn en for noen uker siden, synes jeg den var veldig nappete, den slipper gassen for å skifte gir, noe som jeg finner ganske irriterende under akselerasjon på motorveien... Mener å ha hørt et rykte om at det finnes andre "halvautomat"-kasser med dobbel clutch som da ikke er så nappete. Ellers er det ikke veldig nøye for meg om det er "vanlig automat" eller halvautomat.

     

    Opel har imidlertid denne Sport-knappen som bl.a. senker turtallet og gjør at man får litt ekstra "futt" i forbikjøringer og akselerasjon. Denne funksjonen liker jeg veldig godt, er vant til den fra min fars Opel Vectra '98 som vi solgte ifjor og savner den veldig i mammas Mitsubishi Lancer 2006 modell automat.

     

    Designmessig er jeg litt "kjerring"; jeg liker at bakenden er ganske "firkantet", med store rette vindusflater som gjør at man har god oversikt bakover, og lettere ser hvor langt unna ting man er når man rygger. Lukeparkering og trange parkeringshus kommer man liksom ikke unna i Oslo...

     

    Jeg liker altså IKKE spoilere, knøttevinduer, svære 40 cm brede C-stolper osvosv, heller ikke støtfangere som går en halvmeter lengre ut enn bilen (som på Lanceren f.eks). MEN støtfangerne bør gjerne være utformet sånn at det er de som treffer veggen, og de bør tåle en liten støyt før de må byttes, evt være mulig å shine opp litt når gubben har lånt bilen og knerta noen hjørner...

     

     

    Har dere forslag til andre bilmodeller jeg bør se på, eller innspill om fordeler/ulemper ved de modellene jeg har nevnt? Evt sider jeg kan se designet for ulike årsmodeller av "alle" stasjonsvogner, så er det lettere å se om de fyller kravene.

  18. Skal ha meg stasjonsvogn snart, og har sett litt på ulike varianter. Tror jeg har bestemt meg for Opel Astra 2007-2008 stasjonsvogn med automatgir og bensinmotor. Bensin fordi jeg mest kjører til og fra jobb, under en mil i rushtrafikk. Skal imidlertid bruke bilen til ferieturer osv, hvor vi gjerne kjører litt lengre, kanskje 4000 km i løpet av ferien. Automatgir fordi det bare er vanvittig mye mer avslappende.

     

    Kjenner til Opel automat fra før, pappa hadde en Vectra stasjonsvogn fra 1998, som jeg var veldig fornøyd med. Denne hadde vanlig automatgir, men med sånn sportsknapp som gjør at man får høyere turtall før automatkassa skifter, veldig praktisk når man skal kjøre litt aktivt over lengre strekninger, ta noen forbikjøringer osv.

     

    Så kommer spørsmålet; 1.6 liters motor med Easytronic kasse og sportsknapp, eller 1.8 med "vanlig automat" og sportsknapp? (Som dere skjønner; sportsknappen SKAL jeg ha :yes: )

     

    Prøvekjørte en med easytronic igår og det var jo veldig uvant da. For de som ikke er helt inne i begrepene, Easytronic er "halvautomatisk", dvs den kan brukes som "vanlig automat" eller som halvmanuell. Bilen clutch'er selv, men man kan altså selv gire opp og ned når man har valgt å kjøre halvmanuelt. Det du gjør vil imidlertid "overstyres" av elektronikken ved bestemte turtallsgrenser, for å sikre at man ikke gjør noe som kan skade girkassa eller motoren.

     

    Jeg er veldig usikker på hva jeg syntes om denne kassa, siden den var veldig uvant. Den ene tingen jeg merket var at det kjennes VELDIG godt på bilen når den girer opp/ned, den rykker til omtrent som når man sitter på med noen som akkurat har lært seg å kjøre. Stemmer det at man lærer seg å kompensere for dette med gassen? :hmm:

     

    I tillegg var det bakkestart; på vanlige automatkasser kan man jo ikke klare å rulle bakover om man prøver engang. På easytronic'en er det visst en "bakkestarthjelper" som gjør at når du slipper bremsen og flytter over til gass, så går det 2-3 sekunder før bremsen slipper, så du ikke ruller bakover. Dette var igjen litt uvant, men akkurat det tror jeg at jeg skal klare å venne meg til.

     

    Den siste tingen var P-funksjon. Den har jo ikke noen P-stilling på giret??? Må man da stole fullt og helt på håndbrekket og sette bilen i nøytral når man parkerer? Høres ikke det litt risikabelt ut? Eller parkerer man "i gir" som på manuelle biler, og bruker brekket bare når man ønsker ekstra sikkerhet? :hmm:

     

    Jeg er altså veldig usikker på hva jeg synes om Easytronic, så jeg vil veldig gjerne ha innspill. Er dette ting som man enkelt venner seg til, eller blir det bare noe som irriterer veldig på sikt? Hvordan er det med vedlikehold; blir easytronic-kassa mer følsom enn vanlig automat slik at den krever mer vedlikehold eller har høyere risiko for å konke ut? :hmm:

     

    Har jo evt tenkt å ha denne bilen en stund, så det hadde vært dumt å kjøpe katta i sekken...

  19. Anbefaler deg og heller bare kjøre bilen oppover. Sparer mye tid og penger :)

    +1

    Husk gps

    Helt enig. kjør nordover. er du uvant med å kjøre lengre strekker bør du nok beregne en overnatting eller to, blir veldig lett slitsomt med mer enn 8-10 timers effektiv kjøretid pr dag. Aner ikke hvordan det er å kjøre fra vestlandet, men fra Oslo til Tromsø er det ca 24 timer effektiv kjøretid (når du følger fartsgrensene +/- 10%), og da kommer pauser i tillegg.

  20. Fjernet jumperen siden den sto såpass lang ut at adapteret ikke kom skikkelig innpå pinnene på HD'en, koblet de riktige pinnene sammen med kobbertråd istedet, og da får jeg ikke lenger beskjed om å initialisere disken. Men når jeg forsøker å komme inn på disken med disk management går hele pc'en i heng (primært explorer.exe). Uansett hvor mye explorer.exe restartes kommer ikke pc'en ut av heng før jeg kobler fra disken og restarter pc.

     

    Lastet ned getdataback og fikk opp disken der, så feilsøker videre ikveld og ser om jeg kommer noen vei med å finne filer. Har også fikset en ultimatebootcd så jeg har det alternativet også.

     

    Men problemet med initialize er i alle fall løst nå:)

  21. Har fått oppdraget å berge ut data fra en 2.5" IDE-disk fra min venninnes havarerte laptop (windows XP home). Har fått satt disken til slave og fått tak i en overgang fra 2.5" IDE til USB. Disken kommer opp som "Not Initialized" i disk management på min Vista-PC. Hvis jeg Initialiserer den, vil da alt som ligger på den gå tapt, eller vil jeg fortsatt kunne hente ut data?

×
×
  • Opprett ny...