Gå til innhold

aniine

Medlemmer
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av aniine

  1.  

    Det der er ikke enkelt, men nå kan jeg betale 1400 for en oppgradering til 980. Om jeg får lyst å oppgradere til 980 om fjorten dager kommer det på 6500 ca.... Ser man sånn på det er valget enkelt ;)

     

    Du har husket å fjerne spill, tastatur og windows fra komplett PC'en? 1000Kr spart bare på windows. Du kan jo i det minste fortsette å bruke lisensen du hadde med forrige maskin?

    Spill og tastatur har jeg fjernet, men windows lisensen er helt borte, sikkert sabotasje, uten at jeg skal gå nærmere inn på det, så det må jeg ha.

  2.  

     

    Bare hyggelig. :)

     

    Forresten så er Civ5 veldig glad i den prosessoren, så nå har du ingen unnskyldning lenger. :p

     

    Edit: Forresten syns jeg ikke du burde nedgradere til GTX970 hvis det fremdeles er planen?

     

    hmmm det kabinettet kostet jo 1k ekstra, kanskje jeg heller skulle brukt de pengene i skjermkortet?

    Hvis man sammenlikner ytelsen fra 970 til 980 med pris, så bør jo prisen på 980 ikke overstige i prosent hva den overstiger 970 i ytelse i prosent. Altså om 980 er 40% dyrere må man nesten forvente 40% bedre ytelse. Det får man jo ikke. Jeg husker ikke helt hvor mye raskere 980 er, la oss si 20% for enkelthets skyld. Det jeg mener er at som oppgradering er 980 sånn sett et litt dårligere alternativ enn en 970 på grunn av FPS pr krone. Men i ditt tilfelle så må du jo nesten se på prisforskjellen mellom hele systemet og ytelsesøkningen. 1400Kr i prisforskjell utgjør noe sånt som 7% mer om du er på 20 000Kr nå. Slik sett mener jeg at å øke budsjettet med 7% for å få en ytelsesøkning på 20% er god business. Men det er klart, det kommer jo litt an på hvordan man ser på det. Krone/ytelse ratio er det 970'en som vinner på når man ser på det som enkelt komponent...

    Det der er ikke enkelt, men nå kan jeg betale 1400 for en oppgradering til 980. Om jeg får lyst å oppgradere til 980 om fjorten dager kommer det på 6500 ca.... Ser man sånn på det er valget enkelt ;)

  3. Bare hyggelig. :)

     

    Forresten så er Civ5 veldig glad i den prosessoren, så nå har du ingen unnskyldning lenger. :p

     

    Edit: Forresten syns jeg ikke du burde nedgradere til GTX970 hvis det fremdeles er planen?

    nå er den bestilt! Måtte holde meg under 20k, og nå har jeg nesten nok til en is, for resten av pengene. Kan alltids skifte skjermkort når jeg får lyst;) for tiden går det i Rift, og det krever jo ikke all verden, men må ha en pc som ikke slår seg av, i det minste :)
  4. Det er egentlig ikke så mye hokus pokus med å unngå støv i PC. Første bud er å ikke sette kabinettet direkte på gulvet. Bare det å heve det 20cm opp hjelper et tonn. Men selv med plassering rett på gulv så er det bare å sørge for å ha filter foran inntaksviftene, og sørge for at inntaksviftene trykker mer luft inn i kabinettet enn uttaksviftene trekker ut. Da tvinger du all luft som kommer inn i kabinettet gjennom et filter, og dermed altså null støv i kabinettet. Setter du kabinettet rett på gulvet må filtrene renses litt oftere bare. Men dette er noe man kan få til med så og si alle kabinetter på markedet, så det er bare å velge ut fra hva du liker utseendet på, eventuelt gode reviews for blant annet støy og temperatur. Så lenge du ikke skal bygge PC selv kan du jo drite i om kabinettet er godt å bygge i. Selv har jeg Corsair Obsidian 800D og har vært utrolig godt fornøyd med det på alle måter, så jeg tror nok det kabinettet du linker til der er bra. Ta en titt innom her og se om du finner et filtersett til kabinettet du ender opp med.

    De filtrene var jo geniale, aldri hørt om sånt engang. De var akkurat utsolgt for det jeg skulle hatt, men antar de kommer inn igjen. Da kan jeg bare kaste meg ut i det og bestille pc. Tusen takk for all hjelp!

  5.  

    Oj, ja jeg hadde bare tenkt å gå for denne https://www.komplett.no/corsair-rm750-750w-psu/796967?CKS=PCWog da er det for lite.... Ja, jeg kjøper sikkert alltid for dårlig strømforsyning, alltid den som gir opp først. Skal følge ditt råd

     

    Det er en egen PSU tråd på forumet her som er "klistret", der har de avsindig med peiling på alle modellene. Corsair har fått et litt frynsete rykte etter at de lagde noen budsjett modeller som ikke var helt bra, og jeg husker ikke helt hvilke modeller som er litt upopulære. Jeg tror forsåvidt den RM saken du fant er helt grei, og kanskje det ikke er verdt å gå opp til AX. Du kommer aldri til å tjene inn den prisforskjellen mellom de to. Det som er at 80+ ratingene er satt for USA som regel, og der har de 110V. I Norge får vi høyere effektivitet ut av PSU'ene grunnet 230V nettet vårt. Mange av de bedre PSU'ene tilsvarer i effektivitet en klasse over i Norge. Altså en 80+ Gold gir 80+ Platinum effektivitet i Norge. Anbefaler uansett å kikke på strømforsyningstråden. Kanske det beste er å nedgradere PSU i Komplett build'en og bestille en ny PSU fra en annen plass...

    takk skal du ha, skal sjekke ut den tråden.

     

    Jeg fortsetter å spørre, hehe. Lurer på å velge dette kabinettet, mestpga støvfiltrene der, siden jeg er plaget med støv i pc'en, det hjelper heller ikke at jeg har hund. https://www.komplett.no/corsair-obsidian-750d-big-tower-sort/794558?CKS=PCW#!tab:reviews Hva tror du om det?

  6. Selv har jeg lite erfaring med x99 serien, er heftig kraftig men virker som du må ut med en del penger for å kunne sette samme noe fint.

     

    tjXTQU5.png

    (alle prisene har økt siden dette er kjøpt før krone kursen gikk dunder)

     

    Bytt ut skjermkortet med et 970gtx og velg en SSD som du vil ha. Jeg har valgt mye etter garanti, tror nok det meste ligger på 5-10år. Kabinett velger du også selv, men du må ha et stort kabinett for CPU vifta som er på. Alt jeg satt sammen tok meg ganske lang tid å finne, vil si at det er en fin build. HDD er også noe du velger etter hva du foretrekker.

     

    Siden jeg er en pyse, og ikke vil bygge selv, har jeg ikke all verdens valgmuligheter, dessverre

  7. Norton funker greit, er ikke store problemene med å bli kvitt det heller, men alle disse programmene er enten ikke installert eller så er det bare å trykke avinstaller, vente, voila borte vekk,

    takk. Da blir det litt enklere. Jeg så på denne https://www.komplett.no/komplett-gamer-premium-nvidia-edition/10907 så ville jeg bRe oppgradere den litt... ville ha bedre strømforsyning, så kabinett og prisen steg og steg.....

     

    Da blir det faktisk billigere med denne nå https://www.komplett.no/komplett-gamer-premium-advanced-warfare-edition/10961#!tab:extra ville byttet ssd til en Crucial BX100 500GB 2.5 SSD og gå ned i skjermkort til MSI GeForce GTX 970 Gaming 4GB PhysX og droppet spillet ;) Her er det bådde x99 hovedkort og ddr4 minne. kranskje den varer lenger da?

     

    Men hvilken er det mest fornuftig å velge?

  8. Klage og syteinnlegg

     

    Jeg holder fortsatt på med å lete og sjekke. Og ikke minst oppdaget jeg noe jeg ikke har tenkt på; på en av komplett sine premium gamers pc' er kommer hovedkortet, et Asus x99a, med dette:

    Inkludert programvare ASUS EZ Flash 2, ASUS Auto Tuning, ASUS AI Charger+, ASUS AI Suite III, ASUS HomeCloud, ASUS Turbo App

     

     

    Et skjermkort kom med Norton prøveabonnement. Jeg var ikke forberedt på sånt.

    Jeg hadde blitt bra lang i maska om jeg fikk hjem en pc med dette

  9. Komplett er ganske dyre, men du får en god garanti av dem. Det beste er å vente til helgen. Veldig ofte kjører dem et "SuperWeekend" salg der de kutter av en tusenlapp eller to på utvalgte grunnmodeller. Så gjør man et par endringer som passer bedre for en selv. Men om du kikker på finn og kommer over en PC som ser interessant ut så er det jo bare å linke til den her, så hjelper folk gjerne med å si om det er et godt kjøp eller ikke. Mange selger sine Komplett PC'er på finn, og da følger selvfølgelig garanti og reklamasjonsrett med videre til deg.

    Takk skal du ha, ja jeg kan sjekke i helgen, Jeg syns rådene dine er gode. Jeg skjønner jo at jeg må være tålmodig.... Selv om jeg både har ipad og brukbar mobil, kjenner jeg godt på savnet av pc'en og spilleabstinensene allerede.

  10. sjekk ut denne her -> http://www.finn.no/finn/torget/annonse?editAd=true&finnkode=55478936

    En pc som jeg bygget for 1 måned siden som jeg nå selger. her får du mye mer kraft for pengene!

     

    Edit: jeg selger den for 10 700 ikke 11 000 som i annonsen

    Takk for link, den ser jo bra ut, men jeg foretrekker å kjøpe fra butikk, det er noe med garantien osv, spesielt når jeg ikke er særlig kyndig selv, om noe slutter å funke. No offence meant

  11.  

    Under en tkme for en noob er hardt å ta i....

     

    Jeg brukte vel 40 minutter på mitt første bygg, så det er ikke så vanskelig som folk tror.

     

    aniine: Er masse gode guider på Youtube som du kan se på før du avgjør om du vil ha ferdig bygg eller bygge selv.

     

    Ja, jeg vet. Jeg har vært tilskuer flere ganger. Men den ene gangen gikk noe galt,så det gikk flere dager med grubling og feilsøking før det ble klart at noe var galt med hovedkortet. Ganske nervepirrende, og frister ikke til gjentagelse.

  12. Å betale over 12000kr for en PC med CPU som ikke kan overklokkes å et middelmådig skjermkort er rett og slett galskap. Bygg selv, tar under 1 time å få satt alt i hop + at du sparer tusenvis av kroner å får en mye bedre PC.

    jeg vet at det er et godt råd, men altså hvis jeg ikke får det til å funke, så står jeg der, med fortsatt null pc, og deler for tusenvis av kroner....

  13. Pc'en min tok kvelden i går, til min store fortvilelse. Siden den var forholdsvis gammel, så er det en god anledning til å skifte den ut. Jeg vil ha mest mulig, men bruke minst mulig penger...

     

    Jeg har sett på dette http://www.multicom.no/SystemConfigurator.aspx?q=st:10625417;c:100583;fl:0#3584-7773324-1;3582-10625419-1;3610-10501975-1;3607-10501975-1;3583-7476041-1;3593-6638272-1;3585-10544201-1;3587-3569828-1;3586-10613958-1;3596-10613343-1;3590-10613343-1;3588-10508324-1;3605-10615550-1;3597-6855795-1;3603-6908450-1;3591-7263929-1;3592-4913369-2;3595-6550488-1

     

    Det jeg lurer på er om jeg bør gå for dyreste skjermkort, og hva med dyreste prosessor?

     

    Jeg har ikke all verdens peil, bare så det er sagt

  14. Hvilken type minnekort er det? Det anbefales å holde seg til Sandisk og Lexar for å minimere sjansen for problemer.

     

    Uansett bør du gå tilbake til butikken med kortet. Normalt skal du få nytt kort med det samme (evt. etter de har testet det på et av sine kamera). Hvis det du har kjøpt, ikke er Sandisk eller Lexar, kan det lønne seg å spørre om å få bytte til et av de merkene eller pengene tilbake om de ikke fører de, slik at du kan kjøpe det merket et annet sted.

     

    Ang. dybdeskarphet så kan du prøve å justere blenderen, om det er mulig på dette kameraet. Jo høyere blendertall (mindre lysåpning), jo større dybdeskarphet.

    6621972[/snapback]

     

    Ja det er nok et Twinmos, men jeg har kjøpt det for en stund siden, bare ikke testet det før. Har kjøpt det på nett, betydelig billigere det enn i butikkene her. Mener du at jeg heller ikke bør bruke det på d50'en?

  15. Her har du lite kamera med mye zoom....

    https://prisguiden.no/product.php?productId=41600

    6615052[/snapback]

     

    Ja, jeg kjøpte det kameraet. Fant ut at det bare var å hoppe i det, har ved tidligere innkjøpe vurdert frem og tilbake, og blitt bare mer og mer forviiret og ubesluttsom.

     

    Kameraet virker greit, det er kanskje litt treigt i forhold til det jeg er vant til. Bildene er overraskende bra syns jeg, kanskje litt mer dybdeskarphet kunne vært ønskelig enkelte ganger. Men dette er jo slik det ser ut nå når jeg ennå ikke er blirtt kjent med kameraet.

     

    Det som irriterer meg foreløpig er at det står i bruksanvisningen at man kan bruke inntil 2 gb minnekort, og det funket ikke for meg. Fikk bare lastet noen av bildene inn på maskinen, fikk heller ikke tatt flere bilder, da fikk jeg melding om at kortet var fullt (noe som ikke stemte) Da jeg så prøvde å formatere kortet på nytt, tok det lang tid, men bildene lå der fortsatt. Har prøvd med mindre minnekort og da funker det greit. Vet ikke om dette er et generelt problem med disse kameraene, eller det bare var noe som jeg opplevde

  16. Jeg har et nikon d50 med kitlinsa, sigma 17-70 , f2.8-4.5 marcro og sigma 70-300. Jeg har også et gammelt nikon 4200. Har lenge vurdert nytt objektiv til d50, men har ikke klart å finne ut hva jeg skal kjøpe.

     

    Ettersom kameraet mitt er stort, har jeg begynt å lure på om det smarteste kanskje hadde vært å kjøpe et lite digitalkamera i steden, det kan være enklere å ta med seg. Trenger et som har rask fokus og god zoom. Det jeg finner ut er at god zoom og liten størrelse er en vanskelig kombinasjon. Jeg skal i hovedsak ta bilde av hunder, da som regel i bevegelse. (nytter ikke å dope dem ned helller, heheh) Er det noen som har noe forslag.

×
×
  • Opprett ny...