Gå til innhold

Anom22

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Anom22

  1. Hei takk for alle svar!

     

    @The Avatar

    Jeg snakket med huseier over telefon og fortalte at vi var uenig i tilleggsavtalen de hadde lagt ved, da dette kunne øke leiekostnadene i framtiden, noe vi ikke har råd til. Vår intensjon var å leie der videre og vi forklarte det på E-Post at vi ønsket å fortsette leie. MEN 1 dag etter jeg sendte E-Posten så gikk vi til muntlig samtale med dem i et møte og fortalte at vi ikke ønsker å fortsette leie, da vi har tenkt over saken og fått svar fra andre utleiere som også er uenig i tilleggsavtalen de har lagt ved.

     

    Her er mailen jeg sendte til dem der vi forklarer vi ønsker å bo der, før så 1 dag etter vi sier i fra at vi har ombestemt oss og ikke lenger ønsker noen forlengelse, pga de ikke ville endre kravene om tilleggsavtalen. Jeg har fjernet stedsnavn og navn fra tekst.

    "Vi er kjempefornøyd med å bo her, noe som er grunnen til at vi har lyst at alt skal være på stell og at det ikke skulle oppstå noe uventet mot leien grunnet muntlig kommunikasjon som kan være uspesifisert.
    Vi betaler (x kroner) mer i måneden for å kunne bo her fordi vi trives så godt i dette området, enn for eksempel å bo andre steder i (Sted) hvor folk leier til samme størrelse, inkluderinger, men da selvsagt ikke med alt nytt.
    Jeg må igjen spesifisere at vi trives så godt her og føler at vi har hatt og har fremdeles god kontakt med dere som huseiere.
    Vi ønsker veldig gjerne å fortsette å bo her, men vi vil at det spesifiseres nærmere på hva nøyaktig tilleggsavtalen gjelder, slik at dette ikke kan bli misforstått i fremtiden, slik som nå har skjedd."
     
     
    E-Posten er ikke signert elektronsk, det står kun "hilsner" fra meg og min samboer uten noe annet.
    Vi tok så kontakt dagen etterpå og sa i fra at vi ikke ønsket å leie lenger også sendte vi en skriftlig E-Post til dem dagen etter vi hadde snakket med dem der vi beklager for hva som har skjedd og de kostnadene det måtte koste dem, men vi har signert en 1 årskontrakt og forholder oss til det.
    De mener da at vi har brutt tillitten deres fordi vi hadde sagt i fra så sent og på så kort varsel, men vi kan ikke skjønne hvorfor de først tar kontakt 1-2 uker før kontrakten går ut for å inngå en ny signering. Dette burde vel vært gjort 1-2 måneder før for å unngå en slik situasjon, uansett om de tror vi ønsker å bo her eller ikke?
     
    Igjen, tusen takk for svar og hjelp!
    Vi setter ekstremt stor pris på dette!
     
     
  2. Hei,

    Ved slutten av januar 2021 besluttet våre huseiere å kontakte oss angående fornyelse av leiekontrakt, da de ønsket å ha oss der lenger.
    Vi sa vi ønsket å fortsette å leie (muntlig og på epost, men ingen signatur eller slikt) og at vi skulle møtes for å diskutere dette videre.
    I løpet av de kommende dagene fant meg og samboer ut at vi ikke lenger ønsket å leie hos utleierne, da de ønsket å legge til en tilleggsavtale til leiekontrakten vår som sier at "Dersom boligen blir brukt som hjemmekontor, vil tilleggssats tilkomme", da de mener vi skulle betale mer, dersom vi skulle få en eventuell jobb som var 100% hjemmekontor og at dette ville skape mer "slitasje" på leiligheten.

    Vi informerte da utleierne om at vi ikke ønsker å fornye kontrakten ved kontraktslutt og at vi har så funnet et nytt sted å leie.

    Kontrakten vi har signert er:  01.02.2020 - 31.01.2021. Leieforholdet opphører uten oppsigelse ved kontraktslutt. Ingen av partene kan si opp leieforholdet frem til kontrakten er gått ut.

    Vi tenker da at det var i vår rett og ikke signere en videre kontrakt med dem, da vi ikke lenger ønsket å bo der.
    De mener vi har brutt tilitten deres og dermed også brutt kontrakten fordi vi ikke har sagt i fra tidligere slik at de nå står uten mulig leietaker for 1 måned.

    Nå vil ikke huseierne tilbakeføre depositumsbeløpet (som ligger trygt på egen depositum konto) og sier de skal ta saken opp med en jurist, dersom vi motiser dem. De sier at depositummet skal brukes på å dekke det de ikke får som leie. De har også bedt oss betale dem x antall kroner (flere tusner) for at de så tilbakefører resten av depositumsbeløpet til oss for å unngå videre konflikt.

    Min samboer og meg har sammen med banken som pengene ligger i sendt krav om tilbakebetaling og de har nå 5 uker på å svare. Hva skjer hvis de tar saken videre og har de noen som helst rett i å ta dette videre, da de mener det er "tillitsbrudd"?

     

    Tusen takk på forhånd for all hjelp! Venter på svar!

     

×
×
  • Opprett ny...