Gå til innhold

D_doubles

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av D_doubles

  1. Vi har en samlet inntekt på ca 2.8m før skatt.

    Jeg vil påstå at den optimale lønnen er der man fortsatt går med et solid overskudd hver mnd selv om man tar seg råd til ting som er innenfor rimelighetens grenser, og det å slippe å bekymre seg over økonomien, og at økonomien ikke hindrer en fra å gjøre det man vil. 

    Prisen vi betaler for inntekten vår: Lange studier, mye ansvar, 45-50 timers arbeidsuker i gjennomsnitt, ofte jobb når andre har fri, og lite penger og fritid gjennom alle 20årene samtidig som de rundt meg på min alder hadde betydelig mer tid og penger da jeg var mellom 16-30.

    Jeg synes den optimale årslønnen ligger på 800k som fast ansatt arbeidstager som jobber rolige 37.5 timers uker på dagtid.

    Lønnen jeg får utover de 800 første tusenlappene i året har veldig liten påvirkning på min livskvalitet. 

    • Liker 2
  2. 1 hour ago, FranZe said:

    Sykepleier har med 16 års ansinitet en lønn på 506 000 + tillegg. Så kan en tenke på hvor mye fysisk arbeid det er f.eks å arbeide med eldre, hvor det er underbemannet støtt og stadig. Du legger det ganske fint frem når du sier at de kan tjene mer ved å ta på seg ekstra vakter. Det er ikke slik at de kan ta på seg, ville heller sagt i de fleste tilfeller blir beordret.

    Måten du sammenligner lønn her på er litt skjevt fordelt. Da får du heller sammenligne den sykepleier lønna du oppererer med med fastlegelønn, som ligger på 1,2 mill +
     

     

    Det er helt unaturlig å sammenligne sykepleierlønn med legelønn. Spesielt fastlegelønn da de er selvstendig næringsdrivende og ikke har samme rettigheter som vanlig fast ansatte. I tillegg så jobber fastlegen 30-50% fler timer enn sykepleieren for den lønnen, og de må sette av penger til pensjon fra lønnen.

    Med det første avsnittet ditt så kan du like gjerne argumentere for at hjelpepleiere og pleieassistenter fortjener lønnstillegg slik at de kan komme opp på nivå med sykepleiere. Blir ikke helt riktig det heller. Ansvar, kvalifikasjoner, tilbud, og etterspørsel er noe som normalt påvirker lønnsnivået i de fleste yrker. 

    • Liker 3
  3. 19 hours ago, FranZe said:

    For å komme med noe her så synes jeg blant annet sykepleiere fortjener høyere lønn. Der er det ofte slik at de ikke har tid til å ta matpause. En burde vise det at en setter pris på det tunge arbeidet de utfører og forholdene de arbeider under.

     

    Gjennomsnitt 560 tusen i 100% stilling etter 3 års utdannelse med integrert praksis i en stilling hvor man i praksis aldri kan miste jobben pga lavkonjuktur? Er  det dårlig? I tillegg så teller all arbeidserfaring etter fylt 18 som arbeidserfaring når sykepleierene blir inndelt på lønnsnivå (dvs. ikke kompetanse). De kan også ta på seg ekstravakter dersom de vil ha et par tusenlapper ekstra. Sykepleire får også tillegg for å jobbe kveld, natt, helg, og helligdag. Alt annet enn dårlig spør du meg. 

    Det at sykepleiere tjener dårlig er en løgn gjentatt så mange ganger at folk begynner å tro på det. Sammenlignet med leger som har betydelig lengre utdannelse og mye mer ansvar starter på 530 tusen og makser ut på ca 830 tusen som overleger. Dette er i 100% stillinger. Fysioterapauter med 4-årig utdannelse (3 år + turnus) tjener i snitt 520 tusen  og helsefagarbeidere tjener 460 tusen.

    Vil også legge til at ansvaret sykepleiere påstår at de har er særdeles oppskrytt. I praksis har de svært lav terskel for å ringe lege slik at de kan renvaske seg for alt av ansvar (bortsett fra det å blande og dele ut riktig medisiner, men dette er matte på ungdomsskole-nivå. 

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...